Nova vest
Tenis

Petak, 22.05.2009.

13:00

RG: Obavljen žreb za 1. kolo

Jelena Janković će igrati protiv Čehinje Petre Cetkovske u 1. kolu Rolan Garosa, dok će se Ana Ivanović sastati sa Italijankom Sarom Erani, odlučeno je žrebom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kod muškaraca, Novak Đoković će igrati sa Ekvadorcem Nikolasom Lapentijem, protivnik Janka Tipsarevića biće Španac Albert Montanjes, dok će Viktor Troicki igrati protiv jednog od igrača iz kvalifikacija.

Protivnica Jelena Janković, Čehinja Cetkovska nalazi se na 82. mestu na WTA listi, a prošle godine dogurala je do 4. kola Rolan Garosa.

Ana Ivanović će se sastati sa 44. tenserkom sveta, Italijankom Sarom Erani, koja je početkom godine stigla do 3. kola Otvorenog prvenstva Australije. U istoj četvrtini žreba nalazi se prvi nosilac Dinara Safina, koju je Ivanovićeva savladala u prošlogodišnjem finalu.

Sa druge strane, Novak Đoković će igrati sa 108. igračem sveta, Nikolasom Lapentijem. U istoj četvrtini žreba je Huan Martin del Potro, potencijalni rival Viktora Troickog u drugom kolu, a u istoj polovini Rodžer Federer.

Takmičenje u Parizu počinje u nedelju, a još uvek nije poznat precizan raspored mečeva.

Prošlogodišnje takmičenje u Parizu ozvaničilo je dolazak najboljih tenisera Srbije na veliku scenu, a svetski mediji opširno su pisali o usponu srpskog tenisa.

Godinu dana kasnije stanje na vrhu je promenjeno. Prošlogodišnja šampionka Ana Ivanović ove godine je tek osmi nosilac, dok Jelena Janković zauzima peto mesto na spisku favorita. Pre 12 meseci, Ivanovićeva je slavila osvajanje titule, Jelena Janković i Novak Đoković stigli su do polufinala, dok je Nenad Zimonjić igrao finale u muškom, kao i u miks dublu.

Najveće šanse za značajan rezultat ovaj put ima Novak Đoković se nalazi u sjajnoj formi. Na prethodnih 5 turnira na ATP turneji, najbolji teniser Srbije je odigrao 4 finala. U Beogradu je osvojio titulu, a u polufinalu Madrida sa Rafaelom Nadalom odigrao je jedan od najboljih mečeva sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve