Tenis 90

Petak, 22.05.2009.

13:00

RG: Obavljen žreb za 1. kolo

Jelena Janković će igrati protiv Čehinje Petre Cetkovske u 1. kolu Rolan Garosa, dok će se Ana Ivanović sastati sa Italijankom Sarom Erani, odlučeno je žrebom.

RG: Obavljen žreb za 1. kolo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

90 Komentari

Sortiraj po:

zelena trava

pre 14 godina

@ realista
Mozda se ne secas, ali Sarapova je sama prosle godine izjavila da se na sljaci oseca kao krava na ledu, tako da nisam bas ubedjena u njen prolaz do polufinala, a pogotovo ne u pobedu protiv Safine, koja ju je upravo prosle godine izbacila. Njena igra je agresivna i brza i zavisi od momentuma, sto na sljaci ide teze, mada, naravno da ima sanse, barem zbog svog mentalnog sklopa ako nista drugo.
A Venus i Serena su vec igrale u finalu RG jedna protiv druge i Serena je pobedila, tako da tu nema sta da se brines, ako im krene nije vazno kakva je podloga i ko je protivnik. Ali na sljaci ipak bih dala prednost Jeleni, pa i Dementijevoj nad bilo kojom sestrom.

nemanja

pre 14 godina

MOJE PROGNOZE: Viktor Troicki bi mogao do cetwrtfinala,zbog dobrih partija koje je pruzao tokom owih meseci...ukoliko bude prosao del potra,moze do cetwrtfinala! Janko Tipsarewic ukoliko prikaze swoju igru moze do osminefinala....tu je neugodni gonzales! Novak DJokovic moze do finala..a tamo ga ceka spanac kojem nowak na rolan garrosu ne moze nista,zbog brzine podloge,(sto nije bio slucaj u madridu). Ana Ivanovic moze odbraniti titulu ukoliko prodje veoma jaku dinaru Safinu.Jelena Jankovic moze do finala ukoliko prodje Elenu Dementijevu i Caroline Wozniacki...POZZ

JAS

pre 14 godina

Anin zreb uopste nije tako strasan.
Ko je tu najstrasniji?
Azarenka, kojoj sljaka uopste ne lezi.
Venus, isto tako. Izbacuju je i mnogo slabije od Ane.
I na kraju Safina, koja je u naletu forme.
Ali ima tu jedna rupa. Na Gran Slemu nema coaching-a. Nece moci da joj dodje Zeljko da joj dize moral i samopouzdanje da se vrati iz skoro sasvim izgubljenih pozicija. A videli smo na AO kako to izgleda. Uostalom, znamo ko je pobedio u proslom susretu Ane i Safine.
Ana treba samo polako, mec po mec, prvo da gleda da se docepa druge nedelje. Ako dodje do Safine, nemam bojazni.
Sto se Jelene tice, isti savet. Mec po mec, i ako dodje do finala, ima dobre sanse da osvoji, jer Serena sigurno nece do finala.
Za Noleta, zna se: puno srece!

Marko

pre 14 godina

Ajmo malo da smirimo pricu o finalima polufinalima i osvajanjima RG-a. Ja gledam samo jedan mech unapred. AJde Nole samo polako...slazi, jednog po jednog :)

nikol dž. femija

pre 14 godina

Naše DEVOJKE su,ako se ne varam,BOLJE prolazile kada im je žreb bio TEŽI,mada je uvek teško i uvek lako,zavisno od toga koliko ste spremni i koliko ste odlučni da svoj cilj ostvarite.Istina je da ima i toga da vam neki igrač "odgovara više ili manje",ali sve prepreke morate preskočiti ako imate želju da osvojite trofej.

U svakom slučaju,Nole je najsigurniji u igri do sada.

Mada meni se čini da bi bilo bolje da je u delu sa Nadalom,jer se on izgleda "nameračio"da ga u sledećem susretu pobedi,pa bi bilo lepo da je to u polufinalu.

E SADA, nalazi se u delu gde je Fed,koji se izgleda ove godine baš "nameračio"da osvoji Garos,pun je samopouzdanja zbog pobede u Madridu,a i Nole ga je nadigrao nekoliko puta,pa se verovatno "merači" i na revanš.

ZATO MISLIM,da bi Noletu bilo lakše da je kod Nadala. Čini mi se da bi meč Nole-Fed/ako do njega dođe,a nadamo se da hoće/mogao biti finale pre finala,ili bar veliki meč i veliki izazov za obojicu.

ISTINA JE DA JE SVAKI Gren slem najveća inspiracija za sve,jer su tu i najveće pare,najveći bodovi,najveći šou i najveći biznis,zato tu svi i daju najviše od sebe,zato upravo na gren slemovima ponajviše važi ono -sve je moguće i lopta je okrugla.

ALI ISTINA JE DA I GLAVNI FAVORITI daju maksimum,a njihov maksimum je veliki,zato su ipak retka velika iznenađenja kada je sam pobednik u pitanju.Retko osvoji turnir neko izvan najboljih 10,15,do 20 na svetu.Naravno tu ne mislim na nekoga ko je bio 1.pa neigranjem "pao" na 87 ili 130 mesto.

BILO BI lepo da Janko,Viktor i Ilija budu među prijatnim iznenađenjima.Bilo bi lepo da njih trojica nastave u pobedničkom ritmu iz Dizeldorfa i pariskih kvalifikacija.

Bilo bi lepo da neko od naših osvoji Garos 2009.pa da konačno ODMAH kaže kako DOLAZI u Bgd da pobedu i proslavi pa da se i svi mi odavde nađemo ispred Skupštine.

Biće zanimljivo gledati Jelenu Dokić kao i mladu Beograđanku Irenu Pavlović kako brane boje Australije i Francuske a genetika im i srpska.

SREĆNO SVIMA,i našim i tuđim!!

pre 14 godina

Nole i Ljubo na zadatku

Francuski mediji pišu da su danas ujutro, na terenu 9, u Parizu trenirali Ljubičić i Đoković koji je izgledao vrlo sigurno i opušteno. Čekamo ih u 3. kolu...

Rafa povratio osjećaj

Nadal danas u Parizu: "Ne mogu se uspoređivati Madrid i Roland Garros, nije to isto. Čim sam počeo trenirati, vratio sam osjećaj da mogu kontrolirati lopticu. U Madridu je brži teren, a loptice "lete". Usto treba priznati da ondje nisam igrao najbolje, osim set i pol protiv Novaka. Vrlo sam zadovoljan u Parizu, sve ide po planu, u formi sam. Što se tiče Rogera i njegova uspjeha u Madridu, nisam najbolja osoba za izjave. O tomu bi više mogao reći Federer."

zoran

pre 14 godina

Kako vi znate da ce Rafa,Novak i Rodja doci do kraja turnira..???

Po vama ovi ostali veze nemaju pa ce samo izaci i predati meceve. Pa dovoljno je da neko od pomenutih malo popusti, samo malo i ode kuci pevajuci.
Polako..kako kaze nas narod, pred zoru se mrzne..

realista

pre 14 godina

@wta
Delimicno si u pravu, ali ne bih bash rekao da 20 igracica ima sanse za ovaj GS. Sveo bih taj spisak na 5-6 imena.
Viliamsove nisu nikakve favoritkinje ovde, jer na sljaci igraju ubedljivo najlosije. Jednostavno njihova servis-smech igra na takvoj podlozi ne dolazi do izrazaja. Ove godine je Serena odigrala 3 turnira na sljaci i na sva 3 ispala u prvim kolima.
Venus takodje 3 turnira, ispadala u prvom i drugom kolu i jedino u Rimu stigla do polufinala.

Najveci favoriti na RG u zenskoj konkurenciji su 3 ruskinje i 2 srpkinje: Safina, Sharapova, Dementieva, Ana i Jelena.
Bilo koja sem ovih 5 ako udje u polufinale napravice pravo iznenadjenje.
Najverovatnije ce cetvrtfinale izmedju Safine i Ane i odluciti ovogodisnju pobednicu, jer ce to u stvari biti finale pre finala.
Zanimljivo je da je i Sharapova u istoj polovini i ako stigne u polufinale moglo bi biti zanimljivo.
Polufinale Sharapova-Safina, ubedjen sam da Sharapova pobedjuje.
Polufinale sa Anom, Sharapova gubi.
Jednostavno takav je trenutno odnos snaga.
Ana lakse moze da pobedi Sharapovu nego Safinu, a Marija lakse Safinu nego Anu.
U svakom slucaju mislim da ce se glavna borba voditi u ta 2 mecha.
U drugoj polovini nema nekih favorita. Bice neizvesna borba do finala, ali koja god da prodje jednostavno nema puno sansi za titulu.

Moja procena za pobednika bi bila:
Safina 55%
Ana 50%
Sharapova 45%
Jankovic 35%
Dementieva 35%
Kuznjecova 35%
Videcemo koliko sam bio u pravu.

ja

pre 14 godina

@Djordjevic Marko
Verdasko nikada nije pobedio Nadala.
Ako neko ima sanse da izbaci Nadala pre finala, onda je to Ferer. Covek je vec 3 puta pobedjivao Nadala, a verovao ili ne jedna od te 3 pobede je bila upravo na sljaci.
Uostalom i u ovogodisnjem finalu Barselone je prilicno namucio Nadala. Iako je izgubio u 2 seta, 3 puta je pravio brejk protiv Nadala uz 7 brejk sansi. Dakle on je jedan od retkih koji moze ravnopravno da igra protiv Nadala na sljaci, naravno uz naseg Djokovica i ne bih iskljucio njegovu pobedu protiv Nadala i to mozda u 4-5 setova.

@sdfasfd
Sta mislis da li bi Nadal u onom poslednjem mechu protiv Djokovica mogao jos da izdrzi?
Ako si gledao taj mech, mogao si da vidis da je Nadal bio cak i umorniji od Djokovica.
Videlo se to i po udarcima koji su pred kraj mecha bili sve slabiji, jer ni on vise nije imao snage da udara previse jako.
Uostalom taj mech, bez obizira sto se igralo u 3 seta je bio duzi od vecine mecheva koji se na gren slemovima igraju u 5 setova.
Pa retko koji mech i u 5 setova na GS traje preko 4 sata.
Federer i Nadal su 2 puta na RG igrali u 4 seta. Prvi put je mech trajao 3 sata, a drugi put 3 i po.
Dakle 5 setova na sljaci moze da traje maksimalno 4 i po sata, sto je dvadesetak minuta duze od ovog polufinala Madrida.
Novak je pokazao da ima snage za tako nesto. Uostalom posle 4 sata igre je 3 puta stizao do mech lopti protiv Rafe.
Dakle njegova igra nije padala ni u tim trenucima, pa Nadal u tom eventualnom finalu ne moze da racuna na Djokovicev umor.
Morace da pruzi svoj maksimum, a i pored tog maksimuma, mislim da je Novak ipak u blagoj prednosti.
Nije Nadal toliko fizicki superioran, kao sto to neki misle. Jednostavno covek je borben, bori se do poslednje lopte i bash zbog toga cesto pobedjuje, jer protivnike izda strpljenje iako u pojedinim trenucima igraju daleko bolje od Nadala.
Novak je pokazao da ima strpljenje i upravo zato je i odigrao onakav mech u polufinalu Madrida.
Uopste po kvalitetu Novakove igre to nije bio neki narocit mech za Novaka. Odigrao je mnogo mechva mnogo kvalitetnije. Medjutim prvi put je Novak pokazao veliko strpljenje u igri, a upravo je to ono sto mu je nedostajalo protiv Nadala u dosadasnjim mechevima na sljaci.
Ako i sledeci put pokaze isto strpljenje, kvalitet koji je na strani Djokovica mora jednostavno da prevagne i Novak bi iz tog mecha trebao da izadje kao pobednik.

Federer nikada nije imao strpljenja u mechevima protiv Nadala i zato i ima toliko bolnih poraza od njega.
Pa i u ovom proslom finalu je odigrao bum-tras, pa sta bude.
Imao je srece sto je puno pogadjao, a Nadal dosta promasivao, delimicno i zbog umora.
Medjutim sa takvom igrom Federer moze da dobije 1 od 7 mecheva protiv Nadala.
Pravi recept za igru protiv Nadala ima Djokovic, i mislim da je doslo vreme da taj recept pocne da donosi i rezultate.
Uostalom videcemo.
Ipak je to samo sport i nije nemoguce da niko od ovih o kojima pricamo ne stigne ni do polufinala.
Iznenadjenja se uvek desavaju, a na gren slemovima tih iznenadjenja ima ubedljivo najvise.

ja

pre 14 godina

Novaku Djokovicu pre svega zelim srecan 22. rodjendan. Nadam se da ce mu ovaj zreb biti lep rodjendanski poklon.
Na poslednja 3 Rolan Garrosa je Novak uvek bio u Nadalovoj polovini i ispadao od istog 2 puta u polufinalu i jednom u cetvrtfinalu.
Napokon nije u njegovoj polovini, pa mislim da je ovaj put finale sigurno,a samim tim i titula.
Cak i ako se Nadal nadje sa druge strane u finalu, i sta prilicno sumnjam, mislim da ce Novak moci da ga pobedi i osvoji ovu titulu, verovatno vredniju i od one u Australiji.

@MIRZA
Izgubio je prosle godine Federer na Australia Openu od Djokovica.
Dakle nije samo Nadal taj koji moze na GS da pobedi Federera. Uostalom u poslednjih 6 medjusobnih susreta izmedju njih dvojice, Novak vodi 4:2.
Zato ja ne bih davao Federeru prevelike sanse u tom polufinalu, ako uopste Federer i stigne do polufinala.
S obziromna Federerov zreb, deluje da ima do polufinala lak posao, mada s obizrom kako igra poslednjih par godina, ne bih iskljucio i neko iznenadjenje i neocekivani poraz pre polufinala.

miki

pre 14 godina

Kod muskaraca se sve zna osim koga ce Rafa dobiti u finalu. Volio bih da nije tako ali Nadal je nepobjediv na sljaci u 5 setova. Kod zena se nista ne zna ali cudi me da niko ne pominje Kuznjecovu.Ruskinje su favoritkinje ali sve je moguce.

wta

pre 14 godina

Mislim da je ove godine zanimljiviji WTA dio turnira, jer postoji valjda 20 igracica mogu osvojiti, s obzirom da prakticki niti jedna nije u nekoj formi.

Evo jedne ilustracije zenskog tenisa: gledam Kuznetsovu u Studgartu i mislim majko mila u zivotu nisam vidio da neka zena ovako igra...bila je doslovce savrsena. Tjedan dana kasnije, ne moze prebaciti lopticu preko mreze 2 puta..

alala

pre 14 godina

ahahaha xD koi ste vi brijaci citiram ''to nole je sa fedexom'' sta se slavi ? xD pa bolje bi mu bilo da je sa nadalom jer je nadal sad ozbiljno poljuljan a sa fedexom koji se vratio nole nema nikakve sanse nikakve fedex ce ga poderat ko beba masnu krpu xD
(lol, 22. maj 2009 14:27)



buraz potpisujem oni nemaju blage veze o tenisu kad se tolko raduju zdrjebu u kojem nole ispada u 3. kolu a ako i prode federer ce ga razbucat ko malo prasce :DDDD a nije im za zmjeriti oni tenis gledaju od prije po godine xD

M

pre 14 godina

Na sajtu Rolan Garosa jedan od glavnih komentara na zreb je da Federer moze da bude srecan sto je u eventualnom polufinalu izbegao Mareja?Mislim na osnovu cega bi on trebalo tu da bude srecan?Znam da Mareja favoriziraju mediji jer je na uspehe u tenisu nenaviknutim Britancima mezimac,ali ovo prevazilazi svaku meru.Pa videlo se sta je Marej do sada pokazao na sljaci.O Novaku skoro nigde ni reci.Neka,neka,pricace na kraju itekako.

VladaBrada

pre 14 godina

Uh... Troicki i nije baš imao mnogo sreće sa kvalifikantom jer mu je protivnik Lukaš Kubot nama dobro poznat kao finalista u Beogradu na OP Srbije. Mada , nadam se da Poljak neće ponoviti odlične partije iz Beograda i da će neiskustvo učiniti svoje.

Sa druge strane Bozoljac je barem po meni dobio protivnika po meri za prvo kolo, jer je Nikolas Kifer nekada odličan teniser sada igrač u godinama što sa sobom povlači brzinu koja će mu itekako trebati za vraćanje Ilijinih servisa. Mene i dalje čudi da igrač takve gradje , snage i visine(193cm) hvata dvoručni forhend...... Ali Ilija sa srećom

Djordjevic Marko, Nis

pre 14 godina

Kakvi ljudi...Prvo, siguran sam da ce Fed-Novak biti izuzetno neizvestan mec, da nema teorije da se zavrsi u 3 seta kako mnogi prizeljkuju..Ne otpisujte Rogera...Drugo..Novak bi imao vece sanse protiv Rafe u polufinalu nego sto ce imati u eventualnom finalu...Ipak tipujem finale Rafa-Roger..Mada ne bih imao nista protiv, naravno,da Nole igra u finalu...Za mene je i dalje Rafa veliki favorit na RG, iako ne podnosim njegov stil igre..Bice interesantno..Federer setnja do polufinala, Djokovic bi mozda mogao izgubiti neki set od DelPo-a ili Robreda, mada sumnjam...Mislim da ce drugo polufinale biti Gonzales-Nadal...Rafa ce laganou finale, jedino ako mu Verdasko uzme max 1 set...

peko cg

pre 14 godina

Жреб је нашима повољан,осим Виктору.У женском дијелу жреба могућа изненађења: Лисицки,Вознијацки,Шавај, Клејбанова и нарочито Алона Бондаренко(игра сјајно у Варшави).Ана има тежи задатак од Јеце,али све зависи да ли ће играти свој тенис!Вријеме је.....

Vasilije

pre 14 godina

Malo pre neko reče od koga je Federer izgubio na Gren slemu osim od Nadala? Koliko me sećanje služi Nole ga je odr'o prošle godine kad je uzeo Australia open i to u polufinalu. Ako se dobro sećam to je Gren slem zar ne?

Aleksa

pre 14 godina

Ma koji bre Robredo!Nole ga je odrao u Rimu ako se ne secate 6-1 6-1!Nole i Zimonjic osvajaju,a Jeca i Ana imaju velike sanse ako su u formi! Srbijo srecno!

Djoca

pre 14 godina

I Bozoljac igra u prvom kolu posto je prosao kvalifikacije, samo nije sigurno sa kim

http://www.sportske.net/vest/tenis/i-bozoljac-na-rolan-garosu-2071.html

sdfasfd

pre 14 godina

Ko da je bitno. Ionako se nazalost zna ko ce da osvoji, pitanje je samo koliko ce ukupno setova da izgubi pri tom. Realno ne postoji covek koji Nadala moze da dobije u tri seta na sljaci, TO JE NEMOGUCE, niko nema snage za to. Osim ako se ovaj ne povredi ili nesto slicno. Djokovic i da odigra perfektno ne moze tako da igra u 4 ili eventualno 5 setova. Pogledajte samo ovaj zadnji mec, da li bi Djokovic mogao da odigra jos dva seta posle onakvih 4 sata jedva je izdrzao i ta tri seta a ne.. Jedina sansa je 3:0 ali....
Nazalost tako je

utzo

pre 14 godina

A sto se svi zahvaljujete Bogu sto je Novak u Federerovoj strani zreba? Zar nije bolje da odmorniji ide na Nadala, pa onda finale. Posle meca sa Fedexom nece imati snage za Rafu.

I u dobru i u zlu, sve za moju Jelenu!

pre 14 godina

@ Kosta
Bravo, super komentar valjda ce ih novim podvizima podsetiti da i one postoje. Posto im u poslednje vreme ne ide bas najbolje kao da su ih neki zaboravili.
VErujem u njih. srECNO ZVIMA, AJMO JELENA!

milos

pre 14 godina

Ana uopste nema tezak zxreb do cetvrtfinala u kome bi se sastala sa safinom!Azarenka ima povredu cela noga joj je bila zavijena u Madridu!!!!Safina preumorna od madrida tako da mislim da Ana ukoliko da svoje 80% ima najvece sanse za pobedu posto se njena igra na Garosu uvek najbolje pokaze!!!A Jeca isto nije toliko losa mada imajuci u vidu kako Wozniacki igra ali dobro ona uvek na svakom gren slemu ispadne od Srpkinja pa se tako nadam da ce biti isto i ove godine!!!!
Sve u svemu mislim da GAros nikad nije bio interesantniji!!!!!!

Zoe

pre 14 godina

Hvala Ani na sjajnom muškom žrebu, mada njoj Rafa i nije baš lepo izvukao mislim na Azarenku i Safinu ali ako bude igrala kako zna i može neće biti problema. Zaista ne mogu ni da zamislim ko će osvojiti ženski turnir, skoro sve igračice iz top 10 bi mogle da se dokopaju trofeja. Možda Safina iz ove pozicije izgleda kao najočigledniji favorit ali opet ona boluje od završnice GS turnira, sjajno do polufinala i onda ništa... Možda je ipak sazrela za GS, sazaćemo za dve nedelje... Ko zna kako će na nju uticati to što je po prvi put 1. nosilac na GS, Ana i Jeca se nisu lepo provodile u takvoj situaciji. Kako će naše devojke provesti e za to bi trebalo konsultovati nekog astrologa ili nešto tako, bilo kakve prognoze su nezahvalne. Navijamo za njih, uz sećanje na ono fenomenalno polufinale od prošle godine, pa da se ponovi. Kada bi igrale bar upola kao prošle godine bilo bi više nego sjajno. Od Noleta očekujem borbu, njegova forma nam daje razloga za nadu... Neka igre počnu! :)

Kosta

pre 14 godina

Ma dajte ljudi, kakav Federer, pa on vise ne moze da osvoji nikakav turnir. I sam je nedavno rekao da od njega vise niko ni ne ocekuje pobedu.
Zato mi nista nije zalije nego sto je dobio na tacni polumrtvog Nadala u finalu Madrida, izmucenog Noletovom snagom.

I mislim da bi bio red da cujemo neku lepu rec o obema nasim teniserkama, bez prepucavanja.

keny

pre 14 godina

Boze kad citam ove komentare da ne pratim tenis mislio bi da je fedex otprilike igrac kao ja, koliko ga ljudi omalovazavaju pa to je neverovatno ali nema veze on ce tatinom malom u polufinalu da pokaze ko je ko. Predvidjam rezultat 6-3 7-6 6-4, a onda iskreno se nadam u finalu ( sa nadalom) da konacno osvoji RG posle 3 finala.

Aco

pre 14 godina

Ovakav zreb najvise je obradovao Rafaela Nadala, jer je izbegao polufinale sa Novakom Djokovicem. Ove godine napokon Federer je u Novakovoj polovini zreba i ocekuje se naravno polufinale Federer - Djokovic, i mislim da ove godine vece sanse ima Nole.Napred Nole do finala, a onda sta Bog da protiv vanzemaljca Nadala

pfc

pre 14 godina

odlican zreb za Noleta! Bolje Pel Potro u cetvrtfinalu i Rodzer u polufinalu nego Verdasko i Nadal.
Za jecu i Anu je u stvari svejedno, bitno je u kakvoj su formi i jesu li nasle svoju igru.

Milos

pre 14 godina

Posto smo teniska velesila ne zanima nas s kim se sastaju samo u prvom kolu nego s kim treba da igraju u cetvrtfinalu,polufinalu.Za Jecu nista ne pise.Samo prvo kolo.DObro je da Novak nije sa Nadalom u istom delu zreba.Nadamo se finalu a tamo sta Bog da.

Bojan

pre 14 godina

Onako,zreb skroooz po meri svima :)) bice odlicnih duela vec u prvom,drugom kolu napr... Dokic vs Karolina Sprem hmmm :))..ili Venus vs Lisicki ili Serena vs Vajdisova ...na muskoj strani Karlovic vs Hjuit,Stepanek vs Gaudio,Del Potro vs Llodra,Monako vs Bagdatis,Ljubicic vs Ferero,Has vs Blejk ...saaasvim dovoljno :))) ...Zenski zreb--Safina do 1/4 finala ne bi smela da ima problema(potencijalna mina Zheng ali i Klejbanova koja je pobedila Anu na AO i sada u Madridu Venus)! U njenoj cetvrtini je Ana koja do 4.kola ima najlaksi put ali je verovatno dobila i najtezu protivnicu u 4.kolu-Viktoriju Azarenku ! Videcemo kako igra Ana,nadajmo se najboljem... Druga cetvrtina je po meni,uslovno receno najlaksa ali i najnepredvidljivija-tu bi kolo trebale da vode Venus i Zvonareva ali dodajte tu Safarovu,Lisicki,Szavay,Cibulkovu,Bondarenko,Dulko,Morezmo,Petrovu,Na Li i Sharapovu i jasno je zasto se tu nista ne zna :)) mislim da bi Lisicki mogla da pomrsi konce :)) ..Treca cetvrtina je rezervisana za dve Jelene,Jankovic i Dementijevu.Srpska Jelena u prva 2 kola bi trebala da ima lak posao a onda u 3. ide na nepredvidivu Cakvetadze koja ne smela da pravi problem. JJ kao i Ana ce veliki ispit imati u 4.kolu kada ide na Karolinu Voznijacki koja je uz Azarenku najveca mlada pretnja :)) Dementieva bi do 1/4,gde bi je cekala druga Jelena (nadamo se :)) mogla da ima manje problemcice u vidu Dokic,Gariges,Bartoli,Hantuhove ..U poslednjoj cetvrtini su Ceca i Sera :)) Najveca pretnja Kuznjecovoj do 1/4 inala je Snider a Serenina Peneta i mozda Vajdisova ako nekim cudom vaskrsne :)) u svakom slucaju,nikad otvoreniji zreb,svi raspleti su moguci :)) Go JJ and Ana :)) Muski zreb--U prvoj cetvrtini su Nadal(Hjuit,Kifer,David Ferer) i Verdasko(Gulbis,Almagro,Davidenko) -kakav bi to okrsaj bio Verdasko vs Nadal :)) Druga cetvrtina ,kao i kod zena najnepredvidljivija ,kolo bi trebalo da vode Marej i Simon ali lonac je zacinjen sa Tipsarevicem,Lopezom,Chelom,Stepanekom,Marinom Cilicem,Fernandom Gonzalesom-masaaala :))Novak i Del Potro jesu izraziti favoriti a najvece pretnje su im Andreev na sljaci,Monako,uuups Conga,Robredo...u poslednjoj cetvrtini je Federer i Federer i samo Federer,ubdljivo najnezanimljivija cetvrtina i morace cudo da se desi da Rodzer ne dodje do polufinala-ima dobrih igraca ali svi prosto preziru sljaku (Rodik,Has,Blejk,Berdih mozda jedino potencijalan Monfils)... e to je to dragi moji :)) neka show pocne :))

Bora

pre 14 godina

Lepo je sto svi predvidjate finale sa Nadalom, ali po poslednjim mecevima, ukoliko ne zaigra mnogo bolje, Nadal nece ni stici do finala. U Madridu Nole je bukvalno pustio da ga pobedi, a videli ste kako je prosao protiv iskusnog Federera. Dakle, masina Nadal je ipak zaustavljiva. Po igri i "glavi" koju trentno ima, mislim da je Djokovic glavni favorit turnira. Zivi bili pa videli...

Santijago Serano

pre 14 godina

Ne treba trcati pred rudu,a li ovako stoje stvari:
Novakovo finale je i vise nego realno,
Jelena se mora PROBUDITI ia ko igra dobar tenis, najbolje sto zna srusice i Serenu i Venus,
dosta toga se promenilo od proslogodisnjeg finala tako da je Safina favorit ako dodje do susreta sa Anom.
Tipsi ce biti tesko, Viki je vec u drugoj rundi!
Srecno!

Marina

pre 14 godina

Znaci, Djokovic na Federera u polu-finalu i Nadala u finalu. Idealno! Bas tim redom zelim da ih pobedi i osvoji RG.

Uz tebe smo svake sekunde od sada pa do titule (bio to RG ove godine, sledece ili neki drugi GS).

Texy(JJ&Janko Fan)

pre 14 godina

I nije strasno kako je moglo da bude....nadam se da ce Jeca zablistati na RG ali polako, kolo po kolo...pa cemo videti! Verujem da ce Janko uspesno preskociti 1 rundu , jer posle danasnje igre koju je prikazao u Dizeldorfu to je za ocekivati...
Vikiju nece biti lako jer ga vec u 2 kolu ceka Del Potro... :( Nadam se da ce se nasoj 6-ici prikljuciti i Ilija u glavnom zrebu....
u svakom slucaju zelim srecu svim nasim predstavnicima na RG!!! SRBIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sladjana

pre 14 godina

Jecai nije bas imala srece,kao i mnogo puta do sad,jer Cetkovska nije ni malo naivna teniserka,a vec je ceka u prvomkolu....a tu su i Cekvetadze i posle Corne ili Wozniacki,pa Dementijeva,pa Serena.....i nije bas neki zreb:(
Nije ni Ana imala mnogo vise srece....Erani je opasna na sljaci,apogotovo uzimajuci u obzir i Aninu igru u poslednjih godinu dana.......bice gusto!
Novak je ok prosao,aTroicki i Tipsakao i uvek lose,ali s obziromna pozicije na listi,i ne moze mnogo bolje.

Srecno nasima.....a posebno JJ...:))

woodywoodpecker

pre 14 godina

Ne slazem se da je Noletov zreb dobar, cak sta vise izuzetno je tezak:
3-ce kolo: Ljubicic (igra sve bolje)
4-to kolo: Robredo (sljaka-majstor, dobio 2 turnira ove godine na sljaci)
Cetvrt finale: Del Potro/Tsonga (ko god bio, Nole mora dosta da zapne da prodje)
Polufinale: Federer
Finale: Nadal

Da bi ovo sve prosao Novak treba biti Nadal, sto je tesko ocekivati. Bolje bi bilo da je zapao u Nadalovu polovinu, onda bi imao tezak duel sa Nadalom i u slucaju pobede veliku psiholosku prednost u finalu.

wawa

pre 14 godina

Konacno cemo imati jedno pravo polufinale. Na stranu zaludjele patriote koje nisu cule za tenis prije Noleta, Nadalu niko nista ne moze, tako da nam je najbolja prilika za epski mec bila upravo da Nole i Fed budu u istom dijelu, sto se i dogodilo - odlicno.

Zanimljivo da su svi najbolji igrac, odnosn oni za koje sam smatrao da bi mogli iznenaditi Federer ili Djkovica zavrsili u Nadalovoj cetvrtini - Ferrer, Davidenko, Verdasco. Nije problem za Rafu, ali losa sreca za njih.

Nole i Fed imaju super lake protivnike do polufinala. Vidim da netko spominje Del Potra, ali nema zime, iako je Argentinac za zemlji ne igra nista posebno, razbiti ce ga Novak.

I onda mec koji najvise cekam, polufinale Federer - Djkovic. U Rimu je bilo gusto, Federer je imao mec prije kise, no zatim slijedi preokret, tijekom kojeg je Federer u nekim trenutcima izgledao smijesno. Ovo je cistih 50-50 i ocekijem klasik u 5 setova, a s obzirom da znam da izmedju njih dva nema neke ljubavi trebalo bi biti i drame.

I na kraju, mozda najvaznije pitanje: koji od njih uopce zeli u finale protiv Nadala? Nemojte se zavravati, na sporoj zemlji RG-a, gdje je Nadalov forehand topspin jaubojitiji udarac na svijetu, gdje ima mjesta za trcati i 10 metara iz linije, Nadal je u 5 setova nepojediv. I sada, Federer je prije Madrida izgubio 5 meceva za redom od Nadala, 3 od kojih su bili ubitacno boli (sramota u finalu RG-a, tragedije u pet setova u finali WImbledona i Australije). Pobjedom protiv Nadalove sjene u finalu Madrida je malo vratio samopuzdanje, no ako ode u finale opet ce izgubiti i onda je Wimbleon puno dalji. Ako ne igra sa Rafom do Wimbledona, u tom eventualnom mecu bi imao puno vise sansi...

S druge strane Nole, kojem je Nadal takodjer skratio zivot vec par puta. U polufinalu olimpijade, onaj tragcian promasaj smesa na pola metra od mreze, te zatim gubitak prakticki dobivenog meca u Madridu...ukupno 5 poraza za redom. Treba li mu jos emocionalnih oziljaka, a gubitak finala slama to svakako jest, bez obzira na okolnosti. 6 poraza za redom i moglo bi se poceti raditi o opasnim kompleksima.

Vrlo zanimljivo. Da se mene pita odmah bi se igrala polufinala, svi ostali su i tako saka jada koju se ne isplati gledati.

ljubitelj tenisa

pre 14 godina

Ajde Janko zagrmi sledece nedelje u Parizu najmanje do 1|4 finala !

Janko imas ubedljivo najvecu armiju navijaca u Srbiji i zato nemoj da ih izneveris!

WTATP Lista

pre 14 godina

Za nase NAJ-bolje tenisere (Novak, Ana, Jelena) potpuno je nebitno sa kime se sastaju u prvom ili drugom kolu (osim ako se ne radi o nekom ekstra izuzetku koji nije medju nosiocima sticajem neobicnih okolnosti, poput Ruskinje Sarapove)... vec je pravi izvestaj sa zreba u cijoj se polovini odnosno cetvrtini nalaze. Novak nije u Nadalovoj polovini zreba, vec Federerovoj... i to je jedini bitan podatak za njega, jer svi van TOP3 dosta zaostaju na sljaci.

Jelena je nedelju pred zreb istisnuta iz TOP4 od Dementijeve, ali kao da nije jer je upala bas u njenu cetvrtinu tako da opet sa bilo kojom iz TOP3 ne moze igrati pre polufinala. Pre Dementijeve morace da se suoci sa Cakvetadze i najsvezijom TOP10 Voznijacki koja u zadnjih skoro dve godine (otkada je usla u TOP100) na svim slemovima ispada iskljucivo od Srpkinja (2xIvanovic, 2xJankovic, 1xDokic)!?!!?

Jos uvek zvanicna sampionka Ana Ivanovic koja je uzgred bila "domacica" na ovogodisnjem zrebu izvukla je bukvalno najtezu mogucu osmina/cetvrtina finala varijantu. U 1/8 se sastaje (ako ne bude bilo neke senzacije) sa mladom Azarenkom koja je 2009 trenutno 3ca po rezultatima, a u cetvrtfinalu ide na trenutno svetsku broj 1 Dinaru Safinu koja je glatko osvojila dva najveca ovogodisnja WTA turnira na sljaci ovog meseca i skoro svi joj daju najvece sanse za trijumf.

Viktor i Janko su mogli dosta gore da prodju u prvom kolu, ali su zato mogli mnogo bolje da prodju u globalu sto se tice delova zrebova u koji su zapali. Ovako su preblizu Mareju (Janko 3-ce kolo) i Del Potru (Viktor 2-go kolo) pa nikako nemaju razloga da budu zadovoljni.

Srecno nasima, na podlozi koja im je do sada itekako odgovarala.

Aki

pre 14 godina

Ima Nole sreće što nije pobedio Nadala u Madridu, bio bi treći u kosturu i naleteo ponovo na Nadala u polufinalu, a priznaćete sa Federerom je lakše a i Feki je počeo da nabija komplekse kada igra protiv Noleta. Za ženski žreb, mislim da će Šarapova i Ana biti jako nezgodne, jer su pune želje za igrom.

lol

pre 14 godina

ahahaha xD koi ste vi brijaci citiram ''to nole je sa fedexom'' sta se slavi ? xD pa bolje bi mu bilo da je sa nadalom jer je nadal sad ozbiljno poljuljan a sa fedexom koji se vratio nole nema nikakve sanse nikakve fedex ce ga poderat ko beba msnu krpu xD

Cmizdro Flašoder

pre 14 godina

Ne želim donositi ikakve zaključke ali je vrlo zanimljivo kako gospodin Federer baš uvijek dobije 'najteži' dio ždrijeba. Evo sad ide na specijalista za Roland Garros Andyja Roddicka ili super uvjerljivog Monfilsa (osvojio 4 gema Tipsareviću!) u četvrtfinalu.

Za sve 'nevjerne Tome': http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/draws/ms/r1s4.html

marko-nbg

pre 14 godina

To znaci da bi u eventualnom polufinalu Nole isao na Federera??? Ako je tako , nije moglo da se bolje namesti! Nole isprasi FedExa i onda cekamo fantasticno finale sa Nadalom! A tu je sve moguce!

BAKI

pre 14 godina

Drago mi je samo da Novak nije sa Rafom. Dosta više bre!

Što se tiče ženskih, Jeci upala sekira u med do četvrtfinala. Samo da ne zabrlja nešto kako ona to već zna. Doduše ni Vožnjački nije za potcenjivanje u 4. kolu. Ana već u četvrtom kolu na Azarenku. Uh!

Safina - Keothawong
Kvalifikant - Johansson
L. Vives - Coin
Olaru - Pavlyuchenkova
Kleybanova - Kvalifikant
Sugiyama - Rezai
Kvalifikant - South
Cohen-Aloro - Zheng
Azarenka - Vinci
Salerni - Barrois
Kvalifikant - Hradecka
Gallovits - S. Navarro
Benesova - Goerges
Lepchenko - Kudryavtseva
Tanasugarn - Pin
Errani - Ivanovic

V. Williams - Mattek-Sands
Safarova - Lisicki
Vesnina - Bremond
Kvalifikant - Szavay
Cibulkova - A. Bondarenko
Foretz - Flipkens
Paszek - Dulko
Groenefeld - Mauresmo
Petrova - Embree
Yakimova - Sharapova
O. Sanchez - Kvalifikant
Kvalifikant - Kanepi
Li - Domachowska
Loit - Bacsinszky
Pavlovic - Amanmuradova
Govortsova - Zvonareva
__________________________

Jankovic - Cetkovska
Rybarikova - Mladenovic
Groth - Laisne
Kvalifikant - Chakvetadze
Cornet - Ani
Kvalifikant - Cirstea
Pironkova - Craybas
Dushevina - Wozniacki
Bartoli - Parmentier
Garbin - Morita
Razzano - Hantuchova
Makarova - Garrigues
Stosur - Schiavone
Wickmayer - U. Radwanska
Dokic - Sprem
Kvalifikant - Dementieva

Kuznetsova - Feuerstein
Voskoboeva - Mirza
Kvalifikant - Czink
Dechy - Bammer
Schnyder - K. Bondarenko
Rogowska - Kirilenko
Mayr - Koryttseva
de los Rios - A. Radwanska
Pennetta - Glatch
Strycova - D. Lino
Santangelo - Kvalifikant
Niculescu - Wozniak
Peng - M. Sanchez
Kutuzova - Kvalifikant
R. Pascual - Vaidisova
Zakopalova - S. Williams

Srećno naši!!!

Batistuta Gabriele za tebe je Olić Pele

pre 14 godina

Finale Nadal-Đoković, nadam se da Čilić može dobit Murraya (ako uopće i dođe do njega). Pozdrav

bane

pre 14 godina

Odlicno za Novaka! Robredo se jezi od Novaka, tu je vrlo talentovani i spremni Del Potro koji ce sigurno imati lepu karijeru ali sada ipak mislim da ne moze nista Novaku. I onda Fed! Prema njemu nemoj da imas previse milosti, dosta je ruznih stvari govorio o tebi, vec je svima dosadio sa tim ruganjem. Vreme je doslo da plati za to! Novace samo sacuvaj koncentraciju i ne daj se isprovocirati. Na Rafu nemoj ni da mislis, moras u svakom mecu da vezbas volju i koncentraciju kao da si na treningu. Samo tako guras napred i pravo u finale na Rafu a on tu vise nije pred svojima, ne zaboravi! Kada si izdrzao onaj pakao u Madridu ovo ce biti mnogo lakse. Ti si jedan od retkih koji zna kako je lepo dignuti pehar GS-a, seti se toga dok igras.
Puno srece i nasim devojkama. Ni sestre W. ni Safina ni Elena nisu bolje teniserke od nasih devojaka, mada imaju bolje rezultate.
Srecno!

steve

pre 14 godina

Mislim da je Nole prosao relativno dobro prije svega zbog cinjenice da u prvih nekoliko kola ne bi trebao imati tezak posao, kao i da se sa Nadalom ne moze sastati prije finala. Ali mu, s druge strane, cetvrtfinale moze predstavljati velik izazov jer bi ga tamo, ukoliko sve bude prolazilo bez iznenađenja, trebao cekati Del Potro.
Sto se tice Ane i Jelene nezahvalno je davati bilo kakve prognoze, buduci da se obje ne nalaze u blistavoj formi.

1k.CoKa

pre 14 godina

E to sam cekao 1/2 finale Federer-Djokovic davidimo kakav ce to mec biti,i da onda verovatno dodje na noz Rafaela Nadala.VIDECEMO.

M

pre 14 godina

Lep zreb za nase momke,osim za Troickog.Novak je dobio skoro idealan zreb,najvaznije je da u polufinalu ide na Federera a ne na Nadala.U cetvrtfinalu je izbegao Verdaska,ali ipak dobio Del Potra,a pre toga igrace najverovatnije sa Robredom i Kolsrajberom sto nisu tako nezgodni protivnici.Prva dva kola izuzetno laka.Federe ima jos laksi zreb od Novaka i gotovo je izvestan njihov duel u polufinalu gde bi Novak mogao da mu objasni neke stvari i to treci put za redom i smanji razliku izmedju njih za 900 poena(Federe ako ne odbrani finale gubi 600 poena cak).
Nadal ima dosta naporan zreb,njegova cetvrtina zreba je najteza jer su tamo pored njega i Verdasko i Ferer i Vavrinka i Almagro i Soderling.To je najjaca cetvrtina.
Sto se tice Janka i Marejeve cetvrtine zreba gde se nalazi,ja sam zadovoljan.Janko konacno ima priliku da se u teskim(ali ne i nemogucim) mecevima dokaze i napravi prekretnicu u sezoni.Igra protiv Montanjesa(koga je dobio u Barseloni),zatim ide na Felisijana Lopeza(sa kojim ima los skor ali vise na betonu a ovom Spancu manje odgovara sljaka na kojoj ove sezone lose igra),a ako i njega savlada ide na Mareja(kojeg je vec dva puta tukao u karijeri).Janko,sada se pokazi.Steta za Viktora,tu je Del Potro,ali barem moze da prodje prvo kolo i opet zaradi poene jer prosle godine je odmah ispao.
Sto se tice devojaka,njima je vaznija njihova igra od zreba i na to moraju da se fokusiraju.

Goran

pre 14 godina

Dobar zreb za Novaka,konacno je Rafa sa druge strane kostura u Parizu.Do polufinala sa Federerom moguci protivnici su Del Potro u cetvrtfinalu,Robredo u osmini,pa Kolsrajber pre njih.U ovoj cetvrtini kostura treba obratiti paznju na veoma opasnog Monaka koji nije nosilac,ali je veoma nezgodan na ovoj podlozi.
Ostali nasi,Troicki ce tesko dalje od drugog kola gde ga ceka Del Potro,koji mu nikako ne lezi,dok bi Tipsa mogao do treceg kola (preko Montanesa i Lopeza)do duela sa Marijem.Ukoliko dodje do tog duela,mislim da Tipsarevic nije bez sansi,jel se Britanac ne snalazi bas najbolje na ovoj podlozi.
Sve u svemu,srecno momci!

Nikola

pre 14 godina

Dobro je Novak moze na Nadala samo u finale. Znaci ako bude igrati ako u par poslednjih turniru, mozemo da cekamo lepu finalu ako ne i vise...

DjODA

pre 14 godina

Poslastica za kladioničare...10 tenisera i teniserki na crvenu eto lepih parica.Novcano se preporodim kad se igraju 4 velika turnira a nadam se da ce biti tako i sada!

faca

pre 14 godina

dobar zreb za djokovicau 4 finalu Conga ili Del Potro posle Feda u polufinalu a do tada lagano...Roger najbolji zreb do polufinala niko interesantan...Nadalu tesko i Ferer i Verdasko do cetvrtfinala, Marej sta reci...nije imao srece sto mi nije zao naprotiv:)

Draganche

pre 14 godina

Posto je Novak na Federerovoj strani zreba(danke bogu!),predvidjam uspomoc dzazirinih kasika finale izmedj Nadala i Djokovica.
Kod dama mogu samo da predvidim jedno polufinale Jankovic-Serena.
Ljudovi,uzivajmo u ovom dvonedeljnom prazniku!
Srecno nasima!Avaj...

Zoki

pre 14 godina

Super.... Zreb nije los uopste... Ana u cetvrtfinalu ide na Safinu, Jeca na Dementijevu... Ana ako kojim slucajem prodje Safinu onda ide na Venus a Jelena na Serenu...

A sto je Najvaznije Novak nije u Nadalovom dijelu.... jeeeeeeeeeeeeeeee :)))))))

D E L I J E

pre 14 godina

Звездаши, сви на стадион!!!


Jош гласније позивамо све звездаше да својим присуством на утакмици са Радом, али и на свакој следећој, покажемо како се бори за клуб! Права љубав и снага се доказују када је најтеже!

СВИ НА МАРАКАНУ - ДЕЛИЈЕ СЕВЕР

Milan

pre 14 godina

Prvo, naslov bi trebao da bude RG: Obavljen zreb. Ne vazi zreb za prvo kolo nego za celi turnir!?

Drugo, Federer ce imati reality check, da vidimo kakav je stvarno, trenutno protiv Nadala, ali kada on odigra polufinale protiv Novaka, ako uopste prodje to polufinale sto mu iskreno ne zelim. Vamos NOVAK!

Milan

pre 14 godina

Prvo, naslov bi trebao da bude RG: Obavljen zreb. Ne vazi zreb za prvo kolo nego za celi turnir!?

Drugo, Federer ce imati reality check, da vidimo kakav je stvarno, trenutno protiv Nadala, ali kada on odigra polufinale protiv Novaka, ako uopste prodje to polufinale sto mu iskreno ne zelim. Vamos NOVAK!

Goran

pre 14 godina

Dobar zreb za Novaka,konacno je Rafa sa druge strane kostura u Parizu.Do polufinala sa Federerom moguci protivnici su Del Potro u cetvrtfinalu,Robredo u osmini,pa Kolsrajber pre njih.U ovoj cetvrtini kostura treba obratiti paznju na veoma opasnog Monaka koji nije nosilac,ali je veoma nezgodan na ovoj podlozi.
Ostali nasi,Troicki ce tesko dalje od drugog kola gde ga ceka Del Potro,koji mu nikako ne lezi,dok bi Tipsa mogao do treceg kola (preko Montanesa i Lopeza)do duela sa Marijem.Ukoliko dodje do tog duela,mislim da Tipsarevic nije bez sansi,jel se Britanac ne snalazi bas najbolje na ovoj podlozi.
Sve u svemu,srecno momci!

Draganche

pre 14 godina

Posto je Novak na Federerovoj strani zreba(danke bogu!),predvidjam uspomoc dzazirinih kasika finale izmedj Nadala i Djokovica.
Kod dama mogu samo da predvidim jedno polufinale Jankovic-Serena.
Ljudovi,uzivajmo u ovom dvonedeljnom prazniku!
Srecno nasima!Avaj...

faca

pre 14 godina

dobar zreb za djokovicau 4 finalu Conga ili Del Potro posle Feda u polufinalu a do tada lagano...Roger najbolji zreb do polufinala niko interesantan...Nadalu tesko i Ferer i Verdasko do cetvrtfinala, Marej sta reci...nije imao srece sto mi nije zao naprotiv:)

Zoki

pre 14 godina

Super.... Zreb nije los uopste... Ana u cetvrtfinalu ide na Safinu, Jeca na Dementijevu... Ana ako kojim slucajem prodje Safinu onda ide na Venus a Jelena na Serenu...

A sto je Najvaznije Novak nije u Nadalovom dijelu.... jeeeeeeeeeeeeeeee :)))))))

Nikola

pre 14 godina

Dobro je Novak moze na Nadala samo u finale. Znaci ako bude igrati ako u par poslednjih turniru, mozemo da cekamo lepu finalu ako ne i vise...

D E L I J E

pre 14 godina

Звездаши, сви на стадион!!!


Jош гласније позивамо све звездаше да својим присуством на утакмици са Радом, али и на свакој следећој, покажемо како се бори за клуб! Права љубав и снага се доказују када је најтеже!

СВИ НА МАРАКАНУ - ДЕЛИЈЕ СЕВЕР

Aki

pre 14 godina

Ima Nole sreće što nije pobedio Nadala u Madridu, bio bi treći u kosturu i naleteo ponovo na Nadala u polufinalu, a priznaćete sa Federerom je lakše a i Feki je počeo da nabija komplekse kada igra protiv Noleta. Za ženski žreb, mislim da će Šarapova i Ana biti jako nezgodne, jer su pune želje za igrom.

steve

pre 14 godina

Mislim da je Nole prosao relativno dobro prije svega zbog cinjenice da u prvih nekoliko kola ne bi trebao imati tezak posao, kao i da se sa Nadalom ne moze sastati prije finala. Ali mu, s druge strane, cetvrtfinale moze predstavljati velik izazov jer bi ga tamo, ukoliko sve bude prolazilo bez iznenađenja, trebao cekati Del Potro.
Sto se tice Ane i Jelene nezahvalno je davati bilo kakve prognoze, buduci da se obje ne nalaze u blistavoj formi.

WTATP Lista

pre 14 godina

Za nase NAJ-bolje tenisere (Novak, Ana, Jelena) potpuno je nebitno sa kime se sastaju u prvom ili drugom kolu (osim ako se ne radi o nekom ekstra izuzetku koji nije medju nosiocima sticajem neobicnih okolnosti, poput Ruskinje Sarapove)... vec je pravi izvestaj sa zreba u cijoj se polovini odnosno cetvrtini nalaze. Novak nije u Nadalovoj polovini zreba, vec Federerovoj... i to je jedini bitan podatak za njega, jer svi van TOP3 dosta zaostaju na sljaci.

Jelena je nedelju pred zreb istisnuta iz TOP4 od Dementijeve, ali kao da nije jer je upala bas u njenu cetvrtinu tako da opet sa bilo kojom iz TOP3 ne moze igrati pre polufinala. Pre Dementijeve morace da se suoci sa Cakvetadze i najsvezijom TOP10 Voznijacki koja u zadnjih skoro dve godine (otkada je usla u TOP100) na svim slemovima ispada iskljucivo od Srpkinja (2xIvanovic, 2xJankovic, 1xDokic)!?!!?

Jos uvek zvanicna sampionka Ana Ivanovic koja je uzgred bila "domacica" na ovogodisnjem zrebu izvukla je bukvalno najtezu mogucu osmina/cetvrtina finala varijantu. U 1/8 se sastaje (ako ne bude bilo neke senzacije) sa mladom Azarenkom koja je 2009 trenutno 3ca po rezultatima, a u cetvrtfinalu ide na trenutno svetsku broj 1 Dinaru Safinu koja je glatko osvojila dva najveca ovogodisnja WTA turnira na sljaci ovog meseca i skoro svi joj daju najvece sanse za trijumf.

Viktor i Janko su mogli dosta gore da prodju u prvom kolu, ali su zato mogli mnogo bolje da prodju u globalu sto se tice delova zrebova u koji su zapali. Ovako su preblizu Mareju (Janko 3-ce kolo) i Del Potru (Viktor 2-go kolo) pa nikako nemaju razloga da budu zadovoljni.

Srecno nasima, na podlozi koja im je do sada itekako odgovarala.

bane

pre 14 godina

Odlicno za Novaka! Robredo se jezi od Novaka, tu je vrlo talentovani i spremni Del Potro koji ce sigurno imati lepu karijeru ali sada ipak mislim da ne moze nista Novaku. I onda Fed! Prema njemu nemoj da imas previse milosti, dosta je ruznih stvari govorio o tebi, vec je svima dosadio sa tim ruganjem. Vreme je doslo da plati za to! Novace samo sacuvaj koncentraciju i ne daj se isprovocirati. Na Rafu nemoj ni da mislis, moras u svakom mecu da vezbas volju i koncentraciju kao da si na treningu. Samo tako guras napred i pravo u finale na Rafu a on tu vise nije pred svojima, ne zaboravi! Kada si izdrzao onaj pakao u Madridu ovo ce biti mnogo lakse. Ti si jedan od retkih koji zna kako je lepo dignuti pehar GS-a, seti se toga dok igras.
Puno srece i nasim devojkama. Ni sestre W. ni Safina ni Elena nisu bolje teniserke od nasih devojaka, mada imaju bolje rezultate.
Srecno!

DjODA

pre 14 godina

Poslastica za kladioničare...10 tenisera i teniserki na crvenu eto lepih parica.Novcano se preporodim kad se igraju 4 velika turnira a nadam se da ce biti tako i sada!

wawa

pre 14 godina

Konacno cemo imati jedno pravo polufinale. Na stranu zaludjele patriote koje nisu cule za tenis prije Noleta, Nadalu niko nista ne moze, tako da nam je najbolja prilika za epski mec bila upravo da Nole i Fed budu u istom dijelu, sto se i dogodilo - odlicno.

Zanimljivo da su svi najbolji igrac, odnosn oni za koje sam smatrao da bi mogli iznenaditi Federer ili Djkovica zavrsili u Nadalovoj cetvrtini - Ferrer, Davidenko, Verdasco. Nije problem za Rafu, ali losa sreca za njih.

Nole i Fed imaju super lake protivnike do polufinala. Vidim da netko spominje Del Potra, ali nema zime, iako je Argentinac za zemlji ne igra nista posebno, razbiti ce ga Novak.

I onda mec koji najvise cekam, polufinale Federer - Djkovic. U Rimu je bilo gusto, Federer je imao mec prije kise, no zatim slijedi preokret, tijekom kojeg je Federer u nekim trenutcima izgledao smijesno. Ovo je cistih 50-50 i ocekijem klasik u 5 setova, a s obzirom da znam da izmedju njih dva nema neke ljubavi trebalo bi biti i drame.

I na kraju, mozda najvaznije pitanje: koji od njih uopce zeli u finale protiv Nadala? Nemojte se zavravati, na sporoj zemlji RG-a, gdje je Nadalov forehand topspin jaubojitiji udarac na svijetu, gdje ima mjesta za trcati i 10 metara iz linije, Nadal je u 5 setova nepojediv. I sada, Federer je prije Madrida izgubio 5 meceva za redom od Nadala, 3 od kojih su bili ubitacno boli (sramota u finalu RG-a, tragedije u pet setova u finali WImbledona i Australije). Pobjedom protiv Nadalove sjene u finalu Madrida je malo vratio samopuzdanje, no ako ode u finale opet ce izgubiti i onda je Wimbleon puno dalji. Ako ne igra sa Rafom do Wimbledona, u tom eventualnom mecu bi imao puno vise sansi...

S druge strane Nole, kojem je Nadal takodjer skratio zivot vec par puta. U polufinalu olimpijade, onaj tragcian promasaj smesa na pola metra od mreze, te zatim gubitak prakticki dobivenog meca u Madridu...ukupno 5 poraza za redom. Treba li mu jos emocionalnih oziljaka, a gubitak finala slama to svakako jest, bez obzira na okolnosti. 6 poraza za redom i moglo bi se poceti raditi o opasnim kompleksima.

Vrlo zanimljivo. Da se mene pita odmah bi se igrala polufinala, svi ostali su i tako saka jada koju se ne isplati gledati.

M

pre 14 godina

Na sajtu Rolan Garosa jedan od glavnih komentara na zreb je da Federer moze da bude srecan sto je u eventualnom polufinalu izbegao Mareja?Mislim na osnovu cega bi on trebalo tu da bude srecan?Znam da Mareja favoriziraju mediji jer je na uspehe u tenisu nenaviknutim Britancima mezimac,ali ovo prevazilazi svaku meru.Pa videlo se sta je Marej do sada pokazao na sljaci.O Novaku skoro nigde ni reci.Neka,neka,pricace na kraju itekako.

ja

pre 14 godina

@Djordjevic Marko
Verdasko nikada nije pobedio Nadala.
Ako neko ima sanse da izbaci Nadala pre finala, onda je to Ferer. Covek je vec 3 puta pobedjivao Nadala, a verovao ili ne jedna od te 3 pobede je bila upravo na sljaci.
Uostalom i u ovogodisnjem finalu Barselone je prilicno namucio Nadala. Iako je izgubio u 2 seta, 3 puta je pravio brejk protiv Nadala uz 7 brejk sansi. Dakle on je jedan od retkih koji moze ravnopravno da igra protiv Nadala na sljaci, naravno uz naseg Djokovica i ne bih iskljucio njegovu pobedu protiv Nadala i to mozda u 4-5 setova.

@sdfasfd
Sta mislis da li bi Nadal u onom poslednjem mechu protiv Djokovica mogao jos da izdrzi?
Ako si gledao taj mech, mogao si da vidis da je Nadal bio cak i umorniji od Djokovica.
Videlo se to i po udarcima koji su pred kraj mecha bili sve slabiji, jer ni on vise nije imao snage da udara previse jako.
Uostalom taj mech, bez obizira sto se igralo u 3 seta je bio duzi od vecine mecheva koji se na gren slemovima igraju u 5 setova.
Pa retko koji mech i u 5 setova na GS traje preko 4 sata.
Federer i Nadal su 2 puta na RG igrali u 4 seta. Prvi put je mech trajao 3 sata, a drugi put 3 i po.
Dakle 5 setova na sljaci moze da traje maksimalno 4 i po sata, sto je dvadesetak minuta duze od ovog polufinala Madrida.
Novak je pokazao da ima snage za tako nesto. Uostalom posle 4 sata igre je 3 puta stizao do mech lopti protiv Rafe.
Dakle njegova igra nije padala ni u tim trenucima, pa Nadal u tom eventualnom finalu ne moze da racuna na Djokovicev umor.
Morace da pruzi svoj maksimum, a i pored tog maksimuma, mislim da je Novak ipak u blagoj prednosti.
Nije Nadal toliko fizicki superioran, kao sto to neki misle. Jednostavno covek je borben, bori se do poslednje lopte i bash zbog toga cesto pobedjuje, jer protivnike izda strpljenje iako u pojedinim trenucima igraju daleko bolje od Nadala.
Novak je pokazao da ima strpljenje i upravo zato je i odigrao onakav mech u polufinalu Madrida.
Uopste po kvalitetu Novakove igre to nije bio neki narocit mech za Novaka. Odigrao je mnogo mechva mnogo kvalitetnije. Medjutim prvi put je Novak pokazao veliko strpljenje u igri, a upravo je to ono sto mu je nedostajalo protiv Nadala u dosadasnjim mechevima na sljaci.
Ako i sledeci put pokaze isto strpljenje, kvalitet koji je na strani Djokovica mora jednostavno da prevagne i Novak bi iz tog mecha trebao da izadje kao pobednik.

Federer nikada nije imao strpljenja u mechevima protiv Nadala i zato i ima toliko bolnih poraza od njega.
Pa i u ovom proslom finalu je odigrao bum-tras, pa sta bude.
Imao je srece sto je puno pogadjao, a Nadal dosta promasivao, delimicno i zbog umora.
Medjutim sa takvom igrom Federer moze da dobije 1 od 7 mecheva protiv Nadala.
Pravi recept za igru protiv Nadala ima Djokovic, i mislim da je doslo vreme da taj recept pocne da donosi i rezultate.
Uostalom videcemo.
Ipak je to samo sport i nije nemoguce da niko od ovih o kojima pricamo ne stigne ni do polufinala.
Iznenadjenja se uvek desavaju, a na gren slemovima tih iznenadjenja ima ubedljivo najvise.

ljubitelj tenisa

pre 14 godina

Ajde Janko zagrmi sledece nedelje u Parizu najmanje do 1|4 finala !

Janko imas ubedljivo najvecu armiju navijaca u Srbiji i zato nemoj da ih izneveris!

Cmizdro Flašoder

pre 14 godina

Ne želim donositi ikakve zaključke ali je vrlo zanimljivo kako gospodin Federer baš uvijek dobije 'najteži' dio ždrijeba. Evo sad ide na specijalista za Roland Garros Andyja Roddicka ili super uvjerljivog Monfilsa (osvojio 4 gema Tipsareviću!) u četvrtfinalu.

Za sve 'nevjerne Tome': http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/draws/ms/r1s4.html

Bojan

pre 14 godina

Onako,zreb skroooz po meri svima :)) bice odlicnih duela vec u prvom,drugom kolu napr... Dokic vs Karolina Sprem hmmm :))..ili Venus vs Lisicki ili Serena vs Vajdisova ...na muskoj strani Karlovic vs Hjuit,Stepanek vs Gaudio,Del Potro vs Llodra,Monako vs Bagdatis,Ljubicic vs Ferero,Has vs Blejk ...saaasvim dovoljno :))) ...Zenski zreb--Safina do 1/4 finala ne bi smela da ima problema(potencijalna mina Zheng ali i Klejbanova koja je pobedila Anu na AO i sada u Madridu Venus)! U njenoj cetvrtini je Ana koja do 4.kola ima najlaksi put ali je verovatno dobila i najtezu protivnicu u 4.kolu-Viktoriju Azarenku ! Videcemo kako igra Ana,nadajmo se najboljem... Druga cetvrtina je po meni,uslovno receno najlaksa ali i najnepredvidljivija-tu bi kolo trebale da vode Venus i Zvonareva ali dodajte tu Safarovu,Lisicki,Szavay,Cibulkovu,Bondarenko,Dulko,Morezmo,Petrovu,Na Li i Sharapovu i jasno je zasto se tu nista ne zna :)) mislim da bi Lisicki mogla da pomrsi konce :)) ..Treca cetvrtina je rezervisana za dve Jelene,Jankovic i Dementijevu.Srpska Jelena u prva 2 kola bi trebala da ima lak posao a onda u 3. ide na nepredvidivu Cakvetadze koja ne smela da pravi problem. JJ kao i Ana ce veliki ispit imati u 4.kolu kada ide na Karolinu Voznijacki koja je uz Azarenku najveca mlada pretnja :)) Dementieva bi do 1/4,gde bi je cekala druga Jelena (nadamo se :)) mogla da ima manje problemcice u vidu Dokic,Gariges,Bartoli,Hantuhove ..U poslednjoj cetvrtini su Ceca i Sera :)) Najveca pretnja Kuznjecovoj do 1/4 inala je Snider a Serenina Peneta i mozda Vajdisova ako nekim cudom vaskrsne :)) u svakom slucaju,nikad otvoreniji zreb,svi raspleti su moguci :)) Go JJ and Ana :)) Muski zreb--U prvoj cetvrtini su Nadal(Hjuit,Kifer,David Ferer) i Verdasko(Gulbis,Almagro,Davidenko) -kakav bi to okrsaj bio Verdasko vs Nadal :)) Druga cetvrtina ,kao i kod zena najnepredvidljivija ,kolo bi trebalo da vode Marej i Simon ali lonac je zacinjen sa Tipsarevicem,Lopezom,Chelom,Stepanekom,Marinom Cilicem,Fernandom Gonzalesom-masaaala :))Novak i Del Potro jesu izraziti favoriti a najvece pretnje su im Andreev na sljaci,Monako,uuups Conga,Robredo...u poslednjoj cetvrtini je Federer i Federer i samo Federer,ubdljivo najnezanimljivija cetvrtina i morace cudo da se desi da Rodzer ne dodje do polufinala-ima dobrih igraca ali svi prosto preziru sljaku (Rodik,Has,Blejk,Berdih mozda jedino potencijalan Monfils)... e to je to dragi moji :)) neka show pocne :))

Kosta

pre 14 godina

Ma dajte ljudi, kakav Federer, pa on vise ne moze da osvoji nikakav turnir. I sam je nedavno rekao da od njega vise niko ni ne ocekuje pobedu.
Zato mi nista nije zalije nego sto je dobio na tacni polumrtvog Nadala u finalu Madrida, izmucenog Noletovom snagom.

I mislim da bi bio red da cujemo neku lepu rec o obema nasim teniserkama, bez prepucavanja.

marko-nbg

pre 14 godina

To znaci da bi u eventualnom polufinalu Nole isao na Federera??? Ako je tako , nije moglo da se bolje namesti! Nole isprasi FedExa i onda cekamo fantasticno finale sa Nadalom! A tu je sve moguce!

Batistuta Gabriele za tebe je Olić Pele

pre 14 godina

Finale Nadal-Đoković, nadam se da Čilić može dobit Murraya (ako uopće i dođe do njega). Pozdrav

1k.CoKa

pre 14 godina

E to sam cekao 1/2 finale Federer-Djokovic davidimo kakav ce to mec biti,i da onda verovatno dodje na noz Rafaela Nadala.VIDECEMO.

Bora

pre 14 godina

Lepo je sto svi predvidjate finale sa Nadalom, ali po poslednjim mecevima, ukoliko ne zaigra mnogo bolje, Nadal nece ni stici do finala. U Madridu Nole je bukvalno pustio da ga pobedi, a videli ste kako je prosao protiv iskusnog Federera. Dakle, masina Nadal je ipak zaustavljiva. Po igri i "glavi" koju trentno ima, mislim da je Djokovic glavni favorit turnira. Zivi bili pa videli...

lol

pre 14 godina

ahahaha xD koi ste vi brijaci citiram ''to nole je sa fedexom'' sta se slavi ? xD pa bolje bi mu bilo da je sa nadalom jer je nadal sad ozbiljno poljuljan a sa fedexom koji se vratio nole nema nikakve sanse nikakve fedex ce ga poderat ko beba msnu krpu xD

M

pre 14 godina

Lep zreb za nase momke,osim za Troickog.Novak je dobio skoro idealan zreb,najvaznije je da u polufinalu ide na Federera a ne na Nadala.U cetvrtfinalu je izbegao Verdaska,ali ipak dobio Del Potra,a pre toga igrace najverovatnije sa Robredom i Kolsrajberom sto nisu tako nezgodni protivnici.Prva dva kola izuzetno laka.Federe ima jos laksi zreb od Novaka i gotovo je izvestan njihov duel u polufinalu gde bi Novak mogao da mu objasni neke stvari i to treci put za redom i smanji razliku izmedju njih za 900 poena(Federe ako ne odbrani finale gubi 600 poena cak).
Nadal ima dosta naporan zreb,njegova cetvrtina zreba je najteza jer su tamo pored njega i Verdasko i Ferer i Vavrinka i Almagro i Soderling.To je najjaca cetvrtina.
Sto se tice Janka i Marejeve cetvrtine zreba gde se nalazi,ja sam zadovoljan.Janko konacno ima priliku da se u teskim(ali ne i nemogucim) mecevima dokaze i napravi prekretnicu u sezoni.Igra protiv Montanjesa(koga je dobio u Barseloni),zatim ide na Felisijana Lopeza(sa kojim ima los skor ali vise na betonu a ovom Spancu manje odgovara sljaka na kojoj ove sezone lose igra),a ako i njega savlada ide na Mareja(kojeg je vec dva puta tukao u karijeri).Janko,sada se pokazi.Steta za Viktora,tu je Del Potro,ali barem moze da prodje prvo kolo i opet zaradi poene jer prosle godine je odmah ispao.
Sto se tice devojaka,njima je vaznija njihova igra od zreba i na to moraju da se fokusiraju.

keny

pre 14 godina

Boze kad citam ove komentare da ne pratim tenis mislio bi da je fedex otprilike igrac kao ja, koliko ga ljudi omalovazavaju pa to je neverovatno ali nema veze on ce tatinom malom u polufinalu da pokaze ko je ko. Predvidjam rezultat 6-3 7-6 6-4, a onda iskreno se nadam u finalu ( sa nadalom) da konacno osvoji RG posle 3 finala.

BAKI

pre 14 godina

Drago mi je samo da Novak nije sa Rafom. Dosta više bre!

Što se tiče ženskih, Jeci upala sekira u med do četvrtfinala. Samo da ne zabrlja nešto kako ona to već zna. Doduše ni Vožnjački nije za potcenjivanje u 4. kolu. Ana već u četvrtom kolu na Azarenku. Uh!

Safina - Keothawong
Kvalifikant - Johansson
L. Vives - Coin
Olaru - Pavlyuchenkova
Kleybanova - Kvalifikant
Sugiyama - Rezai
Kvalifikant - South
Cohen-Aloro - Zheng
Azarenka - Vinci
Salerni - Barrois
Kvalifikant - Hradecka
Gallovits - S. Navarro
Benesova - Goerges
Lepchenko - Kudryavtseva
Tanasugarn - Pin
Errani - Ivanovic

V. Williams - Mattek-Sands
Safarova - Lisicki
Vesnina - Bremond
Kvalifikant - Szavay
Cibulkova - A. Bondarenko
Foretz - Flipkens
Paszek - Dulko
Groenefeld - Mauresmo
Petrova - Embree
Yakimova - Sharapova
O. Sanchez - Kvalifikant
Kvalifikant - Kanepi
Li - Domachowska
Loit - Bacsinszky
Pavlovic - Amanmuradova
Govortsova - Zvonareva
__________________________

Jankovic - Cetkovska
Rybarikova - Mladenovic
Groth - Laisne
Kvalifikant - Chakvetadze
Cornet - Ani
Kvalifikant - Cirstea
Pironkova - Craybas
Dushevina - Wozniacki
Bartoli - Parmentier
Garbin - Morita
Razzano - Hantuchova
Makarova - Garrigues
Stosur - Schiavone
Wickmayer - U. Radwanska
Dokic - Sprem
Kvalifikant - Dementieva

Kuznetsova - Feuerstein
Voskoboeva - Mirza
Kvalifikant - Czink
Dechy - Bammer
Schnyder - K. Bondarenko
Rogowska - Kirilenko
Mayr - Koryttseva
de los Rios - A. Radwanska
Pennetta - Glatch
Strycova - D. Lino
Santangelo - Kvalifikant
Niculescu - Wozniak
Peng - M. Sanchez
Kutuzova - Kvalifikant
R. Pascual - Vaidisova
Zakopalova - S. Williams

Srećno naši!!!

Vasilije

pre 14 godina

Malo pre neko reče od koga je Federer izgubio na Gren slemu osim od Nadala? Koliko me sećanje služi Nole ga je odr'o prošle godine kad je uzeo Australia open i to u polufinalu. Ako se dobro sećam to je Gren slem zar ne?

JAS

pre 14 godina

Anin zreb uopste nije tako strasan.
Ko je tu najstrasniji?
Azarenka, kojoj sljaka uopste ne lezi.
Venus, isto tako. Izbacuju je i mnogo slabije od Ane.
I na kraju Safina, koja je u naletu forme.
Ali ima tu jedna rupa. Na Gran Slemu nema coaching-a. Nece moci da joj dodje Zeljko da joj dize moral i samopouzdanje da se vrati iz skoro sasvim izgubljenih pozicija. A videli smo na AO kako to izgleda. Uostalom, znamo ko je pobedio u proslom susretu Ane i Safine.
Ana treba samo polako, mec po mec, prvo da gleda da se docepa druge nedelje. Ako dodje do Safine, nemam bojazni.
Sto se Jelene tice, isti savet. Mec po mec, i ako dodje do finala, ima dobre sanse da osvoji, jer Serena sigurno nece do finala.
Za Noleta, zna se: puno srece!

Marina

pre 14 godina

Znaci, Djokovic na Federera u polu-finalu i Nadala u finalu. Idealno! Bas tim redom zelim da ih pobedi i osvoji RG.

Uz tebe smo svake sekunde od sada pa do titule (bio to RG ove godine, sledece ili neki drugi GS).

Texy(JJ&Janko Fan)

pre 14 godina

I nije strasno kako je moglo da bude....nadam se da ce Jeca zablistati na RG ali polako, kolo po kolo...pa cemo videti! Verujem da ce Janko uspesno preskociti 1 rundu , jer posle danasnje igre koju je prikazao u Dizeldorfu to je za ocekivati...
Vikiju nece biti lako jer ga vec u 2 kolu ceka Del Potro... :( Nadam se da ce se nasoj 6-ici prikljuciti i Ilija u glavnom zrebu....
u svakom slucaju zelim srecu svim nasim predstavnicima na RG!!! SRBIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Santijago Serano

pre 14 godina

Ne treba trcati pred rudu,a li ovako stoje stvari:
Novakovo finale je i vise nego realno,
Jelena se mora PROBUDITI ia ko igra dobar tenis, najbolje sto zna srusice i Serenu i Venus,
dosta toga se promenilo od proslogodisnjeg finala tako da je Safina favorit ako dodje do susreta sa Anom.
Tipsi ce biti tesko, Viki je vec u drugoj rundi!
Srecno!

Aco

pre 14 godina

Ovakav zreb najvise je obradovao Rafaela Nadala, jer je izbegao polufinale sa Novakom Djokovicem. Ove godine napokon Federer je u Novakovoj polovini zreba i ocekuje se naravno polufinale Federer - Djokovic, i mislim da ove godine vece sanse ima Nole.Napred Nole do finala, a onda sta Bog da protiv vanzemaljca Nadala

sladjana

pre 14 godina

Jecai nije bas imala srece,kao i mnogo puta do sad,jer Cetkovska nije ni malo naivna teniserka,a vec je ceka u prvomkolu....a tu su i Cekvetadze i posle Corne ili Wozniacki,pa Dementijeva,pa Serena.....i nije bas neki zreb:(
Nije ni Ana imala mnogo vise srece....Erani je opasna na sljaci,apogotovo uzimajuci u obzir i Aninu igru u poslednjih godinu dana.......bice gusto!
Novak je ok prosao,aTroicki i Tipsakao i uvek lose,ali s obziromna pozicije na listi,i ne moze mnogo bolje.

Srecno nasima.....a posebno JJ...:))

pfc

pre 14 godina

odlican zreb za Noleta! Bolje Pel Potro u cetvrtfinalu i Rodzer u polufinalu nego Verdasko i Nadal.
Za jecu i Anu je u stvari svejedno, bitno je u kakvoj su formi i jesu li nasle svoju igru.

wta

pre 14 godina

Mislim da je ove godine zanimljiviji WTA dio turnira, jer postoji valjda 20 igracica mogu osvojiti, s obzirom da prakticki niti jedna nije u nekoj formi.

Evo jedne ilustracije zenskog tenisa: gledam Kuznetsovu u Studgartu i mislim majko mila u zivotu nisam vidio da neka zena ovako igra...bila je doslovce savrsena. Tjedan dana kasnije, ne moze prebaciti lopticu preko mreze 2 puta..

VladaBrada

pre 14 godina

Uh... Troicki i nije baš imao mnogo sreće sa kvalifikantom jer mu je protivnik Lukaš Kubot nama dobro poznat kao finalista u Beogradu na OP Srbije. Mada , nadam se da Poljak neće ponoviti odlične partije iz Beograda i da će neiskustvo učiniti svoje.

Sa druge strane Bozoljac je barem po meni dobio protivnika po meri za prvo kolo, jer je Nikolas Kifer nekada odličan teniser sada igrač u godinama što sa sobom povlači brzinu koja će mu itekako trebati za vraćanje Ilijinih servisa. Mene i dalje čudi da igrač takve gradje , snage i visine(193cm) hvata dvoručni forhend...... Ali Ilija sa srećom

I u dobru i u zlu, sve za moju Jelenu!

pre 14 godina

@ Kosta
Bravo, super komentar valjda ce ih novim podvizima podsetiti da i one postoje. Posto im u poslednje vreme ne ide bas najbolje kao da su ih neki zaboravili.
VErujem u njih. srECNO ZVIMA, AJMO JELENA!

Djoca

pre 14 godina

I Bozoljac igra u prvom kolu posto je prosao kvalifikacije, samo nije sigurno sa kim

http://www.sportske.net/vest/tenis/i-bozoljac-na-rolan-garosu-2071.html

realista

pre 14 godina

@wta
Delimicno si u pravu, ali ne bih bash rekao da 20 igracica ima sanse za ovaj GS. Sveo bih taj spisak na 5-6 imena.
Viliamsove nisu nikakve favoritkinje ovde, jer na sljaci igraju ubedljivo najlosije. Jednostavno njihova servis-smech igra na takvoj podlozi ne dolazi do izrazaja. Ove godine je Serena odigrala 3 turnira na sljaci i na sva 3 ispala u prvim kolima.
Venus takodje 3 turnira, ispadala u prvom i drugom kolu i jedino u Rimu stigla do polufinala.

Najveci favoriti na RG u zenskoj konkurenciji su 3 ruskinje i 2 srpkinje: Safina, Sharapova, Dementieva, Ana i Jelena.
Bilo koja sem ovih 5 ako udje u polufinale napravice pravo iznenadjenje.
Najverovatnije ce cetvrtfinale izmedju Safine i Ane i odluciti ovogodisnju pobednicu, jer ce to u stvari biti finale pre finala.
Zanimljivo je da je i Sharapova u istoj polovini i ako stigne u polufinale moglo bi biti zanimljivo.
Polufinale Sharapova-Safina, ubedjen sam da Sharapova pobedjuje.
Polufinale sa Anom, Sharapova gubi.
Jednostavno takav je trenutno odnos snaga.
Ana lakse moze da pobedi Sharapovu nego Safinu, a Marija lakse Safinu nego Anu.
U svakom slucaju mislim da ce se glavna borba voditi u ta 2 mecha.
U drugoj polovini nema nekih favorita. Bice neizvesna borba do finala, ali koja god da prodje jednostavno nema puno sansi za titulu.

Moja procena za pobednika bi bila:
Safina 55%
Ana 50%
Sharapova 45%
Jankovic 35%
Dementieva 35%
Kuznjecova 35%
Videcemo koliko sam bio u pravu.

Aleksa

pre 14 godina

Ma koji bre Robredo!Nole ga je odrao u Rimu ako se ne secate 6-1 6-1!Nole i Zimonjic osvajaju,a Jeca i Ana imaju velike sanse ako su u formi! Srbijo srecno!

ja

pre 14 godina

Novaku Djokovicu pre svega zelim srecan 22. rodjendan. Nadam se da ce mu ovaj zreb biti lep rodjendanski poklon.
Na poslednja 3 Rolan Garrosa je Novak uvek bio u Nadalovoj polovini i ispadao od istog 2 puta u polufinalu i jednom u cetvrtfinalu.
Napokon nije u njegovoj polovini, pa mislim da je ovaj put finale sigurno,a samim tim i titula.
Cak i ako se Nadal nadje sa druge strane u finalu, i sta prilicno sumnjam, mislim da ce Novak moci da ga pobedi i osvoji ovu titulu, verovatno vredniju i od one u Australiji.

@MIRZA
Izgubio je prosle godine Federer na Australia Openu od Djokovica.
Dakle nije samo Nadal taj koji moze na GS da pobedi Federera. Uostalom u poslednjih 6 medjusobnih susreta izmedju njih dvojice, Novak vodi 4:2.
Zato ja ne bih davao Federeru prevelike sanse u tom polufinalu, ako uopste Federer i stigne do polufinala.
S obziromna Federerov zreb, deluje da ima do polufinala lak posao, mada s obizrom kako igra poslednjih par godina, ne bih iskljucio i neko iznenadjenje i neocekivani poraz pre polufinala.

nikol dž. femija

pre 14 godina

Naše DEVOJKE su,ako se ne varam,BOLJE prolazile kada im je žreb bio TEŽI,mada je uvek teško i uvek lako,zavisno od toga koliko ste spremni i koliko ste odlučni da svoj cilj ostvarite.Istina je da ima i toga da vam neki igrač "odgovara više ili manje",ali sve prepreke morate preskočiti ako imate želju da osvojite trofej.

U svakom slučaju,Nole je najsigurniji u igri do sada.

Mada meni se čini da bi bilo bolje da je u delu sa Nadalom,jer se on izgleda "nameračio"da ga u sledećem susretu pobedi,pa bi bilo lepo da je to u polufinalu.

E SADA, nalazi se u delu gde je Fed,koji se izgleda ove godine baš "nameračio"da osvoji Garos,pun je samopouzdanja zbog pobede u Madridu,a i Nole ga je nadigrao nekoliko puta,pa se verovatno "merači" i na revanš.

ZATO MISLIM,da bi Noletu bilo lakše da je kod Nadala. Čini mi se da bi meč Nole-Fed/ako do njega dođe,a nadamo se da hoće/mogao biti finale pre finala,ili bar veliki meč i veliki izazov za obojicu.

ISTINA JE DA JE SVAKI Gren slem najveća inspiracija za sve,jer su tu i najveće pare,najveći bodovi,najveći šou i najveći biznis,zato tu svi i daju najviše od sebe,zato upravo na gren slemovima ponajviše važi ono -sve je moguće i lopta je okrugla.

ALI ISTINA JE DA I GLAVNI FAVORITI daju maksimum,a njihov maksimum je veliki,zato su ipak retka velika iznenađenja kada je sam pobednik u pitanju.Retko osvoji turnir neko izvan najboljih 10,15,do 20 na svetu.Naravno tu ne mislim na nekoga ko je bio 1.pa neigranjem "pao" na 87 ili 130 mesto.

BILO BI lepo da Janko,Viktor i Ilija budu među prijatnim iznenađenjima.Bilo bi lepo da njih trojica nastave u pobedničkom ritmu iz Dizeldorfa i pariskih kvalifikacija.

Bilo bi lepo da neko od naših osvoji Garos 2009.pa da konačno ODMAH kaže kako DOLAZI u Bgd da pobedu i proslavi pa da se i svi mi odavde nađemo ispred Skupštine.

Biće zanimljivo gledati Jelenu Dokić kao i mladu Beograđanku Irenu Pavlović kako brane boje Australije i Francuske a genetika im i srpska.

SREĆNO SVIMA,i našim i tuđim!!

alala

pre 14 godina

ahahaha xD koi ste vi brijaci citiram ''to nole je sa fedexom'' sta se slavi ? xD pa bolje bi mu bilo da je sa nadalom jer je nadal sad ozbiljno poljuljan a sa fedexom koji se vratio nole nema nikakve sanse nikakve fedex ce ga poderat ko beba masnu krpu xD
(lol, 22. maj 2009 14:27)



buraz potpisujem oni nemaju blage veze o tenisu kad se tolko raduju zdrjebu u kojem nole ispada u 3. kolu a ako i prode federer ce ga razbucat ko malo prasce :DDDD a nije im za zmjeriti oni tenis gledaju od prije po godine xD

Zoe

pre 14 godina

Hvala Ani na sjajnom muškom žrebu, mada njoj Rafa i nije baš lepo izvukao mislim na Azarenku i Safinu ali ako bude igrala kako zna i može neće biti problema. Zaista ne mogu ni da zamislim ko će osvojiti ženski turnir, skoro sve igračice iz top 10 bi mogle da se dokopaju trofeja. Možda Safina iz ove pozicije izgleda kao najočigledniji favorit ali opet ona boluje od završnice GS turnira, sjajno do polufinala i onda ništa... Možda je ipak sazrela za GS, sazaćemo za dve nedelje... Ko zna kako će na nju uticati to što je po prvi put 1. nosilac na GS, Ana i Jeca se nisu lepo provodile u takvoj situaciji. Kako će naše devojke provesti e za to bi trebalo konsultovati nekog astrologa ili nešto tako, bilo kakve prognoze su nezahvalne. Navijamo za njih, uz sećanje na ono fenomenalno polufinale od prošle godine, pa da se ponovi. Kada bi igrale bar upola kao prošle godine bilo bi više nego sjajno. Od Noleta očekujem borbu, njegova forma nam daje razloga za nadu... Neka igre počnu! :)

pre 14 godina

Nole i Ljubo na zadatku

Francuski mediji pišu da su danas ujutro, na terenu 9, u Parizu trenirali Ljubičić i Đoković koji je izgledao vrlo sigurno i opušteno. Čekamo ih u 3. kolu...

Rafa povratio osjećaj

Nadal danas u Parizu: "Ne mogu se uspoređivati Madrid i Roland Garros, nije to isto. Čim sam počeo trenirati, vratio sam osjećaj da mogu kontrolirati lopticu. U Madridu je brži teren, a loptice "lete". Usto treba priznati da ondje nisam igrao najbolje, osim set i pol protiv Novaka. Vrlo sam zadovoljan u Parizu, sve ide po planu, u formi sam. Što se tiče Rogera i njegova uspjeha u Madridu, nisam najbolja osoba za izjave. O tomu bi više mogao reći Federer."

Marko

pre 14 godina

Ajmo malo da smirimo pricu o finalima polufinalima i osvajanjima RG-a. Ja gledam samo jedan mech unapred. AJde Nole samo polako...slazi, jednog po jednog :)

woodywoodpecker

pre 14 godina

Ne slazem se da je Noletov zreb dobar, cak sta vise izuzetno je tezak:
3-ce kolo: Ljubicic (igra sve bolje)
4-to kolo: Robredo (sljaka-majstor, dobio 2 turnira ove godine na sljaci)
Cetvrt finale: Del Potro/Tsonga (ko god bio, Nole mora dosta da zapne da prodje)
Polufinale: Federer
Finale: Nadal

Da bi ovo sve prosao Novak treba biti Nadal, sto je tesko ocekivati. Bolje bi bilo da je zapao u Nadalovu polovinu, onda bi imao tezak duel sa Nadalom i u slucaju pobede veliku psiholosku prednost u finalu.

milos

pre 14 godina

Ana uopste nema tezak zxreb do cetvrtfinala u kome bi se sastala sa safinom!Azarenka ima povredu cela noga joj je bila zavijena u Madridu!!!!Safina preumorna od madrida tako da mislim da Ana ukoliko da svoje 80% ima najvece sanse za pobedu posto se njena igra na Garosu uvek najbolje pokaze!!!A Jeca isto nije toliko losa mada imajuci u vidu kako Wozniacki igra ali dobro ona uvek na svakom gren slemu ispadne od Srpkinja pa se tako nadam da ce biti isto i ove godine!!!!
Sve u svemu mislim da GAros nikad nije bio interesantniji!!!!!!

peko cg

pre 14 godina

Жреб је нашима повољан,осим Виктору.У женском дијелу жреба могућа изненађења: Лисицки,Вознијацки,Шавај, Клејбанова и нарочито Алона Бондаренко(игра сјајно у Варшави).Ана има тежи задатак од Јеце,али све зависи да ли ће играти свој тенис!Вријеме је.....

Djordjevic Marko, Nis

pre 14 godina

Kakvi ljudi...Prvo, siguran sam da ce Fed-Novak biti izuzetno neizvestan mec, da nema teorije da se zavrsi u 3 seta kako mnogi prizeljkuju..Ne otpisujte Rogera...Drugo..Novak bi imao vece sanse protiv Rafe u polufinalu nego sto ce imati u eventualnom finalu...Ipak tipujem finale Rafa-Roger..Mada ne bih imao nista protiv, naravno,da Nole igra u finalu...Za mene je i dalje Rafa veliki favorit na RG, iako ne podnosim njegov stil igre..Bice interesantno..Federer setnja do polufinala, Djokovic bi mozda mogao izgubiti neki set od DelPo-a ili Robreda, mada sumnjam...Mislim da ce drugo polufinale biti Gonzales-Nadal...Rafa ce laganou finale, jedino ako mu Verdasko uzme max 1 set...

nemanja

pre 14 godina

MOJE PROGNOZE: Viktor Troicki bi mogao do cetwrtfinala,zbog dobrih partija koje je pruzao tokom owih meseci...ukoliko bude prosao del potra,moze do cetwrtfinala! Janko Tipsarewic ukoliko prikaze swoju igru moze do osminefinala....tu je neugodni gonzales! Novak DJokovic moze do finala..a tamo ga ceka spanac kojem nowak na rolan garrosu ne moze nista,zbog brzine podloge,(sto nije bio slucaj u madridu). Ana Ivanovic moze odbraniti titulu ukoliko prodje veoma jaku dinaru Safinu.Jelena Jankovic moze do finala ukoliko prodje Elenu Dementijevu i Caroline Wozniacki...POZZ

zelena trava

pre 14 godina

@ realista
Mozda se ne secas, ali Sarapova je sama prosle godine izjavila da se na sljaci oseca kao krava na ledu, tako da nisam bas ubedjena u njen prolaz do polufinala, a pogotovo ne u pobedu protiv Safine, koja ju je upravo prosle godine izbacila. Njena igra je agresivna i brza i zavisi od momentuma, sto na sljaci ide teze, mada, naravno da ima sanse, barem zbog svog mentalnog sklopa ako nista drugo.
A Venus i Serena su vec igrale u finalu RG jedna protiv druge i Serena je pobedila, tako da tu nema sta da se brines, ako im krene nije vazno kakva je podloga i ko je protivnik. Ali na sljaci ipak bih dala prednost Jeleni, pa i Dementijevoj nad bilo kojom sestrom.

sdfasfd

pre 14 godina

Ko da je bitno. Ionako se nazalost zna ko ce da osvoji, pitanje je samo koliko ce ukupno setova da izgubi pri tom. Realno ne postoji covek koji Nadala moze da dobije u tri seta na sljaci, TO JE NEMOGUCE, niko nema snage za to. Osim ako se ovaj ne povredi ili nesto slicno. Djokovic i da odigra perfektno ne moze tako da igra u 4 ili eventualno 5 setova. Pogledajte samo ovaj zadnji mec, da li bi Djokovic mogao da odigra jos dva seta posle onakvih 4 sata jedva je izdrzao i ta tri seta a ne.. Jedina sansa je 3:0 ali....
Nazalost tako je

Milos

pre 14 godina

Posto smo teniska velesila ne zanima nas s kim se sastaju samo u prvom kolu nego s kim treba da igraju u cetvrtfinalu,polufinalu.Za Jecu nista ne pise.Samo prvo kolo.DObro je da Novak nije sa Nadalom u istom delu zreba.Nadamo se finalu a tamo sta Bog da.

utzo

pre 14 godina

A sto se svi zahvaljujete Bogu sto je Novak u Federerovoj strani zreba? Zar nije bolje da odmorniji ide na Nadala, pa onda finale. Posle meca sa Fedexom nece imati snage za Rafu.

zoran

pre 14 godina

Kako vi znate da ce Rafa,Novak i Rodja doci do kraja turnira..???

Po vama ovi ostali veze nemaju pa ce samo izaci i predati meceve. Pa dovoljno je da neko od pomenutih malo popusti, samo malo i ode kuci pevajuci.
Polako..kako kaze nas narod, pred zoru se mrzne..

miki

pre 14 godina

Kod muskaraca se sve zna osim koga ce Rafa dobiti u finalu. Volio bih da nije tako ali Nadal je nepobjediv na sljaci u 5 setova. Kod zena se nista ne zna ali cudi me da niko ne pominje Kuznjecovu.Ruskinje su favoritkinje ali sve je moguce.

D E L I J E

pre 14 godina

Звездаши, сви на стадион!!!


Jош гласније позивамо све звездаше да својим присуством на утакмици са Радом, али и на свакој следећој, покажемо како се бори за клуб! Права љубав и снага се доказују када је најтеже!

СВИ НА МАРАКАНУ - ДЕЛИЈЕ СЕВЕР

lol

pre 14 godina

ahahaha xD koi ste vi brijaci citiram ''to nole je sa fedexom'' sta se slavi ? xD pa bolje bi mu bilo da je sa nadalom jer je nadal sad ozbiljno poljuljan a sa fedexom koji se vratio nole nema nikakve sanse nikakve fedex ce ga poderat ko beba msnu krpu xD

Aki

pre 14 godina

Ima Nole sreće što nije pobedio Nadala u Madridu, bio bi treći u kosturu i naleteo ponovo na Nadala u polufinalu, a priznaćete sa Federerom je lakše a i Feki je počeo da nabija komplekse kada igra protiv Noleta. Za ženski žreb, mislim da će Šarapova i Ana biti jako nezgodne, jer su pune želje za igrom.

keny

pre 14 godina

Boze kad citam ove komentare da ne pratim tenis mislio bi da je fedex otprilike igrac kao ja, koliko ga ljudi omalovazavaju pa to je neverovatno ali nema veze on ce tatinom malom u polufinalu da pokaze ko je ko. Predvidjam rezultat 6-3 7-6 6-4, a onda iskreno se nadam u finalu ( sa nadalom) da konacno osvoji RG posle 3 finala.

alala

pre 14 godina

ahahaha xD koi ste vi brijaci citiram ''to nole je sa fedexom'' sta se slavi ? xD pa bolje bi mu bilo da je sa nadalom jer je nadal sad ozbiljno poljuljan a sa fedexom koji se vratio nole nema nikakve sanse nikakve fedex ce ga poderat ko beba masnu krpu xD
(lol, 22. maj 2009 14:27)



buraz potpisujem oni nemaju blage veze o tenisu kad se tolko raduju zdrjebu u kojem nole ispada u 3. kolu a ako i prode federer ce ga razbucat ko malo prasce :DDDD a nije im za zmjeriti oni tenis gledaju od prije po godine xD

woodywoodpecker

pre 14 godina

Ne slazem se da je Noletov zreb dobar, cak sta vise izuzetno je tezak:
3-ce kolo: Ljubicic (igra sve bolje)
4-to kolo: Robredo (sljaka-majstor, dobio 2 turnira ove godine na sljaci)
Cetvrt finale: Del Potro/Tsonga (ko god bio, Nole mora dosta da zapne da prodje)
Polufinale: Federer
Finale: Nadal

Da bi ovo sve prosao Novak treba biti Nadal, sto je tesko ocekivati. Bolje bi bilo da je zapao u Nadalovu polovinu, onda bi imao tezak duel sa Nadalom i u slucaju pobede veliku psiholosku prednost u finalu.

Milan

pre 14 godina

Prvo, naslov bi trebao da bude RG: Obavljen zreb. Ne vazi zreb za prvo kolo nego za celi turnir!?

Drugo, Federer ce imati reality check, da vidimo kakav je stvarno, trenutno protiv Nadala, ali kada on odigra polufinale protiv Novaka, ako uopste prodje to polufinale sto mu iskreno ne zelim. Vamos NOVAK!

Kosta

pre 14 godina

Ma dajte ljudi, kakav Federer, pa on vise ne moze da osvoji nikakav turnir. I sam je nedavno rekao da od njega vise niko ni ne ocekuje pobedu.
Zato mi nista nije zalije nego sto je dobio na tacni polumrtvog Nadala u finalu Madrida, izmucenog Noletovom snagom.

I mislim da bi bio red da cujemo neku lepu rec o obema nasim teniserkama, bez prepucavanja.

ljubitelj tenisa

pre 14 godina

Ajde Janko zagrmi sledece nedelje u Parizu najmanje do 1|4 finala !

Janko imas ubedljivo najvecu armiju navijaca u Srbiji i zato nemoj da ih izneveris!

ja

pre 14 godina

Novaku Djokovicu pre svega zelim srecan 22. rodjendan. Nadam se da ce mu ovaj zreb biti lep rodjendanski poklon.
Na poslednja 3 Rolan Garrosa je Novak uvek bio u Nadalovoj polovini i ispadao od istog 2 puta u polufinalu i jednom u cetvrtfinalu.
Napokon nije u njegovoj polovini, pa mislim da je ovaj put finale sigurno,a samim tim i titula.
Cak i ako se Nadal nadje sa druge strane u finalu, i sta prilicno sumnjam, mislim da ce Novak moci da ga pobedi i osvoji ovu titulu, verovatno vredniju i od one u Australiji.

@MIRZA
Izgubio je prosle godine Federer na Australia Openu od Djokovica.
Dakle nije samo Nadal taj koji moze na GS da pobedi Federera. Uostalom u poslednjih 6 medjusobnih susreta izmedju njih dvojice, Novak vodi 4:2.
Zato ja ne bih davao Federeru prevelike sanse u tom polufinalu, ako uopste Federer i stigne do polufinala.
S obziromna Federerov zreb, deluje da ima do polufinala lak posao, mada s obizrom kako igra poslednjih par godina, ne bih iskljucio i neko iznenadjenje i neocekivani poraz pre polufinala.

utzo

pre 14 godina

A sto se svi zahvaljujete Bogu sto je Novak u Federerovoj strani zreba? Zar nije bolje da odmorniji ide na Nadala, pa onda finale. Posle meca sa Fedexom nece imati snage za Rafu.

Draganche

pre 14 godina

Posto je Novak na Federerovoj strani zreba(danke bogu!),predvidjam uspomoc dzazirinih kasika finale izmedj Nadala i Djokovica.
Kod dama mogu samo da predvidim jedno polufinale Jankovic-Serena.
Ljudovi,uzivajmo u ovom dvonedeljnom prazniku!
Srecno nasima!Avaj...

DjODA

pre 14 godina

Poslastica za kladioničare...10 tenisera i teniserki na crvenu eto lepih parica.Novcano se preporodim kad se igraju 4 velika turnira a nadam se da ce biti tako i sada!

Bora

pre 14 godina

Lepo je sto svi predvidjate finale sa Nadalom, ali po poslednjim mecevima, ukoliko ne zaigra mnogo bolje, Nadal nece ni stici do finala. U Madridu Nole je bukvalno pustio da ga pobedi, a videli ste kako je prosao protiv iskusnog Federera. Dakle, masina Nadal je ipak zaustavljiva. Po igri i "glavi" koju trentno ima, mislim da je Djokovic glavni favorit turnira. Zivi bili pa videli...

wawa

pre 14 godina

Konacno cemo imati jedno pravo polufinale. Na stranu zaludjele patriote koje nisu cule za tenis prije Noleta, Nadalu niko nista ne moze, tako da nam je najbolja prilika za epski mec bila upravo da Nole i Fed budu u istom dijelu, sto se i dogodilo - odlicno.

Zanimljivo da su svi najbolji igrac, odnosn oni za koje sam smatrao da bi mogli iznenaditi Federer ili Djkovica zavrsili u Nadalovoj cetvrtini - Ferrer, Davidenko, Verdasco. Nije problem za Rafu, ali losa sreca za njih.

Nole i Fed imaju super lake protivnike do polufinala. Vidim da netko spominje Del Potra, ali nema zime, iako je Argentinac za zemlji ne igra nista posebno, razbiti ce ga Novak.

I onda mec koji najvise cekam, polufinale Federer - Djkovic. U Rimu je bilo gusto, Federer je imao mec prije kise, no zatim slijedi preokret, tijekom kojeg je Federer u nekim trenutcima izgledao smijesno. Ovo je cistih 50-50 i ocekijem klasik u 5 setova, a s obzirom da znam da izmedju njih dva nema neke ljubavi trebalo bi biti i drame.

I na kraju, mozda najvaznije pitanje: koji od njih uopce zeli u finale protiv Nadala? Nemojte se zavravati, na sporoj zemlji RG-a, gdje je Nadalov forehand topspin jaubojitiji udarac na svijetu, gdje ima mjesta za trcati i 10 metara iz linije, Nadal je u 5 setova nepojediv. I sada, Federer je prije Madrida izgubio 5 meceva za redom od Nadala, 3 od kojih su bili ubitacno boli (sramota u finalu RG-a, tragedije u pet setova u finali WImbledona i Australije). Pobjedom protiv Nadalove sjene u finalu Madrida je malo vratio samopuzdanje, no ako ode u finale opet ce izgubiti i onda je Wimbleon puno dalji. Ako ne igra sa Rafom do Wimbledona, u tom eventualnom mecu bi imao puno vise sansi...

S druge strane Nole, kojem je Nadal takodjer skratio zivot vec par puta. U polufinalu olimpijade, onaj tragcian promasaj smesa na pola metra od mreze, te zatim gubitak prakticki dobivenog meca u Madridu...ukupno 5 poraza za redom. Treba li mu jos emocionalnih oziljaka, a gubitak finala slama to svakako jest, bez obzira na okolnosti. 6 poraza za redom i moglo bi se poceti raditi o opasnim kompleksima.

Vrlo zanimljivo. Da se mene pita odmah bi se igrala polufinala, svi ostali su i tako saka jada koju se ne isplati gledati.

ja

pre 14 godina

@Djordjevic Marko
Verdasko nikada nije pobedio Nadala.
Ako neko ima sanse da izbaci Nadala pre finala, onda je to Ferer. Covek je vec 3 puta pobedjivao Nadala, a verovao ili ne jedna od te 3 pobede je bila upravo na sljaci.
Uostalom i u ovogodisnjem finalu Barselone je prilicno namucio Nadala. Iako je izgubio u 2 seta, 3 puta je pravio brejk protiv Nadala uz 7 brejk sansi. Dakle on je jedan od retkih koji moze ravnopravno da igra protiv Nadala na sljaci, naravno uz naseg Djokovica i ne bih iskljucio njegovu pobedu protiv Nadala i to mozda u 4-5 setova.

@sdfasfd
Sta mislis da li bi Nadal u onom poslednjem mechu protiv Djokovica mogao jos da izdrzi?
Ako si gledao taj mech, mogao si da vidis da je Nadal bio cak i umorniji od Djokovica.
Videlo se to i po udarcima koji su pred kraj mecha bili sve slabiji, jer ni on vise nije imao snage da udara previse jako.
Uostalom taj mech, bez obizira sto se igralo u 3 seta je bio duzi od vecine mecheva koji se na gren slemovima igraju u 5 setova.
Pa retko koji mech i u 5 setova na GS traje preko 4 sata.
Federer i Nadal su 2 puta na RG igrali u 4 seta. Prvi put je mech trajao 3 sata, a drugi put 3 i po.
Dakle 5 setova na sljaci moze da traje maksimalno 4 i po sata, sto je dvadesetak minuta duze od ovog polufinala Madrida.
Novak je pokazao da ima snage za tako nesto. Uostalom posle 4 sata igre je 3 puta stizao do mech lopti protiv Rafe.
Dakle njegova igra nije padala ni u tim trenucima, pa Nadal u tom eventualnom finalu ne moze da racuna na Djokovicev umor.
Morace da pruzi svoj maksimum, a i pored tog maksimuma, mislim da je Novak ipak u blagoj prednosti.
Nije Nadal toliko fizicki superioran, kao sto to neki misle. Jednostavno covek je borben, bori se do poslednje lopte i bash zbog toga cesto pobedjuje, jer protivnike izda strpljenje iako u pojedinim trenucima igraju daleko bolje od Nadala.
Novak je pokazao da ima strpljenje i upravo zato je i odigrao onakav mech u polufinalu Madrida.
Uopste po kvalitetu Novakove igre to nije bio neki narocit mech za Novaka. Odigrao je mnogo mechva mnogo kvalitetnije. Medjutim prvi put je Novak pokazao veliko strpljenje u igri, a upravo je to ono sto mu je nedostajalo protiv Nadala u dosadasnjim mechevima na sljaci.
Ako i sledeci put pokaze isto strpljenje, kvalitet koji je na strani Djokovica mora jednostavno da prevagne i Novak bi iz tog mecha trebao da izadje kao pobednik.

Federer nikada nije imao strpljenja u mechevima protiv Nadala i zato i ima toliko bolnih poraza od njega.
Pa i u ovom proslom finalu je odigrao bum-tras, pa sta bude.
Imao je srece sto je puno pogadjao, a Nadal dosta promasivao, delimicno i zbog umora.
Medjutim sa takvom igrom Federer moze da dobije 1 od 7 mecheva protiv Nadala.
Pravi recept za igru protiv Nadala ima Djokovic, i mislim da je doslo vreme da taj recept pocne da donosi i rezultate.
Uostalom videcemo.
Ipak je to samo sport i nije nemoguce da niko od ovih o kojima pricamo ne stigne ni do polufinala.
Iznenadjenja se uvek desavaju, a na gren slemovima tih iznenadjenja ima ubedljivo najvise.

steve

pre 14 godina

Mislim da je Nole prosao relativno dobro prije svega zbog cinjenice da u prvih nekoliko kola ne bi trebao imati tezak posao, kao i da se sa Nadalom ne moze sastati prije finala. Ali mu, s druge strane, cetvrtfinale moze predstavljati velik izazov jer bi ga tamo, ukoliko sve bude prolazilo bez iznenađenja, trebao cekati Del Potro.
Sto se tice Ane i Jelene nezahvalno je davati bilo kakve prognoze, buduci da se obje ne nalaze u blistavoj formi.

Cmizdro Flašoder

pre 14 godina

Ne želim donositi ikakve zaključke ali je vrlo zanimljivo kako gospodin Federer baš uvijek dobije 'najteži' dio ždrijeba. Evo sad ide na specijalista za Roland Garros Andyja Roddicka ili super uvjerljivog Monfilsa (osvojio 4 gema Tipsareviću!) u četvrtfinalu.

Za sve 'nevjerne Tome': http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/draws/ms/r1s4.html

marko-nbg

pre 14 godina

To znaci da bi u eventualnom polufinalu Nole isao na Federera??? Ako je tako , nije moglo da se bolje namesti! Nole isprasi FedExa i onda cekamo fantasticno finale sa Nadalom! A tu je sve moguce!

bane

pre 14 godina

Odlicno za Novaka! Robredo se jezi od Novaka, tu je vrlo talentovani i spremni Del Potro koji ce sigurno imati lepu karijeru ali sada ipak mislim da ne moze nista Novaku. I onda Fed! Prema njemu nemoj da imas previse milosti, dosta je ruznih stvari govorio o tebi, vec je svima dosadio sa tim ruganjem. Vreme je doslo da plati za to! Novace samo sacuvaj koncentraciju i ne daj se isprovocirati. Na Rafu nemoj ni da mislis, moras u svakom mecu da vezbas volju i koncentraciju kao da si na treningu. Samo tako guras napred i pravo u finale na Rafu a on tu vise nije pred svojima, ne zaboravi! Kada si izdrzao onaj pakao u Madridu ovo ce biti mnogo lakse. Ti si jedan od retkih koji zna kako je lepo dignuti pehar GS-a, seti se toga dok igras.
Puno srece i nasim devojkama. Ni sestre W. ni Safina ni Elena nisu bolje teniserke od nasih devojaka, mada imaju bolje rezultate.
Srecno!

Aco

pre 14 godina

Ovakav zreb najvise je obradovao Rafaela Nadala, jer je izbegao polufinale sa Novakom Djokovicem. Ove godine napokon Federer je u Novakovoj polovini zreba i ocekuje se naravno polufinale Federer - Djokovic, i mislim da ove godine vece sanse ima Nole.Napred Nole do finala, a onda sta Bog da protiv vanzemaljca Nadala

Batistuta Gabriele za tebe je Olić Pele

pre 14 godina

Finale Nadal-Đoković, nadam se da Čilić može dobit Murraya (ako uopće i dođe do njega). Pozdrav

Marina

pre 14 godina

Znaci, Djokovic na Federera u polu-finalu i Nadala u finalu. Idealno! Bas tim redom zelim da ih pobedi i osvoji RG.

Uz tebe smo svake sekunde od sada pa do titule (bio to RG ove godine, sledece ili neki drugi GS).

Nikola

pre 14 godina

Dobro je Novak moze na Nadala samo u finale. Znaci ako bude igrati ako u par poslednjih turniru, mozemo da cekamo lepu finalu ako ne i vise...

Zoki

pre 14 godina

Super.... Zreb nije los uopste... Ana u cetvrtfinalu ide na Safinu, Jeca na Dementijevu... Ana ako kojim slucajem prodje Safinu onda ide na Venus a Jelena na Serenu...

A sto je Najvaznije Novak nije u Nadalovom dijelu.... jeeeeeeeeeeeeeeee :)))))))

Djordjevic Marko, Nis

pre 14 godina

Kakvi ljudi...Prvo, siguran sam da ce Fed-Novak biti izuzetno neizvestan mec, da nema teorije da se zavrsi u 3 seta kako mnogi prizeljkuju..Ne otpisujte Rogera...Drugo..Novak bi imao vece sanse protiv Rafe u polufinalu nego sto ce imati u eventualnom finalu...Ipak tipujem finale Rafa-Roger..Mada ne bih imao nista protiv, naravno,da Nole igra u finalu...Za mene je i dalje Rafa veliki favorit na RG, iako ne podnosim njegov stil igre..Bice interesantno..Federer setnja do polufinala, Djokovic bi mozda mogao izgubiti neki set od DelPo-a ili Robreda, mada sumnjam...Mislim da ce drugo polufinale biti Gonzales-Nadal...Rafa ce laganou finale, jedino ako mu Verdasko uzme max 1 set...

zoran

pre 14 godina

Kako vi znate da ce Rafa,Novak i Rodja doci do kraja turnira..???

Po vama ovi ostali veze nemaju pa ce samo izaci i predati meceve. Pa dovoljno je da neko od pomenutih malo popusti, samo malo i ode kuci pevajuci.
Polako..kako kaze nas narod, pred zoru se mrzne..

nemanja

pre 14 godina

MOJE PROGNOZE: Viktor Troicki bi mogao do cetwrtfinala,zbog dobrih partija koje je pruzao tokom owih meseci...ukoliko bude prosao del potra,moze do cetwrtfinala! Janko Tipsarewic ukoliko prikaze swoju igru moze do osminefinala....tu je neugodni gonzales! Novak DJokovic moze do finala..a tamo ga ceka spanac kojem nowak na rolan garrosu ne moze nista,zbog brzine podloge,(sto nije bio slucaj u madridu). Ana Ivanovic moze odbraniti titulu ukoliko prodje veoma jaku dinaru Safinu.Jelena Jankovic moze do finala ukoliko prodje Elenu Dementijevu i Caroline Wozniacki...POZZ

faca

pre 14 godina

dobar zreb za djokovicau 4 finalu Conga ili Del Potro posle Feda u polufinalu a do tada lagano...Roger najbolji zreb do polufinala niko interesantan...Nadalu tesko i Ferer i Verdasko do cetvrtfinala, Marej sta reci...nije imao srece sto mi nije zao naprotiv:)

1k.CoKa

pre 14 godina

E to sam cekao 1/2 finale Federer-Djokovic davidimo kakav ce to mec biti,i da onda verovatno dodje na noz Rafaela Nadala.VIDECEMO.

Santijago Serano

pre 14 godina

Ne treba trcati pred rudu,a li ovako stoje stvari:
Novakovo finale je i vise nego realno,
Jelena se mora PROBUDITI ia ko igra dobar tenis, najbolje sto zna srusice i Serenu i Venus,
dosta toga se promenilo od proslogodisnjeg finala tako da je Safina favorit ako dodje do susreta sa Anom.
Tipsi ce biti tesko, Viki je vec u drugoj rundi!
Srecno!

realista

pre 14 godina

@wta
Delimicno si u pravu, ali ne bih bash rekao da 20 igracica ima sanse za ovaj GS. Sveo bih taj spisak na 5-6 imena.
Viliamsove nisu nikakve favoritkinje ovde, jer na sljaci igraju ubedljivo najlosije. Jednostavno njihova servis-smech igra na takvoj podlozi ne dolazi do izrazaja. Ove godine je Serena odigrala 3 turnira na sljaci i na sva 3 ispala u prvim kolima.
Venus takodje 3 turnira, ispadala u prvom i drugom kolu i jedino u Rimu stigla do polufinala.

Najveci favoriti na RG u zenskoj konkurenciji su 3 ruskinje i 2 srpkinje: Safina, Sharapova, Dementieva, Ana i Jelena.
Bilo koja sem ovih 5 ako udje u polufinale napravice pravo iznenadjenje.
Najverovatnije ce cetvrtfinale izmedju Safine i Ane i odluciti ovogodisnju pobednicu, jer ce to u stvari biti finale pre finala.
Zanimljivo je da je i Sharapova u istoj polovini i ako stigne u polufinale moglo bi biti zanimljivo.
Polufinale Sharapova-Safina, ubedjen sam da Sharapova pobedjuje.
Polufinale sa Anom, Sharapova gubi.
Jednostavno takav je trenutno odnos snaga.
Ana lakse moze da pobedi Sharapovu nego Safinu, a Marija lakse Safinu nego Anu.
U svakom slucaju mislim da ce se glavna borba voditi u ta 2 mecha.
U drugoj polovini nema nekih favorita. Bice neizvesna borba do finala, ali koja god da prodje jednostavno nema puno sansi za titulu.

Moja procena za pobednika bi bila:
Safina 55%
Ana 50%
Sharapova 45%
Jankovic 35%
Dementieva 35%
Kuznjecova 35%
Videcemo koliko sam bio u pravu.

nikol dž. femija

pre 14 godina

Naše DEVOJKE su,ako se ne varam,BOLJE prolazile kada im je žreb bio TEŽI,mada je uvek teško i uvek lako,zavisno od toga koliko ste spremni i koliko ste odlučni da svoj cilj ostvarite.Istina je da ima i toga da vam neki igrač "odgovara više ili manje",ali sve prepreke morate preskočiti ako imate želju da osvojite trofej.

U svakom slučaju,Nole je najsigurniji u igri do sada.

Mada meni se čini da bi bilo bolje da je u delu sa Nadalom,jer se on izgleda "nameračio"da ga u sledećem susretu pobedi,pa bi bilo lepo da je to u polufinalu.

E SADA, nalazi se u delu gde je Fed,koji se izgleda ove godine baš "nameračio"da osvoji Garos,pun je samopouzdanja zbog pobede u Madridu,a i Nole ga je nadigrao nekoliko puta,pa se verovatno "merači" i na revanš.

ZATO MISLIM,da bi Noletu bilo lakše da je kod Nadala. Čini mi se da bi meč Nole-Fed/ako do njega dođe,a nadamo se da hoće/mogao biti finale pre finala,ili bar veliki meč i veliki izazov za obojicu.

ISTINA JE DA JE SVAKI Gren slem najveća inspiracija za sve,jer su tu i najveće pare,najveći bodovi,najveći šou i najveći biznis,zato tu svi i daju najviše od sebe,zato upravo na gren slemovima ponajviše važi ono -sve je moguće i lopta je okrugla.

ALI ISTINA JE DA I GLAVNI FAVORITI daju maksimum,a njihov maksimum je veliki,zato su ipak retka velika iznenađenja kada je sam pobednik u pitanju.Retko osvoji turnir neko izvan najboljih 10,15,do 20 na svetu.Naravno tu ne mislim na nekoga ko je bio 1.pa neigranjem "pao" na 87 ili 130 mesto.

BILO BI lepo da Janko,Viktor i Ilija budu među prijatnim iznenađenjima.Bilo bi lepo da njih trojica nastave u pobedničkom ritmu iz Dizeldorfa i pariskih kvalifikacija.

Bilo bi lepo da neko od naših osvoji Garos 2009.pa da konačno ODMAH kaže kako DOLAZI u Bgd da pobedu i proslavi pa da se i svi mi odavde nađemo ispred Skupštine.

Biće zanimljivo gledati Jelenu Dokić kao i mladu Beograđanku Irenu Pavlović kako brane boje Australije i Francuske a genetika im i srpska.

SREĆNO SVIMA,i našim i tuđim!!

Marko

pre 14 godina

Ajmo malo da smirimo pricu o finalima polufinalima i osvajanjima RG-a. Ja gledam samo jedan mech unapred. AJde Nole samo polako...slazi, jednog po jednog :)

zelena trava

pre 14 godina

@ realista
Mozda se ne secas, ali Sarapova je sama prosle godine izjavila da se na sljaci oseca kao krava na ledu, tako da nisam bas ubedjena u njen prolaz do polufinala, a pogotovo ne u pobedu protiv Safine, koja ju je upravo prosle godine izbacila. Njena igra je agresivna i brza i zavisi od momentuma, sto na sljaci ide teze, mada, naravno da ima sanse, barem zbog svog mentalnog sklopa ako nista drugo.
A Venus i Serena su vec igrale u finalu RG jedna protiv druge i Serena je pobedila, tako da tu nema sta da se brines, ako im krene nije vazno kakva je podloga i ko je protivnik. Ali na sljaci ipak bih dala prednost Jeleni, pa i Dementijevoj nad bilo kojom sestrom.

sladjana

pre 14 godina

Jecai nije bas imala srece,kao i mnogo puta do sad,jer Cetkovska nije ni malo naivna teniserka,a vec je ceka u prvomkolu....a tu su i Cekvetadze i posle Corne ili Wozniacki,pa Dementijeva,pa Serena.....i nije bas neki zreb:(
Nije ni Ana imala mnogo vise srece....Erani je opasna na sljaci,apogotovo uzimajuci u obzir i Aninu igru u poslednjih godinu dana.......bice gusto!
Novak je ok prosao,aTroicki i Tipsakao i uvek lose,ali s obziromna pozicije na listi,i ne moze mnogo bolje.

Srecno nasima.....a posebno JJ...:))

Vasilije

pre 14 godina

Malo pre neko reče od koga je Federer izgubio na Gren slemu osim od Nadala? Koliko me sećanje služi Nole ga je odr'o prošle godine kad je uzeo Australia open i to u polufinalu. Ako se dobro sećam to je Gren slem zar ne?

wta

pre 14 godina

Mislim da je ove godine zanimljiviji WTA dio turnira, jer postoji valjda 20 igracica mogu osvojiti, s obzirom da prakticki niti jedna nije u nekoj formi.

Evo jedne ilustracije zenskog tenisa: gledam Kuznetsovu u Studgartu i mislim majko mila u zivotu nisam vidio da neka zena ovako igra...bila je doslovce savrsena. Tjedan dana kasnije, ne moze prebaciti lopticu preko mreze 2 puta..

Texy(JJ&Janko Fan)

pre 14 godina

I nije strasno kako je moglo da bude....nadam se da ce Jeca zablistati na RG ali polako, kolo po kolo...pa cemo videti! Verujem da ce Janko uspesno preskociti 1 rundu , jer posle danasnje igre koju je prikazao u Dizeldorfu to je za ocekivati...
Vikiju nece biti lako jer ga vec u 2 kolu ceka Del Potro... :( Nadam se da ce se nasoj 6-ici prikljuciti i Ilija u glavnom zrebu....
u svakom slucaju zelim srecu svim nasim predstavnicima na RG!!! SRBIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Milos

pre 14 godina

Posto smo teniska velesila ne zanima nas s kim se sastaju samo u prvom kolu nego s kim treba da igraju u cetvrtfinalu,polufinalu.Za Jecu nista ne pise.Samo prvo kolo.DObro je da Novak nije sa Nadalom u istom delu zreba.Nadamo se finalu a tamo sta Bog da.

I u dobru i u zlu, sve za moju Jelenu!

pre 14 godina

@ Kosta
Bravo, super komentar valjda ce ih novim podvizima podsetiti da i one postoje. Posto im u poslednje vreme ne ide bas najbolje kao da su ih neki zaboravili.
VErujem u njih. srECNO ZVIMA, AJMO JELENA!

BAKI

pre 14 godina

Drago mi je samo da Novak nije sa Rafom. Dosta više bre!

Što se tiče ženskih, Jeci upala sekira u med do četvrtfinala. Samo da ne zabrlja nešto kako ona to već zna. Doduše ni Vožnjački nije za potcenjivanje u 4. kolu. Ana već u četvrtom kolu na Azarenku. Uh!

Safina - Keothawong
Kvalifikant - Johansson
L. Vives - Coin
Olaru - Pavlyuchenkova
Kleybanova - Kvalifikant
Sugiyama - Rezai
Kvalifikant - South
Cohen-Aloro - Zheng
Azarenka - Vinci
Salerni - Barrois
Kvalifikant - Hradecka
Gallovits - S. Navarro
Benesova - Goerges
Lepchenko - Kudryavtseva
Tanasugarn - Pin
Errani - Ivanovic

V. Williams - Mattek-Sands
Safarova - Lisicki
Vesnina - Bremond
Kvalifikant - Szavay
Cibulkova - A. Bondarenko
Foretz - Flipkens
Paszek - Dulko
Groenefeld - Mauresmo
Petrova - Embree
Yakimova - Sharapova
O. Sanchez - Kvalifikant
Kvalifikant - Kanepi
Li - Domachowska
Loit - Bacsinszky
Pavlovic - Amanmuradova
Govortsova - Zvonareva
__________________________

Jankovic - Cetkovska
Rybarikova - Mladenovic
Groth - Laisne
Kvalifikant - Chakvetadze
Cornet - Ani
Kvalifikant - Cirstea
Pironkova - Craybas
Dushevina - Wozniacki
Bartoli - Parmentier
Garbin - Morita
Razzano - Hantuchova
Makarova - Garrigues
Stosur - Schiavone
Wickmayer - U. Radwanska
Dokic - Sprem
Kvalifikant - Dementieva

Kuznetsova - Feuerstein
Voskoboeva - Mirza
Kvalifikant - Czink
Dechy - Bammer
Schnyder - K. Bondarenko
Rogowska - Kirilenko
Mayr - Koryttseva
de los Rios - A. Radwanska
Pennetta - Glatch
Strycova - D. Lino
Santangelo - Kvalifikant
Niculescu - Wozniak
Peng - M. Sanchez
Kutuzova - Kvalifikant
R. Pascual - Vaidisova
Zakopalova - S. Williams

Srećno naši!!!

WTATP Lista

pre 14 godina

Za nase NAJ-bolje tenisere (Novak, Ana, Jelena) potpuno je nebitno sa kime se sastaju u prvom ili drugom kolu (osim ako se ne radi o nekom ekstra izuzetku koji nije medju nosiocima sticajem neobicnih okolnosti, poput Ruskinje Sarapove)... vec je pravi izvestaj sa zreba u cijoj se polovini odnosno cetvrtini nalaze. Novak nije u Nadalovoj polovini zreba, vec Federerovoj... i to je jedini bitan podatak za njega, jer svi van TOP3 dosta zaostaju na sljaci.

Jelena je nedelju pred zreb istisnuta iz TOP4 od Dementijeve, ali kao da nije jer je upala bas u njenu cetvrtinu tako da opet sa bilo kojom iz TOP3 ne moze igrati pre polufinala. Pre Dementijeve morace da se suoci sa Cakvetadze i najsvezijom TOP10 Voznijacki koja u zadnjih skoro dve godine (otkada je usla u TOP100) na svim slemovima ispada iskljucivo od Srpkinja (2xIvanovic, 2xJankovic, 1xDokic)!?!!?

Jos uvek zvanicna sampionka Ana Ivanovic koja je uzgred bila "domacica" na ovogodisnjem zrebu izvukla je bukvalno najtezu mogucu osmina/cetvrtina finala varijantu. U 1/8 se sastaje (ako ne bude bilo neke senzacije) sa mladom Azarenkom koja je 2009 trenutno 3ca po rezultatima, a u cetvrtfinalu ide na trenutno svetsku broj 1 Dinaru Safinu koja je glatko osvojila dva najveca ovogodisnja WTA turnira na sljaci ovog meseca i skoro svi joj daju najvece sanse za trijumf.

Viktor i Janko su mogli dosta gore da prodju u prvom kolu, ali su zato mogli mnogo bolje da prodju u globalu sto se tice delova zrebova u koji su zapali. Ovako su preblizu Mareju (Janko 3-ce kolo) i Del Potru (Viktor 2-go kolo) pa nikako nemaju razloga da budu zadovoljni.

Srecno nasima, na podlozi koja im je do sada itekako odgovarala.

Bojan

pre 14 godina

Onako,zreb skroooz po meri svima :)) bice odlicnih duela vec u prvom,drugom kolu napr... Dokic vs Karolina Sprem hmmm :))..ili Venus vs Lisicki ili Serena vs Vajdisova ...na muskoj strani Karlovic vs Hjuit,Stepanek vs Gaudio,Del Potro vs Llodra,Monako vs Bagdatis,Ljubicic vs Ferero,Has vs Blejk ...saaasvim dovoljno :))) ...Zenski zreb--Safina do 1/4 finala ne bi smela da ima problema(potencijalna mina Zheng ali i Klejbanova koja je pobedila Anu na AO i sada u Madridu Venus)! U njenoj cetvrtini je Ana koja do 4.kola ima najlaksi put ali je verovatno dobila i najtezu protivnicu u 4.kolu-Viktoriju Azarenku ! Videcemo kako igra Ana,nadajmo se najboljem... Druga cetvrtina je po meni,uslovno receno najlaksa ali i najnepredvidljivija-tu bi kolo trebale da vode Venus i Zvonareva ali dodajte tu Safarovu,Lisicki,Szavay,Cibulkovu,Bondarenko,Dulko,Morezmo,Petrovu,Na Li i Sharapovu i jasno je zasto se tu nista ne zna :)) mislim da bi Lisicki mogla da pomrsi konce :)) ..Treca cetvrtina je rezervisana za dve Jelene,Jankovic i Dementijevu.Srpska Jelena u prva 2 kola bi trebala da ima lak posao a onda u 3. ide na nepredvidivu Cakvetadze koja ne smela da pravi problem. JJ kao i Ana ce veliki ispit imati u 4.kolu kada ide na Karolinu Voznijacki koja je uz Azarenku najveca mlada pretnja :)) Dementieva bi do 1/4,gde bi je cekala druga Jelena (nadamo se :)) mogla da ima manje problemcice u vidu Dokic,Gariges,Bartoli,Hantuhove ..U poslednjoj cetvrtini su Ceca i Sera :)) Najveca pretnja Kuznjecovoj do 1/4 inala je Snider a Serenina Peneta i mozda Vajdisova ako nekim cudom vaskrsne :)) u svakom slucaju,nikad otvoreniji zreb,svi raspleti su moguci :)) Go JJ and Ana :)) Muski zreb--U prvoj cetvrtini su Nadal(Hjuit,Kifer,David Ferer) i Verdasko(Gulbis,Almagro,Davidenko) -kakav bi to okrsaj bio Verdasko vs Nadal :)) Druga cetvrtina ,kao i kod zena najnepredvidljivija ,kolo bi trebalo da vode Marej i Simon ali lonac je zacinjen sa Tipsarevicem,Lopezom,Chelom,Stepanekom,Marinom Cilicem,Fernandom Gonzalesom-masaaala :))Novak i Del Potro jesu izraziti favoriti a najvece pretnje su im Andreev na sljaci,Monako,uuups Conga,Robredo...u poslednjoj cetvrtini je Federer i Federer i samo Federer,ubdljivo najnezanimljivija cetvrtina i morace cudo da se desi da Rodzer ne dodje do polufinala-ima dobrih igraca ali svi prosto preziru sljaku (Rodik,Has,Blejk,Berdih mozda jedino potencijalan Monfils)... e to je to dragi moji :)) neka show pocne :))

milos

pre 14 godina

Ana uopste nema tezak zxreb do cetvrtfinala u kome bi se sastala sa safinom!Azarenka ima povredu cela noga joj je bila zavijena u Madridu!!!!Safina preumorna od madrida tako da mislim da Ana ukoliko da svoje 80% ima najvece sanse za pobedu posto se njena igra na Garosu uvek najbolje pokaze!!!A Jeca isto nije toliko losa mada imajuci u vidu kako Wozniacki igra ali dobro ona uvek na svakom gren slemu ispadne od Srpkinja pa se tako nadam da ce biti isto i ove godine!!!!
Sve u svemu mislim da GAros nikad nije bio interesantniji!!!!!!

sdfasfd

pre 14 godina

Ko da je bitno. Ionako se nazalost zna ko ce da osvoji, pitanje je samo koliko ce ukupno setova da izgubi pri tom. Realno ne postoji covek koji Nadala moze da dobije u tri seta na sljaci, TO JE NEMOGUCE, niko nema snage za to. Osim ako se ovaj ne povredi ili nesto slicno. Djokovic i da odigra perfektno ne moze tako da igra u 4 ili eventualno 5 setova. Pogledajte samo ovaj zadnji mec, da li bi Djokovic mogao da odigra jos dva seta posle onakvih 4 sata jedva je izdrzao i ta tri seta a ne.. Jedina sansa je 3:0 ali....
Nazalost tako je

Aleksa

pre 14 godina

Ma koji bre Robredo!Nole ga je odrao u Rimu ako se ne secate 6-1 6-1!Nole i Zimonjic osvajaju,a Jeca i Ana imaju velike sanse ako su u formi! Srbijo srecno!

peko cg

pre 14 godina

Жреб је нашима повољан,осим Виктору.У женском дијелу жреба могућа изненађења: Лисицки,Вознијацки,Шавај, Клејбанова и нарочито Алона Бондаренко(игра сјајно у Варшави).Ана има тежи задатак од Јеце,али све зависи да ли ће играти свој тенис!Вријеме је.....

miki

pre 14 godina

Kod muskaraca se sve zna osim koga ce Rafa dobiti u finalu. Volio bih da nije tako ali Nadal je nepobjediv na sljaci u 5 setova. Kod zena se nista ne zna ali cudi me da niko ne pominje Kuznjecovu.Ruskinje su favoritkinje ali sve je moguce.

Goran

pre 14 godina

Dobar zreb za Novaka,konacno je Rafa sa druge strane kostura u Parizu.Do polufinala sa Federerom moguci protivnici su Del Potro u cetvrtfinalu,Robredo u osmini,pa Kolsrajber pre njih.U ovoj cetvrtini kostura treba obratiti paznju na veoma opasnog Monaka koji nije nosilac,ali je veoma nezgodan na ovoj podlozi.
Ostali nasi,Troicki ce tesko dalje od drugog kola gde ga ceka Del Potro,koji mu nikako ne lezi,dok bi Tipsa mogao do treceg kola (preko Montanesa i Lopeza)do duela sa Marijem.Ukoliko dodje do tog duela,mislim da Tipsarevic nije bez sansi,jel se Britanac ne snalazi bas najbolje na ovoj podlozi.
Sve u svemu,srecno momci!

M

pre 14 godina

Lep zreb za nase momke,osim za Troickog.Novak je dobio skoro idealan zreb,najvaznije je da u polufinalu ide na Federera a ne na Nadala.U cetvrtfinalu je izbegao Verdaska,ali ipak dobio Del Potra,a pre toga igrace najverovatnije sa Robredom i Kolsrajberom sto nisu tako nezgodni protivnici.Prva dva kola izuzetno laka.Federe ima jos laksi zreb od Novaka i gotovo je izvestan njihov duel u polufinalu gde bi Novak mogao da mu objasni neke stvari i to treci put za redom i smanji razliku izmedju njih za 900 poena(Federe ako ne odbrani finale gubi 600 poena cak).
Nadal ima dosta naporan zreb,njegova cetvrtina zreba je najteza jer su tamo pored njega i Verdasko i Ferer i Vavrinka i Almagro i Soderling.To je najjaca cetvrtina.
Sto se tice Janka i Marejeve cetvrtine zreba gde se nalazi,ja sam zadovoljan.Janko konacno ima priliku da se u teskim(ali ne i nemogucim) mecevima dokaze i napravi prekretnicu u sezoni.Igra protiv Montanjesa(koga je dobio u Barseloni),zatim ide na Felisijana Lopeza(sa kojim ima los skor ali vise na betonu a ovom Spancu manje odgovara sljaka na kojoj ove sezone lose igra),a ako i njega savlada ide na Mareja(kojeg je vec dva puta tukao u karijeri).Janko,sada se pokazi.Steta za Viktora,tu je Del Potro,ali barem moze da prodje prvo kolo i opet zaradi poene jer prosle godine je odmah ispao.
Sto se tice devojaka,njima je vaznija njihova igra od zreba i na to moraju da se fokusiraju.

pfc

pre 14 godina

odlican zreb za Noleta! Bolje Pel Potro u cetvrtfinalu i Rodzer u polufinalu nego Verdasko i Nadal.
Za jecu i Anu je u stvari svejedno, bitno je u kakvoj su formi i jesu li nasle svoju igru.

Zoe

pre 14 godina

Hvala Ani na sjajnom muškom žrebu, mada njoj Rafa i nije baš lepo izvukao mislim na Azarenku i Safinu ali ako bude igrala kako zna i može neće biti problema. Zaista ne mogu ni da zamislim ko će osvojiti ženski turnir, skoro sve igračice iz top 10 bi mogle da se dokopaju trofeja. Možda Safina iz ove pozicije izgleda kao najočigledniji favorit ali opet ona boluje od završnice GS turnira, sjajno do polufinala i onda ništa... Možda je ipak sazrela za GS, sazaćemo za dve nedelje... Ko zna kako će na nju uticati to što je po prvi put 1. nosilac na GS, Ana i Jeca se nisu lepo provodile u takvoj situaciji. Kako će naše devojke provesti e za to bi trebalo konsultovati nekog astrologa ili nešto tako, bilo kakve prognoze su nezahvalne. Navijamo za njih, uz sećanje na ono fenomenalno polufinale od prošle godine, pa da se ponovi. Kada bi igrale bar upola kao prošle godine bilo bi više nego sjajno. Od Noleta očekujem borbu, njegova forma nam daje razloga za nadu... Neka igre počnu! :)

Djoca

pre 14 godina

I Bozoljac igra u prvom kolu posto je prosao kvalifikacije, samo nije sigurno sa kim

http://www.sportske.net/vest/tenis/i-bozoljac-na-rolan-garosu-2071.html

M

pre 14 godina

Na sajtu Rolan Garosa jedan od glavnih komentara na zreb je da Federer moze da bude srecan sto je u eventualnom polufinalu izbegao Mareja?Mislim na osnovu cega bi on trebalo tu da bude srecan?Znam da Mareja favoriziraju mediji jer je na uspehe u tenisu nenaviknutim Britancima mezimac,ali ovo prevazilazi svaku meru.Pa videlo se sta je Marej do sada pokazao na sljaci.O Novaku skoro nigde ni reci.Neka,neka,pricace na kraju itekako.

VladaBrada

pre 14 godina

Uh... Troicki i nije baš imao mnogo sreće sa kvalifikantom jer mu je protivnik Lukaš Kubot nama dobro poznat kao finalista u Beogradu na OP Srbije. Mada , nadam se da Poljak neće ponoviti odlične partije iz Beograda i da će neiskustvo učiniti svoje.

Sa druge strane Bozoljac je barem po meni dobio protivnika po meri za prvo kolo, jer je Nikolas Kifer nekada odličan teniser sada igrač u godinama što sa sobom povlači brzinu koja će mu itekako trebati za vraćanje Ilijinih servisa. Mene i dalje čudi da igrač takve gradje , snage i visine(193cm) hvata dvoručni forhend...... Ali Ilija sa srećom

pre 14 godina

Nole i Ljubo na zadatku

Francuski mediji pišu da su danas ujutro, na terenu 9, u Parizu trenirali Ljubičić i Đoković koji je izgledao vrlo sigurno i opušteno. Čekamo ih u 3. kolu...

Rafa povratio osjećaj

Nadal danas u Parizu: "Ne mogu se uspoređivati Madrid i Roland Garros, nije to isto. Čim sam počeo trenirati, vratio sam osjećaj da mogu kontrolirati lopticu. U Madridu je brži teren, a loptice "lete". Usto treba priznati da ondje nisam igrao najbolje, osim set i pol protiv Novaka. Vrlo sam zadovoljan u Parizu, sve ide po planu, u formi sam. Što se tiče Rogera i njegova uspjeha u Madridu, nisam najbolja osoba za izjave. O tomu bi više mogao reći Federer."

JAS

pre 14 godina

Anin zreb uopste nije tako strasan.
Ko je tu najstrasniji?
Azarenka, kojoj sljaka uopste ne lezi.
Venus, isto tako. Izbacuju je i mnogo slabije od Ane.
I na kraju Safina, koja je u naletu forme.
Ali ima tu jedna rupa. Na Gran Slemu nema coaching-a. Nece moci da joj dodje Zeljko da joj dize moral i samopouzdanje da se vrati iz skoro sasvim izgubljenih pozicija. A videli smo na AO kako to izgleda. Uostalom, znamo ko je pobedio u proslom susretu Ane i Safine.
Ana treba samo polako, mec po mec, prvo da gleda da se docepa druge nedelje. Ako dodje do Safine, nemam bojazni.
Sto se Jelene tice, isti savet. Mec po mec, i ako dodje do finala, ima dobre sanse da osvoji, jer Serena sigurno nece do finala.
Za Noleta, zna se: puno srece!