Nova vest
Tenis

Subota, 09.05.2009.

19:38

JJ: "Osvajanje Garosa je moj cilj"

Srpska teniserka Jelena Janković veruje da na predstojećem Rolan Garosu može da osvoji prvu Gren slem titulu u karijeri.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

„Trenutno ne razmišljam o Garosu, ali ako budem u dobroj formi i fizički spremna, mislim da imam dobre šanse za trijumf. To je moj cilj i nadam se da ću uspeti da ga ostvarim“, izjavila je 24-godišnja Jankovićeva.

Jelena kaže da vidi naznake povratka u formu.

„Bila sam najbolja teniserka na svetu u finišu 2008. godine, ali nisam uspela da nastavim u istom ritmu i 2009. Ipak, sada se počinjem da se vraćam u formu, što mi je veoma važno“, kaže srpska teniserka i ponovo objašnjava uzroke slabijih igara ove sezone:

„Rad na fizičkoj spremi u pauzi između sezona nije mi prijao. Pre mi je kretanje bilo jedno od najjačoh oružja, uvek sam bila jedna od bržih igračica za moju konstituciju. Ali, tokom pauze sam ’nabacila’ nekoliko kilograma mišića i na to nisam bila navikla“.

Jankovićeva u nedelju počinje učešće na turniru u Madridu, a rivalka u prvoj rundi joj je domaća teniserka Nurija Ljagostera Vives.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve