Nova vest
Tenis

Subota, 02.05.2009.

14:54

Đoković u finalu Rima

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale turnira Masters serije u Rimu pošto je u polufinalu savladao drugog tenisera sveta Rodžera Federera.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Đoković je protiv Federera slavio rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:3, a meč je obeležio povratak srpskog tenisera posle prekida zbog kiše pri vođstvu Švajcarca od 1:0 u setovima i 2:1 u drugom setu. U finalu Đoković će igrati sa prvim teniserom sveta Rafaelom Nadalom, koji je dobio Čileanca Fernanda Gonsalesa 6:3, 6:3.

Prvih osam gemova na meču obeležila je ujednačena igra, uz osvajanje gemova na svoj servis i Đokovića i Federera. Ipak, usledio je brejk Švajcarca, koji je potom poveo 5:4 i osvajanjem svog servisa rutinski osvojio prvi set.

Drugi set Federer je bolje počeo i posle brejka i osvajanja svog servisa poveo je sa 2:0, a Đoković je u sledećem gemu smanjio 2:1, ali je potom meč prekinut zbog kiše na sat vremena.

I nastavak meča, posle kiše protekao je u znaku Federera, koji je osvojio sledeći poen i poveo sa 3:1, ali se Đoković potom vratio u meč i dvema brejk loptama, kao i sa dva osvojena svoja servisa osvojio drugi servis rezultatom 6:3.

U trećem setu ponovila se slična priča sa početka drugog, posle osvajanja svojih servisa i rezultata 1:1, Federer je uz osvajanje svog servisa i brejka poveo 3:1, ali je usledio odličan povratak srpskog tenisera koji je osvojio sledećih pet poena i izborio plasman u finale turnira koji je prošle godine osvojio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

381 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu