Nova vest
Tenis

Nedelja, 15.03.2009.

16:07

JJ: "Sve u mojoj igri je loše"

Treća teniserka sveta Jelena Janković neočekivano je poražena na startu turnira u Indijan Velsu, a posle tog neuspeha priznala je da je potpuno van forme.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

"Borim se da pronađem igru i da povratim samopouzdanje na terenu. Činjenica je da igram znatno ispod svog nivoa. Pokušavam da se vratim u formu, ali u ovom trenutku to mi ne polazi za rukom", rekla je Jankovićeva posle poraza u duelu sa 17-godišnjom Ruskinjom Anastasijom Pavličenkovom u drugom kolu turnira masters serije (6:4, 6:4).

Srpska teniserka kaže da nije problem u pojedinim elementima, već u njenoj igru u celini.

"Više ne osećam neke od udaraca koji su mu bili glavno oružje. Mislim da ipak moram da analiziram kompletnu igru i da pokušam da ponovo pronađem način da gradim poene", rekla je Jankovićeva.

Prema njenim rečima, u ovom trenutku najveći problem joj predstavlja nešto veća težina zbog čega se više ne kreće po terenu kao ranije.

"U proteklom periodu povećala sam mišićnu masu, zbog čega sam postala snažnija, ali i teža. Godinama sam imala istu težinu i moje najjače oružje oduvek su bile brze noge. Odlično sam se kretala i bila sam na svakoj loptici. Sada nije tako i stalno kasnim za korak ili sam korak ispred loptice, pa je logično da udarci više nisu precizni", kaže Janković.

Sumirajući igru na početku sezone, naša teniserka kaže da nema svrhe analizirati detalje jer oseća da ništa nije u redu.

"Kada sve sagledam, mogu da kažem da je sve u mojoj igri loše. Očigledno mi predstoji težak rad. Volela bih da imam magični štapić kojim bih sve to ispravila i ponovo igrala vrhunski tenis, ali je to nemoguće", rekla je Jelena Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve