Nova vest
Tenis

Utorak, 27.01.2009.

07:35

Zvonarjeva pregazila Bartoli

Deveti dan Australian Opena počeo je neverovatnom pobedom Vere Zvonarjeve i ispadanjem prvih nositeljki u dublu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zvonarjeva je pobedila Marion Bartoli u dva seta – 6:3, 6.0, s tim što je Francuskinja povela 3:1, uz dva brejka, a zatim prepustila Ruskinji preostalih 11 gemova u meču. Zvonarjeva u polufinalu čeka bolju iz duela Dinare Safine i Jelene Dokić, kojio će otvoriti večernji program.

Zvonarjeva je tako nastavila seriju dobrih nastupa u Melburnu, iako je meč igran u potpuno nehumanim uslovima, pri temperaturi od 40 stepeni, uz otvoren krov. Bartoli je na početku izgledala kao teniserka koja može nastaviti ono što je započela protiv Jelene Janković, ali čim je Zvonarjeva napravila pritisak, otpor je nestao.

U konkurenciji dublova sestre Vilijams (10. nosioci) uz dosta problema su pobedile tajvansko-kineski par Su Vej-Hsije, Šuej Peng – 6:2, 4.6, 6:3, zadržavši se na terenu 108 minuta. One u polufinalu igraju sa Kejsi Delakva i Frančeskom Skjavone, koje su na početku programa pobedile Anu-Lenu Grenefeld i Pati Šnider 0:6, 7:5, 6:1.

Na drugoj strani žreba desilo se veliko iznenađenje – Ai Sugijama i Danijela Hantuhova pobedile su prve nositeljke Karu Blek (Zimbabve) i Lizu Huber (SAD) posle dva dramatična seta i produženog taj-brejka na razliku – 6:7 (0-7), 6:3, 12-10. Deveti par turnira igraće u polufinalu sa Natali Deši i Marom Santanđelo.

Kod muškaraca poznat je prvi polufinalni par: Lukaš Kubot (Poljska) i Oliver Marah (Austrija) igraće sa trećim parom turnira – Mahešom Bupatijem (Indija) i Markom Noulzom (Bahami).

Kubot je uz pomoć Austrijanca Maraha lako dobio slavniji par svojih zemljaka, šeste nosioce Firstenberga i Matkovskog – 6:2, 6:2. Bupati i Noulz pobedili su španski par Felisijano Lopes, Fernando Verdasko 6:1, 2:6, 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu