Nova vest
Tenis

Sreda, 14.01.2009.

03:31

Pobeda Novaka, poraz Janka

Novak Đoković, najbolji teniser Srbije i treći 'reket' sveta lako i ubedljivo je savladao Pol Anri Matjea iz Francuske sa 2:0 (6:1, 6:2).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč je trajao samo 55 minuta. Đoković se tako plasirao u treće kolo turnira u Sidneju u kojem će igrati sa Mariom Ančićem iz Hrvatske. Ančić je identičnim rezultatom savladao Španca Tomija Robreda. Đoković je odlično servirao, imao 74% prvog servisa, četiri asa i samo jednu dvostruku servis grešku, u poslednjem gemu meča.

Četiri puta je napravio 'brejk' i lako opravdao ulogu favorita u svom prvom meču u Sidneju gde je postavljen za prvog nosioca.

Prošle nedelje Đoković je u prvom kolu Brizbejna izgubio sa 2:0 u prvom kolu od Letonca Ernestsa Gulbisa. On je tada izjavio da nije mogao da pronađe ritam sa novim reketom, ali da nije previše zabrinut.

Tu činjenicu potvrdio je na Olimpijskom teniskom parku. Po izuzetnoj visokoj temperaturi, koja Đokovića treba da pripremi za odbranu Australijan Opena, koji počinje naredne nedelje, srpski igrač delovao je silovito i ubedljivo.

"Srećan sam zbog konstantnosti koju sam imao kroz meč. Definitivno nisam imao uspona i padova", rekao je Đoković.

Đokovića je pozdravio veliki broj srpskih navijača koji su bili obučeni u crvene i crveno-bele dresove. Isti navijači nisu mogli da pomognu Janku Tipsareviću da prođe u treće kolo. Drugi teniser Srbije poražen je od domaćeg igrača, nekada najboljeg tenisera sveta Lejtona Hjuita sa 5:7, 4:6.

Francuz Rišar Gazke pobedio je zemljaka, drugog nosioca Žila Simona sa 6:4, 6:4, dok je treći "kosturaš" Žo Vilfred Conga bio bolji od Italijana Simonea Bolelija sa 6:4, 6:1. Plasman u četvrtfinale obezbedio je i Argentinac David Nalbandijan, pobedom nad Francuzom Mikelom Lodrom sa 6:1, 6:3. U četvrtfinalu će igrati i Francuz Žeremi Šardi i Finac Jarko Nieminen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve