Nova vest
Tenis

Nedelja, 26.10.2008.

22:17

Dementijeva najbolja u Luksemburgu

Prvi nosilac Jelena Dementijeva savladala je Dankinu Karolin Voznijacki rezultatom 2:6, 6:4, 7:6 u finalu turnira u Luksemburgu.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

To je Ruskinji treća titula ove sezone, a 11. u karijeri. Jedini put pre ovoga Dementijeva i Voznijacki igrale su na OI u Pekingu, a buduća osvajačica zlatne medalje pobedila je sa 7:6, 6:2. Takmičenje u Luksemburgu je iz Tier III kategorije i igra se za nagradni fond od 225 hiljada evra.

Dementijeva je izgubila prvi set za samo 28 minuta, ali je rano napravila brejk u drugom setu i izjednačila. U odlučujućem setu gubila je sa 2:0, bila na dva poena od poraza, ali se vratila i slavila u taj brejku.

"Osećam se kao da sam osvojila Gren slem. Mislim da je ovo najteže finale u kom sam igrala. Karolin je igrala vrlo dobro – odlično se brani, a 'drop-šot' i 'pasing' takođe joj je na visokom nivou. Bila je dobra sa osnovne linije i morala sam da igram agresivno kako bih pobedila. Srećna sam što sam u tome uspela", izjavila je 27-godišnja teniserka.

Dankinja Voznijacki bila je razočarana porazom.

"Nikada nije lako kada se izgubi tako neizvestan meč, ali Jelena je igrala sjajno tokom celog turnira i zaslužila je trofej. Borila sam se za svaki poen, ali nisam uspela da trijumfujem", izjavila je trenutno 16. teniserka sveta.

Sledeće sedmice igra se, izuzimajući Masters u Dohi, poslednji turnir u sezoni. To je takmičenje treće kategorije u Kvebek Sitiju (175.000 dolara).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu