Nova vest
Tenis

Subota, 11.10.2008.

12:59

Jankovićeva u finalu Kupa Kremlja!

Srpska teniserka Jelena Janković igraće u finalu Kupa Kremlja u Moskvi, pošto je savladala Ruskinju Jelenu Dementijevu, sa 2:1, po setovima 0:6, 6:1, 6:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Za treću uzastopnu titulu Jankovićeva će igrati sa Verom Zvonarevom, koja je u drugom polufinalu savladala Dinaru Safinu, sa 2:0, po setovima 6:2, 7:6. Meč Janković - Dementijeva trajao je sat i 17 minuta.

Prvi set nije nagoveštavao prolazak najbolje svetske teniserke u finale. Naprotiv. Dementijeva je u prvom delu igre potpuno dominirala. Ruskinja je osvojila sve gemove na svoj servis i prepustila Jankovićevoj samo 5 poena na njen servis, pa je brzo došla do 6:0 i napravila korak ka finalu.

Ipak, u preokretu tipičnom za mečeve Jelene Janković, najbolja srpska teniserka uspela je da uzvrati i to istom merom. Brzo je probila led osvajanjem prvog poena na servis protivnice, a u istom ritmu je i nastavila i uz dva brejka povela sa 4:0, zatim sprečila nekoliko prilika Dementijeve da se vrati u igru i uz još jedan brejk, na kraju, došla do 6:1 i izjednačenja na 1:1 u setovima.

Sličan scenario imao je i treći set. Dementijeva je osvojila samo 2 poena na prvom servisu i ukupno samo 11 tokom celog seta. Jankovićeva je sve vraćala i imala rešenje za svaki napad Ruskinje, pa je meč brzo završen u korist vodeće svetske teniserke.

To je bila čak 11. uzastopna pobeda Jankovićeve na WTA turneji, a u finalu će imati priliku da, posle Pekinga i Štutgarta, osvoji treći šampionski pehar u nizu i nastavi fantastičnu seriju u finišu sezone.

Jankovićeva je do sada 8 puta igrala sa Zvonarevom i vodi sa 5:3 u međusobnim duelima. Ove sezone igrale su 4 puta, 3 meča su pripala srpskoj teniserki, sva tri na tvrdoj podlozi, uključujući i duele u Pekingu (polufinale) i Štutgartu (četvrtfinale), gde je Jankovićeva osvajala trofeje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

156 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve