Nova vest
Tenis

Četvrtak, 02.10.2008.

20:05

JJ ekspresno do četvrtfinala

Jelena Janković se plasirala u četvrtfinale turnira u Štutgartu, lakom pobedom nad Ukrajinkom Alonom Bondarenko, sa 6:2, 6:0 i igraće sa Verom Zvonarevom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpska teniserka rešila je posao u 2. kolu za samo 63 minuta i nastavila pobednički niz protiv Ukrajinke, pošto joj je to deveta pobeda iz isto toliko mečeva protiv starije od sestara Bondarenko.

Ukrajinka se ovog puta držala do četvrtog gema prvog seta, posle čega je Jankovićeva napravila seriju od 10 osvojenih gemova za ubedljivu pobedu.

U četvrtfinalu, srpska teniserka će igrati sa Ruskinjom Verom Zvonarevom, koja je u 2. kolu identičnim rezultatom savladala 14. teniserku sveta, Francuskinju Marion Bartoli, 6:2, 6:0. Jankovićeva u međusobnim duelima sa Zvonarevom vodi sa 4:3.

Posle eliminacije Serene Vilijams, 23-godišnja Beograđanka je sada glavni favorit Porše gran prija. U ostalim četvrtfinalnim susretima sastaju se Jelena Dementijeva i Viktorija Azarenka, Venus Vilijams i Dinara Safina, odnosno Na Li i Nađa Petrova.

Rezultati 2. kola turnira u Štutgartu:

Vera Zvonareva - Marion Bartoli 6:2, 6:0
Nađa Petrova – Pati Šnider 6:4, 6:1
Cvetana Pironkova – Dinara Safina 1:6, 6:7
Venus Vilijams – Katerina Bondarenko 6:4, 6:2
Alona Bondarenko – Jelena Janković 2:6, 0:6

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve