Nova vest
Tenis

Nedelja, 28.09.2008.

18:41

JJ: "Imala sam plan za Kuznjecovu"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Srpska teniserka Jelena Janković izjavila je da je vrlo zadovoljna osvajanjem turnira u Pekingu, ali da još ne razmišlja o povratku na prvo mesto svetske rang liste, što bi mogla da učini već sledeće nedelje. "Radije bih da na prvom mestu budem na kraju sezone, kako bih mogla da se u miru naporno spremam za sledeću godinu. Pokušaću da ojačam i svoj tenis podignem na viši nivo. Nadam se i da ću sledeće sezone osvojiti prvi grend slem turnir", rekla je Jankovićeva.

Titulu u Pekingu 23-godišnjoj Beograđanki donela je pobeda nad Svetlanom Kuznjecovom od 2:0 (6:3, 6:2).

"Na teren sam izašla vrlo motivisana, imala sam plan, posebno zato što sam sa Kuznjecovom igrala i prošle nedelje (Kuznjecova je pobedila u četvrtfinalu turnira u Tokiju)", kazala je Jankovićeva.

Kuznjecovoj je poraz od Jankovićeve bio peti u ovogodišnjim finalima.

"Ona kao da sa finalima ima problem u glavi, a to meni uvek pomaže", kazala je druga teniserka sveta o Kuznjecovoj, koja je bila potpuno nezadovoljna.

"Nisam se dobro kretala, a pri tom sam toliko grešila da Jankovićeva nije mogla da pokaže koliko zaista može", rekla je sedma teniserka sveta.

Jankovićeva će od ponedeljka za vodećom teniserkom sveta Serenom Vilijams iz SAD zaostajati samo 21 bod. Obe će sledeće nedelje igrati na turniru u Štutgartu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve