Nova vest
Tenis

Nedelja, 28.09.2008.

14:42

Trijumf Jelene Janković u Pekingu!

Srpska teniserka Jelena Janković osvojila je titulu na turniru u Pekingu, sigurnom pobedom nad Ruskinjom Svetlanom Kuznjecovom, sa 2:0 (6.3, 6:2).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jankovićeva, svetski broj 2, slavila je u finalu za samo sat i 14 minuta i tako osvojila drugu titulu u sezoni i ukupno sedmu u karijeri.

Kuznjecova je uspela da pruži otpor samo u prvom delu početnog seta, do rezultata 3:3. Jankovićeva je zatim vezala tri osvojena gema za prvi set, da bi u drugom brzo povela sa 3:1.

U petom gemu, 23-godišnja Beograđanka uspela je da spreči nekoliko brejk-prilika Kuznjecove, usledio je po jedan oduzet servis na obe strane, a Jankovićeva još jednim brejkom, trećem u setu, dolazi do sigurne pobede.

Srpkinja je tako smanjila zaostatak u međusobnim susretima sa Kuznjecovom na 3:4 i zabeležila prvu pobedu nad Ruskinjom ove godine, posle dva poraza, uključujući i onaj u četvrtfinalu Tokija prošle nedelje.

Posle trijumfa u Pekingu, Jankovićeva će ostati na drugom mestu VTA liste, ali sada ima samo 21 bod manje od vodeće Serene Vilijams, a direktan duel za prvo mesto očekuje se već u Štutgartu od ponedeljka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve