Nova vest
Tenis

Petak, 26.09.2008.

15:37

Jelena Janković u polufinalu

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira u Pekingu, pobedom nad Slovakinjom Danielom Hantuhovom sa 2:0 (7:5, 6:1).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jankovićeva, glavni favorit Otvorenog prvenstva Kine, u polufinalu će igrati sa Ruskinjom Verom Zvonarjevom, koja je postavljena za petog nosioca.

Prvi set duel Janković – Hantuhova obeležili su brejkovi, ukupno pet, od čega je srpska teniserka tri puta oduzela servis protivnici. Odlučujući za prvi set bio je 12. gem, kada je Jelena, pri vođstvu od 6:5, oduzela protivnici servis i sprečila taj-brejk.

U drugom setu srpska teniserka je bila ubedljivija. Osvojila je prva četiri gema u setu, pošto je dva puta oduzela servis Hantuhovoj. Slovakinja je do kraja seta uspela da osvoji samo jedan gem, a Jankovićeva je novim brejkom završila set i meč sa ubedljivih 6:1.

Jankovićeva će za plasmna u finel igrati sa Verom Zvonarjevom, koja je savladala Španjolku Anabelu Medinu Gariges, sa 6:0, 6:1. U dosadašnjim međusobnim duelima rezultat je 3:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve