Nova vest
Tenis

Četvrtak, 12.06.2008.

22:07

Đoković bolji od Tipsarevića

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Kvins kluba pobedom nad Jankom Tipsarevićem u prvom meču dvojice tenisera rezultatom 2:1 po setovima 2:6, 6:1, 6:4. Njegov sledeći protivnik biće jedanaesti nosilac Lejton Hjuit koji je savladao Pola Anrija Matjesa u dva seta 6:4, 6:4. Tipsarević je mnogo bolje počeo meč, poveo je 4:0 pošto je dva puta oduzeo servis protivniku. Iako je Đoković imao osam asova, a Janko niti jedan, treći teniser sveta je pravio i mnogo više grešaka.

Na startu drugog seta, Tipsarević pravi brejk, ali to je sve što je uradio u tom delu igre. Đoković osvaja narednih šest gemova vrlo lako zahvaljujući boljem servisu, a smanjio je i broj grešaka.

U odlučujućem setu, Novak je nastavio sa sigurnom igrom i već u prvom gemu oduzeo servis protivnku. Tu razliku od jednog brejka sačuvao je do kraja meča i posle jednog časa i 43 minuta četrnaestim asom ostvario prvu pobedu protiv Tipsarevića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu