Nova vest
Tenis

Sreda, 14.05.2008.

20:46

Novak lako sa Čelom

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Treći teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Hmburgu, pošto je u drugom lako izašao na kraj sa Argentincem Huan Ignasiom Čelom posle dva seta – 6:3, 6:1, u meču koji je trajao 65 minuta. Naredni Đokovićev protivnik biće Ivo Karlović koji je pobedio Tomija Robreda, a ukoliko prođe i tu prepreku Đoković bi u četvrtfinalu mogao da se sastane sa Jankom Tipsarevićem.

Pred početak meča Đoković – Čela bilo je pitanje da li će srpski teniser uspeti da se oporavi od Mastersa u Rimu gde je pre tri dana osvojio svoju desetu titulu u karijeri. Odgovor je stigao na samom startu eča, pošto je Novak brzo poveo sa 3:0.

U nastavku prvog seta Čela je vratio brejk, ali je izgubio još jedan svoj servis, i Đoković je dobio taj deo meča sa 6:3.

U drugom setu Đoković je igrao dosta rasterećenije, spasao je obe brejk prilike Argentinca i napravio čak tri brejka iz pet brejk lopti, tako da je lakše nego što se očekivalo priveo meč kraju sa 6:1 u drugom setu.

Masters u Hamburgu igra se za nagradni fond od dva miliona i 270 hiljada evra, a titulu brani Rodžer Federer koji je prošle sezone u finalu dobio Rafaela Nadala. Đoković je prošle godine u Hamburgu stao u četvrtfinalu kada je bolji od njega bio veteran Karlos Moja.

Prošle sezone Novak je u Hamburgu poražen u četvrtfinalu od Karlosa Moje

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu