Nova vest
Tenis

Subota, 19.01.2008.

14:20

JT: "Federer je bio bolji na kraju"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Srpski teniser Janko Tipsarević rekao je da je današnji duel sa Rodžerom Federerom izgubio jer je Švajcarac bio bolji u prelomnim trenucima meča. Federer je posle četiri i po sata igre na Otvorenom prvenstvu Australije pobedio Tipsarevića sa 3:2 (7:6, 7:6, 5:7, 6:1, 10:8), ali je na grend slemu u Melburnu izgubio set posle 30 uzastopno dobijenih. "Izašao sam na teren sa idejom da mogu da pobedim i bio sam blizu. Izgubio sam zato što je Federer bio bolji u prelomnim trenucima meča", rekao je Tipsarević.

"Koliko god glupo zvučalo moraš da veruješ u pobedu nad Federerom. Ne vredi ako želiš samo da odigraš dobar meč, da ga nateraš da se oznoji za svoj novac. U tom slučaju nećeš iskoristiti svoju šansu, jer ćeš se previše uplašiti pobede", rekao je 49. teniser sveta, a prenele svetske agencije.

Meč trećeg kola na prvom grend slemu sezone bio je neočekivano napet, što potvrđuje i velika radost i olakšanje Federera kada je iskoristio drugu meč loptu.

Federer je stisnuo pesnicu i viknuo u znak olakšanja, a u prvoj izjavi po završetku meča rekao je: "Kakva sjajna pobeda".

Tipsarević je novinarima obelodanio da je u meč, koji su svi ocenili kao najbolji u njegovoj karijeri, ušao sa jednostavnim planom.

"Budi agresivan i onda pokušaj da ga nateraš da se pomuči za svaki poen. Protiv Rodžera, međutim, to je tako teško, jer on igra za svaki poen. Čak i kada vodiš sa 40:0 igra je daleko, daleko od gotove", istakao je Tipsarević, koji je u odlučujućem, 17. gemu trećeg seta izgubio svoj servis, iako je vodio sa 40:0.

Federer je potom sačuvao svoj servis, koji ga je služio tokom celog meča, što potvrđuje i podatak da je zabeležio čak 39 asova, 14 više nego na bilo kom prethodnom meču u karijeri.

"Ne dobijam često priliku da igram mečeve u pet setova, osim ako mi protivnik nije (Rafael) Nadal. Bilo je lepo biti deo ovakvog meča", rekao je Federer, koji je na prethodna dva meča u Melburnu izgubio samo šest gemova.

"Kakva sjajna bitka, fer-plej. On je dobar momak, šteta što je neko morao da pobedi. Nekada mi je žao što meč ne moze da se završi
nerešenim rezultatom. U ovakvim mečevima rano osediš. Šteta za njega, ali kakva sjajna pobeda za mene
", dodao je Švajcarac.

Federeru je pobedu donela 21. prilika za brejk, od kojih je samo pet iskoristio.

"Nisam smeo da razmišljam o prilikama koje sam propustio. Janko je igrao fantastično i dobrano me namučio", ocenio je vlasnik 12 titula sa grend slem turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu