Nova vest
Tenis

Petak, 29.08.2014.

21:51

Lučićeva dobila Halep, ispala Venus

Druga nositeljka Simona Halep i Venus Vilijams, dvostruka šampionka u Njujorku, eliminisane su u trećem kolu US opena.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Rumunka je u prvom kolu delovala nesigurno, na konferenciji za medije izjavila je da oseća pritisak zbog statusa favorita, a to se i videlo u njenom porazu od Mirjane Lučić-Baroni sa 7:6 (8-6), 6:2.

Ipak, nije tako delovalo na početku, Halepova je povela sa 5:2, uz dva brejka viška, ali usledio je preokret 32-godišnje Hrvatice i pobeda u taj brejku nakon iskorišćene treće set lopte.

Nastavila je veteranka sa ofanzivnom igrom, pravila je i greške, ali joj se agresivni pristup na duže staze isplatio i uspela je da se plasira u osminu finala, što je njen najbolji rezultat u karijeri u Njujorku.

Lučić-Baroni, koja je 119. na WTA listi, igrala je u trećoj rundi 1997. i 1998. godine, a na najveći uspeh čekala je 16 godina. Za plasman u četvrtfinale Hrvatica će se boriti sa Sarom Erani, koja je iznenadila Venus Vilijams 6:0, 0:6, 7:6 (7-5).

Italijanka u tri prethodna meča sa Venus nijednom nije osvojila više od četiri gema u setu, a sada je sa nulom deklasirala stariju Vilijamsovu. Domaća ljubimica odgovorila je istom merom, a činilo se da će doći i do trijumfa kada je povela sa 5:3 u odlučujućem setu.

Ipak, 27-godišnja Erani napravila je ribrejk, a u taj brejku je bila koncentrisanija i realizovala je prvu meč loptu za veliki trijumf. Ukupno je Erani imala 18 vinera i 25 neiznuđenih grešaka, dok je Venus upisala 39 direktnih poena i 62 greške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve