Nova vest
Tenis

Subota, 25.01.2014.

10:15

Sten: I od Novaka sam gubio...

Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka rekao je da će pokušati sve što može, kako bi u finalu Australijan Opena savladao Rafaela Nadala.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Španac je do finala stigao pobedivši Rodžera Federera i tako sprečio švajcarsko finale.

Međutim, zahvaljujući njemu, Vavrnka će od ponedeljka biti prvi igrač te zemlje.

"Razočaran sam što neću igrati protiv Federera, što nema švajcarskog finala. Ali, srećan sam što igram protiv Rafe, on je dobar prijatelj, često treniramo zajedno i biće to sjajno finale. On igra svoj najbolji tenis, naročito u večernjim terminima kada su uslovi malo sporiji. Igrao sam mnogo puta protiv njega, sve izgubio, ali ću pokušati ponovo. Znam da moram biti agresivan i da dobro serviram, pa ćemo videti kako će ići", rekao je Vavrinka.

Njemu će to biti prvo Gren slem finale, pa je logično da će biti nervozan.

"Sigurno sam uzbuđen i srećan, a sutra ću biti nervozan. Ipak, zadržaću svoju rutinu, a kada sam nervozan volim da se opustim uz muziku. Razgovaraću sutra sa Normanom pa ćemo videti kakva će biti taktika za Nadala," dodao je ŠVajcarac.

Vavrinka ima veoma loš skor protiv Nadala, nikada nije osvojio ni set, ali ističe da ga to preterano ne zanima.

"Međusobni skor nije ono što gledam, tako je to protiv Rafe i nisam opterećen time što sam izgubio 12 puta. Više razmišljam o igranju sa njim, on je prvi igrač, najbolji igrač, a njegova igra je veoma nezgodna za mene i moj jednoručni bekhend. Fizički sam spreman, imao sam dva slobodna dana i sutra ću pokušati sve što mogu. I protiv Đokovića je bilo isto, izgubio sam 13, 14 puta", zaključio je Vavrinka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve