Tenis 61

Subota, 25.01.2014.

10:15

Sten: I od Novaka sam gubio...

Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka rekao je da će pokušati sve što može, kako bi u finalu Australijan Opena savladao Rafaela Nadala.

Sten: I od Novaka sam gubio... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Aca Znalac

pre 10 godina

Najverovatnije ćeš pobediti i osvojiti ovaj GS, jer niko od velikih nije došao baš nešto motivisan. Prvo je ispao Delpo, pa Nole, pa pre toga Gaske, pa nema ni Tipsarevića koji bi onog Berdiha pojeo za večeru, tako da si ni kriv ni dužan ove godine ti tu da se eto okitiš titulom koja je inače po meni izuzetno u nezgodnom terminu za velike tj, najbolje igrače, a ti ne da nisi u tim vodama nego ćeš videti posledice posle AO 2014, nigde te neće biti Vavrinče.

SALE

pre 10 godina

Sigurno imas vece sanse nego tvoj zemljak iskompleksirani Federer.U stvari imao si dobar turnir i ne bi bilo toliko iznenadjenje ako pobedis.Ako pobedis NAJVECEG SVIH VREMENA sprecices ga da osvoji DUPLI GREND SLEM-sve turnire po dva puta.

SWE

pre 10 godina

Sadasnji trener Stanislasa Wawrinke je Magnus Norman koji je bio trener Robinu Soderlingu u vreme kada je ovaj podedio Rafaela Nadala dva puta zaredom (2009), tako da se moze ocekivati neocekivano!
Ako neko zna recept to je Norman. Videcemo...
Jos nesto, cuo sam i da Magnus Norman trenera jednog nasem talentovanog klinca!

Darko

pre 10 godina

bre prosto je,nauka,fizika sve objašnjava...Rafa spinuje forhend,Sten,proba bekhendom da vrati takođe spin,ali Rafin monster spin izbacuje lopticu uvis posle udarca Stenovog bekhenda i tu on gubi preciznost i kontrolu...kao i Federer,Novak igra takođe spin ali se dvoručnim i zato ima kontrolu kad vraća Rafin forhend,spin poništava spin...a koji to teniser sa jednoručnim bekhendom spinuje lopticu???,..nijedan

zoran

pre 10 godina

Wavro, Rafa nije Nole...on takve odere, ako dodju do finala, u tri seta bez ikakvih problema...teshko da ces uzeti 2-3 gema po setu...

Nole je , prektichno, vec izgubio prvo mesto za ovu godinu....Postoji u teoriji shansa, ali gotovo zanemraljiva...morao bi da u toku shljaka sezone uzme RG i ostale turnire, ili da se Rafa (ne dao Bog) povredi...ne zaboravite da na kraju Godine i Novak brani masu poena..

vuk sa walstrita

pre 10 godina

vrlo rijetko se dešavalo da igrač 1 puta udje u gren slem finale i osvoji ga to ide vrlo vrlo teško , wawrinka nema šta da izgubi a očekujem veliku borbu u prvome setu i pokušaj stanislava da uzme po prvi puta set Nadalu. meč će izgubiti još u svlačionici jer će razmišljati jao šta sve moram da uradim da bi ga dobio 0-14 ja sam ubijedjen da će Rafa čitav meč igrati isto kao protiv federera i opteretiti maximalno stenov bekend i igrati vjerovatno svoj najbolji meč na touru sten napreduje ja ga gotivim igra fenomenalno ali eto pošto mu je 1 gs finale i pošto je rafa preko puta 3-1 ili 3-o za Nadala

dime

pre 10 godina

Pa vidis za razliku od tebe ja znam da smo u eri najboljeg tenisera svih vremena a to sigurno nije Rafa vec Roger Federer. Nikad niko lepsi bolji tenis nije igrao.
(Daniel, 25. januar 2014 20:43)

E pa nije on najbolji, jer Conga ima najbolje patike!

igor

pre 10 godina

fedex bi bio jarane najljepsi kad bi bio ziri za umjetnicki dojam alo ovo nije umjetnicko klizanje ovo je tenis a igra se na poene pogledaj danjele koliki je skor RAFA FEDEX.JEDINI STO MOZE DOBIJAT RAFU JE NOVAK A DA NEMA NOVAKA OVAJ NADAL BI VEC IMAO 20 GRAND SLAMA.

Dzoni

pre 10 godina

I od Novaka je izgubio 14 uzastopnih meceva, pa dobio 15.
Sutra je 15 medjusobni duel Stanislasa i Nadala, predhodnih 14 je dobio Nadal, sto implicira... :)

#stanimal

rafa!!!

pre 10 godina

a kako mislite da se novak vrati na prvo mesto za pola god? sad je izgubio 1600 bodova i vise a Rafa ima sansu da osvoji 2000, znaci uz sadasnju razliku to ide na preko 4000 bodova. plus Nadal nije igrao Majami i Wimbldon ne brani nista. bas ste realni.
strasna mrznja prema Rafi

Kavaljerski tenis protiv nadmocnog tenisa

pre 10 godina

Zasto je Nadal ispred Djokovica? Pazite, ne kazem da je bolji po teniskim predispozicijama, nego zasto je rezutatski znatno ispred njega? Evo citata iz ovog teksta: "Vavrinka ima veoma loš skor protiv Nadala, nikada nije osvojio ni set, ali ističe da ga to preterano ne zanima." O tome se radi - Nadalu se ponekad, veoma retko, desi neki kiks, ali on ogromnu vecinu protivnika pobedjuje rutinski, u 3 seta. Jedino je sa Federerom vodio teske okrsaje, doskora, sad i njega "otpise" u 3 seta - ostaju dakle ti "epski mecevi" samo sa Djokovicem! Dakle, Nadal igra NADMOCAN tenis, dok nas Djokovic, nazalost, igra KAVALJERSKI tenis, on mnogima daje sansu, posle 2011.godine najcesce i u pobedama gubi jedan ili cak dva seta. Conga, del Potro, Vavrinka - svi ga oni namuce do granice bola! Posebna prica je Mari - da nije igrao odlucujuce, finalne meceve saDjokovicem, nikad Mari nijedan grenslem ne bi dobio! Dok tog Marija Nadal i Federer uglavnom otresu kao slinu (sto Mari u sustini i jeste), Djokovic mu poklanja titule! Po teniskom potencijalu Djokovic bi morao biti ispred Nadala. Ali, kad je njemu vaznije da bude "kavaljer", onda tu nema pomoci, i dalje ce Nadalu gledati u ledja, i dalje ce se muciti protiv svih iz top 10!

IVAN

pre 10 godina

NADAL SUTRA GUBI....
upamtite to...
Nole nije imao pravi mec do Vavrinke, zato je i izgubio...
Nole se vraca na tron polovinom godine 100 posto!!!

NOLKICA

pre 10 godina

NAPRED STEN I SAM SI REKAO DA SI MNOGO NAUCIO OD NOLA, NIKO NIJE NEPOBEDIV, NESMES DA BUDES NERVOZAN, JER KO RIZIKUJE TAJ MOZE I DA DOBIJE , KO NE RIZIKUJE GUBI SIGRNO, NAPRED STEEEEEEN!!!!!!

veljko

pre 10 godina

Bla,bla,bla...
Da,ali Rafa nije Nole,covek je teniska zver!,rodjeni sampion!
Nadal koristi svaku,ali svaku sansu da uzme poen!
Plus poentira iz naizgled nemogucih situacija!
Pa on je onako dobrog Federera pocistio sa terena!
Fokus na loptici, od prvog do poslednjeg poena u mecu.Po meni je u svojoj predanosti tenisu nadvisio i Ivana Groznog.
Kao da igras protiv masine,uporedio bih ga u sahovskom zargonu sa Fritz-om.
Vavrinka ce proci isto kao Ferer na Rolan Garosu.Pricali su sve je moguce,ali kad ono....par gemova i to je to.
Jedini covek kojeg Nadal u ovom trenutku bar malkice respektuje cisti sneg sa kola!
Steta,jer ce svet ostati uskracen za jos jedan spektakularan mec!
Roki je svome sinu jednom rekao-nemoj traziti krivce u drugima,nemoj da se krijes kao senka,to rade kukavice.Nemoj dopustiti da te bace na kolena,ma koliko te jako udarili(udarali).Moras nauciti da se i pored tih udaraca kreces napred,da ne odustajes.Samo tako ces zasluziti rispekt(postovanje)!
Nadal jeste bio dobro uzdrman,ali pao nije!
I Djokovic je uzdrman ali.....?

Daniel

pre 10 godina

Obozavam Noleta,stvarno je ponos Srbije,al iskreno mi je krivo sto nikad nece biti kao Nadal!Decko vec godinama igra na vrhunskom nivou,da li je doping ili ne,ne znam,,al mislim da smo u eri gde igra najbolji teniser svih vremena,Rafael Nadal!Vrlo brzo ce i po GS biti bolji od Federera,tako da decku kapa dole..!Kazem Nole je ponos Srbije i bas ga volim,al hteli mi to da priznamo il ne,Rafa je daleko od njega..pozz ni
(Aki, 25. januar 2014 11:22)

Pa vidis za razliku od tebe ja znam da smo u eri najboljeg tenisera svih vremena a to sigurno nije Rafa vec Roger Federer. Nikad niko lepsi bolji tenis nije igrao.

ljiljana

pre 10 godina

ja sam ubeđena da će Nadal dobiti meč tu nemam dilemu, ali ono što me zanima je to Nadalovo koleno više niko i pominje, a bila je karijera u pitanju. kako je sve na ovom današnjem svetu namešteno, plaćeno, isplaniano unapred, toliko primera ima ne samo u spotru nego u životu uopšte da čovek naaprosto pukne od muke.

zex

pre 10 godina

kavaljerski tenis.
Novaku ne lezi wavrinka a ni Marej.Nadalu ne lezi del potro.tesko ga dobija.mnogi igraci se plase Nadala i tako odigraju u grcu ceo mec.Nije nadal toliko nadmocan.Novak igra aposolutno najmocniji tenis kada je na vrhuncu i to se vidi u prtijama sa Nadalom.sada Nole nije na nivou ali bice opet onaj stari.Nadal ce sutra izgubiti ako wavrinka bude servirao kako ume u to sam siguran

Petar

pre 10 godina

Komentatori koji pisu kako Rafa ne zna na betonu, kako su protivnici bolji, kako Rafa ima srece. Ili pratite neki drugi sport ili se potrudite da razumete tenis. Rafa vec odavno zna da igra na svakoj podlozi i vec odavno on nije kako neko napisa ranjiv na betonu. Rafa lagano dolazi do finala gotovo svih turnira na tvrdom pri tom pobedjujuci klasicne "betonske" igrace. Nadal nema srece, vec vestinu. Nadalovi protivnici ne grese jer to zele, vec zato sto ih Rafa ima na terenu bas onamo gde zeli da ih ima, saterane u cosak, izbacene iz balansa, sa loptom koja se uz puno spina krece ka njihovoj polovini terena. Lepo su strani analiticari analizirali mec sa Federerom, nisu to bile neiznudjene vec prilicno iznudjene greske Federera. I Nadal kao i svi nekad ima srecu. Ali ni manje ni vise nego Novak( Nole u proslogodismjem cetvrtfinalu protiv Vavrinke, 2011 protiv Federera na Us openu kad je forhend pogodio liniju a Federer koji inace sjajno servira se uplasio). Ali i srecu treba zasluziti:)

baki

pre 10 godina

Navijacu za Vavrinku, ali bojim se da nema sanse. Nadal je masina za dobijanje vaznih meceva protiv igraca koji se ne zovu Novak, a ovo nije ni prvo ni drugo kolo, nego finale...

Bojan

pre 10 godina

ne mogu da se setim sta je Ferer izjavljivao pred RG a onda je svakako skinuo gace u finalu.
Ne znam, Nadalov stil igre je takav da gledaocu deluje poprilicno cesto da njegov protivnik drzi sve u svojim rukama i da samo iz nekog razloga svi pogrese u najbitnijim trenucima. Medjutim, da li je moguce da ima toliko slucajnosti i da je svaki put sreca bas na Rafinoj strani.
Jednostavno, to je njegov gameplay, uspeva sve da vraca u teren i protivnik je jednostavno prinudjen da povlaci rizicnije i rizicnije poteze kako bi osvojio poen, u bitnoj fazi meca ima taj psihicki momenat u kom ne samo da ramzisljas o tome kako da zavrsis poen, vec imas i pritisak da sve sto si radio prethodnih sat vremena pada u vodu ako promasis. I tu je najveca Rafina snaga, deluje jednostavno imun na te stvari.
Ja sam ubedjen da je on, mozda uz Borga, mentalno najstabilniji i najdeterminisaniji teniser u istoriji. Stagod ljudi pricali o komunikaciji sa trenerom, razvlacenju sa servisima (sto smatram da je problematicno), cinjenica je da je izuzetno sposoban da u svakoj situaciji ostane mentalno u mecu. I na tome mu svaka cast.
Sto se tice meca, da li Stan ima igru za Nadala, ima uprkos problemu koji igraci sa jednorucnim bekhendom imaju protiv Nadala, ali da li ima glavu, nisam siguran.

Mare

pre 10 godina

Tako je! To je pravi pristup!
I Soderling je gubio ali ga je konacno dobio na sljaci i to na Rolan Garosu!
Takav pristup je i Federer trebao da ima juce ali on se njega prosto plasi ili je mozda najbolji prijatelj koji postoji,pa samo ne zeli da mu se Rafica naljuti ako bi ga kojim slucajem dobio jednom u poslednjih par godina!
Pogledao sam jos jednom ceo njihov duel i mogu reci da su neki ljudi koji su nakon meca pisali da je Federer odigrao katastrofalno,bili potpuno u pravu. Ja samo to u toku live-a nisam uspeo dobro da vidim,verovatno zbog toga sto sam zdusno navijao za Fekija.
Ok,jeste Nadal odigrao najbolji mec na turniru ali se Federer prvenstveno nije dobro takticki pripremio za ovaj mec ili prosto nije u stanju mentalno to da realizuje na terenu.
Nakon sto je to prouzrokovalo gubitak prvog seta,usledile su naravno i greske,mnogo gresaka i time je samo pomogao svom najboljem prijatelju koji ga dere gde god stigne,da sto brze privede mec kraju i da se ne istrosi preterano za njegovog sunarodnika,koji je inace imao dan vise odmora!
Elem,ono sto je najbitnije za Stena sutra je da dobro servira i to obavezno u bekhend i prvi i drugi servir a ne kao Federer juce,skoro podjednako.
Drugo,nece moci konforno da igra bekhend kao obicno vec da ga izbecava,narocito pri duzim razmenama i da preuzima rizik,pogotovu u ritern gemovima.
Takodje,malo da skracuje poene i krece napred ali sa prilaznim udarcem iskljucivo na bekhend a ne samoubilacki na forhend,kao Fed juce.

Ja, realno, krastavčević

pre 10 godina

Kako reče jedan komentator pre neki dan "ja više neću da gledam tenis ako AO osvoji Nadal sa ovim žuljevima"! A meni dođe sa sečem vene! Dimitrov u tećem setu, u taj breku,na set lopte, tri čista laka forhenda šalje u aut-mrežu! Federer kada vidi Nadala se zaledi, kakav ples, maestro, ruka mu se stegne....ma stvarno je ovaj Nadal najbolji, njega se svi plaše! Kada vide Novaka, Mareja, Federera, Delpa...kažu sebi "sa ovim mogu", a kada vide Nadala, odmah legnu..Navijaću naravno za Vavrinku, ali može sutra da pobedi samo ako se Nadal povredi! Realno!
Poslednja vest: Petra Martić se u Parizu revanširala A.Bek za poraz na AO..

Rafa u tri seta

pre 10 godina

Stanislase, svaka tebi cast na do sada prikazanom, ali cini mi se da ces sutra dobiti srebrni tanjir da poneses kuci krompir koji ce ti Rafa uvaliti!

sasa jokic

pre 10 godina

Ako izgubis glavu kao Rodzer, nemas sta da trazis. Rafa je ranjiv na betonu, ako budes igrao n nivou proslogodisnjeg meca sa Noletom, imas sanse.

vojkan gitaric

pre 10 godina

za sve u zivotu postoji prvi put..... Vavrinka, zasluzio si Gren slem sjajnim igrama u zadnjih godinu dana,a bice jos velicanstvenije posle "skalpiranja" Noleta i Rafe.Srecno.

banjalučanin

pre 10 godina

Navijat cu za Stena jer je zasluzio titulu i ok je lik, ali mislim da su mu sanse jako jako male jer Rafa ne propusta ovakve prilike. U finalima GS je izgubio 5 puta (3Nole i 2 Fedex) dobio 13 , sutra uzima 14 put GS i ne vjerujem da ce biti neke drame u finalu.Jedino Novak moze da igra protiv Rafe, dok su ostali samo topovska hrana za njega....

izrazeni_oboma

pre 10 godina

@Stenov najveći problem protiv Rafe je glava na mastersu u londonu je bio puno bolji ali se uplašio pobede to mora ovde da prevazidje ako želi šansu Nadal jeste izraženi favorit ali nije nepobediv na betonu a ima i taj problem sa žuljevima koji bi mogao da se zakomplikuje ako se meč oduži srećno oboma i dobro finale.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nebojsa, 25. januar 2014 11:46)

Znam da je tesko slati komentare putem telefona, ali malo edukacije kada je u pitanju nas jezik, u smislu lingvistike i gramatike, nije na odmet.

Svajcarcu zelim svu srecu ovog sveta protiv izrazitog favorita Nadala.

Oboici mnogo uspeha u nastavku karijere.

Gajetano

pre 10 godina

Drago mi je sto Stanislas, barem verbalno, ima ovako pozitivan stav prema sutrasnjem mecu. Medjutim, siguran sam da u njegovoj glavi nije bas tako i da je u glavi ovaj mec vec odavno izgubio. To sto je od Novaka gubio 14x za redom, a potom ovde konacno prekinuo taj niz, ima naravno svoju predistoriju u nekoliko prethodnih meceva kad je Stanislas bio jako blizu pobede. Protiv Nadala nikada nije dobio ni set! I to je to. Za njega bi veliki uspeh u ovom mecu bio i da konacno osvoji taj jedan set. Vise od toga tesko, gotovo nemoguce. Pogotovu sto Nadal zavrsnice velikih turnira igra savrseno i samo jedan covek na svetu moze na njima da mu pripreti. Ali opet samo pripreti, vecinom nazalost ne i vise od toga.

Pozdrav,

mirko kojotovski

pre 10 godina

prvi set ide u tajbrek i Nadal dobija.Sledeca dva vrlo lako i na zalost 3 0 Nadal.Rafa nije Nole i tu nema zezanja.Jednostavno ga jednorucni ne mogu pobediti.Volio bih i ja da dobije Stanislav ali budimo realni.Bice to kao danas zene u dva sata gotovo.

Nebojsa

pre 10 godina

Stenov najveći problem protiv Rafe je glava na mastersu u londonu je bio puno bolji ali se uplašio pobede to mora ovde da prevazidje ako želi šansu Nadal jeste izraženi favorit ali nije nepobediv na betonu a ima i taj problem sa žuljevima koji bi mogao da se zakomplikuje ako se meč oduži srećno oboma i dobro finale.

Darko

pre 10 godina

prosto,Rafin spin ubija jednoručni bekhend kod Federera i Stena...zato i Fed ima negativan skor sa Rafom,a i Sten...što Novaku ne smeta spin?!,igra dvoručni sirovi bekhend...nema rešenja za taj spin jednoručnim bekhendom i to je to...može samo da se koprca..kao i Fed juče

šetač

pre 10 godina

Mislio sam da Rođa dobija, lepo mu je išao turnir, Rafa se mučio. Još ta rana na dlanu, kad ono Rođa ni set. Još je ispao lagani trening za finale. Stan se zanosi, Nole mu je ipak poklonio meč loptu a onda i meč onim traljavim volejom koji se lakše pogađa nego promašuje, plus Nole je opet nestao u drugom i trećem setu i ispustio brejk prednosti u petom. Rafa nema takve kikseve.

Saša

pre 10 godina

Napred Sten,nije Nadal nepobediv, uostalom posle toliko uspeha i pobeda na ovom turniru, osvajanje prvog "gren-slema" bila bi kruna sjajnih partija na ovom turniru.

Aki

pre 10 godina

Obozavam Noleta,stvarno je ponos Srbije,al iskreno mi je krivo sto nikad nece biti kao Nadal!Decko vec godinama igra na vrhunskom nivou,da li je doping ili ne,ne znam,,al mislim da smo u eri gde igra najbolji teniser svih vremena,Rafael Nadal!Vrlo brzo ce i po GS biti bolji od Federera,tako da decku kapa dole..!Kazem Nole je ponos Srbije i bas ga volim,al hteli mi to da priznamo il ne,Rafa je daleko od njega..pozz

rafa!!!

pre 10 godina

razmasi se pa sta bude, drugu sansu nemas. al ipak Rafa osvaja. ako bude igrao kao protiv Fedexa, nema brige.
inace moja 2 omiljena tenisera.

AO

pre 10 godina

Rafa veliki favorit.Bilo bi ogromno iznenadjenje ako bi Sten pobedio.Da su se sastali u ranijoj fazi turnira bile bi mu vece sanse,ovako...jako tesko.

AO

pre 10 godina

Rafa veliki favorit.Bilo bi ogromno iznenadjenje ako bi Sten pobedio.Da su se sastali u ranijoj fazi turnira bile bi mu vece sanse,ovako...jako tesko.

šetač

pre 10 godina

Mislio sam da Rođa dobija, lepo mu je išao turnir, Rafa se mučio. Još ta rana na dlanu, kad ono Rođa ni set. Još je ispao lagani trening za finale. Stan se zanosi, Nole mu je ipak poklonio meč loptu a onda i meč onim traljavim volejom koji se lakše pogađa nego promašuje, plus Nole je opet nestao u drugom i trećem setu i ispustio brejk prednosti u petom. Rafa nema takve kikseve.

Aki

pre 10 godina

Obozavam Noleta,stvarno je ponos Srbije,al iskreno mi je krivo sto nikad nece biti kao Nadal!Decko vec godinama igra na vrhunskom nivou,da li je doping ili ne,ne znam,,al mislim da smo u eri gde igra najbolji teniser svih vremena,Rafael Nadal!Vrlo brzo ce i po GS biti bolji od Federera,tako da decku kapa dole..!Kazem Nole je ponos Srbije i bas ga volim,al hteli mi to da priznamo il ne,Rafa je daleko od njega..pozz

Darko

pre 10 godina

prosto,Rafin spin ubija jednoručni bekhend kod Federera i Stena...zato i Fed ima negativan skor sa Rafom,a i Sten...što Novaku ne smeta spin?!,igra dvoručni sirovi bekhend...nema rešenja za taj spin jednoručnim bekhendom i to je to...može samo da se koprca..kao i Fed juče

banjalučanin

pre 10 godina

Navijat cu za Stena jer je zasluzio titulu i ok je lik, ali mislim da su mu sanse jako jako male jer Rafa ne propusta ovakve prilike. U finalima GS je izgubio 5 puta (3Nole i 2 Fedex) dobio 13 , sutra uzima 14 put GS i ne vjerujem da ce biti neke drame u finalu.Jedino Novak moze da igra protiv Rafe, dok su ostali samo topovska hrana za njega....

mirko kojotovski

pre 10 godina

prvi set ide u tajbrek i Nadal dobija.Sledeca dva vrlo lako i na zalost 3 0 Nadal.Rafa nije Nole i tu nema zezanja.Jednostavno ga jednorucni ne mogu pobediti.Volio bih i ja da dobije Stanislav ali budimo realni.Bice to kao danas zene u dva sata gotovo.

Kavaljerski tenis protiv nadmocnog tenisa

pre 10 godina

Zasto je Nadal ispred Djokovica? Pazite, ne kazem da je bolji po teniskim predispozicijama, nego zasto je rezutatski znatno ispred njega? Evo citata iz ovog teksta: "Vavrinka ima veoma loš skor protiv Nadala, nikada nije osvojio ni set, ali ističe da ga to preterano ne zanima." O tome se radi - Nadalu se ponekad, veoma retko, desi neki kiks, ali on ogromnu vecinu protivnika pobedjuje rutinski, u 3 seta. Jedino je sa Federerom vodio teske okrsaje, doskora, sad i njega "otpise" u 3 seta - ostaju dakle ti "epski mecevi" samo sa Djokovicem! Dakle, Nadal igra NADMOCAN tenis, dok nas Djokovic, nazalost, igra KAVALJERSKI tenis, on mnogima daje sansu, posle 2011.godine najcesce i u pobedama gubi jedan ili cak dva seta. Conga, del Potro, Vavrinka - svi ga oni namuce do granice bola! Posebna prica je Mari - da nije igrao odlucujuce, finalne meceve saDjokovicem, nikad Mari nijedan grenslem ne bi dobio! Dok tog Marija Nadal i Federer uglavnom otresu kao slinu (sto Mari u sustini i jeste), Djokovic mu poklanja titule! Po teniskom potencijalu Djokovic bi morao biti ispred Nadala. Ali, kad je njemu vaznije da bude "kavaljer", onda tu nema pomoci, i dalje ce Nadalu gledati u ledja, i dalje ce se muciti protiv svih iz top 10!

Gajetano

pre 10 godina

Drago mi je sto Stanislas, barem verbalno, ima ovako pozitivan stav prema sutrasnjem mecu. Medjutim, siguran sam da u njegovoj glavi nije bas tako i da je u glavi ovaj mec vec odavno izgubio. To sto je od Novaka gubio 14x za redom, a potom ovde konacno prekinuo taj niz, ima naravno svoju predistoriju u nekoliko prethodnih meceva kad je Stanislas bio jako blizu pobede. Protiv Nadala nikada nije dobio ni set! I to je to. Za njega bi veliki uspeh u ovom mecu bio i da konacno osvoji taj jedan set. Vise od toga tesko, gotovo nemoguce. Pogotovu sto Nadal zavrsnice velikih turnira igra savrseno i samo jedan covek na svetu moze na njima da mu pripreti. Ali opet samo pripreti, vecinom nazalost ne i vise od toga.

Pozdrav,

Nebojsa

pre 10 godina

Stenov najveći problem protiv Rafe je glava na mastersu u londonu je bio puno bolji ali se uplašio pobede to mora ovde da prevazidje ako želi šansu Nadal jeste izraženi favorit ali nije nepobediv na betonu a ima i taj problem sa žuljevima koji bi mogao da se zakomplikuje ako se meč oduži srećno oboma i dobro finale.

Rafa u tri seta

pre 10 godina

Stanislase, svaka tebi cast na do sada prikazanom, ali cini mi se da ces sutra dobiti srebrni tanjir da poneses kuci krompir koji ce ti Rafa uvaliti!

Saša

pre 10 godina

Napred Sten,nije Nadal nepobediv, uostalom posle toliko uspeha i pobeda na ovom turniru, osvajanje prvog "gren-slema" bila bi kruna sjajnih partija na ovom turniru.

baki

pre 10 godina

Navijacu za Vavrinku, ali bojim se da nema sanse. Nadal je masina za dobijanje vaznih meceva protiv igraca koji se ne zovu Novak, a ovo nije ni prvo ni drugo kolo, nego finale...

sasa jokic

pre 10 godina

Ako izgubis glavu kao Rodzer, nemas sta da trazis. Rafa je ranjiv na betonu, ako budes igrao n nivou proslogodisnjeg meca sa Noletom, imas sanse.

veljko

pre 10 godina

Bla,bla,bla...
Da,ali Rafa nije Nole,covek je teniska zver!,rodjeni sampion!
Nadal koristi svaku,ali svaku sansu da uzme poen!
Plus poentira iz naizgled nemogucih situacija!
Pa on je onako dobrog Federera pocistio sa terena!
Fokus na loptici, od prvog do poslednjeg poena u mecu.Po meni je u svojoj predanosti tenisu nadvisio i Ivana Groznog.
Kao da igras protiv masine,uporedio bih ga u sahovskom zargonu sa Fritz-om.
Vavrinka ce proci isto kao Ferer na Rolan Garosu.Pricali su sve je moguce,ali kad ono....par gemova i to je to.
Jedini covek kojeg Nadal u ovom trenutku bar malkice respektuje cisti sneg sa kola!
Steta,jer ce svet ostati uskracen za jos jedan spektakularan mec!
Roki je svome sinu jednom rekao-nemoj traziti krivce u drugima,nemoj da se krijes kao senka,to rade kukavice.Nemoj dopustiti da te bace na kolena,ma koliko te jako udarili(udarali).Moras nauciti da se i pored tih udaraca kreces napred,da ne odustajes.Samo tako ces zasluziti rispekt(postovanje)!
Nadal jeste bio dobro uzdrman,ali pao nije!
I Djokovic je uzdrman ali.....?

Bojan

pre 10 godina

ne mogu da se setim sta je Ferer izjavljivao pred RG a onda je svakako skinuo gace u finalu.
Ne znam, Nadalov stil igre je takav da gledaocu deluje poprilicno cesto da njegov protivnik drzi sve u svojim rukama i da samo iz nekog razloga svi pogrese u najbitnijim trenucima. Medjutim, da li je moguce da ima toliko slucajnosti i da je svaki put sreca bas na Rafinoj strani.
Jednostavno, to je njegov gameplay, uspeva sve da vraca u teren i protivnik je jednostavno prinudjen da povlaci rizicnije i rizicnije poteze kako bi osvojio poen, u bitnoj fazi meca ima taj psihicki momenat u kom ne samo da ramzisljas o tome kako da zavrsis poen, vec imas i pritisak da sve sto si radio prethodnih sat vremena pada u vodu ako promasis. I tu je najveca Rafina snaga, deluje jednostavno imun na te stvari.
Ja sam ubedjen da je on, mozda uz Borga, mentalno najstabilniji i najdeterminisaniji teniser u istoriji. Stagod ljudi pricali o komunikaciji sa trenerom, razvlacenju sa servisima (sto smatram da je problematicno), cinjenica je da je izuzetno sposoban da u svakoj situaciji ostane mentalno u mecu. I na tome mu svaka cast.
Sto se tice meca, da li Stan ima igru za Nadala, ima uprkos problemu koji igraci sa jednorucnim bekhendom imaju protiv Nadala, ali da li ima glavu, nisam siguran.

vojkan gitaric

pre 10 godina

za sve u zivotu postoji prvi put..... Vavrinka, zasluzio si Gren slem sjajnim igrama u zadnjih godinu dana,a bice jos velicanstvenije posle "skalpiranja" Noleta i Rafe.Srecno.

rafa!!!

pre 10 godina

razmasi se pa sta bude, drugu sansu nemas. al ipak Rafa osvaja. ako bude igrao kao protiv Fedexa, nema brige.
inace moja 2 omiljena tenisera.

Ja, realno, krastavčević

pre 10 godina

Kako reče jedan komentator pre neki dan "ja više neću da gledam tenis ako AO osvoji Nadal sa ovim žuljevima"! A meni dođe sa sečem vene! Dimitrov u tećem setu, u taj breku,na set lopte, tri čista laka forhenda šalje u aut-mrežu! Federer kada vidi Nadala se zaledi, kakav ples, maestro, ruka mu se stegne....ma stvarno je ovaj Nadal najbolji, njega se svi plaše! Kada vide Novaka, Mareja, Federera, Delpa...kažu sebi "sa ovim mogu", a kada vide Nadala, odmah legnu..Navijaću naravno za Vavrinku, ali može sutra da pobedi samo ako se Nadal povredi! Realno!
Poslednja vest: Petra Martić se u Parizu revanširala A.Bek za poraz na AO..

Petar

pre 10 godina

Komentatori koji pisu kako Rafa ne zna na betonu, kako su protivnici bolji, kako Rafa ima srece. Ili pratite neki drugi sport ili se potrudite da razumete tenis. Rafa vec odavno zna da igra na svakoj podlozi i vec odavno on nije kako neko napisa ranjiv na betonu. Rafa lagano dolazi do finala gotovo svih turnira na tvrdom pri tom pobedjujuci klasicne "betonske" igrace. Nadal nema srece, vec vestinu. Nadalovi protivnici ne grese jer to zele, vec zato sto ih Rafa ima na terenu bas onamo gde zeli da ih ima, saterane u cosak, izbacene iz balansa, sa loptom koja se uz puno spina krece ka njihovoj polovini terena. Lepo su strani analiticari analizirali mec sa Federerom, nisu to bile neiznudjene vec prilicno iznudjene greske Federera. I Nadal kao i svi nekad ima srecu. Ali ni manje ni vise nego Novak( Nole u proslogodismjem cetvrtfinalu protiv Vavrinke, 2011 protiv Federera na Us openu kad je forhend pogodio liniju a Federer koji inace sjajno servira se uplasio). Ali i srecu treba zasluziti:)

rafa!!!

pre 10 godina

a kako mislite da se novak vrati na prvo mesto za pola god? sad je izgubio 1600 bodova i vise a Rafa ima sansu da osvoji 2000, znaci uz sadasnju razliku to ide na preko 4000 bodova. plus Nadal nije igrao Majami i Wimbldon ne brani nista. bas ste realni.
strasna mrznja prema Rafi

igor

pre 10 godina

fedex bi bio jarane najljepsi kad bi bio ziri za umjetnicki dojam alo ovo nije umjetnicko klizanje ovo je tenis a igra se na poene pogledaj danjele koliki je skor RAFA FEDEX.JEDINI STO MOZE DOBIJAT RAFU JE NOVAK A DA NEMA NOVAKA OVAJ NADAL BI VEC IMAO 20 GRAND SLAMA.

ljiljana

pre 10 godina

ja sam ubeđena da će Nadal dobiti meč tu nemam dilemu, ali ono što me zanima je to Nadalovo koleno više niko i pominje, a bila je karijera u pitanju. kako je sve na ovom današnjem svetu namešteno, plaćeno, isplaniano unapred, toliko primera ima ne samo u spotru nego u životu uopšte da čovek naaprosto pukne od muke.

dime

pre 10 godina

Pa vidis za razliku od tebe ja znam da smo u eri najboljeg tenisera svih vremena a to sigurno nije Rafa vec Roger Federer. Nikad niko lepsi bolji tenis nije igrao.
(Daniel, 25. januar 2014 20:43)

E pa nije on najbolji, jer Conga ima najbolje patike!

zex

pre 10 godina

kavaljerski tenis.
Novaku ne lezi wavrinka a ni Marej.Nadalu ne lezi del potro.tesko ga dobija.mnogi igraci se plase Nadala i tako odigraju u grcu ceo mec.Nije nadal toliko nadmocan.Novak igra aposolutno najmocniji tenis kada je na vrhuncu i to se vidi u prtijama sa Nadalom.sada Nole nije na nivou ali bice opet onaj stari.Nadal ce sutra izgubiti ako wavrinka bude servirao kako ume u to sam siguran

Mare

pre 10 godina

Tako je! To je pravi pristup!
I Soderling je gubio ali ga je konacno dobio na sljaci i to na Rolan Garosu!
Takav pristup je i Federer trebao da ima juce ali on se njega prosto plasi ili je mozda najbolji prijatelj koji postoji,pa samo ne zeli da mu se Rafica naljuti ako bi ga kojim slucajem dobio jednom u poslednjih par godina!
Pogledao sam jos jednom ceo njihov duel i mogu reci da su neki ljudi koji su nakon meca pisali da je Federer odigrao katastrofalno,bili potpuno u pravu. Ja samo to u toku live-a nisam uspeo dobro da vidim,verovatno zbog toga sto sam zdusno navijao za Fekija.
Ok,jeste Nadal odigrao najbolji mec na turniru ali se Federer prvenstveno nije dobro takticki pripremio za ovaj mec ili prosto nije u stanju mentalno to da realizuje na terenu.
Nakon sto je to prouzrokovalo gubitak prvog seta,usledile su naravno i greske,mnogo gresaka i time je samo pomogao svom najboljem prijatelju koji ga dere gde god stigne,da sto brze privede mec kraju i da se ne istrosi preterano za njegovog sunarodnika,koji je inace imao dan vise odmora!
Elem,ono sto je najbitnije za Stena sutra je da dobro servira i to obavezno u bekhend i prvi i drugi servir a ne kao Federer juce,skoro podjednako.
Drugo,nece moci konforno da igra bekhend kao obicno vec da ga izbecava,narocito pri duzim razmenama i da preuzima rizik,pogotovu u ritern gemovima.
Takodje,malo da skracuje poene i krece napred ali sa prilaznim udarcem iskljucivo na bekhend a ne samoubilacki na forhend,kao Fed juce.

NOLKICA

pre 10 godina

NAPRED STEN I SAM SI REKAO DA SI MNOGO NAUCIO OD NOLA, NIKO NIJE NEPOBEDIV, NESMES DA BUDES NERVOZAN, JER KO RIZIKUJE TAJ MOZE I DA DOBIJE , KO NE RIZIKUJE GUBI SIGRNO, NAPRED STEEEEEEN!!!!!!

IVAN

pre 10 godina

NADAL SUTRA GUBI....
upamtite to...
Nole nije imao pravi mec do Vavrinke, zato je i izgubio...
Nole se vraca na tron polovinom godine 100 posto!!!

Daniel

pre 10 godina

Obozavam Noleta,stvarno je ponos Srbije,al iskreno mi je krivo sto nikad nece biti kao Nadal!Decko vec godinama igra na vrhunskom nivou,da li je doping ili ne,ne znam,,al mislim da smo u eri gde igra najbolji teniser svih vremena,Rafael Nadal!Vrlo brzo ce i po GS biti bolji od Federera,tako da decku kapa dole..!Kazem Nole je ponos Srbije i bas ga volim,al hteli mi to da priznamo il ne,Rafa je daleko od njega..pozz ni
(Aki, 25. januar 2014 11:22)

Pa vidis za razliku od tebe ja znam da smo u eri najboljeg tenisera svih vremena a to sigurno nije Rafa vec Roger Federer. Nikad niko lepsi bolji tenis nije igrao.

SWE

pre 10 godina

Sadasnji trener Stanislasa Wawrinke je Magnus Norman koji je bio trener Robinu Soderlingu u vreme kada je ovaj podedio Rafaela Nadala dva puta zaredom (2009), tako da se moze ocekivati neocekivano!
Ako neko zna recept to je Norman. Videcemo...
Jos nesto, cuo sam i da Magnus Norman trenera jednog nasem talentovanog klinca!

Darko

pre 10 godina

bre prosto je,nauka,fizika sve objašnjava...Rafa spinuje forhend,Sten,proba bekhendom da vrati takođe spin,ali Rafin monster spin izbacuje lopticu uvis posle udarca Stenovog bekhenda i tu on gubi preciznost i kontrolu...kao i Federer,Novak igra takođe spin ali se dvoručnim i zato ima kontrolu kad vraća Rafin forhend,spin poništava spin...a koji to teniser sa jednoručnim bekhendom spinuje lopticu???,..nijedan

zoran

pre 10 godina

Wavro, Rafa nije Nole...on takve odere, ako dodju do finala, u tri seta bez ikakvih problema...teshko da ces uzeti 2-3 gema po setu...

Nole je , prektichno, vec izgubio prvo mesto za ovu godinu....Postoji u teoriji shansa, ali gotovo zanemraljiva...morao bi da u toku shljaka sezone uzme RG i ostale turnire, ili da se Rafa (ne dao Bog) povredi...ne zaboravite da na kraju Godine i Novak brani masu poena..

Dzoni

pre 10 godina

I od Novaka je izgubio 14 uzastopnih meceva, pa dobio 15.
Sutra je 15 medjusobni duel Stanislasa i Nadala, predhodnih 14 je dobio Nadal, sto implicira... :)

#stanimal

vuk sa walstrita

pre 10 godina

vrlo rijetko se dešavalo da igrač 1 puta udje u gren slem finale i osvoji ga to ide vrlo vrlo teško , wawrinka nema šta da izgubi a očekujem veliku borbu u prvome setu i pokušaj stanislava da uzme po prvi puta set Nadalu. meč će izgubiti još u svlačionici jer će razmišljati jao šta sve moram da uradim da bi ga dobio 0-14 ja sam ubijedjen da će Rafa čitav meč igrati isto kao protiv federera i opteretiti maximalno stenov bekend i igrati vjerovatno svoj najbolji meč na touru sten napreduje ja ga gotivim igra fenomenalno ali eto pošto mu je 1 gs finale i pošto je rafa preko puta 3-1 ili 3-o za Nadala

izrazeni_oboma

pre 10 godina

@Stenov najveći problem protiv Rafe je glava na mastersu u londonu je bio puno bolji ali se uplašio pobede to mora ovde da prevazidje ako želi šansu Nadal jeste izraženi favorit ali nije nepobediv na betonu a ima i taj problem sa žuljevima koji bi mogao da se zakomplikuje ako se meč oduži srećno oboma i dobro finale.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nebojsa, 25. januar 2014 11:46)

Znam da je tesko slati komentare putem telefona, ali malo edukacije kada je u pitanju nas jezik, u smislu lingvistike i gramatike, nije na odmet.

Svajcarcu zelim svu srecu ovog sveta protiv izrazitog favorita Nadala.

Oboici mnogo uspeha u nastavku karijere.

SALE

pre 10 godina

Sigurno imas vece sanse nego tvoj zemljak iskompleksirani Federer.U stvari imao si dobar turnir i ne bi bilo toliko iznenadjenje ako pobedis.Ako pobedis NAJVECEG SVIH VREMENA sprecices ga da osvoji DUPLI GREND SLEM-sve turnire po dva puta.

Aca Znalac

pre 10 godina

Najverovatnije ćeš pobediti i osvojiti ovaj GS, jer niko od velikih nije došao baš nešto motivisan. Prvo je ispao Delpo, pa Nole, pa pre toga Gaske, pa nema ni Tipsarevića koji bi onog Berdiha pojeo za večeru, tako da si ni kriv ni dužan ove godine ti tu da se eto okitiš titulom koja je inače po meni izuzetno u nezgodnom terminu za velike tj, najbolje igrače, a ti ne da nisi u tim vodama nego ćeš videti posledice posle AO 2014, nigde te neće biti Vavrinče.

rafa!!!

pre 10 godina

razmasi se pa sta bude, drugu sansu nemas. al ipak Rafa osvaja. ako bude igrao kao protiv Fedexa, nema brige.
inace moja 2 omiljena tenisera.

Daniel

pre 10 godina

Obozavam Noleta,stvarno je ponos Srbije,al iskreno mi je krivo sto nikad nece biti kao Nadal!Decko vec godinama igra na vrhunskom nivou,da li je doping ili ne,ne znam,,al mislim da smo u eri gde igra najbolji teniser svih vremena,Rafael Nadal!Vrlo brzo ce i po GS biti bolji od Federera,tako da decku kapa dole..!Kazem Nole je ponos Srbije i bas ga volim,al hteli mi to da priznamo il ne,Rafa je daleko od njega..pozz ni
(Aki, 25. januar 2014 11:22)

Pa vidis za razliku od tebe ja znam da smo u eri najboljeg tenisera svih vremena a to sigurno nije Rafa vec Roger Federer. Nikad niko lepsi bolji tenis nije igrao.

Aki

pre 10 godina

Obozavam Noleta,stvarno je ponos Srbije,al iskreno mi je krivo sto nikad nece biti kao Nadal!Decko vec godinama igra na vrhunskom nivou,da li je doping ili ne,ne znam,,al mislim da smo u eri gde igra najbolji teniser svih vremena,Rafael Nadal!Vrlo brzo ce i po GS biti bolji od Federera,tako da decku kapa dole..!Kazem Nole je ponos Srbije i bas ga volim,al hteli mi to da priznamo il ne,Rafa je daleko od njega..pozz

IVAN

pre 10 godina

NADAL SUTRA GUBI....
upamtite to...
Nole nije imao pravi mec do Vavrinke, zato je i izgubio...
Nole se vraca na tron polovinom godine 100 posto!!!

izrazeni_oboma

pre 10 godina

@Stenov najveći problem protiv Rafe je glava na mastersu u londonu je bio puno bolji ali se uplašio pobede to mora ovde da prevazidje ako želi šansu Nadal jeste izraženi favorit ali nije nepobediv na betonu a ima i taj problem sa žuljevima koji bi mogao da se zakomplikuje ako se meč oduži srećno oboma i dobro finale.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nebojsa, 25. januar 2014 11:46)

Znam da je tesko slati komentare putem telefona, ali malo edukacije kada je u pitanju nas jezik, u smislu lingvistike i gramatike, nije na odmet.

Svajcarcu zelim svu srecu ovog sveta protiv izrazitog favorita Nadala.

Oboici mnogo uspeha u nastavku karijere.

zex

pre 10 godina

kavaljerski tenis.
Novaku ne lezi wavrinka a ni Marej.Nadalu ne lezi del potro.tesko ga dobija.mnogi igraci se plase Nadala i tako odigraju u grcu ceo mec.Nije nadal toliko nadmocan.Novak igra aposolutno najmocniji tenis kada je na vrhuncu i to se vidi u prtijama sa Nadalom.sada Nole nije na nivou ali bice opet onaj stari.Nadal ce sutra izgubiti ako wavrinka bude servirao kako ume u to sam siguran

vojkan gitaric

pre 10 godina

za sve u zivotu postoji prvi put..... Vavrinka, zasluzio si Gren slem sjajnim igrama u zadnjih godinu dana,a bice jos velicanstvenije posle "skalpiranja" Noleta i Rafe.Srecno.

NOLKICA

pre 10 godina

NAPRED STEN I SAM SI REKAO DA SI MNOGO NAUCIO OD NOLA, NIKO NIJE NEPOBEDIV, NESMES DA BUDES NERVOZAN, JER KO RIZIKUJE TAJ MOZE I DA DOBIJE , KO NE RIZIKUJE GUBI SIGRNO, NAPRED STEEEEEEN!!!!!!

Saša

pre 10 godina

Napred Sten,nije Nadal nepobediv, uostalom posle toliko uspeha i pobeda na ovom turniru, osvajanje prvog "gren-slema" bila bi kruna sjajnih partija na ovom turniru.

Darko

pre 10 godina

prosto,Rafin spin ubija jednoručni bekhend kod Federera i Stena...zato i Fed ima negativan skor sa Rafom,a i Sten...što Novaku ne smeta spin?!,igra dvoručni sirovi bekhend...nema rešenja za taj spin jednoručnim bekhendom i to je to...može samo da se koprca..kao i Fed juče

ljiljana

pre 10 godina

ja sam ubeđena da će Nadal dobiti meč tu nemam dilemu, ali ono što me zanima je to Nadalovo koleno više niko i pominje, a bila je karijera u pitanju. kako je sve na ovom današnjem svetu namešteno, plaćeno, isplaniano unapred, toliko primera ima ne samo u spotru nego u životu uopšte da čovek naaprosto pukne od muke.

zoran

pre 10 godina

Wavro, Rafa nije Nole...on takve odere, ako dodju do finala, u tri seta bez ikakvih problema...teshko da ces uzeti 2-3 gema po setu...

Nole je , prektichno, vec izgubio prvo mesto za ovu godinu....Postoji u teoriji shansa, ali gotovo zanemraljiva...morao bi da u toku shljaka sezone uzme RG i ostale turnire, ili da se Rafa (ne dao Bog) povredi...ne zaboravite da na kraju Godine i Novak brani masu poena..

sasa jokic

pre 10 godina

Ako izgubis glavu kao Rodzer, nemas sta da trazis. Rafa je ranjiv na betonu, ako budes igrao n nivou proslogodisnjeg meca sa Noletom, imas sanse.

Mare

pre 10 godina

Tako je! To je pravi pristup!
I Soderling je gubio ali ga je konacno dobio na sljaci i to na Rolan Garosu!
Takav pristup je i Federer trebao da ima juce ali on se njega prosto plasi ili je mozda najbolji prijatelj koji postoji,pa samo ne zeli da mu se Rafica naljuti ako bi ga kojim slucajem dobio jednom u poslednjih par godina!
Pogledao sam jos jednom ceo njihov duel i mogu reci da su neki ljudi koji su nakon meca pisali da je Federer odigrao katastrofalno,bili potpuno u pravu. Ja samo to u toku live-a nisam uspeo dobro da vidim,verovatno zbog toga sto sam zdusno navijao za Fekija.
Ok,jeste Nadal odigrao najbolji mec na turniru ali se Federer prvenstveno nije dobro takticki pripremio za ovaj mec ili prosto nije u stanju mentalno to da realizuje na terenu.
Nakon sto je to prouzrokovalo gubitak prvog seta,usledile su naravno i greske,mnogo gresaka i time je samo pomogao svom najboljem prijatelju koji ga dere gde god stigne,da sto brze privede mec kraju i da se ne istrosi preterano za njegovog sunarodnika,koji je inace imao dan vise odmora!
Elem,ono sto je najbitnije za Stena sutra je da dobro servira i to obavezno u bekhend i prvi i drugi servir a ne kao Federer juce,skoro podjednako.
Drugo,nece moci konforno da igra bekhend kao obicno vec da ga izbecava,narocito pri duzim razmenama i da preuzima rizik,pogotovu u ritern gemovima.
Takodje,malo da skracuje poene i krece napred ali sa prilaznim udarcem iskljucivo na bekhend a ne samoubilacki na forhend,kao Fed juce.

rafa!!!

pre 10 godina

a kako mislite da se novak vrati na prvo mesto za pola god? sad je izgubio 1600 bodova i vise a Rafa ima sansu da osvoji 2000, znaci uz sadasnju razliku to ide na preko 4000 bodova. plus Nadal nije igrao Majami i Wimbldon ne brani nista. bas ste realni.
strasna mrznja prema Rafi

Rafa u tri seta

pre 10 godina

Stanislase, svaka tebi cast na do sada prikazanom, ali cini mi se da ces sutra dobiti srebrni tanjir da poneses kuci krompir koji ce ti Rafa uvaliti!

banjalučanin

pre 10 godina

Navijat cu za Stena jer je zasluzio titulu i ok je lik, ali mislim da su mu sanse jako jako male jer Rafa ne propusta ovakve prilike. U finalima GS je izgubio 5 puta (3Nole i 2 Fedex) dobio 13 , sutra uzima 14 put GS i ne vjerujem da ce biti neke drame u finalu.Jedino Novak moze da igra protiv Rafe, dok su ostali samo topovska hrana za njega....

Gajetano

pre 10 godina

Drago mi je sto Stanislas, barem verbalno, ima ovako pozitivan stav prema sutrasnjem mecu. Medjutim, siguran sam da u njegovoj glavi nije bas tako i da je u glavi ovaj mec vec odavno izgubio. To sto je od Novaka gubio 14x za redom, a potom ovde konacno prekinuo taj niz, ima naravno svoju predistoriju u nekoliko prethodnih meceva kad je Stanislas bio jako blizu pobede. Protiv Nadala nikada nije dobio ni set! I to je to. Za njega bi veliki uspeh u ovom mecu bio i da konacno osvoji taj jedan set. Vise od toga tesko, gotovo nemoguce. Pogotovu sto Nadal zavrsnice velikih turnira igra savrseno i samo jedan covek na svetu moze na njima da mu pripreti. Ali opet samo pripreti, vecinom nazalost ne i vise od toga.

Pozdrav,

AO

pre 10 godina

Rafa veliki favorit.Bilo bi ogromno iznenadjenje ako bi Sten pobedio.Da su se sastali u ranijoj fazi turnira bile bi mu vece sanse,ovako...jako tesko.

šetač

pre 10 godina

Mislio sam da Rođa dobija, lepo mu je išao turnir, Rafa se mučio. Još ta rana na dlanu, kad ono Rođa ni set. Još je ispao lagani trening za finale. Stan se zanosi, Nole mu je ipak poklonio meč loptu a onda i meč onim traljavim volejom koji se lakše pogađa nego promašuje, plus Nole je opet nestao u drugom i trećem setu i ispustio brejk prednosti u petom. Rafa nema takve kikseve.

Dzoni

pre 10 godina

I od Novaka je izgubio 14 uzastopnih meceva, pa dobio 15.
Sutra je 15 medjusobni duel Stanislasa i Nadala, predhodnih 14 je dobio Nadal, sto implicira... :)

#stanimal

mirko kojotovski

pre 10 godina

prvi set ide u tajbrek i Nadal dobija.Sledeca dva vrlo lako i na zalost 3 0 Nadal.Rafa nije Nole i tu nema zezanja.Jednostavno ga jednorucni ne mogu pobediti.Volio bih i ja da dobije Stanislav ali budimo realni.Bice to kao danas zene u dva sata gotovo.

veljko

pre 10 godina

Bla,bla,bla...
Da,ali Rafa nije Nole,covek je teniska zver!,rodjeni sampion!
Nadal koristi svaku,ali svaku sansu da uzme poen!
Plus poentira iz naizgled nemogucih situacija!
Pa on je onako dobrog Federera pocistio sa terena!
Fokus na loptici, od prvog do poslednjeg poena u mecu.Po meni je u svojoj predanosti tenisu nadvisio i Ivana Groznog.
Kao da igras protiv masine,uporedio bih ga u sahovskom zargonu sa Fritz-om.
Vavrinka ce proci isto kao Ferer na Rolan Garosu.Pricali su sve je moguce,ali kad ono....par gemova i to je to.
Jedini covek kojeg Nadal u ovom trenutku bar malkice respektuje cisti sneg sa kola!
Steta,jer ce svet ostati uskracen za jos jedan spektakularan mec!
Roki je svome sinu jednom rekao-nemoj traziti krivce u drugima,nemoj da se krijes kao senka,to rade kukavice.Nemoj dopustiti da te bace na kolena,ma koliko te jako udarili(udarali).Moras nauciti da se i pored tih udaraca kreces napred,da ne odustajes.Samo tako ces zasluziti rispekt(postovanje)!
Nadal jeste bio dobro uzdrman,ali pao nije!
I Djokovic je uzdrman ali.....?

Kavaljerski tenis protiv nadmocnog tenisa

pre 10 godina

Zasto je Nadal ispred Djokovica? Pazite, ne kazem da je bolji po teniskim predispozicijama, nego zasto je rezutatski znatno ispred njega? Evo citata iz ovog teksta: "Vavrinka ima veoma loš skor protiv Nadala, nikada nije osvojio ni set, ali ističe da ga to preterano ne zanima." O tome se radi - Nadalu se ponekad, veoma retko, desi neki kiks, ali on ogromnu vecinu protivnika pobedjuje rutinski, u 3 seta. Jedino je sa Federerom vodio teske okrsaje, doskora, sad i njega "otpise" u 3 seta - ostaju dakle ti "epski mecevi" samo sa Djokovicem! Dakle, Nadal igra NADMOCAN tenis, dok nas Djokovic, nazalost, igra KAVALJERSKI tenis, on mnogima daje sansu, posle 2011.godine najcesce i u pobedama gubi jedan ili cak dva seta. Conga, del Potro, Vavrinka - svi ga oni namuce do granice bola! Posebna prica je Mari - da nije igrao odlucujuce, finalne meceve saDjokovicem, nikad Mari nijedan grenslem ne bi dobio! Dok tog Marija Nadal i Federer uglavnom otresu kao slinu (sto Mari u sustini i jeste), Djokovic mu poklanja titule! Po teniskom potencijalu Djokovic bi morao biti ispred Nadala. Ali, kad je njemu vaznije da bude "kavaljer", onda tu nema pomoci, i dalje ce Nadalu gledati u ledja, i dalje ce se muciti protiv svih iz top 10!

SALE

pre 10 godina

Sigurno imas vece sanse nego tvoj zemljak iskompleksirani Federer.U stvari imao si dobar turnir i ne bi bilo toliko iznenadjenje ako pobedis.Ako pobedis NAJVECEG SVIH VREMENA sprecices ga da osvoji DUPLI GREND SLEM-sve turnire po dva puta.

Nebojsa

pre 10 godina

Stenov najveći problem protiv Rafe je glava na mastersu u londonu je bio puno bolji ali se uplašio pobede to mora ovde da prevazidje ako želi šansu Nadal jeste izraženi favorit ali nije nepobediv na betonu a ima i taj problem sa žuljevima koji bi mogao da se zakomplikuje ako se meč oduži srećno oboma i dobro finale.

SWE

pre 10 godina

Sadasnji trener Stanislasa Wawrinke je Magnus Norman koji je bio trener Robinu Soderlingu u vreme kada je ovaj podedio Rafaela Nadala dva puta zaredom (2009), tako da se moze ocekivati neocekivano!
Ako neko zna recept to je Norman. Videcemo...
Jos nesto, cuo sam i da Magnus Norman trenera jednog nasem talentovanog klinca!

Bojan

pre 10 godina

ne mogu da se setim sta je Ferer izjavljivao pred RG a onda je svakako skinuo gace u finalu.
Ne znam, Nadalov stil igre je takav da gledaocu deluje poprilicno cesto da njegov protivnik drzi sve u svojim rukama i da samo iz nekog razloga svi pogrese u najbitnijim trenucima. Medjutim, da li je moguce da ima toliko slucajnosti i da je svaki put sreca bas na Rafinoj strani.
Jednostavno, to je njegov gameplay, uspeva sve da vraca u teren i protivnik je jednostavno prinudjen da povlaci rizicnije i rizicnije poteze kako bi osvojio poen, u bitnoj fazi meca ima taj psihicki momenat u kom ne samo da ramzisljas o tome kako da zavrsis poen, vec imas i pritisak da sve sto si radio prethodnih sat vremena pada u vodu ako promasis. I tu je najveca Rafina snaga, deluje jednostavno imun na te stvari.
Ja sam ubedjen da je on, mozda uz Borga, mentalno najstabilniji i najdeterminisaniji teniser u istoriji. Stagod ljudi pricali o komunikaciji sa trenerom, razvlacenju sa servisima (sto smatram da je problematicno), cinjenica je da je izuzetno sposoban da u svakoj situaciji ostane mentalno u mecu. I na tome mu svaka cast.
Sto se tice meca, da li Stan ima igru za Nadala, ima uprkos problemu koji igraci sa jednorucnim bekhendom imaju protiv Nadala, ali da li ima glavu, nisam siguran.

Petar

pre 10 godina

Komentatori koji pisu kako Rafa ne zna na betonu, kako su protivnici bolji, kako Rafa ima srece. Ili pratite neki drugi sport ili se potrudite da razumete tenis. Rafa vec odavno zna da igra na svakoj podlozi i vec odavno on nije kako neko napisa ranjiv na betonu. Rafa lagano dolazi do finala gotovo svih turnira na tvrdom pri tom pobedjujuci klasicne "betonske" igrace. Nadal nema srece, vec vestinu. Nadalovi protivnici ne grese jer to zele, vec zato sto ih Rafa ima na terenu bas onamo gde zeli da ih ima, saterane u cosak, izbacene iz balansa, sa loptom koja se uz puno spina krece ka njihovoj polovini terena. Lepo su strani analiticari analizirali mec sa Federerom, nisu to bile neiznudjene vec prilicno iznudjene greske Federera. I Nadal kao i svi nekad ima srecu. Ali ni manje ni vise nego Novak( Nole u proslogodismjem cetvrtfinalu protiv Vavrinke, 2011 protiv Federera na Us openu kad je forhend pogodio liniju a Federer koji inace sjajno servira se uplasio). Ali i srecu treba zasluziti:)

Darko

pre 10 godina

bre prosto je,nauka,fizika sve objašnjava...Rafa spinuje forhend,Sten,proba bekhendom da vrati takođe spin,ali Rafin monster spin izbacuje lopticu uvis posle udarca Stenovog bekhenda i tu on gubi preciznost i kontrolu...kao i Federer,Novak igra takođe spin ali se dvoručnim i zato ima kontrolu kad vraća Rafin forhend,spin poništava spin...a koji to teniser sa jednoručnim bekhendom spinuje lopticu???,..nijedan

Ja, realno, krastavčević

pre 10 godina

Kako reče jedan komentator pre neki dan "ja više neću da gledam tenis ako AO osvoji Nadal sa ovim žuljevima"! A meni dođe sa sečem vene! Dimitrov u tećem setu, u taj breku,na set lopte, tri čista laka forhenda šalje u aut-mrežu! Federer kada vidi Nadala se zaledi, kakav ples, maestro, ruka mu se stegne....ma stvarno je ovaj Nadal najbolji, njega se svi plaše! Kada vide Novaka, Mareja, Federera, Delpa...kažu sebi "sa ovim mogu", a kada vide Nadala, odmah legnu..Navijaću naravno za Vavrinku, ali može sutra da pobedi samo ako se Nadal povredi! Realno!
Poslednja vest: Petra Martić se u Parizu revanširala A.Bek za poraz na AO..

vuk sa walstrita

pre 10 godina

vrlo rijetko se dešavalo da igrač 1 puta udje u gren slem finale i osvoji ga to ide vrlo vrlo teško , wawrinka nema šta da izgubi a očekujem veliku borbu u prvome setu i pokušaj stanislava da uzme po prvi puta set Nadalu. meč će izgubiti još u svlačionici jer će razmišljati jao šta sve moram da uradim da bi ga dobio 0-14 ja sam ubijedjen da će Rafa čitav meč igrati isto kao protiv federera i opteretiti maximalno stenov bekend i igrati vjerovatno svoj najbolji meč na touru sten napreduje ja ga gotivim igra fenomenalno ali eto pošto mu je 1 gs finale i pošto je rafa preko puta 3-1 ili 3-o za Nadala

baki

pre 10 godina

Navijacu za Vavrinku, ali bojim se da nema sanse. Nadal je masina za dobijanje vaznih meceva protiv igraca koji se ne zovu Novak, a ovo nije ni prvo ni drugo kolo, nego finale...

dime

pre 10 godina

Pa vidis za razliku od tebe ja znam da smo u eri najboljeg tenisera svih vremena a to sigurno nije Rafa vec Roger Federer. Nikad niko lepsi bolji tenis nije igrao.
(Daniel, 25. januar 2014 20:43)

E pa nije on najbolji, jer Conga ima najbolje patike!

igor

pre 10 godina

fedex bi bio jarane najljepsi kad bi bio ziri za umjetnicki dojam alo ovo nije umjetnicko klizanje ovo je tenis a igra se na poene pogledaj danjele koliki je skor RAFA FEDEX.JEDINI STO MOZE DOBIJAT RAFU JE NOVAK A DA NEMA NOVAKA OVAJ NADAL BI VEC IMAO 20 GRAND SLAMA.

Aca Znalac

pre 10 godina

Najverovatnije ćeš pobediti i osvojiti ovaj GS, jer niko od velikih nije došao baš nešto motivisan. Prvo je ispao Delpo, pa Nole, pa pre toga Gaske, pa nema ni Tipsarevića koji bi onog Berdiha pojeo za večeru, tako da si ni kriv ni dužan ove godine ti tu da se eto okitiš titulom koja je inače po meni izuzetno u nezgodnom terminu za velike tj, najbolje igrače, a ti ne da nisi u tim vodama nego ćeš videti posledice posle AO 2014, nigde te neće biti Vavrinče.