Nova vest
Tenis

Nedelja, 19.01.2014.

05:35

Đoković lagano do osam najboljih

Novak Đoković nastavlja put ka petoj tituli u zemlji kengura i koala, bez mnogo muke plasirao se u četvrtfinale Australijen opena.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Za svega 90 minuta Đoković je slomio otpor nemoćnog Fabija Fonjinija i slavio sa 6:3, 6:0, 6:2. To je Novaku sedma pobeda nad Italijanom.

Đoković će se u borbi za polufinale sastati s boljim iz duela između Švajcarca Stanislasa Vavrinke i Španca Tomija Robreda.

Italijan ni u jednom trenutku nije ugrozio Đokovića koji je fenomenalno servirao, bez problema osvajao poene i na prvi i na drugi servis, a s druge strane lako stizao do brejk prilika. Fonjinija je od mnogo težeg poraza spasilo to što se izvukao 16 puta iz 22 brejk prilike rivala.

Neposredno pre ovog meča Ana Ivanović je priredila senzaciju eliminisavši Serenu Vilijams. U nedelju je poražen samo Nenad Zimonjić,u miks dublu.

Tok meča Đoković – Fonjini:

Đoković je perfektno servirao svoja prva dva gema i lako ih osvojio, s druge strane je izvršio pritisak na servis Italijana, imao tri brejk lopte, ali je Fonjini odoleo. Međutim, Novak pravi brejk već na sledećem servisu rivala, a nastavlja da svoje gemove osvaja bez izgubljenog poena (4:1).

Đoković je stečenu prednost lako sačuvao, ispustio je dve šanse za novi brejk i brži kraj seta, ali nije se mučio na svoj servis, prepustio je Italijanu samo dva poena za prednost sa 6:3.

Fonjini nije imao rešenja ni za lagan Đokovićev ritam, Italijan je previse grešio pa je naš teniser lagano stigao do dva brejka za 4:0 u drugom setu. Novak je nastavio da melje rivala, igrao je bez milosti, naravio još jedan brejk i dobio drugi set bez izgubljenog gema sa 6:0.

Fonjini agoniju bez gema prekida na startu trećeg seta, Đoković se nije previše trudio da gubi snagu na servis Italijana. S druge strane, Novak nije imao problema da osvoji gem na svoj servis. Posle toga je izvršio pritisak na rivala, dolazi do četiri brejk šanse, ali Fonjini ovaj put odoleva.

Konačno u petom gemu Đoković slama otpor protivnika i stiže do brejka koji bi trebalo da predstavlja kraj meča. To je bilo jasno i Italijanu koji odmah gubi još jedan servis i Novak sa 6:2 rešava meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve