Nova vest
Tenis

Petak, 17.01.2014.

02:38

Serena lako do 4. runde uz rekord

Serena Vilijams plasirala se u osminu finala Australian Opena pobedom nad Danijelom Hantuhovom 6:3, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Amerikanka je do trijumfa stigla za 80 minuta, a u narednoj rundi čeka pobednicu večernjeg duela Ivanović – Stosur.

Prva nositeljka nije bila posebno sigurna tokom meča u kojem se igralo u talasima, a Hantuhova je imala neočekivano mnogo brejk-lopti. Ovom pobedom ona je stigla do 61 trijumfa u Melburnu, po čemu je rekorderka.

Serena nije igrala spektakularno, pružala je veteranki mnogo prilika, posebno u prvom setu, u kojem je Hantuhova imala 3 brejk lopte i u 4 od 5 Sereninih servis-gemova vodila 15-30.

Posle drame u trećem gemu, 0-30 u petom konačno je razbudilo devojku iz Komptona. Od narednih 17 poena Serena je osvojila 13 i na tom putu napravila jedini brejk u izuzetno tvrdom setu.

Već na startu drugog seta Serena pravi brejk (ponovo je bila u seriji 12-2), ali je u šestom gemu servirala i izgubila sa nulom, kada je Hantuhova uspešno sprovela taktiku oigravanja u njen bekhend.

Odmah je vratila brejk (tri puta je dobijala priliku i sva tri puta iz prve oduzimala servise Slovakinji), lako stigla do petog gema, a zatim potrošila tri meč-lopte za pobedu

Vrućina je očigledno uticala na teniserke, koje su u drugom setu znatno pale u broju direktnih poena i sve češće činile neiznuđene greške.

Hantuhova je tokom meča iskoristila 1 od 6 brejk-lopti, a Serena je imala skor 4/7, s tim što je sva tri neuspeha zabeležila u poslednjem gemu.

Serena će rivalku saznati tokom večeri, pošto Ana Ivanović i Samanta Stosur otvaraju večernji program na istom mestu - u Rod Lejver Areni.

Ovom pobedom, 25. u nizu, Amerikanka je prestigla domaću heroinu Margaret Kort, koja je 11 puta osvajala Ozi Open u singlu i zabeležila ukupno 60 pobeda (tokom 60-ih i 70-ih turnir je imao najpre 5, pa 6 kola). Kort ostaje nedostižna sa 64 gren slema (24 singla, 19 ženskih i 21 mešovitim dublom).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu