Nova vest
Tenis

Utorak, 08.10.2013.

10:30

"Nisam očekivao povratak na vrh"

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da tokom sedmomesečne pauze zbog povrede nije pomišljao da bi mogao da se vrati na prvo mesto na ATP listi.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Međutim, posle fantastičnih rezultata i deset osvojenih titula ove sezone, Španac je od ponedeljka ponovo najbolji na svetu.

“Mislio sam da nikada više neću imati šansu da se vratim na vrh. Biti ponovo ‘broj jedan’ poseban je osećaj. Kada sam se vratio posle povrede, bio sam siguran da ću moći da igram dobro, da konkurišem za važne trofeje, ali nikada nisam razmišljao o povratku na prvo mesto. A sada sam prvi. To znači da igram jednu od najboljih sezona u karijeri”, kazao je Nadal, koji ove sezone ima skor 65-4.

Ako trijumfuje u Šangaju, Maljorčanin će postati prvi teniser sa šest Masters titula u jednoj sezoni.

“Turniri iz te kategorije su nekada najteži jer su protivnici fantastični od početka. Nekada na Gren slem turnirima žreb može malo da vam se otvori, a na Masters 1000 turnirima male su šanse za to”, kaže Nadal, koji u drugoj rundi igra sa Aleksandrom Dolgopolovom.

Rodžer Federer izjavio je da mu je drago što je Nadal dokazao svima da su ga prerano otpisali, a Španac je odgovorio u skladu sa narodnom “ti meni serdare, ja tebi vojvodo”.

“Uveren sam da će se Federer kvalifikovati za završni turnir u Londonu, neće imati problema sa time. Oduvek je igrao dobro u završnici sezone, voli da igra na ovim turnirima. Osećam da će uspeti, sjajan je teniser i siguran sam da će se u Londonu boriti za trofej”.

Federerje trenutno sedmi u ATP trci sa 3055 bodova, ispred Vavrinke sa 2970 i Gaskea sa 2950 bodova.

"Previše turnira na tvrdoj podlozi"

I pored uspeha u ovoj godini, Nadal je ponovio da je previše turnira na tvrdoj podlozi.

"Stvarno sam van politike i ne želim više da budem uključen u politiku tenisa. Znam da, čak i ako imate dobre ideje, pa čak i ako mislite da su promene moguće, uvek postoji zid koji je nemoguće preći".

Osvajač 13 Gren slem titula se dugo zalgao za manje turnira i za to da više bude turnira na šljaci kako bi se smanjilo opterećenje tenisera i sprečile povrede opasne po karijeru.

"Mislim da bi bilo fer za naredne generacije da više igraju na površini koja manje opterećuje telo, da pokušaju da imaju dužu karijeru, da pokušaju da zdravi završe karijere", kazao je Nadal.

Uprkos izuzetnom povratku na teren i osvajanju osme, rekordne titule na Rolan Garosu, Nadal i dalje oseća bol u kolenu.

"Od kad sam se vratio, osećaj u kolenu nije 100 odsto savršen, ali je osećaj ipak dobar. Čak i kada imam bolove, taj bol ne ograničava moje pokrete. Igram bez ograničenja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu