Nova vest
Tenis

Utorak, 22.01.2013.

12:36

Novak: Baš ovo mi je trebalo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je posle plasmana u polufinale i pobede nad Tomašom Berdihom da mu je upravo takav trijumf bio potreban.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Đoković je protiv Berdiha slavio sa sa 6:1, 4:6, 6:1, 6:4, posle 151 minuta igre, a jedini slab period tokom meča imao je u drugom setu.

Baš ovakva pobeda mi je bila potrebna, posebno posle onako teškog meča sa Vavrinkom. Atmosfera je bila odlična, a iako sam završio meč brže nego prethodni, znao sam da mi protiv Tomaša neće biti lako. On je već godinama među najboljom desetoricom na svetu, ima odličan servis, bio sam svestan njegovih kvaliteta, ali sam igrao svoj najbolji tenis i zadovoljan sam“, rekao je Đoković.

Novak je istakao da je zadovoljan kako se oporavio posle petočasovnog meča sa Stanislasom Vavrinkom u osmini finala.

Treba mnogo vremena posle ovakvog meča, koji je bio fizički i mentalno iscrpljujući. Radio sam sve što je moguće, ali sam legao tek u pet ujutro, a ustao u dva popodne. Nisam otišao u šetnju ujutro, kao što obično radim, ali sam pokušao da se odmorim. Pred ovaj meč sam se zato sjajno osećao i bio sam potpuno spreman“, istakao je Đoković.

Đoković će se u polufinalu sastati sa Špancem Davidom Fererom.

Mislim da smo prošle godine ovde igrali u četvrtfinalu. David je jedan od onih igrača koje svi poštuju, na svakom meču daje 100 odsto, ali ću biti spreman“, naglasio je srpski teniser.

Analizu meča Đoković – Berdih pročitajte u tekstu Saše Ozma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve