Tenis 72

Utorak, 22.01.2013.

12:36

Novak: Baš ovo mi je trebalo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je posle plasmana u polufinale i pobede nad Tomašom Berdihom da mu je upravo takav trijumf bio potreban.

Novak: Baš ovo mi je trebalo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Stručni kosultant

pre 11 godina

Šteta što neće doći do tog epskog finala jer je Ferer u opasnoj formi. Možda mu Nole otkine neki gem, ali teško. Moja stručna prognoza je:0:6; 2:6; 0:6 za Ferera za 1h i 27min. To je strašno!

Tenis je vise od igre

pre 11 godina

Upravo tako, Novace! Ti znas najbolje kako treba igrati i koliko snage potrositi. Vazna je pobeda. To se racuna. Sve ostalo je pase.

P.S. Ne razumem neke komentare na ovom postu: Novak nije igrao dobro, ili nije igrao svoj najbolji tenis i sl. Pa, zar ocekujete krvi na terenu, da svaki put Novak `gine` u 5 setova, kao gladijator. Komentare M.Vilandera necu ni pomenuti.
SRECNO NOVACE U FINALU. PODIGNI, PO TRECI PUT, PEHAR u Melburnu!
Pozdrav iz tvog rodnog grada Beograda.

RB

pre 11 godina

Sta god uradio , ti si nas trenutno jedini vrhunski sportista i samo napred, svaka cast . Svaka cast i Federeru na trajanju bez obzira sto mi je krajnje antipatican, majstor je ali navijam da ga Nole nadmasi u svemu i verujem da ce uspeti u tome !

Jovica

pre 11 godina

Nije mi jasna samo jedna stvar, pred početak turnira govorite Srbi okupiraju Melburn a Novak ima jako lošu podršku, nigde naših navijača, svi navijaju protiv Noleta :/

Posmatrač

pre 11 godina

Novak i dalje napreduje. Mentalno ponajvise, putem svog izvanredno raznovrsnog kvaliteta i psiho-socijalnog sklopa koji nije skoro vidjen na sportstkim terenima. Nit' surovijeg "gladijatora" - nit' plemenitijeg mladica. Nikoga ne ostavlja ravnodusnim, to je neverovatno, a najmanje su ravnodusni njegovi protivnici, mislim da ih razoruzava najbrze od svih igraca br. 1 (mada je i Federer dugo "ubijao" protivnike vec prilikom pocetnog bacanja novcica na mrezi) u modernoj istoriji prof. tenisa. A sta je to sto posebno deluje i impresionira kada je Novakova igra u pitanju. On i slabim poznavaocima tenisa pokazuje neke od svojih mana (za razliku od mnogi teniskih zvezda koje su bile "olicenje savrsenstva nekog trenutka", poput Federera)kao sto su poneki nerezonski izlazak na mrezu, pomalo nepouzdan volej, povremeno prosecan servis, ali ga to uopste ne sprecava da dominira (prilicno suvreno) svetskim tenisom. Dakle, rec je o nekoj vrsti nadnaravnog borilackog kvaliteta sa ponekim ubitacno efikasnim oruzjem - bekend paralela, udarci iz terena, spinovi, drop-sotovi. A kakav ce kvalitet posedovati i sta ce biti s njegovim protivnicima kada popravi sveoje tehnicke nedostatke i stekne dodatna iskustva, na cemu siguran sam ozbiljno radi? Sta ce tada biti sa ATP-turom, hoce li mu takav Novak zasmetati, vec ga nije lako "tolerisati"? Nase je da neuporedivo uzivamo u dostignucima i divnim kvalitetima dobrog Kralja tenisa koji jos uci posto zeli da postane Car. I prirodno je da to bude.

sampras36

pre 11 godina

ja pratim tenis 30 godina. sad sam za noleta jer je srbin ko ja. ako je normalno da srbin navija za federera ili nadala, ja nemoran da budem normaln.

Bojan

pre 11 godina

(biz, 22. januar 2013 21:27)
ne radi se o trazenju izgovora, Rodzer nije ni prvi ni poslednji teniser koga su godine sustigle i zbog cega nije u stanju uvek da pruza maksimum.
Prosto nije tacno da sada igra bolje nego sto je u svojoj najboljoj sezoni (pre celih 7 godina). Primetno je sporije kretanje, slabiji servis i prosto zbog fizicke spreme nemogucnost da konstantno igra na visokom nivou duze meceve.
Naravno, to se ne oseca toliko protiv slabijih tenisera protiv kojih rutinski odradjuje posao, ali ce biti znacajnijih problema protiv Marija i Noleta gde ce doci do duzih razmena i morace vise da servira pa i to nece biti tolika prednost.
Razlog zasto je Rogerov bekhend sada sigurniji je taj sto je Roger promenio pristup njegovom izvodjenju, ranije (dok su podloge bile nesto brze) je pokusavao iz svake pozicije BH da zakuca viner, sto se narocito pogubno pokazalo 2010. kada je pao na 4. poziciju i promenio je nacin izvodjenja tako da vise ide na sigurnost i ceka bolju priliku.
Nisam Nole hejter, i mislim da je vec 2 ipo godine najbolji teniser sveta, ali definitivno nema osnova za tvrdnje da je Rodzer sada bolji nego pre 6-7 godina.

RFan

pre 11 godina

Ivana nemas se zasto prepirat sa ovim ljudima,pa to su mala djecica koja prate tenis godinu dana i misle da odmah sve znaju o tom sportu,a zapravo nemaju pojma,Dokovic ce bit zaboravljen kad prestane igrat tenis jer se po rekordima nece ni priblizit Rogeru ili Nadalu,a ova dvojica ce vjecno bit upamcena.Pa vidis po tome da nemaju pojma o ovom sportu je izjava ovdje jednog lika da je Novak igra u Federerovo vrime da se nebi culo za Rogera?To moze izjavit samo neko ko nije zna sto je tenis od 2011.Pa Dokovic da se igrao prije 15 godina on nebi imao ni jedan grand slam jer jedino sto on zna je branjenje,a na puno brzim podlogama kakve su tada bile i protiv svakog igraca koji je bio server Dokovic nebi imao sanse,a Federeru bi Nole tada,makar je to slucaj i sada,sluzio za mali trening prije ozbiljnih meceva.Jos nerazumijem kako oni mogu poredit covijeka sa jednom dobrom godinom sa covijekom kojemu je skoro svaka takva u zadnjih 10 godina,to je ovako nevjerovatno i vidis da imas posla s ljudima koji neznaju nista o ovom sportu.Uglavnom otpisujte vi i dalje "djedicu",nemojte da se Wimbledon i ono mljevenje opet ponovi.

al

pre 11 godina

Vi svi koji ste kao Federerovi navijaci, ili tamo nekog, samo dokazujete tvrdnju kakav smo mi Srbi narod. Bas me interesuje koji Spanac navija za Novaka, a pljuje Rafu, ili koji Svajcarac, a da nije naseg porekla (mozda) navija za Novaka, a protiv Federera. Mozda je u pitanju zavist (najdrazi sport kod nas), mozda je pitanje mentalnog karaktera- tudje smece bolje mirise nego nase cvet. Sramota.

Red

pre 11 godina

Ne treba biti puno pametan pa znati da FedEx nikako nije za potcenjivanje ali treba biti iskren pa reci da je on svoj najbolji tenis igrao pre pet godina, a nikako sad. Servis ima. . iskustvo ali ne snagu. Novak je daleko nadmoćniji teniser u ovom trenutku.

NOLEmanija

pre 11 godina

(Ivana, 22. januar 2013 16:32)

Samo cu te podsetiti na proslogodisnji Rim (Nole 2:0 Federe), Roland Garros (Nole 3:0 Federer) i zavrsni turnir u Londonu (Nole 2:0 Federer). Hvala, od mene dosta.

P.S. Mozda sam pogresio kod rezultata u Rimu. Nisam siguran da li mu je Nole pustio set ili ga rutinski pocisti. Ispravite me, ukoliko sam pogresio.

biz

pre 11 godina

Oni sto pominju Rogerove godine (vjerovatno se vec pripremaju za izgovore) su smijeni. Godine su nebitne, a roger igra svoj najbolji tenis u zivotu. On NIKADA ovako dobro nije servirao, niko mu servu do sada nije uzeo, njegov BH je daleko sigurnije nego ikada zato sto je ojacao (sto je i sam potvrdio). U kratko nikad bolji. Kada bude 33 onda mozete poceti uzimati godine kao izgovor, a mozda ni tada posto jedan Stepanek igra isto svoj najbolji tenis u 34. Sve zavisi to toga koliko se igrac povjredjuje. Roger nikada nije dugo pauzirao. te je njegov nivo tenisa samo rastao. A sada cete vidjeti kada se Rafa vrati koliko je izgubio. Eto pitajte mladog Delpa sta to znaci. Ajde uzdravlje Nole hejteri i malo vise realnosti.

mmx

pre 11 godina

Ako ovako bude igrao i protiv Federera, bolje neka odmah pocne sa smisljanjem izgovora. Na primer, moze da kaze kako jos uvek nije prespavao vremensku razliku ili kako mu je pre meca upao kamencic u patiku ili tako neki kilav izgovor.

pera:PP

pre 11 godina

Meni nekako izgleda da je Djokovic veci favorit protiv Ferera, nego Mari protiv Sardija i Federer protiv Conge, jer tu vrlo lako moze biti iznenadjenja i moze cak da se desi da ponovo gledamo finale AO-a iz 2008, posto Congina igra ove godine nije za podceniti. Nemojte me pogresno shvatiti ali i dalje mislim da je Federer apsolutni favorit protiv Vilfreda u cetvrtfinalu , i da je sansa da se gore navedeno desi 1:10, ali ipak sve je moguce, ponovo prognoziram , po zasluzi , finale DJOKOVIC-FEDERER

Red

pre 11 godina

Ja se samo nadam da u finalu ne bude Murray jer u tom slučaju može biti svašta. Više bih voleo Federera....
prvo da Nole dobije Ferera pa onda lagano.

njutn

pre 11 godina

Dragi teniski i drugi eksperti, veliki i mali Srbi, molim vas, naučite konačno: odrečna rečca 'ne' se u srpskom jeziku zajedno piše samo u rečima: nemoj, nemam, neću i nisam. (gramatika za, recimo, 5. razred osnovne škole, barem one koju sam ja pohadjao). Napred Nole!!!

Nebojša

pre 11 godina

Realnost,a na osnovu cega je to realnost??? Zar ga Federer nije dobio u 2 od proslogodisnjih 5 meceva u svojoj 31 godini? A ako vec pricate o toj 'slaboj' konkurenciji,pa koga onda Novak ima kao konkurente ? Vecitog povredjenog Nadala,'matorog' Federera i Mareja koji ni po cemu nije bolji teniser od jednog Hjuita ili Safina? Nego,kompleksi su cudo i kao sto rekoh ovde je velika vecina pocela da prati tenis od 2011. god. I da,ostavljacu 'hejterske' kom.,jer mi se moze,ako neko ima nesto protiv ne mora da ih cita. ;) (Ivana, 22. januar 2013 18:48) Ipak Federer je taj koji je najviše profitirao od večito povredjenog Nadala.

Ivana

pre 11 godina

Nina,
ja tenis pratim 1o godina i oduvek navijam za Federera,tako da to sigurno necu promeniti zbog toga sto je Novak Srbin,jer ja od njegovih pobeda nemam nista,to nije kolektivni sport i mislim da je stvar izbora svakog pojedinca za koga ce navijati.I ovde su mnogi shvatili da ja 'mrzim' Novaka,daleko od toga,svakako da je i njegov uspeh za postovanje,ali je cinjenica da je danas Berdih odigrao jako lose sto je Djokovic iskoristio.Isto tako je cinjenica da se Federer u 31 godini skroz ravnopravno nosi sa njim,tako da su kom. vecine ovde totalno neargumentovani.Istina boli.
Nebojsa,
pise se ne moze,toliko.
A upravo te 2011. ga je i zaustavio Federer i to na njegovoj najlosijoj podlozi,pametnom dosta.

vlajko

pre 11 godina

Daleko od Noletovog najboljeg tenisa. Sreca sto je Berdih naglo popustio posle drugog seta inace bi Nole sad pakovao kofere. Koliko je Nole bio frustriran samim sobom (2. set) govore ona ispustanja krika i face od kojih se polovini planete zaledi krv u zilama...to mu nije bas najvise cool.

pancevo

pre 11 godina

Mislim da nije pravedno da se u prognozama Ferer tretira kao usputna stanica. Nole je toga savrseno svesan i zbog toga ce mec verovatno dobiti.Ali jos vise od toga me cudi da niko u komentarima ne racuna na Congu?Na ovakvoj podlozi mnogo puta je dokazao da je jako opasan i meni nebi bilo nikakvo iznenadjenje da upravo on zaigra u finalu.

Lazarenko

pre 11 godina

ljudi ko je ova "ivana" sto ostavlja ovde hejterske komentare? Deluje mi kao da joj je Nole nesto skrivio u zivotu. Zamolio bi je da ode negde i da gleda u sunce ili tako nesto..
(spale, 22. januar 2013 17:27)

To je u stvari Jelena, vidiš da je nema u Novakovoj loži ;)

Ivana

pre 11 godina

Realnost,
a na osnovu cega je to realnost??? Zar ga Federer nije dobio u 2 od proslogodisnjih 5 meceva u svojoj 31 godini? A ako vec pricate o toj 'slaboj' konkurenciji,pa koga onda Novak ima kao konkurente ? Vecitog povredjenog Nadala,'matorog' Federera i Mareja koji ni po cemu nije bolji teniser od jednog Hjuita ili Safina? Nego,kompleksi su cudo i kao sto rekoh ovde je velika vecina pocela da prati tenis od 2011. god. I da,ostavljacu 'hejterske' kom.,jer mi se moze,ako neko ima nesto protiv ne mora da ih cita. ;)

Nebojša

pre 11 godina

Novak je najbolji i najdominantniji zbog toga što ako je u formi on je favorit protiv svakog a to se nemoze reči ni za jednog drugog tenisera ni Fed u najboljim danima nije bio favorit u mečevima sa nadalom.

NINA

pre 11 godina

Izvini Ivana, da li je skoro sve redom pobedjivao 2011 zahvaljujuci greskama protivnika? Sta imas protiv Noleta kada ga toliko ne volis? Dobro, Federer ima najvise grendslemova, ali da zbog toga navijam za njega, a ne za Novaka i nase tenisere kada igraju protiv Federera, ne hvala.

fortissimo

pre 11 godina

Upravo gledam izjavu Vilander. Nemam nista protiv njega ali generalno veoma los analiticar posle, pa i pre meceva. Novak je bio zadovoljan i rekao je da je dobro igrao. Vilander ne misli da je Novak dobro igrao u ovom mecu, to slusam u studiju u njegovoj emisiji? Potsecam da je Novak prvi i treci set dobio 6-1 6-1??? Pa sta je onda dobra igra??? Ovde nesto nije u redu, ili sa prevodiocima ili sa Vilanderom?

spale

pre 11 godina

ljudi ko je ova "ivana" sto ostavlja ovde hejterske komentare? Deluje mi kao da joj je Nole nesto skrivio u zivotu. Zamolio bi je da ode negde i da gleda u sunce ili tako nesto..

realnost

pre 11 godina

(Ivana, 22. januar 2013 16:32)

a sto ne bi otisla da se isplaces, bilo bi ti mnogo lakse. Nole je najdominantniji teniser ikada, a da bi to zakljucio, ne treba da budes veliki teniski strucnjak. da je Novak igrao i vreme Rodzerovog zlatnog vremena, taj sad ne bi bio ni poznat kao teniser. Mislili bi ljudi da je Federer neka kurirska sluzba ili tako nesto...

Ivana

pre 11 godina

To malo da zezam ove paljenike,koji su tenis poceli da prate od 2011. godine i i misle da je Novak najbolji ikada.E,pa nije.Cinjenica je da Federer i sa 31 godinom moze da ga dobije kad igra kako zna,sto je pokazao i prosle godine na Vimbldonu i Sinsinatiju kada je dobio prvi set sa nulom! To Djokovic nece nikad moci protiv Federera jer se njegova igra bazira na greskama protivnika,tako da kada Federer igra svoj najbolji tenis ne moze mu niko nista.Mene samo nervira toliko uzdizanje Djokovica i nerealni kom.ok,jeste trenutno prvi,ali daleko od toga da dominira i da mu niko nista ne moze kao sto mnogi komentarisu ovde.Prosle godine je osvojio isto titula koliko i 'dekica' od 31 godine,a ovde se non-stop potencira kako on unistava Federera.Pa gde to,nije mi jasno,nek iznesu neke argumente.A od tebe tenis sigurno poznajem bolje,jer si i ti verovatno poceo da ga pratis od 2011.

zvezdash

pre 11 godina

za Mareja treba nenormalna energija jer on je najprecizniji igrac na svetu...pogadja gde hoce i gladan je trofeja....bice nenormalno finale Djokovic - Marej

Dermendziev

pre 11 godina

Koliko je bilo samo komentara da li ce se Novak oporaviti,sto optimistickih,sto pesimistickih.Nisam pisao,nisam strepeo jer jednostavno Novak je svoju "cjornuju polosu"("crnu traku") odoleo,t.j.uspesno prosao protiv Vavrinke,a po pravilu takvi "obavezno",po nepisanim pravilima, igraju finale.Oni koji jos nisu prosli "crnu traku" neka razmisljaju,jer ona je skoro neminovna.Ne pamtim da je neko nije imao,ili stucao,a da je sva sedam meca odigrao perfektno i osvojio GS turnir.

Inace moja prognoza protiv Berdiha bila je 3:0(1).

Pozdrav!

Milojko

pre 11 godina

Koje lupetanje pojedinih komentatora, oni ocigledno nisu gledali mec.
Novak je odigrao fantastican mec, u kome je imao ukupno 10 slabih minuta na pocetku 2. seta. Sve ostalo je funkcionisalo sjajno, odlican servis, jako precizan, dobar procenat, skoro savrsen ritern (iako je Berdih sasvim solidno servirao), sjajan forhend (odavno ga nije tako lepo dozirao, gomila cc vinera, minimum gresaka u paralelama, sjajno variranje ritma), i siguran bekend (ne toliko ubojit, ali nadasve precizan, sa minimumom gresaka). I lob je bio sjajan, prilika za mrezu nije bilo mnogo ali je i to solidno funcionisalo. Jedino sto je bilo lose je drop sot, ali to je ionako Novakova stara boljka.
47 vinera na 118 osvojenih poena je neverovatno dobar procenat, a pritom imati skoro 2 puta vise vinera od neiznudjenih gresaka (25 neiznudjenih greska, sto ce reci 6 neiznudjenih gresaka po setu sto je dobar broj i za Nadalove najbolje meceve, a ne za tenis koji je Novak igrao) u ovom stadijumu GS turnira je nenormalno dobro (ja se zaista ne secam ni jednog meca iz 2. nedelje bilo kog Grend Slema na kome je Novak imao bolju statistiku).
Onaj ko kaze da Nole nije bio agresivan i da je cekao greske Berdiha je ili kranji zlobnik (a la Vilander) ili jednostavno sa tenisom blage veze nema.

swedenonline

pre 11 godina

Onaj Berdih i dalje guzva usne i klima znacajno glavom kao i svaki put dosada po gubitku od Nolera, 11 gubitaka od 12 i jos mu je u glavi da se sve desava slucajno. Tomas, matematika kaze da ovo tebi Nole namerno radi! lol

mp

pre 11 godina

Znanje-imanje je cinik. Nole
dobija mečeve uprkos pom
anjkanja opštih simpatija
zbog pripadanja srpskom
narodu. Kvalitet pobedjuje
i donosi nam veliku radost.

sladjana

pre 11 godina

Ljudi uzivajte u igri najboljeg tenisera sveta i onome sto prikazuje. On odlicno zna kako sa kim treba da igra i kakvu taktiku da primeni.A nije mi jasno o kakvom umoru pojedini pricaju. Ovo je tek pocetak sezone i mesecima se pripremao za to. On je najpripremljeniji igrac na turu i nema brige zbog toga. Dragi Nole zelim ti da podignes i ovaj pehar i jos mnogo drugih. I ostani takav kakav si u svakom pogledu.

Branko

pre 11 godina

Nole Kralju nad Kraljevima Tenisa-
Prvo velika cestitka na izvanrednoj pobedi. Drugo, u mom jucerasnjem komentaru kiji su videli oni koji su posetili B92 sajt tacno sam pogodio da ces da ga pobedis u 4 seta. Sada sed spremi i "ZAVRSI" Ferera u 3 i polako se spremaj da po cetvrti put podignes pobednicki trofej koji zasluzujes. Dok to budes podigao pobednicki trofej, Federer ili Maurry ce drzati "posluzavnik" u rukama.
S, velikim postovanjem br. 1 teniseru na ATP listi i nasm najuspesnijem sportisti svih, ama bas svih vremena na smao kao igracu nego kao coveku koji se ne stidi da se prekrsti tri puta posle pobede pred onolikim gledaocima.
Branko (Tensier) iz Amerike

Eskobar

pre 11 godina

Ajde bre,svi ste vi strucnjaci.. Ne valja ovo,ne valja ono.. Kako ne kapirate da on SAM donosi ono malo srece naciji?! Neka igra kako hoce,ako moze nek dubi i na glavi samo nek dobija i dize pehare,sve ostalo je nebitno..

Dimitrije Pipalovic Jerezenepitakovski

pre 11 godina

@ men, 22. januar 2013 14:14
A šta ćemo sa 47 vinera od ukupno 118 poena osvojenih u celom meču?
Možda sam ja skroman ali meni to deluje kao veoma dobar procenat.
Da li ti je možda palo na pamet da je to prebacivnje o kome pričaš možda, ali samo možda, bio i deo taktike protiv igrača tipa Berdiha da se promeni ritam između poena da se protivnik ne oseća lagodno na terenu i da ne uđe u neku seriju neodbranjivih udaraca?

Gavrilo

pre 11 godina

Svi generali posle pobede. Ljudi uživajte u onome što najbolji teniser na svetu pokazuje. Nećete valjda njemu da delite savete. Nole jednostavno igra koliko mu je potrebno.

777

pre 11 godina

(men, 22. januar 2013 14:14)

To uopste nije bitno. Da li je na turniru izgubio 1 set ili 5 bitno je da pbedjuje i osvoji AO. Igrao je sigurno najbolji tenis jer Herison i ostali nisu merilo vec igraci iz top 10 a Ceh je 5. igrac sveta. Da nije Raonic merilo? Na kraju kada uporedim meceve i igru Rodzer Raonic i Novak Wavrinka..to je ko nebo i zemlja. U polufinalu ce se videti ko kakav tenis igra jer to su protivnici iz top 10 a sve ovo pre toga je obicno zagrevanje. Nedorasli protivnici i za Novaka i za Rodzera ili Endija.

tuturutu

pre 11 godina

Ne brinite ljudi, zna on sa kim-kako i na koji način treba, za Berdiha je ovo sasvim bilo dovoljno, za Ferera će nešto drugačije, ofanzivnije... itd....pametan je on :) Pozz.

znanje-imanje

pre 11 godina

Tenis mi je zanimljiv, između ostalog, jer imam doživljaj kako uživo prikazuje sile koje vladaju svetom.
Pre svega psihičke sile: Almagro je tri puta servirao za meč, imao potpuno dobijenu situaciju, na kraju pukao i povredio prepone, kakva školska psihosomatika. Ali time su nam bile naklonjene kombinatorne sile: najbolje za Novaka što je moglo da bude je da dobije Ferer ali u 5 setova. Almagro može isto da poludi kao Wavrinka, Ferer je mnogo "skromniji".
Ipak poseban uticaj imaju nepredvidljive, nenaučne sile koje čine da je nekog dana nemoguće igrati dobro, teluričko-magične ili kakve već. Ko se bavio sportom zna - ima naopakih dana kad ništa ne ide a ako se nerviraš samo je još gore. Ovaj meč je bio jako loš - srećom po nas, jer Novak ionako ne bi mogao da odigra dobar. Bio je preumoran, i ovako traljavi Novak se mogao samo nadati lošem meču tj. Berdihu. (Pošto se to nije moglo znati unapred možemo reći da ovo i povećava verovatnoću da se Novak ne dopinguje.) A pri snalaženju u istrzanoj igri čeh nije imao šta da traži protiv Novaka, već mu je i drugi set nudio ali Novak ga nije uzeo. Svakako NAJGORI meč u zadnje vreme. Prethodno, ma kako neverovatno, meč Berdih - Anderson bio mi je drugi najbolji meč ovog AO, bolji od većine ostalih u pet setova. Da je Tomaš danas igrao tako sigurno bi dobio!
Do sada se Federer i Mari nisu namučili. Bilo bi lepo da njihovo mučenje bude u zadnja dva kola, a da Novak odradi Ferera i sa prednošću viška odmora uđe u finale.

men

pre 11 godina

Ovo nije njegov najbolji tenis. Previše je igrao predvidljivo, lopticu šalje po sredini terena, nema dovoljno energije u udarcima i onog lovačkog instinkta kada sa svakim udarcem napada iz svih pozicija. Bez takvog instinkta teško da će osvojiti titulu.
Da je bio dovoljno agresivan osvojio bi ovde titulu bez ijednog izgubljenog seta jer jedinog pravog protivnika, Nadala, ovde nema.

Ivana

pre 11 godina

Da si ovakav 'najbolji' tenis igrao protiv Federera npr. oduvao bi te,jer on sigurno ne bi gresio zicere koje je Berdih gresio tokom celog meca.Jednostavno Berdih iz nekog razloga igra najgore protiv Djokovica sa pregrst neiznudjenih gresaka,cak i one udarce koje obicno ne gresi on izbacuje.Ocigledno ima neki zesci kompleks.Ferera ce pobediti jer on nema nijedno oruzje koje bi moglo Djokovicu da naudi,a u finalu mislim da mu mnogo vise odgovara Marej nego Federer,no videcemo.

nenad

pre 11 godina

U mnogim komentarima ovde Vavrinka je optuzen kako je igrao dopingovan protiv Novaka. Sad bih voleo videti hoce li neko slicno reci i za Djokovica s obzirom da na njemu nije bilo ni traga umoru od prethodnog iscrpljujuceg meca.

JOKER

pre 11 godina

Idemo DJOKOVICU majstore!!! Svojom najboljom igrom ih jednostavno pojedi. Kao kad krene ogromna snezna lavina da rusi sve pred sobom. Sa igrom iz prvog a narocito treceg seta njemu niko apsolutno niko niste ne moze. Osvojice turnir, mozda izgubivsi set ili dva! Idemo do kraja TIGRE!!!

Serbian Lion

pre 11 godina

Срби, угледајмо се на Нолета, у фер игри, борбености, раду, залагању, истрајности и људскости - бар 50 % - и сви ћемо боље живети, уместо што само кукамо, гледамо у комшијно двориште, тапкамо у месту и "нешто чекамо".

Danko

pre 11 godina

Ako Nole bude igrao ovako defanzivan tenis protiv Mareja u finalu, mislim da neće biti dobro. I bekend i forhend su nekako mekani, jeste da su sa spinom, i da će biti ova igra sasvim dovoljna za Ferera, ali Marej imam neki predosećaj da će igrati ultra agresivno , sa ravnim udarcima, i da je naučio lekciju sa finala US Opena kad je povukao ručnu u trećem i četvrtom setu , i da će igrati kao prva dva seta, napadaće raketama Novakov drugi servis i lagano će stizati ove Novakove precizne udarce ali prilično bez oštrine, i praviće mnogo vinera što će odlučiti meč . Ko god misli da Federer ima bilo kakve šanse protiv Mareja , u grdnoj je zabludi, i Federer ako uzme set može da slavi. A i ako Nole bude igrao bez ravnih forhenda vinera i sa maksimalno opuštenim i oštrim bekhendom, teško da će i on uzeti set. Marej je fizički najpripremljeniji igrač, i pre će izabrati da agresivno igra nego da se taktički nadmudruje,iako je uz Noleta najbolji taktičar.

Berdih

pre 11 godina

Berdih se baš ne slaže sa Novakom da je igrao najbolji tenis i kaže da je u prethodnim mečevima igrao mnogo bolje. Originalna izjava: "Actually, yeah, I seen him play, you know, way better. He's play really good today. But the matches before he play much, much better."

Bojan

pre 11 godina

(Danko, 22. januar 2013 13:06)
Federer je skoro uvek u bitnim mecevima dobijao Marija, cak i bez previse muke. A osim psihickog momentam, Federer za sada pokazuje odlicnu igru i nije nijednom izgubio servis u prva 4 meca.
Naravno, Mari je favorit, ali reci da nema sansi za titulu, ne bih se bas slozio.

Bojan

pre 11 godina

ocekivana pobeda Noleta.
Berdih nema cime da se suprotstavi Noletu, jedino na nekoj ultra brzoj podlozi gde ga kroz ceo mec bombarduje nedostiznim projektilima, osim toga Nole moze da samo da vraca loptice Berdihu, cak i na zicere, i ovaj ce kad-tad promasiti.
U svakom slucaju, ovakav mec jeste bio potreban Noletu jer uprkos izgubljenom setu nije bio nimalo fizicki naporan. Verovatno je za ceo mec potrosio energije koliko i u prethodnom kolu za jedan set.
Ferer takodje nece biti problem, na betonu nema sta da trazi protiv Noleta, jedino sto ce biti fizicki malo naporniji od ovog meca.
tako da 10. put uzastopno gledamo u finalu slema mec izmedju dvojice iz vodece cetvorke

Serbian Lion

pre 11 godina

Срби, угледајмо се на Нолета, у фер игри, борбености, раду, залагању, истрајности и људскости - бар 50 % - и сви ћемо боље живети, уместо што само кукамо, гледамо у комшијно двориште, тапкамо у месту и "нешто чекамо".

Gavrilo

pre 11 godina

Svi generali posle pobede. Ljudi uživajte u onome što najbolji teniser na svetu pokazuje. Nećete valjda njemu da delite savete. Nole jednostavno igra koliko mu je potrebno.

Eskobar

pre 11 godina

Ajde bre,svi ste vi strucnjaci.. Ne valja ovo,ne valja ono.. Kako ne kapirate da on SAM donosi ono malo srece naciji?! Neka igra kako hoce,ako moze nek dubi i na glavi samo nek dobija i dize pehare,sve ostalo je nebitno..

Milojko

pre 11 godina

Koje lupetanje pojedinih komentatora, oni ocigledno nisu gledali mec.
Novak je odigrao fantastican mec, u kome je imao ukupno 10 slabih minuta na pocetku 2. seta. Sve ostalo je funkcionisalo sjajno, odlican servis, jako precizan, dobar procenat, skoro savrsen ritern (iako je Berdih sasvim solidno servirao), sjajan forhend (odavno ga nije tako lepo dozirao, gomila cc vinera, minimum gresaka u paralelama, sjajno variranje ritma), i siguran bekend (ne toliko ubojit, ali nadasve precizan, sa minimumom gresaka). I lob je bio sjajan, prilika za mrezu nije bilo mnogo ali je i to solidno funcionisalo. Jedino sto je bilo lose je drop sot, ali to je ionako Novakova stara boljka.
47 vinera na 118 osvojenih poena je neverovatno dobar procenat, a pritom imati skoro 2 puta vise vinera od neiznudjenih gresaka (25 neiznudjenih greska, sto ce reci 6 neiznudjenih gresaka po setu sto je dobar broj i za Nadalove najbolje meceve, a ne za tenis koji je Novak igrao) u ovom stadijumu GS turnira je nenormalno dobro (ja se zaista ne secam ni jednog meca iz 2. nedelje bilo kog Grend Slema na kome je Novak imao bolju statistiku).
Onaj ko kaze da Nole nije bio agresivan i da je cekao greske Berdiha je ili kranji zlobnik (a la Vilander) ili jednostavno sa tenisom blage veze nema.

Berdih

pre 11 godina

Berdih se baš ne slaže sa Novakom da je igrao najbolji tenis i kaže da je u prethodnim mečevima igrao mnogo bolje. Originalna izjava: "Actually, yeah, I seen him play, you know, way better. He's play really good today. But the matches before he play much, much better."

Branko

pre 11 godina

Nole Kralju nad Kraljevima Tenisa-
Prvo velika cestitka na izvanrednoj pobedi. Drugo, u mom jucerasnjem komentaru kiji su videli oni koji su posetili B92 sajt tacno sam pogodio da ces da ga pobedis u 4 seta. Sada sed spremi i "ZAVRSI" Ferera u 3 i polako se spremaj da po cetvrti put podignes pobednicki trofej koji zasluzujes. Dok to budes podigao pobednicki trofej, Federer ili Maurry ce drzati "posluzavnik" u rukama.
S, velikim postovanjem br. 1 teniseru na ATP listi i nasm najuspesnijem sportisti svih, ama bas svih vremena na smao kao igracu nego kao coveku koji se ne stidi da se prekrsti tri puta posle pobede pred onolikim gledaocima.
Branko (Tensier) iz Amerike

sladjana

pre 11 godina

Ljudi uzivajte u igri najboljeg tenisera sveta i onome sto prikazuje. On odlicno zna kako sa kim treba da igra i kakvu taktiku da primeni.A nije mi jasno o kakvom umoru pojedini pricaju. Ovo je tek pocetak sezone i mesecima se pripremao za to. On je najpripremljeniji igrac na turu i nema brige zbog toga. Dragi Nole zelim ti da podignes i ovaj pehar i jos mnogo drugih. I ostani takav kakav si u svakom pogledu.

777

pre 11 godina

(men, 22. januar 2013 14:14)

To uopste nije bitno. Da li je na turniru izgubio 1 set ili 5 bitno je da pbedjuje i osvoji AO. Igrao je sigurno najbolji tenis jer Herison i ostali nisu merilo vec igraci iz top 10 a Ceh je 5. igrac sveta. Da nije Raonic merilo? Na kraju kada uporedim meceve i igru Rodzer Raonic i Novak Wavrinka..to je ko nebo i zemlja. U polufinalu ce se videti ko kakav tenis igra jer to su protivnici iz top 10 a sve ovo pre toga je obicno zagrevanje. Nedorasli protivnici i za Novaka i za Rodzera ili Endija.

tuturutu

pre 11 godina

Ne brinite ljudi, zna on sa kim-kako i na koji način treba, za Berdiha je ovo sasvim bilo dovoljno, za Ferera će nešto drugačije, ofanzivnije... itd....pametan je on :) Pozz.

Bojan

pre 11 godina

ocekivana pobeda Noleta.
Berdih nema cime da se suprotstavi Noletu, jedino na nekoj ultra brzoj podlozi gde ga kroz ceo mec bombarduje nedostiznim projektilima, osim toga Nole moze da samo da vraca loptice Berdihu, cak i na zicere, i ovaj ce kad-tad promasiti.
U svakom slucaju, ovakav mec jeste bio potreban Noletu jer uprkos izgubljenom setu nije bio nimalo fizicki naporan. Verovatno je za ceo mec potrosio energije koliko i u prethodnom kolu za jedan set.
Ferer takodje nece biti problem, na betonu nema sta da trazi protiv Noleta, jedino sto ce biti fizicki malo naporniji od ovog meca.
tako da 10. put uzastopno gledamo u finalu slema mec izmedju dvojice iz vodece cetvorke

Bojan

pre 11 godina

(Danko, 22. januar 2013 13:06)
Federer je skoro uvek u bitnim mecevima dobijao Marija, cak i bez previse muke. A osim psihickog momentam, Federer za sada pokazuje odlicnu igru i nije nijednom izgubio servis u prva 4 meca.
Naravno, Mari je favorit, ali reci da nema sansi za titulu, ne bih se bas slozio.

Dimitrije Pipalovic Jerezenepitakovski

pre 11 godina

@ men, 22. januar 2013 14:14
A šta ćemo sa 47 vinera od ukupno 118 poena osvojenih u celom meču?
Možda sam ja skroman ali meni to deluje kao veoma dobar procenat.
Da li ti je možda palo na pamet da je to prebacivnje o kome pričaš možda, ali samo možda, bio i deo taktike protiv igrača tipa Berdiha da se promeni ritam između poena da se protivnik ne oseća lagodno na terenu i da ne uđe u neku seriju neodbranjivih udaraca?

JOKER

pre 11 godina

Idemo DJOKOVICU majstore!!! Svojom najboljom igrom ih jednostavno pojedi. Kao kad krene ogromna snezna lavina da rusi sve pred sobom. Sa igrom iz prvog a narocito treceg seta njemu niko apsolutno niko niste ne moze. Osvojice turnir, mozda izgubivsi set ili dva! Idemo do kraja TIGRE!!!

Dermendziev

pre 11 godina

Koliko je bilo samo komentara da li ce se Novak oporaviti,sto optimistickih,sto pesimistickih.Nisam pisao,nisam strepeo jer jednostavno Novak je svoju "cjornuju polosu"("crnu traku") odoleo,t.j.uspesno prosao protiv Vavrinke,a po pravilu takvi "obavezno",po nepisanim pravilima, igraju finale.Oni koji jos nisu prosli "crnu traku" neka razmisljaju,jer ona je skoro neminovna.Ne pamtim da je neko nije imao,ili stucao,a da je sva sedam meca odigrao perfektno i osvojio GS turnir.

Inace moja prognoza protiv Berdiha bila je 3:0(1).

Pozdrav!

mp

pre 11 godina

Znanje-imanje je cinik. Nole
dobija mečeve uprkos pom
anjkanja opštih simpatija
zbog pripadanja srpskom
narodu. Kvalitet pobedjuje
i donosi nam veliku radost.

swedenonline

pre 11 godina

Onaj Berdih i dalje guzva usne i klima znacajno glavom kao i svaki put dosada po gubitku od Nolera, 11 gubitaka od 12 i jos mu je u glavi da se sve desava slucajno. Tomas, matematika kaze da ovo tebi Nole namerno radi! lol

realnost

pre 11 godina

(Ivana, 22. januar 2013 16:32)

a sto ne bi otisla da se isplaces, bilo bi ti mnogo lakse. Nole je najdominantniji teniser ikada, a da bi to zakljucio, ne treba da budes veliki teniski strucnjak. da je Novak igrao i vreme Rodzerovog zlatnog vremena, taj sad ne bi bio ni poznat kao teniser. Mislili bi ljudi da je Federer neka kurirska sluzba ili tako nesto...

fortissimo

pre 11 godina

Upravo gledam izjavu Vilander. Nemam nista protiv njega ali generalno veoma los analiticar posle, pa i pre meceva. Novak je bio zadovoljan i rekao je da je dobro igrao. Vilander ne misli da je Novak dobro igrao u ovom mecu, to slusam u studiju u njegovoj emisiji? Potsecam da je Novak prvi i treci set dobio 6-1 6-1??? Pa sta je onda dobra igra??? Ovde nesto nije u redu, ili sa prevodiocima ili sa Vilanderom?

NINA

pre 11 godina

Izvini Ivana, da li je skoro sve redom pobedjivao 2011 zahvaljujuci greskama protivnika? Sta imas protiv Noleta kada ga toliko ne volis? Dobro, Federer ima najvise grendslemova, ali da zbog toga navijam za njega, a ne za Novaka i nase tenisere kada igraju protiv Federera, ne hvala.

spale

pre 11 godina

ljudi ko je ova "ivana" sto ostavlja ovde hejterske komentare? Deluje mi kao da joj je Nole nesto skrivio u zivotu. Zamolio bi je da ode negde i da gleda u sunce ili tako nesto..

sampras36

pre 11 godina

ja pratim tenis 30 godina. sad sam za noleta jer je srbin ko ja. ako je normalno da srbin navija za federera ili nadala, ja nemoran da budem normaln.

Nebojša

pre 11 godina

Novak je najbolji i najdominantniji zbog toga što ako je u formi on je favorit protiv svakog a to se nemoze reči ni za jednog drugog tenisera ni Fed u najboljim danima nije bio favorit u mečevima sa nadalom.

njutn

pre 11 godina

Dragi teniski i drugi eksperti, veliki i mali Srbi, molim vas, naučite konačno: odrečna rečca 'ne' se u srpskom jeziku zajedno piše samo u rečima: nemoj, nemam, neću i nisam. (gramatika za, recimo, 5. razred osnovne škole, barem one koju sam ja pohadjao). Napred Nole!!!

pancevo

pre 11 godina

Mislim da nije pravedno da se u prognozama Ferer tretira kao usputna stanica. Nole je toga savrseno svesan i zbog toga ce mec verovatno dobiti.Ali jos vise od toga me cudi da niko u komentarima ne racuna na Congu?Na ovakvoj podlozi mnogo puta je dokazao da je jako opasan i meni nebi bilo nikakvo iznenadjenje da upravo on zaigra u finalu.

al

pre 11 godina

Vi svi koji ste kao Federerovi navijaci, ili tamo nekog, samo dokazujete tvrdnju kakav smo mi Srbi narod. Bas me interesuje koji Spanac navija za Novaka, a pljuje Rafu, ili koji Svajcarac, a da nije naseg porekla (mozda) navija za Novaka, a protiv Federera. Mozda je u pitanju zavist (najdrazi sport kod nas), mozda je pitanje mentalnog karaktera- tudje smece bolje mirise nego nase cvet. Sramota.

zvezdash

pre 11 godina

za Mareja treba nenormalna energija jer on je najprecizniji igrac na svetu...pogadja gde hoce i gladan je trofeja....bice nenormalno finale Djokovic - Marej

NOLEmanija

pre 11 godina

(Ivana, 22. januar 2013 16:32)

Samo cu te podsetiti na proslogodisnji Rim (Nole 2:0 Federe), Roland Garros (Nole 3:0 Federer) i zavrsni turnir u Londonu (Nole 2:0 Federer). Hvala, od mene dosta.

P.S. Mozda sam pogresio kod rezultata u Rimu. Nisam siguran da li mu je Nole pustio set ili ga rutinski pocisti. Ispravite me, ukoliko sam pogresio.

znanje-imanje

pre 11 godina

Tenis mi je zanimljiv, između ostalog, jer imam doživljaj kako uživo prikazuje sile koje vladaju svetom.
Pre svega psihičke sile: Almagro je tri puta servirao za meč, imao potpuno dobijenu situaciju, na kraju pukao i povredio prepone, kakva školska psihosomatika. Ali time su nam bile naklonjene kombinatorne sile: najbolje za Novaka što je moglo da bude je da dobije Ferer ali u 5 setova. Almagro može isto da poludi kao Wavrinka, Ferer je mnogo "skromniji".
Ipak poseban uticaj imaju nepredvidljive, nenaučne sile koje čine da je nekog dana nemoguće igrati dobro, teluričko-magične ili kakve već. Ko se bavio sportom zna - ima naopakih dana kad ništa ne ide a ako se nerviraš samo je još gore. Ovaj meč je bio jako loš - srećom po nas, jer Novak ionako ne bi mogao da odigra dobar. Bio je preumoran, i ovako traljavi Novak se mogao samo nadati lošem meču tj. Berdihu. (Pošto se to nije moglo znati unapred možemo reći da ovo i povećava verovatnoću da se Novak ne dopinguje.) A pri snalaženju u istrzanoj igri čeh nije imao šta da traži protiv Novaka, već mu je i drugi set nudio ali Novak ga nije uzeo. Svakako NAJGORI meč u zadnje vreme. Prethodno, ma kako neverovatno, meč Berdih - Anderson bio mi je drugi najbolji meč ovog AO, bolji od većine ostalih u pet setova. Da je Tomaš danas igrao tako sigurno bi dobio!
Do sada se Federer i Mari nisu namučili. Bilo bi lepo da njihovo mučenje bude u zadnja dva kola, a da Novak odradi Ferera i sa prednošću viška odmora uđe u finale.

Posmatrač

pre 11 godina

Novak i dalje napreduje. Mentalno ponajvise, putem svog izvanredno raznovrsnog kvaliteta i psiho-socijalnog sklopa koji nije skoro vidjen na sportstkim terenima. Nit' surovijeg "gladijatora" - nit' plemenitijeg mladica. Nikoga ne ostavlja ravnodusnim, to je neverovatno, a najmanje su ravnodusni njegovi protivnici, mislim da ih razoruzava najbrze od svih igraca br. 1 (mada je i Federer dugo "ubijao" protivnike vec prilikom pocetnog bacanja novcica na mrezi) u modernoj istoriji prof. tenisa. A sta je to sto posebno deluje i impresionira kada je Novakova igra u pitanju. On i slabim poznavaocima tenisa pokazuje neke od svojih mana (za razliku od mnogi teniskih zvezda koje su bile "olicenje savrsenstva nekog trenutka", poput Federera)kao sto su poneki nerezonski izlazak na mrezu, pomalo nepouzdan volej, povremeno prosecan servis, ali ga to uopste ne sprecava da dominira (prilicno suvreno) svetskim tenisom. Dakle, rec je o nekoj vrsti nadnaravnog borilackog kvaliteta sa ponekim ubitacno efikasnim oruzjem - bekend paralela, udarci iz terena, spinovi, drop-sotovi. A kakav ce kvalitet posedovati i sta ce biti s njegovim protivnicima kada popravi sveoje tehnicke nedostatke i stekne dodatna iskustva, na cemu siguran sam ozbiljno radi? Sta ce tada biti sa ATP-turom, hoce li mu takav Novak zasmetati, vec ga nije lako "tolerisati"? Nase je da neuporedivo uzivamo u dostignucima i divnim kvalitetima dobrog Kralja tenisa koji jos uci posto zeli da postane Car. I prirodno je da to bude.

Lazarenko

pre 11 godina

ljudi ko je ova "ivana" sto ostavlja ovde hejterske komentare? Deluje mi kao da joj je Nole nesto skrivio u zivotu. Zamolio bi je da ode negde i da gleda u sunce ili tako nesto..
(spale, 22. januar 2013 17:27)

To je u stvari Jelena, vidiš da je nema u Novakovoj loži ;)

Danko

pre 11 godina

Ako Nole bude igrao ovako defanzivan tenis protiv Mareja u finalu, mislim da neće biti dobro. I bekend i forhend su nekako mekani, jeste da su sa spinom, i da će biti ova igra sasvim dovoljna za Ferera, ali Marej imam neki predosećaj da će igrati ultra agresivno , sa ravnim udarcima, i da je naučio lekciju sa finala US Opena kad je povukao ručnu u trećem i četvrtom setu , i da će igrati kao prva dva seta, napadaće raketama Novakov drugi servis i lagano će stizati ove Novakove precizne udarce ali prilično bez oštrine, i praviće mnogo vinera što će odlučiti meč . Ko god misli da Federer ima bilo kakve šanse protiv Mareja , u grdnoj je zabludi, i Federer ako uzme set može da slavi. A i ako Nole bude igrao bez ravnih forhenda vinera i sa maksimalno opuštenim i oštrim bekhendom, teško da će i on uzeti set. Marej je fizički najpripremljeniji igrač, i pre će izabrati da agresivno igra nego da se taktički nadmudruje,iako je uz Noleta najbolji taktičar.

Red

pre 11 godina

Ne treba biti puno pametan pa znati da FedEx nikako nije za potcenjivanje ali treba biti iskren pa reci da je on svoj najbolji tenis igrao pre pet godina, a nikako sad. Servis ima. . iskustvo ali ne snagu. Novak je daleko nadmoćniji teniser u ovom trenutku.

Ivana

pre 11 godina

Da si ovakav 'najbolji' tenis igrao protiv Federera npr. oduvao bi te,jer on sigurno ne bi gresio zicere koje je Berdih gresio tokom celog meca.Jednostavno Berdih iz nekog razloga igra najgore protiv Djokovica sa pregrst neiznudjenih gresaka,cak i one udarce koje obicno ne gresi on izbacuje.Ocigledno ima neki zesci kompleks.Ferera ce pobediti jer on nema nijedno oruzje koje bi moglo Djokovicu da naudi,a u finalu mislim da mu mnogo vise odgovara Marej nego Federer,no videcemo.

men

pre 11 godina

Ovo nije njegov najbolji tenis. Previše je igrao predvidljivo, lopticu šalje po sredini terena, nema dovoljno energije u udarcima i onog lovačkog instinkta kada sa svakim udarcem napada iz svih pozicija. Bez takvog instinkta teško da će osvojiti titulu.
Da je bio dovoljno agresivan osvojio bi ovde titulu bez ijednog izgubljenog seta jer jedinog pravog protivnika, Nadala, ovde nema.

Nebojša

pre 11 godina

Realnost,a na osnovu cega je to realnost??? Zar ga Federer nije dobio u 2 od proslogodisnjih 5 meceva u svojoj 31 godini? A ako vec pricate o toj 'slaboj' konkurenciji,pa koga onda Novak ima kao konkurente ? Vecitog povredjenog Nadala,'matorog' Federera i Mareja koji ni po cemu nije bolji teniser od jednog Hjuita ili Safina? Nego,kompleksi su cudo i kao sto rekoh ovde je velika vecina pocela da prati tenis od 2011. god. I da,ostavljacu 'hejterske' kom.,jer mi se moze,ako neko ima nesto protiv ne mora da ih cita. ;) (Ivana, 22. januar 2013 18:48) Ipak Federer je taj koji je najviše profitirao od večito povredjenog Nadala.

Red

pre 11 godina

Ja se samo nadam da u finalu ne bude Murray jer u tom slučaju može biti svašta. Više bih voleo Federera....
prvo da Nole dobije Ferera pa onda lagano.

biz

pre 11 godina

Oni sto pominju Rogerove godine (vjerovatno se vec pripremaju za izgovore) su smijeni. Godine su nebitne, a roger igra svoj najbolji tenis u zivotu. On NIKADA ovako dobro nije servirao, niko mu servu do sada nije uzeo, njegov BH je daleko sigurnije nego ikada zato sto je ojacao (sto je i sam potvrdio). U kratko nikad bolji. Kada bude 33 onda mozete poceti uzimati godine kao izgovor, a mozda ni tada posto jedan Stepanek igra isto svoj najbolji tenis u 34. Sve zavisi to toga koliko se igrac povjredjuje. Roger nikada nije dugo pauzirao. te je njegov nivo tenisa samo rastao. A sada cete vidjeti kada se Rafa vrati koliko je izgubio. Eto pitajte mladog Delpa sta to znaci. Ajde uzdravlje Nole hejteri i malo vise realnosti.

Ivana

pre 11 godina

To malo da zezam ove paljenike,koji su tenis poceli da prate od 2011. godine i i misle da je Novak najbolji ikada.E,pa nije.Cinjenica je da Federer i sa 31 godinom moze da ga dobije kad igra kako zna,sto je pokazao i prosle godine na Vimbldonu i Sinsinatiju kada je dobio prvi set sa nulom! To Djokovic nece nikad moci protiv Federera jer se njegova igra bazira na greskama protivnika,tako da kada Federer igra svoj najbolji tenis ne moze mu niko nista.Mene samo nervira toliko uzdizanje Djokovica i nerealni kom.ok,jeste trenutno prvi,ali daleko od toga da dominira i da mu niko nista ne moze kao sto mnogi komentarisu ovde.Prosle godine je osvojio isto titula koliko i 'dekica' od 31 godine,a ovde se non-stop potencira kako on unistava Federera.Pa gde to,nije mi jasno,nek iznesu neke argumente.A od tebe tenis sigurno poznajem bolje,jer si i ti verovatno poceo da ga pratis od 2011.

RB

pre 11 godina

Sta god uradio , ti si nas trenutno jedini vrhunski sportista i samo napred, svaka cast . Svaka cast i Federeru na trajanju bez obzira sto mi je krajnje antipatican, majstor je ali navijam da ga Nole nadmasi u svemu i verujem da ce uspeti u tome !

Bojan

pre 11 godina

(biz, 22. januar 2013 21:27)
ne radi se o trazenju izgovora, Rodzer nije ni prvi ni poslednji teniser koga su godine sustigle i zbog cega nije u stanju uvek da pruza maksimum.
Prosto nije tacno da sada igra bolje nego sto je u svojoj najboljoj sezoni (pre celih 7 godina). Primetno je sporije kretanje, slabiji servis i prosto zbog fizicke spreme nemogucnost da konstantno igra na visokom nivou duze meceve.
Naravno, to se ne oseca toliko protiv slabijih tenisera protiv kojih rutinski odradjuje posao, ali ce biti znacajnijih problema protiv Marija i Noleta gde ce doci do duzih razmena i morace vise da servira pa i to nece biti tolika prednost.
Razlog zasto je Rogerov bekhend sada sigurniji je taj sto je Roger promenio pristup njegovom izvodjenju, ranije (dok su podloge bile nesto brze) je pokusavao iz svake pozicije BH da zakuca viner, sto se narocito pogubno pokazalo 2010. kada je pao na 4. poziciju i promenio je nacin izvodjenja tako da vise ide na sigurnost i ceka bolju priliku.
Nisam Nole hejter, i mislim da je vec 2 ipo godine najbolji teniser sveta, ali definitivno nema osnova za tvrdnje da je Rodzer sada bolji nego pre 6-7 godina.

nenad

pre 11 godina

U mnogim komentarima ovde Vavrinka je optuzen kako je igrao dopingovan protiv Novaka. Sad bih voleo videti hoce li neko slicno reci i za Djokovica s obzirom da na njemu nije bilo ni traga umoru od prethodnog iscrpljujuceg meca.

pera:PP

pre 11 godina

Meni nekako izgleda da je Djokovic veci favorit protiv Ferera, nego Mari protiv Sardija i Federer protiv Conge, jer tu vrlo lako moze biti iznenadjenja i moze cak da se desi da ponovo gledamo finale AO-a iz 2008, posto Congina igra ove godine nije za podceniti. Nemojte me pogresno shvatiti ali i dalje mislim da je Federer apsolutni favorit protiv Vilfreda u cetvrtfinalu , i da je sansa da se gore navedeno desi 1:10, ali ipak sve je moguce, ponovo prognoziram , po zasluzi , finale DJOKOVIC-FEDERER

Jovica

pre 11 godina

Nije mi jasna samo jedna stvar, pred početak turnira govorite Srbi okupiraju Melburn a Novak ima jako lošu podršku, nigde naših navijača, svi navijaju protiv Noleta :/

Ivana

pre 11 godina

Nina,
ja tenis pratim 1o godina i oduvek navijam za Federera,tako da to sigurno necu promeniti zbog toga sto je Novak Srbin,jer ja od njegovih pobeda nemam nista,to nije kolektivni sport i mislim da je stvar izbora svakog pojedinca za koga ce navijati.I ovde su mnogi shvatili da ja 'mrzim' Novaka,daleko od toga,svakako da je i njegov uspeh za postovanje,ali je cinjenica da je danas Berdih odigrao jako lose sto je Djokovic iskoristio.Isto tako je cinjenica da se Federer u 31 godini skroz ravnopravno nosi sa njim,tako da su kom. vecine ovde totalno neargumentovani.Istina boli.
Nebojsa,
pise se ne moze,toliko.
A upravo te 2011. ga je i zaustavio Federer i to na njegovoj najlosijoj podlozi,pametnom dosta.

Ivana

pre 11 godina

Realnost,
a na osnovu cega je to realnost??? Zar ga Federer nije dobio u 2 od proslogodisnjih 5 meceva u svojoj 31 godini? A ako vec pricate o toj 'slaboj' konkurenciji,pa koga onda Novak ima kao konkurente ? Vecitog povredjenog Nadala,'matorog' Federera i Mareja koji ni po cemu nije bolji teniser od jednog Hjuita ili Safina? Nego,kompleksi su cudo i kao sto rekoh ovde je velika vecina pocela da prati tenis od 2011. god. I da,ostavljacu 'hejterske' kom.,jer mi se moze,ako neko ima nesto protiv ne mora da ih cita. ;)

mmx

pre 11 godina

Ako ovako bude igrao i protiv Federera, bolje neka odmah pocne sa smisljanjem izgovora. Na primer, moze da kaze kako jos uvek nije prespavao vremensku razliku ili kako mu je pre meca upao kamencic u patiku ili tako neki kilav izgovor.

RFan

pre 11 godina

Ivana nemas se zasto prepirat sa ovim ljudima,pa to su mala djecica koja prate tenis godinu dana i misle da odmah sve znaju o tom sportu,a zapravo nemaju pojma,Dokovic ce bit zaboravljen kad prestane igrat tenis jer se po rekordima nece ni priblizit Rogeru ili Nadalu,a ova dvojica ce vjecno bit upamcena.Pa vidis po tome da nemaju pojma o ovom sportu je izjava ovdje jednog lika da je Novak igra u Federerovo vrime da se nebi culo za Rogera?To moze izjavit samo neko ko nije zna sto je tenis od 2011.Pa Dokovic da se igrao prije 15 godina on nebi imao ni jedan grand slam jer jedino sto on zna je branjenje,a na puno brzim podlogama kakve su tada bile i protiv svakog igraca koji je bio server Dokovic nebi imao sanse,a Federeru bi Nole tada,makar je to slucaj i sada,sluzio za mali trening prije ozbiljnih meceva.Jos nerazumijem kako oni mogu poredit covijeka sa jednom dobrom godinom sa covijekom kojemu je skoro svaka takva u zadnjih 10 godina,to je ovako nevjerovatno i vidis da imas posla s ljudima koji neznaju nista o ovom sportu.Uglavnom otpisujte vi i dalje "djedicu",nemojte da se Wimbledon i ono mljevenje opet ponovi.

vlajko

pre 11 godina

Daleko od Noletovog najboljeg tenisa. Sreca sto je Berdih naglo popustio posle drugog seta inace bi Nole sad pakovao kofere. Koliko je Nole bio frustriran samim sobom (2. set) govore ona ispustanja krika i face od kojih se polovini planete zaledi krv u zilama...to mu nije bas najvise cool.

Tenis je vise od igre

pre 11 godina

Upravo tako, Novace! Ti znas najbolje kako treba igrati i koliko snage potrositi. Vazna je pobeda. To se racuna. Sve ostalo je pase.

P.S. Ne razumem neke komentare na ovom postu: Novak nije igrao dobro, ili nije igrao svoj najbolji tenis i sl. Pa, zar ocekujete krvi na terenu, da svaki put Novak `gine` u 5 setova, kao gladijator. Komentare M.Vilandera necu ni pomenuti.
SRECNO NOVACE U FINALU. PODIGNI, PO TRECI PUT, PEHAR u Melburnu!
Pozdrav iz tvog rodnog grada Beograda.

Stručni kosultant

pre 11 godina

Šteta što neće doći do tog epskog finala jer je Ferer u opasnoj formi. Možda mu Nole otkine neki gem, ali teško. Moja stručna prognoza je:0:6; 2:6; 0:6 za Ferera za 1h i 27min. To je strašno!

Ivana

pre 11 godina

To malo da zezam ove paljenike,koji su tenis poceli da prate od 2011. godine i i misle da je Novak najbolji ikada.E,pa nije.Cinjenica je da Federer i sa 31 godinom moze da ga dobije kad igra kako zna,sto je pokazao i prosle godine na Vimbldonu i Sinsinatiju kada je dobio prvi set sa nulom! To Djokovic nece nikad moci protiv Federera jer se njegova igra bazira na greskama protivnika,tako da kada Federer igra svoj najbolji tenis ne moze mu niko nista.Mene samo nervira toliko uzdizanje Djokovica i nerealni kom.ok,jeste trenutno prvi,ali daleko od toga da dominira i da mu niko nista ne moze kao sto mnogi komentarisu ovde.Prosle godine je osvojio isto titula koliko i 'dekica' od 31 godine,a ovde se non-stop potencira kako on unistava Federera.Pa gde to,nije mi jasno,nek iznesu neke argumente.A od tebe tenis sigurno poznajem bolje,jer si i ti verovatno poceo da ga pratis od 2011.

nenad

pre 11 godina

U mnogim komentarima ovde Vavrinka je optuzen kako je igrao dopingovan protiv Novaka. Sad bih voleo videti hoce li neko slicno reci i za Djokovica s obzirom da na njemu nije bilo ni traga umoru od prethodnog iscrpljujuceg meca.

Danko

pre 11 godina

Ako Nole bude igrao ovako defanzivan tenis protiv Mareja u finalu, mislim da neće biti dobro. I bekend i forhend su nekako mekani, jeste da su sa spinom, i da će biti ova igra sasvim dovoljna za Ferera, ali Marej imam neki predosećaj da će igrati ultra agresivno , sa ravnim udarcima, i da je naučio lekciju sa finala US Opena kad je povukao ručnu u trećem i četvrtom setu , i da će igrati kao prva dva seta, napadaće raketama Novakov drugi servis i lagano će stizati ove Novakove precizne udarce ali prilično bez oštrine, i praviće mnogo vinera što će odlučiti meč . Ko god misli da Federer ima bilo kakve šanse protiv Mareja , u grdnoj je zabludi, i Federer ako uzme set može da slavi. A i ako Nole bude igrao bez ravnih forhenda vinera i sa maksimalno opuštenim i oštrim bekhendom, teško da će i on uzeti set. Marej je fizički najpripremljeniji igrač, i pre će izabrati da agresivno igra nego da se taktički nadmudruje,iako je uz Noleta najbolji taktičar.

Ivana

pre 11 godina

Da si ovakav 'najbolji' tenis igrao protiv Federera npr. oduvao bi te,jer on sigurno ne bi gresio zicere koje je Berdih gresio tokom celog meca.Jednostavno Berdih iz nekog razloga igra najgore protiv Djokovica sa pregrst neiznudjenih gresaka,cak i one udarce koje obicno ne gresi on izbacuje.Ocigledno ima neki zesci kompleks.Ferera ce pobediti jer on nema nijedno oruzje koje bi moglo Djokovicu da naudi,a u finalu mislim da mu mnogo vise odgovara Marej nego Federer,no videcemo.

men

pre 11 godina

Ovo nije njegov najbolji tenis. Previše je igrao predvidljivo, lopticu šalje po sredini terena, nema dovoljno energije u udarcima i onog lovačkog instinkta kada sa svakim udarcem napada iz svih pozicija. Bez takvog instinkta teško da će osvojiti titulu.
Da je bio dovoljno agresivan osvojio bi ovde titulu bez ijednog izgubljenog seta jer jedinog pravog protivnika, Nadala, ovde nema.

Ivana

pre 11 godina

Nina,
ja tenis pratim 1o godina i oduvek navijam za Federera,tako da to sigurno necu promeniti zbog toga sto je Novak Srbin,jer ja od njegovih pobeda nemam nista,to nije kolektivni sport i mislim da je stvar izbora svakog pojedinca za koga ce navijati.I ovde su mnogi shvatili da ja 'mrzim' Novaka,daleko od toga,svakako da je i njegov uspeh za postovanje,ali je cinjenica da je danas Berdih odigrao jako lose sto je Djokovic iskoristio.Isto tako je cinjenica da se Federer u 31 godini skroz ravnopravno nosi sa njim,tako da su kom. vecine ovde totalno neargumentovani.Istina boli.
Nebojsa,
pise se ne moze,toliko.
A upravo te 2011. ga je i zaustavio Federer i to na njegovoj najlosijoj podlozi,pametnom dosta.

znanje-imanje

pre 11 godina

Tenis mi je zanimljiv, između ostalog, jer imam doživljaj kako uživo prikazuje sile koje vladaju svetom.
Pre svega psihičke sile: Almagro je tri puta servirao za meč, imao potpuno dobijenu situaciju, na kraju pukao i povredio prepone, kakva školska psihosomatika. Ali time su nam bile naklonjene kombinatorne sile: najbolje za Novaka što je moglo da bude je da dobije Ferer ali u 5 setova. Almagro može isto da poludi kao Wavrinka, Ferer je mnogo "skromniji".
Ipak poseban uticaj imaju nepredvidljive, nenaučne sile koje čine da je nekog dana nemoguće igrati dobro, teluričko-magične ili kakve već. Ko se bavio sportom zna - ima naopakih dana kad ništa ne ide a ako se nerviraš samo je još gore. Ovaj meč je bio jako loš - srećom po nas, jer Novak ionako ne bi mogao da odigra dobar. Bio je preumoran, i ovako traljavi Novak se mogao samo nadati lošem meču tj. Berdihu. (Pošto se to nije moglo znati unapred možemo reći da ovo i povećava verovatnoću da se Novak ne dopinguje.) A pri snalaženju u istrzanoj igri čeh nije imao šta da traži protiv Novaka, već mu je i drugi set nudio ali Novak ga nije uzeo. Svakako NAJGORI meč u zadnje vreme. Prethodno, ma kako neverovatno, meč Berdih - Anderson bio mi je drugi najbolji meč ovog AO, bolji od većine ostalih u pet setova. Da je Tomaš danas igrao tako sigurno bi dobio!
Do sada se Federer i Mari nisu namučili. Bilo bi lepo da njihovo mučenje bude u zadnja dva kola, a da Novak odradi Ferera i sa prednošću viška odmora uđe u finale.

mmx

pre 11 godina

Ako ovako bude igrao i protiv Federera, bolje neka odmah pocne sa smisljanjem izgovora. Na primer, moze da kaze kako jos uvek nije prespavao vremensku razliku ili kako mu je pre meca upao kamencic u patiku ili tako neki kilav izgovor.

RFan

pre 11 godina

Ivana nemas se zasto prepirat sa ovim ljudima,pa to su mala djecica koja prate tenis godinu dana i misle da odmah sve znaju o tom sportu,a zapravo nemaju pojma,Dokovic ce bit zaboravljen kad prestane igrat tenis jer se po rekordima nece ni priblizit Rogeru ili Nadalu,a ova dvojica ce vjecno bit upamcena.Pa vidis po tome da nemaju pojma o ovom sportu je izjava ovdje jednog lika da je Novak igra u Federerovo vrime da se nebi culo za Rogera?To moze izjavit samo neko ko nije zna sto je tenis od 2011.Pa Dokovic da se igrao prije 15 godina on nebi imao ni jedan grand slam jer jedino sto on zna je branjenje,a na puno brzim podlogama kakve su tada bile i protiv svakog igraca koji je bio server Dokovic nebi imao sanse,a Federeru bi Nole tada,makar je to slucaj i sada,sluzio za mali trening prije ozbiljnih meceva.Jos nerazumijem kako oni mogu poredit covijeka sa jednom dobrom godinom sa covijekom kojemu je skoro svaka takva u zadnjih 10 godina,to je ovako nevjerovatno i vidis da imas posla s ljudima koji neznaju nista o ovom sportu.Uglavnom otpisujte vi i dalje "djedicu",nemojte da se Wimbledon i ono mljevenje opet ponovi.

zvezdash

pre 11 godina

za Mareja treba nenormalna energija jer on je najprecizniji igrac na svetu...pogadja gde hoce i gladan je trofeja....bice nenormalno finale Djokovic - Marej

vlajko

pre 11 godina

Daleko od Noletovog najboljeg tenisa. Sreca sto je Berdih naglo popustio posle drugog seta inace bi Nole sad pakovao kofere. Koliko je Nole bio frustriran samim sobom (2. set) govore ona ispustanja krika i face od kojih se polovini planete zaledi krv u zilama...to mu nije bas najvise cool.

Ivana

pre 11 godina

Realnost,
a na osnovu cega je to realnost??? Zar ga Federer nije dobio u 2 od proslogodisnjih 5 meceva u svojoj 31 godini? A ako vec pricate o toj 'slaboj' konkurenciji,pa koga onda Novak ima kao konkurente ? Vecitog povredjenog Nadala,'matorog' Federera i Mareja koji ni po cemu nije bolji teniser od jednog Hjuita ili Safina? Nego,kompleksi su cudo i kao sto rekoh ovde je velika vecina pocela da prati tenis od 2011. god. I da,ostavljacu 'hejterske' kom.,jer mi se moze,ako neko ima nesto protiv ne mora da ih cita. ;)

Nebojša

pre 11 godina

Realnost,a na osnovu cega je to realnost??? Zar ga Federer nije dobio u 2 od proslogodisnjih 5 meceva u svojoj 31 godini? A ako vec pricate o toj 'slaboj' konkurenciji,pa koga onda Novak ima kao konkurente ? Vecitog povredjenog Nadala,'matorog' Federera i Mareja koji ni po cemu nije bolji teniser od jednog Hjuita ili Safina? Nego,kompleksi su cudo i kao sto rekoh ovde je velika vecina pocela da prati tenis od 2011. god. I da,ostavljacu 'hejterske' kom.,jer mi se moze,ako neko ima nesto protiv ne mora da ih cita. ;) (Ivana, 22. januar 2013 18:48) Ipak Federer je taj koji je najviše profitirao od večito povredjenog Nadala.

Serbian Lion

pre 11 godina

Срби, угледајмо се на Нолета, у фер игри, борбености, раду, залагању, истрајности и људскости - бар 50 % - и сви ћемо боље живети, уместо што само кукамо, гледамо у комшијно двориште, тапкамо у месту и "нешто чекамо".

biz

pre 11 godina

Oni sto pominju Rogerove godine (vjerovatno se vec pripremaju za izgovore) su smijeni. Godine su nebitne, a roger igra svoj najbolji tenis u zivotu. On NIKADA ovako dobro nije servirao, niko mu servu do sada nije uzeo, njegov BH je daleko sigurnije nego ikada zato sto je ojacao (sto je i sam potvrdio). U kratko nikad bolji. Kada bude 33 onda mozete poceti uzimati godine kao izgovor, a mozda ni tada posto jedan Stepanek igra isto svoj najbolji tenis u 34. Sve zavisi to toga koliko se igrac povjredjuje. Roger nikada nije dugo pauzirao. te je njegov nivo tenisa samo rastao. A sada cete vidjeti kada se Rafa vrati koliko je izgubio. Eto pitajte mladog Delpa sta to znaci. Ajde uzdravlje Nole hejteri i malo vise realnosti.

Branko

pre 11 godina

Nole Kralju nad Kraljevima Tenisa-
Prvo velika cestitka na izvanrednoj pobedi. Drugo, u mom jucerasnjem komentaru kiji su videli oni koji su posetili B92 sajt tacno sam pogodio da ces da ga pobedis u 4 seta. Sada sed spremi i "ZAVRSI" Ferera u 3 i polako se spremaj da po cetvrti put podignes pobednicki trofej koji zasluzujes. Dok to budes podigao pobednicki trofej, Federer ili Maurry ce drzati "posluzavnik" u rukama.
S, velikim postovanjem br. 1 teniseru na ATP listi i nasm najuspesnijem sportisti svih, ama bas svih vremena na smao kao igracu nego kao coveku koji se ne stidi da se prekrsti tri puta posle pobede pred onolikim gledaocima.
Branko (Tensier) iz Amerike

Bojan

pre 11 godina

(Danko, 22. januar 2013 13:06)
Federer je skoro uvek u bitnim mecevima dobijao Marija, cak i bez previse muke. A osim psihickog momentam, Federer za sada pokazuje odlicnu igru i nije nijednom izgubio servis u prva 4 meca.
Naravno, Mari je favorit, ali reci da nema sansi za titulu, ne bih se bas slozio.

Berdih

pre 11 godina

Berdih se baš ne slaže sa Novakom da je igrao najbolji tenis i kaže da je u prethodnim mečevima igrao mnogo bolje. Originalna izjava: "Actually, yeah, I seen him play, you know, way better. He's play really good today. But the matches before he play much, much better."

777

pre 11 godina

(men, 22. januar 2013 14:14)

To uopste nije bitno. Da li je na turniru izgubio 1 set ili 5 bitno je da pbedjuje i osvoji AO. Igrao je sigurno najbolji tenis jer Herison i ostali nisu merilo vec igraci iz top 10 a Ceh je 5. igrac sveta. Da nije Raonic merilo? Na kraju kada uporedim meceve i igru Rodzer Raonic i Novak Wavrinka..to je ko nebo i zemlja. U polufinalu ce se videti ko kakav tenis igra jer to su protivnici iz top 10 a sve ovo pre toga je obicno zagrevanje. Nedorasli protivnici i za Novaka i za Rodzera ili Endija.

mp

pre 11 godina

Znanje-imanje je cinik. Nole
dobija mečeve uprkos pom
anjkanja opštih simpatija
zbog pripadanja srpskom
narodu. Kvalitet pobedjuje
i donosi nam veliku radost.

tuturutu

pre 11 godina

Ne brinite ljudi, zna on sa kim-kako i na koji način treba, za Berdiha je ovo sasvim bilo dovoljno, za Ferera će nešto drugačije, ofanzivnije... itd....pametan je on :) Pozz.

Gavrilo

pre 11 godina

Svi generali posle pobede. Ljudi uživajte u onome što najbolji teniser na svetu pokazuje. Nećete valjda njemu da delite savete. Nole jednostavno igra koliko mu je potrebno.

JOKER

pre 11 godina

Idemo DJOKOVICU majstore!!! Svojom najboljom igrom ih jednostavno pojedi. Kao kad krene ogromna snezna lavina da rusi sve pred sobom. Sa igrom iz prvog a narocito treceg seta njemu niko apsolutno niko niste ne moze. Osvojice turnir, mozda izgubivsi set ili dva! Idemo do kraja TIGRE!!!

Milojko

pre 11 godina

Koje lupetanje pojedinih komentatora, oni ocigledno nisu gledali mec.
Novak je odigrao fantastican mec, u kome je imao ukupno 10 slabih minuta na pocetku 2. seta. Sve ostalo je funkcionisalo sjajno, odlican servis, jako precizan, dobar procenat, skoro savrsen ritern (iako je Berdih sasvim solidno servirao), sjajan forhend (odavno ga nije tako lepo dozirao, gomila cc vinera, minimum gresaka u paralelama, sjajno variranje ritma), i siguran bekend (ne toliko ubojit, ali nadasve precizan, sa minimumom gresaka). I lob je bio sjajan, prilika za mrezu nije bilo mnogo ali je i to solidno funcionisalo. Jedino sto je bilo lose je drop sot, ali to je ionako Novakova stara boljka.
47 vinera na 118 osvojenih poena je neverovatno dobar procenat, a pritom imati skoro 2 puta vise vinera od neiznudjenih gresaka (25 neiznudjenih greska, sto ce reci 6 neiznudjenih gresaka po setu sto je dobar broj i za Nadalove najbolje meceve, a ne za tenis koji je Novak igrao) u ovom stadijumu GS turnira je nenormalno dobro (ja se zaista ne secam ni jednog meca iz 2. nedelje bilo kog Grend Slema na kome je Novak imao bolju statistiku).
Onaj ko kaze da Nole nije bio agresivan i da je cekao greske Berdiha je ili kranji zlobnik (a la Vilander) ili jednostavno sa tenisom blage veze nema.

Dimitrije Pipalovic Jerezenepitakovski

pre 11 godina

@ men, 22. januar 2013 14:14
A šta ćemo sa 47 vinera od ukupno 118 poena osvojenih u celom meču?
Možda sam ja skroman ali meni to deluje kao veoma dobar procenat.
Da li ti je možda palo na pamet da je to prebacivnje o kome pričaš možda, ali samo možda, bio i deo taktike protiv igrača tipa Berdiha da se promeni ritam između poena da se protivnik ne oseća lagodno na terenu i da ne uđe u neku seriju neodbranjivih udaraca?

sladjana

pre 11 godina

Ljudi uzivajte u igri najboljeg tenisera sveta i onome sto prikazuje. On odlicno zna kako sa kim treba da igra i kakvu taktiku da primeni.A nije mi jasno o kakvom umoru pojedini pricaju. Ovo je tek pocetak sezone i mesecima se pripremao za to. On je najpripremljeniji igrac na turu i nema brige zbog toga. Dragi Nole zelim ti da podignes i ovaj pehar i jos mnogo drugih. I ostani takav kakav si u svakom pogledu.

Eskobar

pre 11 godina

Ajde bre,svi ste vi strucnjaci.. Ne valja ovo,ne valja ono.. Kako ne kapirate da on SAM donosi ono malo srece naciji?! Neka igra kako hoce,ako moze nek dubi i na glavi samo nek dobija i dize pehare,sve ostalo je nebitno..

Dermendziev

pre 11 godina

Koliko je bilo samo komentara da li ce se Novak oporaviti,sto optimistickih,sto pesimistickih.Nisam pisao,nisam strepeo jer jednostavno Novak je svoju "cjornuju polosu"("crnu traku") odoleo,t.j.uspesno prosao protiv Vavrinke,a po pravilu takvi "obavezno",po nepisanim pravilima, igraju finale.Oni koji jos nisu prosli "crnu traku" neka razmisljaju,jer ona je skoro neminovna.Ne pamtim da je neko nije imao,ili stucao,a da je sva sedam meca odigrao perfektno i osvojio GS turnir.

Inace moja prognoza protiv Berdiha bila je 3:0(1).

Pozdrav!

realnost

pre 11 godina

(Ivana, 22. januar 2013 16:32)

a sto ne bi otisla da se isplaces, bilo bi ti mnogo lakse. Nole je najdominantniji teniser ikada, a da bi to zakljucio, ne treba da budes veliki teniski strucnjak. da je Novak igrao i vreme Rodzerovog zlatnog vremena, taj sad ne bi bio ni poznat kao teniser. Mislili bi ljudi da je Federer neka kurirska sluzba ili tako nesto...

swedenonline

pre 11 godina

Onaj Berdih i dalje guzva usne i klima znacajno glavom kao i svaki put dosada po gubitku od Nolera, 11 gubitaka od 12 i jos mu je u glavi da se sve desava slucajno. Tomas, matematika kaze da ovo tebi Nole namerno radi! lol

Bojan

pre 11 godina

(biz, 22. januar 2013 21:27)
ne radi se o trazenju izgovora, Rodzer nije ni prvi ni poslednji teniser koga su godine sustigle i zbog cega nije u stanju uvek da pruza maksimum.
Prosto nije tacno da sada igra bolje nego sto je u svojoj najboljoj sezoni (pre celih 7 godina). Primetno je sporije kretanje, slabiji servis i prosto zbog fizicke spreme nemogucnost da konstantno igra na visokom nivou duze meceve.
Naravno, to se ne oseca toliko protiv slabijih tenisera protiv kojih rutinski odradjuje posao, ali ce biti znacajnijih problema protiv Marija i Noleta gde ce doci do duzih razmena i morace vise da servira pa i to nece biti tolika prednost.
Razlog zasto je Rogerov bekhend sada sigurniji je taj sto je Roger promenio pristup njegovom izvodjenju, ranije (dok su podloge bile nesto brze) je pokusavao iz svake pozicije BH da zakuca viner, sto se narocito pogubno pokazalo 2010. kada je pao na 4. poziciju i promenio je nacin izvodjenja tako da vise ide na sigurnost i ceka bolju priliku.
Nisam Nole hejter, i mislim da je vec 2 ipo godine najbolji teniser sveta, ali definitivno nema osnova za tvrdnje da je Rodzer sada bolji nego pre 6-7 godina.

Bojan

pre 11 godina

ocekivana pobeda Noleta.
Berdih nema cime da se suprotstavi Noletu, jedino na nekoj ultra brzoj podlozi gde ga kroz ceo mec bombarduje nedostiznim projektilima, osim toga Nole moze da samo da vraca loptice Berdihu, cak i na zicere, i ovaj ce kad-tad promasiti.
U svakom slucaju, ovakav mec jeste bio potreban Noletu jer uprkos izgubljenom setu nije bio nimalo fizicki naporan. Verovatno je za ceo mec potrosio energije koliko i u prethodnom kolu za jedan set.
Ferer takodje nece biti problem, na betonu nema sta da trazi protiv Noleta, jedino sto ce biti fizicki malo naporniji od ovog meca.
tako da 10. put uzastopno gledamo u finalu slema mec izmedju dvojice iz vodece cetvorke

spale

pre 11 godina

ljudi ko je ova "ivana" sto ostavlja ovde hejterske komentare? Deluje mi kao da joj je Nole nesto skrivio u zivotu. Zamolio bi je da ode negde i da gleda u sunce ili tako nesto..

Nebojša

pre 11 godina

Novak je najbolji i najdominantniji zbog toga što ako je u formi on je favorit protiv svakog a to se nemoze reči ni za jednog drugog tenisera ni Fed u najboljim danima nije bio favorit u mečevima sa nadalom.

Lazarenko

pre 11 godina

ljudi ko je ova "ivana" sto ostavlja ovde hejterske komentare? Deluje mi kao da joj je Nole nesto skrivio u zivotu. Zamolio bi je da ode negde i da gleda u sunce ili tako nesto..
(spale, 22. januar 2013 17:27)

To je u stvari Jelena, vidiš da je nema u Novakovoj loži ;)

Jovica

pre 11 godina

Nije mi jasna samo jedna stvar, pred početak turnira govorite Srbi okupiraju Melburn a Novak ima jako lošu podršku, nigde naših navijača, svi navijaju protiv Noleta :/

pancevo

pre 11 godina

Mislim da nije pravedno da se u prognozama Ferer tretira kao usputna stanica. Nole je toga savrseno svesan i zbog toga ce mec verovatno dobiti.Ali jos vise od toga me cudi da niko u komentarima ne racuna na Congu?Na ovakvoj podlozi mnogo puta je dokazao da je jako opasan i meni nebi bilo nikakvo iznenadjenje da upravo on zaigra u finalu.

NOLEmanija

pre 11 godina

(Ivana, 22. januar 2013 16:32)

Samo cu te podsetiti na proslogodisnji Rim (Nole 2:0 Federe), Roland Garros (Nole 3:0 Federer) i zavrsni turnir u Londonu (Nole 2:0 Federer). Hvala, od mene dosta.

P.S. Mozda sam pogresio kod rezultata u Rimu. Nisam siguran da li mu je Nole pustio set ili ga rutinski pocisti. Ispravite me, ukoliko sam pogresio.

al

pre 11 godina

Vi svi koji ste kao Federerovi navijaci, ili tamo nekog, samo dokazujete tvrdnju kakav smo mi Srbi narod. Bas me interesuje koji Spanac navija za Novaka, a pljuje Rafu, ili koji Svajcarac, a da nije naseg porekla (mozda) navija za Novaka, a protiv Federera. Mozda je u pitanju zavist (najdrazi sport kod nas), mozda je pitanje mentalnog karaktera- tudje smece bolje mirise nego nase cvet. Sramota.

NINA

pre 11 godina

Izvini Ivana, da li je skoro sve redom pobedjivao 2011 zahvaljujuci greskama protivnika? Sta imas protiv Noleta kada ga toliko ne volis? Dobro, Federer ima najvise grendslemova, ali da zbog toga navijam za njega, a ne za Novaka i nase tenisere kada igraju protiv Federera, ne hvala.

fortissimo

pre 11 godina

Upravo gledam izjavu Vilander. Nemam nista protiv njega ali generalno veoma los analiticar posle, pa i pre meceva. Novak je bio zadovoljan i rekao je da je dobro igrao. Vilander ne misli da je Novak dobro igrao u ovom mecu, to slusam u studiju u njegovoj emisiji? Potsecam da je Novak prvi i treci set dobio 6-1 6-1??? Pa sta je onda dobra igra??? Ovde nesto nije u redu, ili sa prevodiocima ili sa Vilanderom?

pera:PP

pre 11 godina

Meni nekako izgleda da je Djokovic veci favorit protiv Ferera, nego Mari protiv Sardija i Federer protiv Conge, jer tu vrlo lako moze biti iznenadjenja i moze cak da se desi da ponovo gledamo finale AO-a iz 2008, posto Congina igra ove godine nije za podceniti. Nemojte me pogresno shvatiti ali i dalje mislim da je Federer apsolutni favorit protiv Vilfreda u cetvrtfinalu , i da je sansa da se gore navedeno desi 1:10, ali ipak sve je moguce, ponovo prognoziram , po zasluzi , finale DJOKOVIC-FEDERER

njutn

pre 11 godina

Dragi teniski i drugi eksperti, veliki i mali Srbi, molim vas, naučite konačno: odrečna rečca 'ne' se u srpskom jeziku zajedno piše samo u rečima: nemoj, nemam, neću i nisam. (gramatika za, recimo, 5. razred osnovne škole, barem one koju sam ja pohadjao). Napred Nole!!!

Red

pre 11 godina

Ja se samo nadam da u finalu ne bude Murray jer u tom slučaju može biti svašta. Više bih voleo Federera....
prvo da Nole dobije Ferera pa onda lagano.

Red

pre 11 godina

Ne treba biti puno pametan pa znati da FedEx nikako nije za potcenjivanje ali treba biti iskren pa reci da je on svoj najbolji tenis igrao pre pet godina, a nikako sad. Servis ima. . iskustvo ali ne snagu. Novak je daleko nadmoćniji teniser u ovom trenutku.

sampras36

pre 11 godina

ja pratim tenis 30 godina. sad sam za noleta jer je srbin ko ja. ako je normalno da srbin navija za federera ili nadala, ja nemoran da budem normaln.

Posmatrač

pre 11 godina

Novak i dalje napreduje. Mentalno ponajvise, putem svog izvanredno raznovrsnog kvaliteta i psiho-socijalnog sklopa koji nije skoro vidjen na sportstkim terenima. Nit' surovijeg "gladijatora" - nit' plemenitijeg mladica. Nikoga ne ostavlja ravnodusnim, to je neverovatno, a najmanje su ravnodusni njegovi protivnici, mislim da ih razoruzava najbrze od svih igraca br. 1 (mada je i Federer dugo "ubijao" protivnike vec prilikom pocetnog bacanja novcica na mrezi) u modernoj istoriji prof. tenisa. A sta je to sto posebno deluje i impresionira kada je Novakova igra u pitanju. On i slabim poznavaocima tenisa pokazuje neke od svojih mana (za razliku od mnogi teniskih zvezda koje su bile "olicenje savrsenstva nekog trenutka", poput Federera)kao sto su poneki nerezonski izlazak na mrezu, pomalo nepouzdan volej, povremeno prosecan servis, ali ga to uopste ne sprecava da dominira (prilicno suvreno) svetskim tenisom. Dakle, rec je o nekoj vrsti nadnaravnog borilackog kvaliteta sa ponekim ubitacno efikasnim oruzjem - bekend paralela, udarci iz terena, spinovi, drop-sotovi. A kakav ce kvalitet posedovati i sta ce biti s njegovim protivnicima kada popravi sveoje tehnicke nedostatke i stekne dodatna iskustva, na cemu siguran sam ozbiljno radi? Sta ce tada biti sa ATP-turom, hoce li mu takav Novak zasmetati, vec ga nije lako "tolerisati"? Nase je da neuporedivo uzivamo u dostignucima i divnim kvalitetima dobrog Kralja tenisa koji jos uci posto zeli da postane Car. I prirodno je da to bude.

RB

pre 11 godina

Sta god uradio , ti si nas trenutno jedini vrhunski sportista i samo napred, svaka cast . Svaka cast i Federeru na trajanju bez obzira sto mi je krajnje antipatican, majstor je ali navijam da ga Nole nadmasi u svemu i verujem da ce uspeti u tome !

Tenis je vise od igre

pre 11 godina

Upravo tako, Novace! Ti znas najbolje kako treba igrati i koliko snage potrositi. Vazna je pobeda. To se racuna. Sve ostalo je pase.

P.S. Ne razumem neke komentare na ovom postu: Novak nije igrao dobro, ili nije igrao svoj najbolji tenis i sl. Pa, zar ocekujete krvi na terenu, da svaki put Novak `gine` u 5 setova, kao gladijator. Komentare M.Vilandera necu ni pomenuti.
SRECNO NOVACE U FINALU. PODIGNI, PO TRECI PUT, PEHAR u Melburnu!
Pozdrav iz tvog rodnog grada Beograda.

Stručni kosultant

pre 11 godina

Šteta što neće doći do tog epskog finala jer je Ferer u opasnoj formi. Možda mu Nole otkine neki gem, ali teško. Moja stručna prognoza je:0:6; 2:6; 0:6 za Ferera za 1h i 27min. To je strašno!