Nova vest
Tenis

Nedelja, 28.10.2012.

20:23

Federer odustao od borbe za broj 1

Prvi teniser sveta Švajcarac Rodžer Federer povukao se sa Masters turnira u Parizu, kako bi se odmorio i pripremio za završni turnir sezone u Londonu.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

“Ovo je trenutno najbolje za mene, bilo bi previše da igram i u Parizu. Imam manjih zdravstvenih problema i ne želim da rizikujem. Treba mi vremena da se oporavim”.

Federer je prošle godine osvojio turnir u Parizu, a odbrana titule čeka ga i u Londonu.

"Prošle godine sam imao jednu od najboljih nedelja u životu. Navijači u Parizu su divni i ne želim da misle da sam ih obmanuo, ovo je zaista odluka u poslednji čas", zaključio je Federer.

Švajcarac će od ponedeljka 302. nedelju biti prvi teniser sveta, ali Novak Đoković će ga smeniti već od naredne.

Federer nakon poraza u Bazelu ima 345 bodova više od srpskog tenisera, ali Novak na poslednja dva turnira brani svega 380 poena, što znači da će prvi reket Srbije, i ako ne bude igrao na ova dva turnira, 2012. godinu završiti na prvom mestu.

Švajcarac je u finalu turnira u Bazelu izgubio od Argentinca Huana Martina del Potra sa 6:4, 6:7. 7:6, posle dva sata i 44 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve