Tenis 61

Nedelja, 28.10.2012.

20:23

Federer odustao od borbe za broj 1

Prvi teniser sveta Švajcarac Rodžer Federer povukao se sa Masters turnira u Parizu, kako bi se odmorio i pripremio za završni turnir sezone u Londonu.

Federer odustao od borbe za broj 1 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 11 godina

(RF, 29. oktobar 2012 22:37)
pa Novak je i izjavio da ne mogu da budu prijatelji dokle god su glavni rivali, i svo to medjusobno hvaljenje je samo sminka da bi sve to lepse i sportskije izgledalo. Ne kazem da nema velikih rivala koji su prijatelji, ali trenutno u tenisu Fed, Nadal, Nole i Mari nisu, ma koliko se trudili da to tako izgleda.

RF

pre 11 godina

To je bas super kada znate toliko FEDEREROVIH osobina a da ga ni ne poznajete....Ali samo cu pokusati da vam otvorim oci jednim djokovicevim duelom izmedju mareja...Molim vas odgledajte polufinale rima 2011 god. i odgledajte mec loptu i reakciju novaka posle toga...Sta mislite kome su one psovke i onoliko dranje upuceni???Pa naravno njegovom 'velikom prijatelju' mareju....I posle svega toga na konferenciji za stampu on upucuje sve reci hvale i komplimente za njegovog 'najboljeg prijatelja'....I sada,kada toliko osobina znate o najboljem ikada,sigurno znate i koja je ovo osobina na strani novaka??A da ne spominjem jos mnogo slicnih reakcija iz dalje proslosti....Znaci da sumiramo,federer je nula od coveka a novak je velicina???Pa ne bih ja bas to tako opisao,a naravno i svi normalni....Toliko....

starina rodzer

pre 11 godina

ko ga sisa kad je mator, dosta je bilo i njegovog zuluma...sad je sve proslo i novak je naravno zaseo na tron a kako ce to ko da podnese to je vec privatna stvar

RFP

pre 11 godina

Bože kakvih ispranih mozgova među komentatorima koji prepoznaju kakve sve ne vrline u Federera posle ovakvog poteza. Ovako se povući posle izvučenog žreba samo dokazuje da je dotični "gospodin" po svojoj suštini obična ... što je već i pokazao nebrojeno puta. Sitna duša i veliki nesportista.

Antun

pre 11 godina

Teniser koji je pokazao atomski tenis kakav jos nije vidjen u istoriji ove igre vraca se na presto!
Ziveli!!!
(SS, 28. oktobar 2012 20:57)

Stari moj, bez nekog preuveličavanja, ti pratiš tenis godinu dana, ili haluciniraš. Nemam ništa protiv Novaka, nikad nisam rekao ništa loše za njega, ali kako ti Novakov stil igre može biti atomski ? On je trenutno najbolji, tu nema nikakve dileme, to pokazuju i rezultati, ali valjda atomski tenis znači da igrač ima puno winnera. To onda mogu biti Federer, Sampras, Mc Enroe, Becker, Edberg, a ne Novak, Nadal, Murray, Agassi itd. Svako voli neki stil, o ukusima se ne raspravlja, ali tenis sa malo winnera ne može biti atomski. Može biti na raketni pogon.

danijel

pre 11 godina

Ovo samo pokazuje kakva je velicina od covkeka, koliko komentara za njega.. plan 2012 je odradio i on maltete nema drugog vaznog rekorda da obori.. vec mozda svoje rekorde. To je ROGER FEDERER. I bas mi je drago sto je odusta.. Barem on igra turnire u svoju zemlju a ne kao neki.. vi znate ko..

Bojan

pre 11 godina

(men, 29. oktobar 2012 09:31)
ne bih se slozio, sem prve cetvorice niko ne osvaja bitnije turnire. Vec dve godine niko osim njih nije uzeo ni masters, a kamoli gren slem. Mina nema, kad su u dobroj formi niko ih osim medjusobno ne moze dobiti.
Del Potro je odlican igrac i verovatno bi prosirio ovaj spisak da ga ne muce povrede, ali videcemo kako ce biti u buducnosti.
Sto se Hasa tice, debelo gresis. Covek ima 34 godine, a najbolji tenis je igrao upravo pre 10 godine kada je bio drugi na listi, da sada ovako mator ostvaruje bolje rezultate nego tada to bi ibla definitivna potvrda da je sada slabija konkurencija.
ako mislis da godine nemaju nikakvog uticaja nego samo konkurencija, da li je onda Federerova konkurencija izgurala Agasija i Samprasa iz prvog plana, a njihove godine nisu imale nista sa tim?

Bojan

pre 11 godina

(meda, 29. oktobar 2012 04:52)
2006. godine nakon finala u Rimu Federer i Nadal su odustali od turnira u Madridu koji je bio naredne nedelje, razlog - umor, tada su se finala mastersa igrala na 3 dobijena (nekih, ne svih), i igralo se oko 5 sati, naravno da nema smisla terati coveka koji nema vise snage da igra da ucestvuje u turniru, mora im se dozvoliti da odmore.
Federer je imao nekoliko teskih meceva ovde i da je Pariz poslednji turnir, verovatno bi ucestvovao na njemu, medjutim posto bi odmah nakon toga morao na WTF, jasna je odluka da odmori, msm da to Noletu ne menja nista.

men

pre 11 godina

Ne znam zašto stalno spominjete Federerove godine kao ne znam kakvu olakšavajuću okolnost. I u 31 godini organizam je u top formi za tenis. Pa Haas razbija u 36 godini bolje nego kad je imao 26. Stvar nije u godinama nego se konkurencija strašno pojačala, mina ima na sve strane.

Bojan

pre 11 godina

(NOLEmanija, 28. oktobar 2012 21:30)
pa pogledaj samo sa kojih pozicija su se povukli Agasi, Sampras, Lendl, Mekinro i mnogi drugi, samo se Borg povukao sa drugog mesta, ostali su bili mnogo dalje.
tacno je da je ovo indikativno da Rodzer ne moze vise da prati najvisi ritam, ali indikacije su tu vec nekoliko godina, od 2008. nije dominantan, od 2010. nije vise ni prvi favorit (sem na vimbldonu), a ipak je u tom periodu osvojio 15ak titula i to visokog ranga. U buducnosti mislim da ce se Rodja boriti za titule na nekolicini turnira, mada nece toliko izgarati za prvo mesto. Sto naravno ne znaci da ga treba otpisivati.

meda

pre 11 godina

Federer zbog godina (i duge karijere) ima pravo da propusti masterse bez obrazlozenja (takvo je pravilo ATPa, isto pravo imace i Djokovic za 5 godina), ali ne na ovaj nacin (posle zreba).
Zanimljivo na trenutnoj ATP listi Federer ima turnir u Bazelu 2 puta (proslogodisnji i ovogodisnji) zbog razlike od nedelju dana zbog skracenja kalendara.

necans

pre 11 godina

Boze me sacuvaj.Covek je osvojio Vimbldon ove godine,a vi pricate o nekakvom zavrsetku karijere,ili cemu vec?Gledacemo mi Rodju i u Brazilu 2016,ne sekirajte se.

Bojan

pre 11 godina

(ja, 28. oktobar 2012 20:50)
na stranu to sto ti je komentar u potpunosti besmislen i da uopste ne razumes kako rangiranje radi, pogledaj ko je bio prvi na ATP trci nakon vimbldona, pa onda komentarisi o nezalsuzenim plasmanima.

Federer kralj!!!

pre 11 godina

Iskreno na ove komentare nemam sta da kazem!!!Razmislite sta pricate.Dobro vi nevolite Federera ali iskreno koga briga za vase "cenjeno strucno" misljene kada ostatak sveta voli Federera!!!Ja ga volim i navijacu za njega i kad ode u penziju!!!Ali ljudi on je reko na pocetku godine "Cilj ove godine mi je da povrati prvo mesto i oborim rekord." i to je i uradio!Za one koji komentarisu Djokovic "najveci" i "zasluzeno prvi" pa i vi sami znate da to nije istina ucite na Wiki i procitajte tekst o Rodzeru Federeru a ubio se kolko je zasluzio da ostane prvi sta je to osvojio pa da je to zasluzio!!!Sad svi dobro razmislite!!!Federer najveci i najbolji!!!

RF

pre 11 godina

Vi bi svi da se povuce a???Toliko vam je ulio strah u kosti???Ali nece on jos,vratice se on jos jaci i spremniji,jer da to nije tako ne bi postigao ono sto je postigao u karijeri....Svi vi znate sta je postigao da vam ne ponavljam mozda vas zaboli glava....Federer najveci ikada....

Lazarenko

pre 11 godina

Za Novaka bi sada bio jako pametan potez da ispadne rano u Parizu, mozda vec u prvom kolu. Na taj nacin bi stvorio veliku zalihu potencijalnih poena za sledecu godinu, posto je ove sezone vec "overio" 1. mesto a sledece godine bas tih 1.000 poena mogu da odluce borbu za tron. Uz to, dosao bi mnogo sveziji u London.
Ne verujem da ti momci u vrhu razmisljaju na taj nacin, oni zele da osvoje sto je vise pehara moguce, ali mozda je vreme da pocne da taktizira sa nastupima i poenima i na taj nacin poboljsa ionako impresivnu statistiku.

mozda

pre 11 godina

Deki, 28. oktobar 2012 20:47
koliko ja znam federer zbog godina ima pravo da propusti jos neki masters po izboru sem monte karla koji nije obavezan

Csongor

pre 11 godina

Nole bi ionako bio prvi posle 5. novembra, odustao Roger ili ne. Pitanje je bilo da li sa 500, 1000 ili 2000 bodova razlike. Ovako ce Nole imati vise od 2000 bodova razlike na kraju godine ispred Rogera , posto on brani samo 380 poena na poslednja 2 turnira (180 Pariz i 200 London) dok Federer prosle godine osvojio i Basel i Pariz i London. Sto se namestanja zreba tice istina je da je Nole vise puta dobijao tezi zreb ali poslednja 3 turnira Federer dobija tezi posto je Murray stalno na njegovoj strani zreba a u odsustvu Nadala to jako puno znaci . Tako je bilo i ovaj put. Federer da bi uopste dosao do Djokovica i do finala trebao je proci Simona, Nisikorija, Berdiha i Mareja. Verujem da je zbog toga i odustao jer su potonule sve ladje (cak i teorijske) da ostane na prvom mestu. Doneo je racionalnu odluku da se fokusira samo na London, a koliko je to sportski, mislim da bas i nije...

brrrr

pre 11 godina

@darker
Fed zna da tempira turnire samo za drugo, trece, cetvrto mesto. Nole to mnogo bolje radi. Vidi semafor na kraju godine! Generalno, Nole najbolji!

A povukao se iz Pariza, jer mu je tek sada jasno da nume da bude br. 1. Citav svet je znao to odavno i bez Fedovog povlacenja iz Pariza, ali njemu je to trebalo da se nacrta.

Nista mu ne verujem. Mogao bi on i da se pojavi za Halloween.

jota

pre 11 godina

E sada mu stvarno nije dobro................
Oprosti se od reketa RF dok si prvi na listi, bices jos veca legenda.
Novace cestitke na No. 1 za 2012. godinu.
Z A S L U Z E N O

Pera

pre 11 godina

Ako je iko ikada imao sumnju da se namestaju protivnici pri izvlacenju zrebova vise nema nikakve sumnje, namestanja ima!

Odmah po islasku rezultata zrebanja bilo je vise nego jasno da je Noletov put do finala izuzetno tezak. Federer, kao veliki "ferplej" igrac je odustao od Mastersa tek po objavi zreba, a ko je pratio informacije o tome se govorilo u toku nedelje. Tako sada imamo Murry-a 99% u finalu ( on ne moze da ugrozi Federera), a sa druge strane imamo Novaka sa okovima od protivnika(on moze da ugrozi Federera). Ali ne vredi im namestanje nista, jer kad Nole nesto zeli i hoce, nista ga ne moze spreciti.

I jos nesto, secate se kad je Novak prosle godine odustao od Pariza posle meca ili dva, kako su svi osinuli po njegovim ledjima zbog para, a on je bio povredjen i umoran. Da li cemo cuti neki slican komentar uvazene gospode sada?!? Svakako ne!

cupo92

pre 11 godina

Federerov ucinak:
Grand Slam (US Open) - 1/4 finale;
ATP 1000 (Shanghai) - 1/2 finale;
ATP 500 (Basel) - finale.

Izgleda da ako hoce da osvoji titulu mora da igra ATP 250.
Pozdrav za Novaka.

Pitanje

pre 11 godina

Pa dobro,makar si pruzio ovim misevima da uzmu nesto....Velikodusan si da znas...Federer najveci ikada!!!!
(RF, 28. oktobar 2012 21:11)

Koja se najveca zivotinjka boji miseva?

NOLEmanija

pre 11 godina

Moram da priznam da me je rastuzio. Medjutim, bilo bi bolje da se povuces. Ispasces veliki covek i igrac, ako se sada povuces dok jos koliko, toliko mozes da pratis ovu dvojicu, Rodzere. Nece valjati sledece godne, ako ostanes, jer cemo te gledati kako tones. Mislim, meni definitivno ne smeta da gledam taj prizor, ali mislim da ce tebi biti mnogo neprijatno sledece sezone. Moram da priznam, da koliko god imao lose misljeje o ovom coveku i koliko god da ga ne simpatise, tuzno mi je da gledam zavrsetak bilo cije karijere, pa se to odnosi na njega. Po njegovim izjavama se vidi da on nema vise sta da kaze, sve sto je imao rekao je i sada se zatvara jedno veliko poglavlje njegovog zivota. Koliko god se on odupirao da ode u penziju, to ga ceka... Jednostavno, Rodzere, shvati, gotovo je! Ovo iskreno mislim sada, bez ikakvih losih poruka.

don cicco

pre 11 godina

eh ta matematika...
Bazel 2011 se brise 5og => Federer ce biti 495 u plusu sledece nedelje.
Kako dodjoste do 345?
Ali da je tacno da Nole ne treba da igra do kraja godine da bi bio prvi, e to je tacno!
Uz dobre rezultate u Parizu i Londonu, Nole moze da zabetonira prvo mesto.
Godisnja "race" lista sve govori, a tu ce Nole verovatno imati +2000 u odnosu na drugoga - dominacija!!!

Miroslav Krnjić

pre 11 godina

Ako je iko ikada imao sumnju da se namestaju protivnici pri izvlacenju zrebova vise nema nikakve sumnje, namestanja ima!

Odmah po islasku rezultata zrebanja bilo je vise nego jasno da je Noletov put do finala izuzetno tezak. Federer, kao veliki "ferplej" igrac je odustao od Mastersa tek po objavi zreba, a ko je pratio informacije o tome se govorilo u toku nedelje. Tako sada imamo Murry-a 99% u finalu ( on ne moze da ugrozi Federera), a sa druge strane imamo Novaka sa okovima od protivnika(on moze da ugrozi Federera). Ali ne vredi im namestanje nista, jer kad Nole nesto zeli i hoce, nista ga ne moze spreciti.

(Pera, 28. oktobar 2012 21:05)
*********************************************************

I šta je bilo kada je Pera otišao u Policiju :-)) ... Dali mu orden zasluga za naros sa zlatnim vencen jer je otkrio SVE SRPSKU ZAVERU PLANETARNIH OKVIRA ...

Ali ljudi ovo nije san ... Pera se nije probudio ... on ne spava ... on to STVARNO misli :-((((((((

Zeca

pre 11 godina

Moze pricati sta hocete ali covek igra najlepsi tenis za oko, bez nekog zapinjanja postize poene.http://www.youtube.com/watch?v=3LgNqJYYSJA&feature=plcp

Bojan

pre 11 godina

Kakav egoista! Trebalo bi ga kazniti zbog ovog odustajanja u poslednjem trenutku, a zreb je vec izvucen.
Inace razlika izmedju Novaka i njega ce se smanjiti sa 195 na 175 jer se Novaku oduzima 180 poena od prosle godine a Rodzeru 200 jer nije odbranio titulu. Mada sa ovim novinama oko racunanja bodova o kojima se prica ovih dana, tacnu bodovnu listu znacemo sutra ujutru.

ja

pre 11 godina

Sada Gaske ima laksi zreb za plasman u polufinale, Janko mora da prodje Dolgopolova kako bi uspeo da se plasira u London... Dolgopolov je igrao sjajno ove nedelje u Valensiji, tako da Janku nece biti lako.

dragan

pre 11 godina

Interesuje me ako se Uobrazenko povukao skim Djole igra u grupi??Posto je sada Djokovic broj jedan na turniru i sve bi trebalo da se menja.Hvala na odgovoru.

goran

pre 11 godina

Dakle godine ipak cine svoje rodjo hteo to da priznas ili ne ,nemoguce je izdrzati tempo koji si nametnuo jer ima mladjih i kvalitetnih tenisera koji mugu da izadju na kraj sa tobom a pogotovu sto sada nisi u naponu snage vec si na zalazku karijere ,pa je ovo posve rezonska i mudra odluka

darker

pre 11 godina

Zato Federer i traje ovako dugo,jednostavno zna da planira raspored.Sada ce svi ovi igrati u Parizu i doci ce u London istroseni i tu ce ih Federer izdominirati.Ne znam zasto Djokovic ne propusti ovaj turnir ionako ce biti prvi ili Murray koji ne moze ni gore ni dole na listi.

ja

pre 11 godina

Iza cele ove price `najbolji svih vremena` itd. se vidi koliko je cela ATP trka, konkretno, bodovanje i azuriranje liste najboljih, kreirana upravo kako bi se od nekih napravili najbolji `svih vremena`.
Po svim pokazateljima, pa cak i ovogodisnja lista to pokazuje, Novak je i prosle i ove godine ubedljivo najbolji. Apsurd je da on cela 4 meseca nije bio prvi na listi?!?!?
Kad je postalo ocigledno, mada je i `najbolji` ostvario najvise nedelja u istoriji, onda je ATP odlucio da malo izmeni listu za pocetak novembra, kako se ne bi brukali.

Deki

pre 11 godina

Zar Masters turniri(osim Monte Carla),nisu obavezni za najbolje, osim ako nije neka povreda u pitanju? ''Bilo bi previse da igram i u Parizu'' nije nikakvo opravdanje ili ova pravila vaze samo za nadobudnog?

Ilijesku

pre 11 godina

Čestitke Noletu na zasluženom prvom mestu! Svaka čast! Ova sezona nije bila baš kao prošla, ali prvo mesto na listi je tu, koliko vidim po semaforu, dugo će biti nedostižan. Bilo bi lepo da nastavi sa dobrim igrama i uzme Pariz i London. Onako šampionski :)

Vlada

pre 11 godina

Jasno je da ne može odbraniti prvo mesto na ATP listi, pa rezonski odustaje od manje važnog turnira i sprema se da odbrani titulu u Londonu.
Noletu su širom otvorena vrata za poziciju 1!

Pera

pre 11 godina

Ako je iko ikada imao sumnju da se namestaju protivnici pri izvlacenju zrebova vise nema nikakve sumnje, namestanja ima!

Odmah po islasku rezultata zrebanja bilo je vise nego jasno da je Noletov put do finala izuzetno tezak. Federer, kao veliki "ferplej" igrac je odustao od Mastersa tek po objavi zreba, a ko je pratio informacije o tome se govorilo u toku nedelje. Tako sada imamo Murry-a 99% u finalu ( on ne moze da ugrozi Federera), a sa druge strane imamo Novaka sa okovima od protivnika(on moze da ugrozi Federera). Ali ne vredi im namestanje nista, jer kad Nole nesto zeli i hoce, nista ga ne moze spreciti.

I jos nesto, secate se kad je Novak prosle godine odustao od Pariza posle meca ili dva, kako su svi osinuli po njegovim ledjima zbog para, a on je bio povredjen i umoran. Da li cemo cuti neki slican komentar uvazene gospode sada?!? Svakako ne!

jota

pre 11 godina

E sada mu stvarno nije dobro................
Oprosti se od reketa RF dok si prvi na listi, bices jos veca legenda.
Novace cestitke na No. 1 za 2012. godinu.
Z A S L U Z E N O

cupo92

pre 11 godina

Federerov ucinak:
Grand Slam (US Open) - 1/4 finale;
ATP 1000 (Shanghai) - 1/2 finale;
ATP 500 (Basel) - finale.

Izgleda da ako hoce da osvoji titulu mora da igra ATP 250.
Pozdrav za Novaka.

Ilijesku

pre 11 godina

Čestitke Noletu na zasluženom prvom mestu! Svaka čast! Ova sezona nije bila baš kao prošla, ali prvo mesto na listi je tu, koliko vidim po semaforu, dugo će biti nedostižan. Bilo bi lepo da nastavi sa dobrim igrama i uzme Pariz i London. Onako šampionski :)

Csongor

pre 11 godina

Nole bi ionako bio prvi posle 5. novembra, odustao Roger ili ne. Pitanje je bilo da li sa 500, 1000 ili 2000 bodova razlike. Ovako ce Nole imati vise od 2000 bodova razlike na kraju godine ispred Rogera , posto on brani samo 380 poena na poslednja 2 turnira (180 Pariz i 200 London) dok Federer prosle godine osvojio i Basel i Pariz i London. Sto se namestanja zreba tice istina je da je Nole vise puta dobijao tezi zreb ali poslednja 3 turnira Federer dobija tezi posto je Murray stalno na njegovoj strani zreba a u odsustvu Nadala to jako puno znaci . Tako je bilo i ovaj put. Federer da bi uopste dosao do Djokovica i do finala trebao je proci Simona, Nisikorija, Berdiha i Mareja. Verujem da je zbog toga i odustao jer su potonule sve ladje (cak i teorijske) da ostane na prvom mestu. Doneo je racionalnu odluku da se fokusira samo na London, a koliko je to sportski, mislim da bas i nije...

don cicco

pre 11 godina

eh ta matematika...
Bazel 2011 se brise 5og => Federer ce biti 495 u plusu sledece nedelje.
Kako dodjoste do 345?
Ali da je tacno da Nole ne treba da igra do kraja godine da bi bio prvi, e to je tacno!
Uz dobre rezultate u Parizu i Londonu, Nole moze da zabetonira prvo mesto.
Godisnja "race" lista sve govori, a tu ce Nole verovatno imati +2000 u odnosu na drugoga - dominacija!!!

Deki

pre 11 godina

Zar Masters turniri(osim Monte Carla),nisu obavezni za najbolje, osim ako nije neka povreda u pitanju? ''Bilo bi previse da igram i u Parizu'' nije nikakvo opravdanje ili ova pravila vaze samo za nadobudnog?

Vlada

pre 11 godina

Jasno je da ne može odbraniti prvo mesto na ATP listi, pa rezonski odustaje od manje važnog turnira i sprema se da odbrani titulu u Londonu.
Noletu su širom otvorena vrata za poziciju 1!

Pitanje

pre 11 godina

Pa dobro,makar si pruzio ovim misevima da uzmu nesto....Velikodusan si da znas...Federer najveci ikada!!!!
(RF, 28. oktobar 2012 21:11)

Koja se najveca zivotinjka boji miseva?

NOLEmanija

pre 11 godina

Moram da priznam da me je rastuzio. Medjutim, bilo bi bolje da se povuces. Ispasces veliki covek i igrac, ako se sada povuces dok jos koliko, toliko mozes da pratis ovu dvojicu, Rodzere. Nece valjati sledece godne, ako ostanes, jer cemo te gledati kako tones. Mislim, meni definitivno ne smeta da gledam taj prizor, ali mislim da ce tebi biti mnogo neprijatno sledece sezone. Moram da priznam, da koliko god imao lose misljeje o ovom coveku i koliko god da ga ne simpatise, tuzno mi je da gledam zavrsetak bilo cije karijere, pa se to odnosi na njega. Po njegovim izjavama se vidi da on nema vise sta da kaze, sve sto je imao rekao je i sada se zatvara jedno veliko poglavlje njegovog zivota. Koliko god se on odupirao da ode u penziju, to ga ceka... Jednostavno, Rodzere, shvati, gotovo je! Ovo iskreno mislim sada, bez ikakvih losih poruka.

ja

pre 11 godina

Iza cele ove price `najbolji svih vremena` itd. se vidi koliko je cela ATP trka, konkretno, bodovanje i azuriranje liste najboljih, kreirana upravo kako bi se od nekih napravili najbolji `svih vremena`.
Po svim pokazateljima, pa cak i ovogodisnja lista to pokazuje, Novak je i prosle i ove godine ubedljivo najbolji. Apsurd je da on cela 4 meseca nije bio prvi na listi?!?!?
Kad je postalo ocigledno, mada je i `najbolji` ostvario najvise nedelja u istoriji, onda je ATP odlucio da malo izmeni listu za pocetak novembra, kako se ne bi brukali.

ja

pre 11 godina

Sada Gaske ima laksi zreb za plasman u polufinale, Janko mora da prodje Dolgopolova kako bi uspeo da se plasira u London... Dolgopolov je igrao sjajno ove nedelje u Valensiji, tako da Janku nece biti lako.

goran

pre 11 godina

Dakle godine ipak cine svoje rodjo hteo to da priznas ili ne ,nemoguce je izdrzati tempo koji si nametnuo jer ima mladjih i kvalitetnih tenisera koji mugu da izadju na kraj sa tobom a pogotovu sto sada nisi u naponu snage vec si na zalazku karijere ,pa je ovo posve rezonska i mudra odluka

Bojan

pre 11 godina

Kakav egoista! Trebalo bi ga kazniti zbog ovog odustajanja u poslednjem trenutku, a zreb je vec izvucen.
Inace razlika izmedju Novaka i njega ce se smanjiti sa 195 na 175 jer se Novaku oduzima 180 poena od prosle godine a Rodzeru 200 jer nije odbranio titulu. Mada sa ovim novinama oko racunanja bodova o kojima se prica ovih dana, tacnu bodovnu listu znacemo sutra ujutru.

Miroslav Krnjić

pre 11 godina

Ako je iko ikada imao sumnju da se namestaju protivnici pri izvlacenju zrebova vise nema nikakve sumnje, namestanja ima!

Odmah po islasku rezultata zrebanja bilo je vise nego jasno da je Noletov put do finala izuzetno tezak. Federer, kao veliki "ferplej" igrac je odustao od Mastersa tek po objavi zreba, a ko je pratio informacije o tome se govorilo u toku nedelje. Tako sada imamo Murry-a 99% u finalu ( on ne moze da ugrozi Federera), a sa druge strane imamo Novaka sa okovima od protivnika(on moze da ugrozi Federera). Ali ne vredi im namestanje nista, jer kad Nole nesto zeli i hoce, nista ga ne moze spreciti.

(Pera, 28. oktobar 2012 21:05)
*********************************************************

I šta je bilo kada je Pera otišao u Policiju :-)) ... Dali mu orden zasluga za naros sa zlatnim vencen jer je otkrio SVE SRPSKU ZAVERU PLANETARNIH OKVIRA ...

Ali ljudi ovo nije san ... Pera se nije probudio ... on ne spava ... on to STVARNO misli :-((((((((

Zeca

pre 11 godina

Moze pricati sta hocete ali covek igra najlepsi tenis za oko, bez nekog zapinjanja postize poene.http://www.youtube.com/watch?v=3LgNqJYYSJA&feature=plcp

mozda

pre 11 godina

Deki, 28. oktobar 2012 20:47
koliko ja znam federer zbog godina ima pravo da propusti jos neki masters po izboru sem monte karla koji nije obavezan

dragan

pre 11 godina

Interesuje me ako se Uobrazenko povukao skim Djole igra u grupi??Posto je sada Djokovic broj jedan na turniru i sve bi trebalo da se menja.Hvala na odgovoru.

darker

pre 11 godina

Zato Federer i traje ovako dugo,jednostavno zna da planira raspored.Sada ce svi ovi igrati u Parizu i doci ce u London istroseni i tu ce ih Federer izdominirati.Ne znam zasto Djokovic ne propusti ovaj turnir ionako ce biti prvi ili Murray koji ne moze ni gore ni dole na listi.

Bojan

pre 11 godina

(NOLEmanija, 28. oktobar 2012 21:30)
pa pogledaj samo sa kojih pozicija su se povukli Agasi, Sampras, Lendl, Mekinro i mnogi drugi, samo se Borg povukao sa drugog mesta, ostali su bili mnogo dalje.
tacno je da je ovo indikativno da Rodzer ne moze vise da prati najvisi ritam, ali indikacije su tu vec nekoliko godina, od 2008. nije dominantan, od 2010. nije vise ni prvi favorit (sem na vimbldonu), a ipak je u tom periodu osvojio 15ak titula i to visokog ranga. U buducnosti mislim da ce se Rodja boriti za titule na nekolicini turnira, mada nece toliko izgarati za prvo mesto. Sto naravno ne znaci da ga treba otpisivati.

Federer kralj!!!

pre 11 godina

Iskreno na ove komentare nemam sta da kazem!!!Razmislite sta pricate.Dobro vi nevolite Federera ali iskreno koga briga za vase "cenjeno strucno" misljene kada ostatak sveta voli Federera!!!Ja ga volim i navijacu za njega i kad ode u penziju!!!Ali ljudi on je reko na pocetku godine "Cilj ove godine mi je da povrati prvo mesto i oborim rekord." i to je i uradio!Za one koji komentarisu Djokovic "najveci" i "zasluzeno prvi" pa i vi sami znate da to nije istina ucite na Wiki i procitajte tekst o Rodzeru Federeru a ubio se kolko je zasluzio da ostane prvi sta je to osvojio pa da je to zasluzio!!!Sad svi dobro razmislite!!!Federer najveci i najbolji!!!

necans

pre 11 godina

Boze me sacuvaj.Covek je osvojio Vimbldon ove godine,a vi pricate o nekakvom zavrsetku karijere,ili cemu vec?Gledacemo mi Rodju i u Brazilu 2016,ne sekirajte se.

Lazarenko

pre 11 godina

Za Novaka bi sada bio jako pametan potez da ispadne rano u Parizu, mozda vec u prvom kolu. Na taj nacin bi stvorio veliku zalihu potencijalnih poena za sledecu godinu, posto je ove sezone vec "overio" 1. mesto a sledece godine bas tih 1.000 poena mogu da odluce borbu za tron. Uz to, dosao bi mnogo sveziji u London.
Ne verujem da ti momci u vrhu razmisljaju na taj nacin, oni zele da osvoje sto je vise pehara moguce, ali mozda je vreme da pocne da taktizira sa nastupima i poenima i na taj nacin poboljsa ionako impresivnu statistiku.

Bojan

pre 11 godina

(ja, 28. oktobar 2012 20:50)
na stranu to sto ti je komentar u potpunosti besmislen i da uopste ne razumes kako rangiranje radi, pogledaj ko je bio prvi na ATP trci nakon vimbldona, pa onda komentarisi o nezalsuzenim plasmanima.

men

pre 11 godina

Ne znam zašto stalno spominjete Federerove godine kao ne znam kakvu olakšavajuću okolnost. I u 31 godini organizam je u top formi za tenis. Pa Haas razbija u 36 godini bolje nego kad je imao 26. Stvar nije u godinama nego se konkurencija strašno pojačala, mina ima na sve strane.

brrrr

pre 11 godina

@darker
Fed zna da tempira turnire samo za drugo, trece, cetvrto mesto. Nole to mnogo bolje radi. Vidi semafor na kraju godine! Generalno, Nole najbolji!

A povukao se iz Pariza, jer mu je tek sada jasno da nume da bude br. 1. Citav svet je znao to odavno i bez Fedovog povlacenja iz Pariza, ali njemu je to trebalo da se nacrta.

Nista mu ne verujem. Mogao bi on i da se pojavi za Halloween.

Bojan

pre 11 godina

(men, 29. oktobar 2012 09:31)
ne bih se slozio, sem prve cetvorice niko ne osvaja bitnije turnire. Vec dve godine niko osim njih nije uzeo ni masters, a kamoli gren slem. Mina nema, kad su u dobroj formi niko ih osim medjusobno ne moze dobiti.
Del Potro je odlican igrac i verovatno bi prosirio ovaj spisak da ga ne muce povrede, ali videcemo kako ce biti u buducnosti.
Sto se Hasa tice, debelo gresis. Covek ima 34 godine, a najbolji tenis je igrao upravo pre 10 godine kada je bio drugi na listi, da sada ovako mator ostvaruje bolje rezultate nego tada to bi ibla definitivna potvrda da je sada slabija konkurencija.
ako mislis da godine nemaju nikakvog uticaja nego samo konkurencija, da li je onda Federerova konkurencija izgurala Agasija i Samprasa iz prvog plana, a njihove godine nisu imale nista sa tim?

meda

pre 11 godina

Federer zbog godina (i duge karijere) ima pravo da propusti masterse bez obrazlozenja (takvo je pravilo ATPa, isto pravo imace i Djokovic za 5 godina), ali ne na ovaj nacin (posle zreba).
Zanimljivo na trenutnoj ATP listi Federer ima turnir u Bazelu 2 puta (proslogodisnji i ovogodisnji) zbog razlike od nedelju dana zbog skracenja kalendara.

Bojan

pre 11 godina

(meda, 29. oktobar 2012 04:52)
2006. godine nakon finala u Rimu Federer i Nadal su odustali od turnira u Madridu koji je bio naredne nedelje, razlog - umor, tada su se finala mastersa igrala na 3 dobijena (nekih, ne svih), i igralo se oko 5 sati, naravno da nema smisla terati coveka koji nema vise snage da igra da ucestvuje u turniru, mora im se dozvoliti da odmore.
Federer je imao nekoliko teskih meceva ovde i da je Pariz poslednji turnir, verovatno bi ucestvovao na njemu, medjutim posto bi odmah nakon toga morao na WTF, jasna je odluka da odmori, msm da to Noletu ne menja nista.

RF

pre 11 godina

Vi bi svi da se povuce a???Toliko vam je ulio strah u kosti???Ali nece on jos,vratice se on jos jaci i spremniji,jer da to nije tako ne bi postigao ono sto je postigao u karijeri....Svi vi znate sta je postigao da vam ne ponavljam mozda vas zaboli glava....Federer najveci ikada....

Antun

pre 11 godina

Teniser koji je pokazao atomski tenis kakav jos nije vidjen u istoriji ove igre vraca se na presto!
Ziveli!!!
(SS, 28. oktobar 2012 20:57)

Stari moj, bez nekog preuveličavanja, ti pratiš tenis godinu dana, ili haluciniraš. Nemam ništa protiv Novaka, nikad nisam rekao ništa loše za njega, ali kako ti Novakov stil igre može biti atomski ? On je trenutno najbolji, tu nema nikakve dileme, to pokazuju i rezultati, ali valjda atomski tenis znači da igrač ima puno winnera. To onda mogu biti Federer, Sampras, Mc Enroe, Becker, Edberg, a ne Novak, Nadal, Murray, Agassi itd. Svako voli neki stil, o ukusima se ne raspravlja, ali tenis sa malo winnera ne može biti atomski. Može biti na raketni pogon.

RF

pre 11 godina

To je bas super kada znate toliko FEDEREROVIH osobina a da ga ni ne poznajete....Ali samo cu pokusati da vam otvorim oci jednim djokovicevim duelom izmedju mareja...Molim vas odgledajte polufinale rima 2011 god. i odgledajte mec loptu i reakciju novaka posle toga...Sta mislite kome su one psovke i onoliko dranje upuceni???Pa naravno njegovom 'velikom prijatelju' mareju....I posle svega toga na konferenciji za stampu on upucuje sve reci hvale i komplimente za njegovog 'najboljeg prijatelja'....I sada,kada toliko osobina znate o najboljem ikada,sigurno znate i koja je ovo osobina na strani novaka??A da ne spominjem jos mnogo slicnih reakcija iz dalje proslosti....Znaci da sumiramo,federer je nula od coveka a novak je velicina???Pa ne bih ja bas to tako opisao,a naravno i svi normalni....Toliko....

danijel

pre 11 godina

Ovo samo pokazuje kakva je velicina od covkeka, koliko komentara za njega.. plan 2012 je odradio i on maltete nema drugog vaznog rekorda da obori.. vec mozda svoje rekorde. To je ROGER FEDERER. I bas mi je drago sto je odusta.. Barem on igra turnire u svoju zemlju a ne kao neki.. vi znate ko..

RFP

pre 11 godina

Bože kakvih ispranih mozgova među komentatorima koji prepoznaju kakve sve ne vrline u Federera posle ovakvog poteza. Ovako se povući posle izvučenog žreba samo dokazuje da je dotični "gospodin" po svojoj suštini obična ... što je već i pokazao nebrojeno puta. Sitna duša i veliki nesportista.

starina rodzer

pre 11 godina

ko ga sisa kad je mator, dosta je bilo i njegovog zuluma...sad je sve proslo i novak je naravno zaseo na tron a kako ce to ko da podnese to je vec privatna stvar

Bojan

pre 11 godina

(RF, 29. oktobar 2012 22:37)
pa Novak je i izjavio da ne mogu da budu prijatelji dokle god su glavni rivali, i svo to medjusobno hvaljenje je samo sminka da bi sve to lepse i sportskije izgledalo. Ne kazem da nema velikih rivala koji su prijatelji, ali trenutno u tenisu Fed, Nadal, Nole i Mari nisu, ma koliko se trudili da to tako izgleda.

Zeca

pre 11 godina

Moze pricati sta hocete ali covek igra najlepsi tenis za oko, bez nekog zapinjanja postize poene.http://www.youtube.com/watch?v=3LgNqJYYSJA&feature=plcp

darker

pre 11 godina

Zato Federer i traje ovako dugo,jednostavno zna da planira raspored.Sada ce svi ovi igrati u Parizu i doci ce u London istroseni i tu ce ih Federer izdominirati.Ne znam zasto Djokovic ne propusti ovaj turnir ionako ce biti prvi ili Murray koji ne moze ni gore ni dole na listi.

Miroslav Krnjić

pre 11 godina

Ako je iko ikada imao sumnju da se namestaju protivnici pri izvlacenju zrebova vise nema nikakve sumnje, namestanja ima!

Odmah po islasku rezultata zrebanja bilo je vise nego jasno da je Noletov put do finala izuzetno tezak. Federer, kao veliki "ferplej" igrac je odustao od Mastersa tek po objavi zreba, a ko je pratio informacije o tome se govorilo u toku nedelje. Tako sada imamo Murry-a 99% u finalu ( on ne moze da ugrozi Federera), a sa druge strane imamo Novaka sa okovima od protivnika(on moze da ugrozi Federera). Ali ne vredi im namestanje nista, jer kad Nole nesto zeli i hoce, nista ga ne moze spreciti.

(Pera, 28. oktobar 2012 21:05)
*********************************************************

I šta je bilo kada je Pera otišao u Policiju :-)) ... Dali mu orden zasluga za naros sa zlatnim vencen jer je otkrio SVE SRPSKU ZAVERU PLANETARNIH OKVIRA ...

Ali ljudi ovo nije san ... Pera se nije probudio ... on ne spava ... on to STVARNO misli :-((((((((

dragan

pre 11 godina

Interesuje me ako se Uobrazenko povukao skim Djole igra u grupi??Posto je sada Djokovic broj jedan na turniru i sve bi trebalo da se menja.Hvala na odgovoru.

Pera

pre 11 godina

Ako je iko ikada imao sumnju da se namestaju protivnici pri izvlacenju zrebova vise nema nikakve sumnje, namestanja ima!

Odmah po islasku rezultata zrebanja bilo je vise nego jasno da je Noletov put do finala izuzetno tezak. Federer, kao veliki "ferplej" igrac je odustao od Mastersa tek po objavi zreba, a ko je pratio informacije o tome se govorilo u toku nedelje. Tako sada imamo Murry-a 99% u finalu ( on ne moze da ugrozi Federera), a sa druge strane imamo Novaka sa okovima od protivnika(on moze da ugrozi Federera). Ali ne vredi im namestanje nista, jer kad Nole nesto zeli i hoce, nista ga ne moze spreciti.

I jos nesto, secate se kad je Novak prosle godine odustao od Pariza posle meca ili dva, kako su svi osinuli po njegovim ledjima zbog para, a on je bio povredjen i umoran. Da li cemo cuti neki slican komentar uvazene gospode sada?!? Svakako ne!

Federer kralj!!!

pre 11 godina

Iskreno na ove komentare nemam sta da kazem!!!Razmislite sta pricate.Dobro vi nevolite Federera ali iskreno koga briga za vase "cenjeno strucno" misljene kada ostatak sveta voli Federera!!!Ja ga volim i navijacu za njega i kad ode u penziju!!!Ali ljudi on je reko na pocetku godine "Cilj ove godine mi je da povrati prvo mesto i oborim rekord." i to je i uradio!Za one koji komentarisu Djokovic "najveci" i "zasluzeno prvi" pa i vi sami znate da to nije istina ucite na Wiki i procitajte tekst o Rodzeru Federeru a ubio se kolko je zasluzio da ostane prvi sta je to osvojio pa da je to zasluzio!!!Sad svi dobro razmislite!!!Federer najveci i najbolji!!!

ja

pre 11 godina

Iza cele ove price `najbolji svih vremena` itd. se vidi koliko je cela ATP trka, konkretno, bodovanje i azuriranje liste najboljih, kreirana upravo kako bi se od nekih napravili najbolji `svih vremena`.
Po svim pokazateljima, pa cak i ovogodisnja lista to pokazuje, Novak je i prosle i ove godine ubedljivo najbolji. Apsurd je da on cela 4 meseca nije bio prvi na listi?!?!?
Kad je postalo ocigledno, mada je i `najbolji` ostvario najvise nedelja u istoriji, onda je ATP odlucio da malo izmeni listu za pocetak novembra, kako se ne bi brukali.

cupo92

pre 11 godina

Federerov ucinak:
Grand Slam (US Open) - 1/4 finale;
ATP 1000 (Shanghai) - 1/2 finale;
ATP 500 (Basel) - finale.

Izgleda da ako hoce da osvoji titulu mora da igra ATP 250.
Pozdrav za Novaka.

RF

pre 11 godina

Vi bi svi da se povuce a???Toliko vam je ulio strah u kosti???Ali nece on jos,vratice se on jos jaci i spremniji,jer da to nije tako ne bi postigao ono sto je postigao u karijeri....Svi vi znate sta je postigao da vam ne ponavljam mozda vas zaboli glava....Federer najveci ikada....

NOLEmanija

pre 11 godina

Moram da priznam da me je rastuzio. Medjutim, bilo bi bolje da se povuces. Ispasces veliki covek i igrac, ako se sada povuces dok jos koliko, toliko mozes da pratis ovu dvojicu, Rodzere. Nece valjati sledece godne, ako ostanes, jer cemo te gledati kako tones. Mislim, meni definitivno ne smeta da gledam taj prizor, ali mislim da ce tebi biti mnogo neprijatno sledece sezone. Moram da priznam, da koliko god imao lose misljeje o ovom coveku i koliko god da ga ne simpatise, tuzno mi je da gledam zavrsetak bilo cije karijere, pa se to odnosi na njega. Po njegovim izjavama se vidi da on nema vise sta da kaze, sve sto je imao rekao je i sada se zatvara jedno veliko poglavlje njegovog zivota. Koliko god se on odupirao da ode u penziju, to ga ceka... Jednostavno, Rodzere, shvati, gotovo je! Ovo iskreno mislim sada, bez ikakvih losih poruka.

Pitanje

pre 11 godina

Pa dobro,makar si pruzio ovim misevima da uzmu nesto....Velikodusan si da znas...Federer najveci ikada!!!!
(RF, 28. oktobar 2012 21:11)

Koja se najveca zivotinjka boji miseva?

danijel

pre 11 godina

Ovo samo pokazuje kakva je velicina od covkeka, koliko komentara za njega.. plan 2012 je odradio i on maltete nema drugog vaznog rekorda da obori.. vec mozda svoje rekorde. To je ROGER FEDERER. I bas mi je drago sto je odusta.. Barem on igra turnire u svoju zemlju a ne kao neki.. vi znate ko..

Bojan

pre 11 godina

Kakav egoista! Trebalo bi ga kazniti zbog ovog odustajanja u poslednjem trenutku, a zreb je vec izvucen.
Inace razlika izmedju Novaka i njega ce se smanjiti sa 195 na 175 jer se Novaku oduzima 180 poena od prosle godine a Rodzeru 200 jer nije odbranio titulu. Mada sa ovim novinama oko racunanja bodova o kojima se prica ovih dana, tacnu bodovnu listu znacemo sutra ujutru.

Deki

pre 11 godina

Zar Masters turniri(osim Monte Carla),nisu obavezni za najbolje, osim ako nije neka povreda u pitanju? ''Bilo bi previse da igram i u Parizu'' nije nikakvo opravdanje ili ova pravila vaze samo za nadobudnog?

jota

pre 11 godina

E sada mu stvarno nije dobro................
Oprosti se od reketa RF dok si prvi na listi, bices jos veca legenda.
Novace cestitke na No. 1 za 2012. godinu.
Z A S L U Z E N O

Csongor

pre 11 godina

Nole bi ionako bio prvi posle 5. novembra, odustao Roger ili ne. Pitanje je bilo da li sa 500, 1000 ili 2000 bodova razlike. Ovako ce Nole imati vise od 2000 bodova razlike na kraju godine ispred Rogera , posto on brani samo 380 poena na poslednja 2 turnira (180 Pariz i 200 London) dok Federer prosle godine osvojio i Basel i Pariz i London. Sto se namestanja zreba tice istina je da je Nole vise puta dobijao tezi zreb ali poslednja 3 turnira Federer dobija tezi posto je Murray stalno na njegovoj strani zreba a u odsustvu Nadala to jako puno znaci . Tako je bilo i ovaj put. Federer da bi uopste dosao do Djokovica i do finala trebao je proci Simona, Nisikorija, Berdiha i Mareja. Verujem da je zbog toga i odustao jer su potonule sve ladje (cak i teorijske) da ostane na prvom mestu. Doneo je racionalnu odluku da se fokusira samo na London, a koliko je to sportski, mislim da bas i nije...

brrrr

pre 11 godina

@darker
Fed zna da tempira turnire samo za drugo, trece, cetvrto mesto. Nole to mnogo bolje radi. Vidi semafor na kraju godine! Generalno, Nole najbolji!

A povukao se iz Pariza, jer mu je tek sada jasno da nume da bude br. 1. Citav svet je znao to odavno i bez Fedovog povlacenja iz Pariza, ali njemu je to trebalo da se nacrta.

Nista mu ne verujem. Mogao bi on i da se pojavi za Halloween.

RF

pre 11 godina

To je bas super kada znate toliko FEDEREROVIH osobina a da ga ni ne poznajete....Ali samo cu pokusati da vam otvorim oci jednim djokovicevim duelom izmedju mareja...Molim vas odgledajte polufinale rima 2011 god. i odgledajte mec loptu i reakciju novaka posle toga...Sta mislite kome su one psovke i onoliko dranje upuceni???Pa naravno njegovom 'velikom prijatelju' mareju....I posle svega toga na konferenciji za stampu on upucuje sve reci hvale i komplimente za njegovog 'najboljeg prijatelja'....I sada,kada toliko osobina znate o najboljem ikada,sigurno znate i koja je ovo osobina na strani novaka??A da ne spominjem jos mnogo slicnih reakcija iz dalje proslosti....Znaci da sumiramo,federer je nula od coveka a novak je velicina???Pa ne bih ja bas to tako opisao,a naravno i svi normalni....Toliko....

Lazarenko

pre 11 godina

Za Novaka bi sada bio jako pametan potez da ispadne rano u Parizu, mozda vec u prvom kolu. Na taj nacin bi stvorio veliku zalihu potencijalnih poena za sledecu godinu, posto je ove sezone vec "overio" 1. mesto a sledece godine bas tih 1.000 poena mogu da odluce borbu za tron. Uz to, dosao bi mnogo sveziji u London.
Ne verujem da ti momci u vrhu razmisljaju na taj nacin, oni zele da osvoje sto je vise pehara moguce, ali mozda je vreme da pocne da taktizira sa nastupima i poenima i na taj nacin poboljsa ionako impresivnu statistiku.

goran

pre 11 godina

Dakle godine ipak cine svoje rodjo hteo to da priznas ili ne ,nemoguce je izdrzati tempo koji si nametnuo jer ima mladjih i kvalitetnih tenisera koji mugu da izadju na kraj sa tobom a pogotovu sto sada nisi u naponu snage vec si na zalazku karijere ,pa je ovo posve rezonska i mudra odluka

Ilijesku

pre 11 godina

Čestitke Noletu na zasluženom prvom mestu! Svaka čast! Ova sezona nije bila baš kao prošla, ali prvo mesto na listi je tu, koliko vidim po semaforu, dugo će biti nedostižan. Bilo bi lepo da nastavi sa dobrim igrama i uzme Pariz i London. Onako šampionski :)

necans

pre 11 godina

Boze me sacuvaj.Covek je osvojio Vimbldon ove godine,a vi pricate o nekakvom zavrsetku karijere,ili cemu vec?Gledacemo mi Rodju i u Brazilu 2016,ne sekirajte se.

don cicco

pre 11 godina

eh ta matematika...
Bazel 2011 se brise 5og => Federer ce biti 495 u plusu sledece nedelje.
Kako dodjoste do 345?
Ali da je tacno da Nole ne treba da igra do kraja godine da bi bio prvi, e to je tacno!
Uz dobre rezultate u Parizu i Londonu, Nole moze da zabetonira prvo mesto.
Godisnja "race" lista sve govori, a tu ce Nole verovatno imati +2000 u odnosu na drugoga - dominacija!!!

mozda

pre 11 godina

Deki, 28. oktobar 2012 20:47
koliko ja znam federer zbog godina ima pravo da propusti jos neki masters po izboru sem monte karla koji nije obavezan

Antun

pre 11 godina

Teniser koji je pokazao atomski tenis kakav jos nije vidjen u istoriji ove igre vraca se na presto!
Ziveli!!!
(SS, 28. oktobar 2012 20:57)

Stari moj, bez nekog preuveličavanja, ti pratiš tenis godinu dana, ili haluciniraš. Nemam ništa protiv Novaka, nikad nisam rekao ništa loše za njega, ali kako ti Novakov stil igre može biti atomski ? On je trenutno najbolji, tu nema nikakve dileme, to pokazuju i rezultati, ali valjda atomski tenis znači da igrač ima puno winnera. To onda mogu biti Federer, Sampras, Mc Enroe, Becker, Edberg, a ne Novak, Nadal, Murray, Agassi itd. Svako voli neki stil, o ukusima se ne raspravlja, ali tenis sa malo winnera ne može biti atomski. Može biti na raketni pogon.

Vlada

pre 11 godina

Jasno je da ne može odbraniti prvo mesto na ATP listi, pa rezonski odustaje od manje važnog turnira i sprema se da odbrani titulu u Londonu.
Noletu su širom otvorena vrata za poziciju 1!

men

pre 11 godina

Ne znam zašto stalno spominjete Federerove godine kao ne znam kakvu olakšavajuću okolnost. I u 31 godini organizam je u top formi za tenis. Pa Haas razbija u 36 godini bolje nego kad je imao 26. Stvar nije u godinama nego se konkurencija strašno pojačala, mina ima na sve strane.

RFP

pre 11 godina

Bože kakvih ispranih mozgova među komentatorima koji prepoznaju kakve sve ne vrline u Federera posle ovakvog poteza. Ovako se povući posle izvučenog žreba samo dokazuje da je dotični "gospodin" po svojoj suštini obična ... što je već i pokazao nebrojeno puta. Sitna duša i veliki nesportista.

starina rodzer

pre 11 godina

ko ga sisa kad je mator, dosta je bilo i njegovog zuluma...sad je sve proslo i novak je naravno zaseo na tron a kako ce to ko da podnese to je vec privatna stvar

ja

pre 11 godina

Sada Gaske ima laksi zreb za plasman u polufinale, Janko mora da prodje Dolgopolova kako bi uspeo da se plasira u London... Dolgopolov je igrao sjajno ove nedelje u Valensiji, tako da Janku nece biti lako.

Bojan

pre 11 godina

(ja, 28. oktobar 2012 20:50)
na stranu to sto ti je komentar u potpunosti besmislen i da uopste ne razumes kako rangiranje radi, pogledaj ko je bio prvi na ATP trci nakon vimbldona, pa onda komentarisi o nezalsuzenim plasmanima.

meda

pre 11 godina

Federer zbog godina (i duge karijere) ima pravo da propusti masterse bez obrazlozenja (takvo je pravilo ATPa, isto pravo imace i Djokovic za 5 godina), ali ne na ovaj nacin (posle zreba).
Zanimljivo na trenutnoj ATP listi Federer ima turnir u Bazelu 2 puta (proslogodisnji i ovogodisnji) zbog razlike od nedelju dana zbog skracenja kalendara.

Bojan

pre 11 godina

(RF, 29. oktobar 2012 22:37)
pa Novak je i izjavio da ne mogu da budu prijatelji dokle god su glavni rivali, i svo to medjusobno hvaljenje je samo sminka da bi sve to lepse i sportskije izgledalo. Ne kazem da nema velikih rivala koji su prijatelji, ali trenutno u tenisu Fed, Nadal, Nole i Mari nisu, ma koliko se trudili da to tako izgleda.

Bojan

pre 11 godina

(meda, 29. oktobar 2012 04:52)
2006. godine nakon finala u Rimu Federer i Nadal su odustali od turnira u Madridu koji je bio naredne nedelje, razlog - umor, tada su se finala mastersa igrala na 3 dobijena (nekih, ne svih), i igralo se oko 5 sati, naravno da nema smisla terati coveka koji nema vise snage da igra da ucestvuje u turniru, mora im se dozvoliti da odmore.
Federer je imao nekoliko teskih meceva ovde i da je Pariz poslednji turnir, verovatno bi ucestvovao na njemu, medjutim posto bi odmah nakon toga morao na WTF, jasna je odluka da odmori, msm da to Noletu ne menja nista.

Bojan

pre 11 godina

(NOLEmanija, 28. oktobar 2012 21:30)
pa pogledaj samo sa kojih pozicija su se povukli Agasi, Sampras, Lendl, Mekinro i mnogi drugi, samo se Borg povukao sa drugog mesta, ostali su bili mnogo dalje.
tacno je da je ovo indikativno da Rodzer ne moze vise da prati najvisi ritam, ali indikacije su tu vec nekoliko godina, od 2008. nije dominantan, od 2010. nije vise ni prvi favorit (sem na vimbldonu), a ipak je u tom periodu osvojio 15ak titula i to visokog ranga. U buducnosti mislim da ce se Rodja boriti za titule na nekolicini turnira, mada nece toliko izgarati za prvo mesto. Sto naravno ne znaci da ga treba otpisivati.

Bojan

pre 11 godina

(men, 29. oktobar 2012 09:31)
ne bih se slozio, sem prve cetvorice niko ne osvaja bitnije turnire. Vec dve godine niko osim njih nije uzeo ni masters, a kamoli gren slem. Mina nema, kad su u dobroj formi niko ih osim medjusobno ne moze dobiti.
Del Potro je odlican igrac i verovatno bi prosirio ovaj spisak da ga ne muce povrede, ali videcemo kako ce biti u buducnosti.
Sto se Hasa tice, debelo gresis. Covek ima 34 godine, a najbolji tenis je igrao upravo pre 10 godine kada je bio drugi na listi, da sada ovako mator ostvaruje bolje rezultate nego tada to bi ibla definitivna potvrda da je sada slabija konkurencija.
ako mislis da godine nemaju nikakvog uticaja nego samo konkurencija, da li je onda Federerova konkurencija izgurala Agasija i Samprasa iz prvog plana, a njihove godine nisu imale nista sa tim?