Nova vest
Tenis

Subota, 31.03.2012.

20:33

Radvanjskoj titula u Majamiju

Četvrta teniserka sveta Agnješka Radvanjska pobednica je turnira u Majamiju, pošto je u finalu savladala Ruskinju Mariju Šarapovu sa 7:5, 6:4.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

To je Poljakinji deveta titula u karijeri, a druga ove sezone, pošto je prošle sedmica slavila u Dubaiju.

Meč je trajao jedan čas i 44 minuta, a pobedio je defanzivni stil igre Radvanjska u duelu sa dijametralno suprotnim, agresvinim stilom Šarapove.

Poljakinja nije baš poznata po briljantnom servisu, a Šarapova od povrede ramena mnogo oscilira pri početnom udarcu. Zato se mogao očekivati nešto veći broj brejkova, ali videli smo izuzetno tvrd meč u kojem je oba seta odlučio po jedan brejk.

U prvom setu Šarapova nije realizovala dve brejk šanse, a živci su joj popustili u samoj završnici. U 12. gemu Radvanjska je imala tri uzastopne set lopte, Ruskinja je spasla dve, ali je onda poslala loptu u mrežu – 7:5 za Agnješku.

Sličan scenario videli smo i u drugom setu – snažnom paralelom Šarapova u sedmom gemu stiže do brejk lopte, ali se u narednom poenu Radvanjska izvanredno branila i napokon je dočekala grešku rivalke.

Ovoga puta su u desetom gemu Šarapovoj popustili nervi, poslala je nekoliko predugih loptica i Radvanjska je realizovala prvu meč loptu za veliki trijumf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve