Nova vest
Tenis

Utorak, 13.09.2011.

10:58

Mediji: Đoković je stvarno najbolji

Vodeći svetski mediji veliku pažnju posvetili su trijumfu Novaka Đokovića na US Openu, a dominira konstatacija da je srpski teniser potvrdio da mu nema ravnog.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

List „Vašington post“ navodi da je finalni duel Đokovića i Rafaela Nadala „više ličio na duel dva boksera teške kategorije, nego na teniski meč, pošto su obojica razmenjivali snažne udarce“.

Finalni meč trajao je više od četiri sata, a srpski teniser slavio je sa 3:1 u setovima i došao do treće Gren slem titule u sezoni, a četvrte u karijeri.

Uprkos teškoj borbi, Đoković je bio taj koji je rivalu zadao više jakih udaraca i došao do svog prvog trijumfa na turniru u Njujorku“, navodi se u tekstu „Vašington posta“.

Američka televizija CNN konstatovala je da su Đoković i Nadal još jednom priredili „čas teniskih majstorija“ i navodi da je u pojedinim momentima delovalo kao da se radi o video igri.

Obojica su u nekim trenucima imali udarce koji kao da su bili navođeni laserom. Ipak, kao i tokom cele sezone, Đoković je bio bolji i na kraju došao do željenog rezultata“, ističe CNN.

List „Njujork tajms“ navodi da se Đoković revanširao španskom teniseru za poraz u prošlogodišnjem finalu turnira u Njujorku.

Ove godine stvari su se potpuno okrenule i sada se svi pitaju da li Đoković igra jednu od najuspešnijih sezona u istoriji tenisa. Srpski teniser je finale završio na pravi način i svrgnuo sa trona branioca titule Nadala“, kaže se u tekstu tog lista.

Britanski list „Indipendent“ ocenio je da je finale u Njujorku bilo senzacionalno.

„Đoković i Nadal su terali jedan drugog do krajnjih granica izdržljivosti i konstantno su izvodili vrhunske poteze“, navodi „Indipendent“.

Drugi britanski list „Gardijan“ piše da je Đoković potvrdio da je u ovom trenutku svetski teniski kralj, ali navodi da je morao dosta da se pomuči u finalu.

Taj list je podsetio i da je Đokoviću to šesta pobeda nad Nadalom u sezoni i da su sve bile u finalnim mečevima.

Njihovi potezi su doveli do delirijuma navijače na prepunim tribinama stadiona „Artur Eš“ u Njujorku“, zaključio je „Gardijan“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve