Ludnica u Madridu

Utakmicu u nedelju niko u Madridu ne želi da izgubi. Blagajne na stadionu Santijago Bernabeu su karte za utakmicu Reala protiv Majorke u nedelju rasprodale još prvog dana, a klub je do danas sa raznih strana primio preko 50 000 molbi za ulaznicu. Tapkaroši već uveliko koriste priliku da dobro zarade, a cene karata se kreću i do 800 eura na internetu...

Ana Kržavac Španija
Podeli

Navijači Reala koji veruju da je ovo najzanimljivija sezona Primere u istoriji čine sve moguće da bi došli do karte za utakmicu. Već nekoliko dana na stotine ljudi ne ide na posao da bi kampovalo ispred stadiona očajnički očekujući da se pojave tapkaroši, koji u proseku za jednu kartu naplaćuju oko 300 eura. Sam klub je dobio preko 50 000 individualnih zahteva za kartu za utakmicu, od čega preko 10 000 od predstavnika raznih medija. Zvaničnici kluba čine sve što je u njihovoj moći da odgovore na hiljade poziva koje dobijaju svaki dan, od kojih neki uključuju ponude za ulaznice u vrednosti od nekoliko hiljada eura.Pretpostavlja se da će se do nedelje broj molbi za ulaznice povećati na preko 100 000.

Stadion Santijago Bernabeu prima malo više od 80 000 ljudi, od toga 68 000 navijača sa sezonskim propusnicama. Ostatak se deli raznim gostima i prodaje na blagajnama, koje obično bez karata ostanu u roku od nekoliko sati. Do danas, cene su se približile neverovatnoj sumi od 1000 eura, a veruje se da će se taj broj još uvećati pred početak samog spektakla.

Sport

Najstarije, najvrelije, najbolje? Kopa Amerika, 42. izdanje

Deset južnoameričkih selekcija uz ‘podršku’ dve ekipe iz komšiluka igraće u Venecueli od 26. juna do 15. jula za titulu prvaka i trofej namenjen pobedniku Kopa Amerika.

‘Kopa’ je najstarije kontinentalno takmičenje, a u istoriji koja kreće od 1916. godine kada su nastupile selekcije Brazila, Argentine, Čilea i Urugvaja, najuspešniji su Argentinci i Urugvajci. Imaju po 14 titula, trinaest ‘normalnih’ i po jednu 1959. godine kada su odigrana dva prvenstva Južne Amerike.

Petostruki prvak sveta, Brazil, ‘samo’ sedam puta je pobeđivao na Kopa Amerika, a povremeno potpuno neozbiljnim nastupima (igrali klubovi, mlađe selekcije, kombinovani timovi) Brazilci su umeli da se opasno posvađaju sa Onima koji govore španski. Paragvaj (2), Peru (2), Bolivija i Kolumbija imaju ostalih šest trofeja, a do cilja nikada nisu stigli fudbaleri iz Čilea, Venecuele i Ekvadora.

Miloš Šaranović utorak 26.06. 11:45 Komentara: 5

Ana Ivanović:"Biću prva jednog dana"

U profesionalne teniske vode uplovila je kao devojčica, avgusta 2003. Do sada je uspela da stigne u finale ovogodišnjeg Rolan Garosa, gde je, kako kaže, od Žistin Enan izgubila zbog velike treme. Ana trenutno zauzima šestu poziciju  na svetskoj teniskoj rang-listi, a njene ambicije su mnogo veće. Trenutno ima veoma unosan ugovor sa Adidasom i hiljade obožavalaca širom sveta. Evo šta je ona na sve to izjavila španskim novinama "Marca":

EURO U21: Sedam rivala Srbije

U nedelju, 10. juna, u Holandiji počinje šesnaesti šampionat Evrope za igrače do 21 godine. B92 vam predstavlja sedam selekcija, koje će se sa nacionalnim timom Srbije boriti za naziv najboljeg na kontinentu.

Dušan Kosanović nedelja 10.06. 07:12 Komentara: 2