Nova vest
Košarka

Subota, 13.09.2014.

16:33

Kšiševski: Srbija je veoma talentovana

Selektor SAD Majk Kšiševski rekao je da nije iznenađen briljantnim nastupima Srbije u Španiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

On je posebno istakao Miloša Teodosića za kojeg je rekao da je vođa ove ekipe i dodao da njegov tim očekuje težak meč.

Srbija i Amerika sastaju se u nedelju od 21 čas u finalu Svetskog prvenstva u Španiji.

„Nikada ništa ne očekuje od druge strane, uvek sam fokusiran samo na Sjedinjene Države. Međutim, nisam iznenađen što Srbija odlično igra. Veoma, veoma su talentovani. Uvek sam voleo Teodosića. Prvi put sam ga video na šampionatu 2010. godine. Daje timu neverovatnu energiju. Tim je veoma dobro vođen. Biće zaista teška utakmica za nas“, smatra Kšiševski.

On je istakao da mu je selektor Srbije Aleksandar Đorđević nepoznanica kao trener, ali je

„Nisam Sašu mnogo pratio kao trenera, ali ono što sam video je da ima sjajan odnos sa svojim igračima. Njihovi igrači igraju s energijom kakvu je on imao na terenu. Zaista radi neverovatan posao.“

Ono za čime žale mnogi košarkaški zaljubljenici je što 1992. godine na OI u Barseloni pravi Drim tim nije igrao protiv Jugoslavije.

„Da je Jugoslavija igrala 1992. godine, bila bi zaista neverovatno težak protivnik. Da su sve te zemlje ostale na okupu i da su sada jedan tim, to bi bila sjajna ekipa, a i sada su pojedinačno sjajne ekipe. Sećam se tokom Univerzijade 1987. godine dasu imali odličnu ekipu. Doduše ne znam koliko je zaista bilo studenata u toj ekipi (smeh). Petrović i ostali... Igrali su zaista prelepu košarku“, kaže Kšiševski.

Nemate mnogo NBA zvezda u timu. Da li ste zbog toga menjali taktiku?

„Da vas pitam, da imate Kevina Durenta u timu, da li biste drugačije vodili tim? Da, vodili biste drugačije. Ne postoji niko kao on. Ako nemate nekog takvog, morate da se prilagodite.“

Finalni meč igra se u nedelju od 21 čas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve