Košarka 53

Subota, 13.09.2014.

16:33

Kšiševski: Srbija je veoma talentovana

Selektor SAD Majk Kšiševski rekao je da nije iznenađen briljantnim nastupima Srbije u Španiji.

Kšiševski: Srbija je veoma talentovana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Bane

pre 9 godina

Samo los dan njihov nam daje sansu za nesto ozbiljno.U suprotno pise nam se ne dobro ukoliko ih bude islo.No trenutno su daleko od nas u kosarci.Hteli da mi priznamo to ili ne.

Sportista

pre 9 godina

Ne mozete vi bez omalovazavanja protivnika. Inace veliki respekt za njihovog selektora i igrace.Vidi se kultura kod njih dok kod nas to nije nikad bilo. U svako slucaju ameri su svakako favoriti ali ni mi nismo bez sansi. Bice sjajan mec veceras ko god da pobedi.

najgore

pre 9 godina

Gledam nba I pratim basket od velikog pedje I citam komentare likova koji bukvalno prate od ovog prvenstva I vec su veliki magovi. nemojte da se k..te I da malarisete. lako je pricati a drugo izaci na teren I to realizovati posto oni sa druge strane igraju.

laRS0n

pre 9 godina

Smiriti Kleja Tomsona, pazita na skok u napadu i bice neizvesno. Da, i nadati se da Antoni Dejvis nece imati dobro sutersko vece, jer realno njega nema ko da brani ni u NBA a kamoli u rep. Srbije

Ex sns

pre 9 godina

Talentovani momci?
Slusaj Krizewski,nista ti jos nisi video,videces sutra sta ce vas snaci,mi cemo da vas pobedimo zainat,da bi ti sledeci x znao sa kim imas posla,videces sutra,polako,

Zona

pre 9 godina

Preuzeli smo žreb Špancima. A žreb je napravljen za njih. Da se oni razigravaju sa ozbiljnim ekipama dok se Ameri uspavljuju sa bašibozlukom. Kakva slatka osveta Špancima. Ameri nisu uopšte svesni šta će da se desi u finalu.

Robert

pre 9 godina

Po pravilima transkripcije u srpskom jeziku, poljsko prezime Krzy¿ewski trebalo bi da izgovaramo i pišemo Kšiževski.

RZ - iza bezvučnih suglasnika ide kao Š (Krzeszovice = Kšešovice), dok je u ostalim slučajevima Ž (Andrzej = Andžej, Grzegorz = Gžegož). Obratite pažnju da u prvom primeru SZ daje Š, dok kod prezimena košarkaškog trenera ne postoji slovna grupa SZ da bi to moglo biti Š.

¿ - čita se kao Ž (¿ywiec = Živjec). Iz razloga koji sam naveo, ne može da bude Š.

vuja

pre 9 godina

@Utisak vara
Voleo bih vise od svega da ih pobedimo, ali je to apsolutno neizvodljivo za sada. Hajdemo biti realni. Uglavnom, ovo je veliki uspeh za nasu reprezentaciju i ja im se klanjam. Da se ne lazemo, Francuzi su nas otkinuli u zadnoj cetvrtini i dobili su krila pred kojom bi svaka reprezentacija popustila. Samo objektivnoscu mozemo uraditi nesto, a ne zanemarivati greske i propuste. Tako se stvara savrsen tim.

Dag Kristi

pre 9 godina

Sjajno,dobili smo i selektora.Treba neko da vodi Savija,Calstroma,Mascerana,Demicelisa...Doduse,nije fudbalski trener,ali Ksisevski ce se prilagoditi.Ili to,ili Kapelo da postane Capelo.

Иван

pre 9 godina

А шта да каже тренер Американаца? Противник је опасан, играчи су му талентовани, бла-бла-бла.

Поента је да он нема појма ко му је противник. Па ни ми нисмо доскоро знали да Калинић уме онако да игра!? А нису ни могли знати, је је Америка је велика и моћна земља, па у њој постоји и неки систем. А тај систем каже: 1) да су играчи ту да играју оно што им тренер постави као тактику; 2) да је тренер ту само зато да постави тактику.; 3) да он не скупља информације о противнику, то раде други - његови помоћници; и 4) да помоћници то раде углавном ослањајући се на већ профиле играча које су разни НБА скаути одавно направили и који се чувају (уосталом, и за овакве прилике) у некој банци података.

Укратко, Кшишевски или како се већ изговара познаје само Крстића, Радуљицу, Богдановића и Бјелицу, као и Теодосића, због оног меча против Минесоте. О Калинићу зна искључиво оно што је видео у Шпанији. О Симоновићу сигурно не зна ништа, на пример, а баш тај Марко Симоновић може бити икс фактор у финалу. Јер, нико га не познаје, а једини од оних што једва улазе у игру може да ошине 2-3 тројке и начисто слуди Американце. Јер, сигуран сам да ће они пазити добро на Теодосића, Бјелицу, Богдановића, Радуљицу и Крстића, али уколико неко шести искочи, ти наши играчи добиће више простора.

Чудна је ова наша екипа: физички добра а интелигентна, као да је прављена за двобој са овим Америма. Харден је рупа у одбрани, али и центри су им млади, могли би Бјелица и Крстић да то искористе.

Utisak vara

pre 9 godina

@vuja
"raspali smo se pred francuzima" Da si gledao utakmicu ponovo/smireno, video bi da su Francuzi odigrali cetvrtinu vanzemaljski (10 trojki, 39 poena), a da su nasi odigrali odlicno - 29 (!) poena, 10 od 11 napada iskorisceno. Nasi su pobedili upravo zato sto se nisu raspali nego su igrali strpljivo i kombinatorno. Na kraju, ucinak i statistika fantasticnog Batuma su slabiji od Djordjeviceve igre protiv Litvanije 1995.

Merkur

pre 9 godina

Sećam se jednog intervjua od pre 12 godina na nekadašnjem Trećem kanalu sa Aleksandrom Šapićem, u kome ga je, između ostalog, voditeljka upitala o tada narednom našem meču u Indijanapolisu sa Amerikancima - na šta je on vrlo smireno i samouvereno odgovorio (parafraziram):"Jesu favoriti, ali ne znam što bismo se plašili sa ovim igračima koje imamo?! A i oni su ljudi - imaju po dve ruke i noge, kao i mi. Zašto da se unapred predajemo?!" Sve isto važi i za sutra.

Bane

pre 9 godina

@vuja Dali smo 29 poena i raspala nam se igra?! Oni dali 39 poena od toga 10 trojki (ne sećam se da sam to ikada video, čini mi se Italijani protiv Litvanije 2004 na OI), a kod nas Bogdanović 10 poena za 5 minuta, Krstić izuzetno siguran, slobodna bacanja na kraju 4 od 4 i tebi je to raspala igra? A jesi li razmišljao o psihologiji gubitnika kada dođe u priliku da postane pobednik pa ne ume da napravi taj "mali" korak pa se skrati korak, zadrhti ruka?Zašto Francuzi nisu prelomili ako su nas imali? Nego kada gube opuste ruku, a kada treba da povedu nešto krene naopako...

vuja

pre 9 godina

raspali smo se pred francuzima cim su poceli agresivno da igraju. da je mec potrajao jos par minuta, izgubili bismo. realno. ameri su fizicki spremniji, brze igraju i kreativniji su od nas u napadu.

Slavko Rs

pre 9 godina

Lako je protiv igrati protiv Finske,Meksika,Dominkinske Republike i Litvanije to su sve timovi sa jadnom odbranom,ne kazem da Ameri nisu jaki ali pravog protivnika jos oni nisu imali.Pozdrav

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Amerikanci imaju snagu,Srbi imaju pamet!
Amerikanci imaju individualni kvalitet,Srbi imaju kolektiv!
Amerikanci su surovi profesionalci,Srbi imaju drugarstvo!
Amerikanci imaju Ksisevskog,Srbi imaju kosarkaskog maga,Saleta!
Amerikanci imaju Hardena,Srbi imaju Braduljicu!
Amerikanci imaju Dejvisa,Srbi imaju carobnjaka Tea!

balkon, ponedeljak 20:00

pre 9 godina

Ne trudite se Hrvati, Srbija je petostruki prvak sveta u košarci. Mi smo legitimni naslednik svih uspeha prethodnih republika, po svim zakonima i pravilima. Ko vas je terao da rasturate državu, pa sad nemate istoriju... A od sutra, šestostruki prvak sveta - Srbija!

stiven

pre 9 godina

Plasite se malo ameri, osecam Vam strah. Salim se naravno. Mi u sustini moramo da igramo svoju kolektivnu igru protiv ovih azdaja, da probamo da iskontrolisemo skok u odbrani, da probamo da se suterski rasteretimo, da maksimalno ozbiljno pristupimo odbrani, i da ne gubimo prikljucak narocito u trecoj cetvrtini kad ameri imaju obicaj da melju. Ocekujem da neko od nasih ( Teo ili Bogdan prevashodno ) eksplodiraju sutra, pa sta bude. Napred Srbijo!

Grof

pre 9 godina

Profesor Nikolic je jednom rekao. POSTOJI SAMO AMERICKA SKOLA KOSARKE.
Zato smo tu gde jesmo posto smo kopirali i prilagodili americki sistem nama. Pored USA i nas tu je i LITVANIJA koja je i dalje jedini tim uz nas koji ne uvozi strance. Tako da bih licno voleo njih na postolju iako su me FRANCUZI odusevili igranjem kao MUSKARCI a ne kao Spanci i ITALIJANI koji samo da smuljaju i prevare. Sve u svemu mislim da ce ko god da bude treci biti zasluzeno i nadam se da cemo odigrati tu kobnu trecu cetvrtinu dobro i dobiti Amerikance. Znam da su sanse protiv njihovih drim timova male ali nasi kosarkasi su opet pokazali da zive svoje snove.
Zivela kosarka u SRBIJI.

NemanjaBB

pre 9 godina

Imaju dan vise odmora I igrace pod jakim steroidima koji lqgano mogu 60min da igraju. Jesu favoriti...ali, boli su I Spanci protiv Frqncuza, a lopta je okrugla.

andr

pre 9 godina

nema mnogo filozofije, potrebno je 'samo' ograničiti njihov skok u napadu i kradju lopti...takodje, ne raspasti se ako krenu u neku seriju vec i po cenu jaceg faula, sacuvati stabilnost u ritmu...
eto 'samo' to pa sta bude..

Ludak

pre 9 godina

Nema nikakve sumnje da su Amerikanci izmislili kosarku i to se jos uvek oseca. Ali, nema nikve sumnje ni da smo je mi shvatili na nas nacin. Sutra cemo videti te dve pozicije i vizije odnosno njihov susret.b

ivan

pre 9 godina

Mislim da smo mi jedina reprezentacija koja moze da im stvori ozbiljne probleme. Ako budemo drzali onaj nivo agresivnosti iz prethodne tri utakmice sve je moguce. I jos jedna bitna stvar, imacemo veliku vecinu publike na nasoj strani.

Krunska

pre 9 godina

hmm... uz svu kurtoaznost izjave, nesto mi govori da Krizevski stvarno tako misli... Bice zanimljivo videti sutra taktiku na Milosu (verovatno nevidjene flastercine do sada!), sto Sale vec sad podozreva, i mozda smisli spec. taktiku u tom smislu...

Strucnjak

pre 9 godina

Veliki Majk, legenda Duke-a, a i reprezentacije. Ljudima se cini da bi i baba mogla da vodi Amere do zlata, ali treba obuzdati ego svih tih zvezda i napraviti tim od njih sto od 2004 on odlicno radi...Sutra gledamo Amere koji deluju kao vanzemaljci sa Majkom na klupi, protiv nasih momaka sa ogromnim srcem predvodjenih Teom i igrackom, a trenerskom legendom u nastajanju Saletom..Neka bude scenario iz SPACEJAM-A s tim da neko od nasih bude Jordan!

Goblin

pre 9 godina

Ovaj čovek je uvek bio gospodin. Izvanredan trener i ličnost za poštovanje. Tek, uz sav respekt, nadamo se da će naš Sale i njegovi naslednici izaći kao pobednici sutra.

Corleone

pre 9 godina

Što je lepo čuti ovakve reči kad ih izgovori Kouč K, čovek legenda NCAA lige i još čuvenijeg koledža, čovek koji osvaja tri uzastopna zlata a pritom u timu imao jednog Kobija, Ajversona, LeBrona, Vejda, Hauarda, Karmela, Durantulu...

balkon, ponedeljak 20:00

pre 9 godina

Ne trudite se Hrvati, Srbija je petostruki prvak sveta u košarci. Mi smo legitimni naslednik svih uspeha prethodnih republika, po svim zakonima i pravilima. Ko vas je terao da rasturate državu, pa sad nemate istoriju... A od sutra, šestostruki prvak sveta - Srbija!

Goblin

pre 9 godina

Ovaj čovek je uvek bio gospodin. Izvanredan trener i ličnost za poštovanje. Tek, uz sav respekt, nadamo se da će naš Sale i njegovi naslednici izaći kao pobednici sutra.

Grof

pre 9 godina

Profesor Nikolic je jednom rekao. POSTOJI SAMO AMERICKA SKOLA KOSARKE.
Zato smo tu gde jesmo posto smo kopirali i prilagodili americki sistem nama. Pored USA i nas tu je i LITVANIJA koja je i dalje jedini tim uz nas koji ne uvozi strance. Tako da bih licno voleo njih na postolju iako su me FRANCUZI odusevili igranjem kao MUSKARCI a ne kao Spanci i ITALIJANI koji samo da smuljaju i prevare. Sve u svemu mislim da ce ko god da bude treci biti zasluzeno i nadam se da cemo odigrati tu kobnu trecu cetvrtinu dobro i dobiti Amerikance. Znam da su sanse protiv njihovih drim timova male ali nasi kosarkasi su opet pokazali da zive svoje snove.
Zivela kosarka u SRBIJI.

Strucnjak

pre 9 godina

Veliki Majk, legenda Duke-a, a i reprezentacije. Ljudima se cini da bi i baba mogla da vodi Amere do zlata, ali treba obuzdati ego svih tih zvezda i napraviti tim od njih sto od 2004 on odlicno radi...Sutra gledamo Amere koji deluju kao vanzemaljci sa Majkom na klupi, protiv nasih momaka sa ogromnim srcem predvodjenih Teom i igrackom, a trenerskom legendom u nastajanju Saletom..Neka bude scenario iz SPACEJAM-A s tim da neko od nasih bude Jordan!

Krunska

pre 9 godina

hmm... uz svu kurtoaznost izjave, nesto mi govori da Krizevski stvarno tako misli... Bice zanimljivo videti sutra taktiku na Milosu (verovatno nevidjene flastercine do sada!), sto Sale vec sad podozreva, i mozda smisli spec. taktiku u tom smislu...

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Amerikanci imaju snagu,Srbi imaju pamet!
Amerikanci imaju individualni kvalitet,Srbi imaju kolektiv!
Amerikanci su surovi profesionalci,Srbi imaju drugarstvo!
Amerikanci imaju Ksisevskog,Srbi imaju kosarkaskog maga,Saleta!
Amerikanci imaju Hardena,Srbi imaju Braduljicu!
Amerikanci imaju Dejvisa,Srbi imaju carobnjaka Tea!

stiven

pre 9 godina

Plasite se malo ameri, osecam Vam strah. Salim se naravno. Mi u sustini moramo da igramo svoju kolektivnu igru protiv ovih azdaja, da probamo da iskontrolisemo skok u odbrani, da probamo da se suterski rasteretimo, da maksimalno ozbiljno pristupimo odbrani, i da ne gubimo prikljucak narocito u trecoj cetvrtini kad ameri imaju obicaj da melju. Ocekujem da neko od nasih ( Teo ili Bogdan prevashodno ) eksplodiraju sutra, pa sta bude. Napred Srbijo!

NemanjaBB

pre 9 godina

Imaju dan vise odmora I igrace pod jakim steroidima koji lqgano mogu 60min da igraju. Jesu favoriti...ali, boli su I Spanci protiv Frqncuza, a lopta je okrugla.

Corleone

pre 9 godina

Što je lepo čuti ovakve reči kad ih izgovori Kouč K, čovek legenda NCAA lige i još čuvenijeg koledža, čovek koji osvaja tri uzastopna zlata a pritom u timu imao jednog Kobija, Ajversona, LeBrona, Vejda, Hauarda, Karmela, Durantulu...

Slavko Rs

pre 9 godina

Lako je protiv igrati protiv Finske,Meksika,Dominkinske Republike i Litvanije to su sve timovi sa jadnom odbranom,ne kazem da Ameri nisu jaki ali pravog protivnika jos oni nisu imali.Pozdrav

andr

pre 9 godina

nema mnogo filozofije, potrebno je 'samo' ograničiti njihov skok u napadu i kradju lopti...takodje, ne raspasti se ako krenu u neku seriju vec i po cenu jaceg faula, sacuvati stabilnost u ritmu...
eto 'samo' to pa sta bude..

ivan

pre 9 godina

Mislim da smo mi jedina reprezentacija koja moze da im stvori ozbiljne probleme. Ako budemo drzali onaj nivo agresivnosti iz prethodne tri utakmice sve je moguce. I jos jedna bitna stvar, imacemo veliku vecinu publike na nasoj strani.

Utisak vara

pre 9 godina

@vuja
"raspali smo se pred francuzima" Da si gledao utakmicu ponovo/smireno, video bi da su Francuzi odigrali cetvrtinu vanzemaljski (10 trojki, 39 poena), a da su nasi odigrali odlicno - 29 (!) poena, 10 od 11 napada iskorisceno. Nasi su pobedili upravo zato sto se nisu raspali nego su igrali strpljivo i kombinatorno. Na kraju, ucinak i statistika fantasticnog Batuma su slabiji od Djordjeviceve igre protiv Litvanije 1995.

Иван

pre 9 godina

А шта да каже тренер Американаца? Противник је опасан, играчи су му талентовани, бла-бла-бла.

Поента је да он нема појма ко му је противник. Па ни ми нисмо доскоро знали да Калинић уме онако да игра!? А нису ни могли знати, је је Америка је велика и моћна земља, па у њој постоји и неки систем. А тај систем каже: 1) да су играчи ту да играју оно што им тренер постави као тактику; 2) да је тренер ту само зато да постави тактику.; 3) да он не скупља информације о противнику, то раде други - његови помоћници; и 4) да помоћници то раде углавном ослањајући се на већ профиле играча које су разни НБА скаути одавно направили и који се чувају (уосталом, и за овакве прилике) у некој банци података.

Укратко, Кшишевски или како се већ изговара познаје само Крстића, Радуљицу, Богдановића и Бјелицу, као и Теодосића, због оног меча против Минесоте. О Калинићу зна искључиво оно што је видео у Шпанији. О Симоновићу сигурно не зна ништа, на пример, а баш тај Марко Симоновић може бити икс фактор у финалу. Јер, нико га не познаје, а једини од оних што једва улазе у игру може да ошине 2-3 тројке и начисто слуди Американце. Јер, сигуран сам да ће они пазити добро на Теодосића, Бјелицу, Богдановића, Радуљицу и Крстића, али уколико неко шести искочи, ти наши играчи добиће више простора.

Чудна је ова наша екипа: физички добра а интелигентна, као да је прављена за двобој са овим Америма. Харден је рупа у одбрани, али и центри су им млади, могли би Бјелица и Крстић да то искористе.

Merkur

pre 9 godina

Sećam se jednog intervjua od pre 12 godina na nekadašnjem Trećem kanalu sa Aleksandrom Šapićem, u kome ga je, između ostalog, voditeljka upitala o tada narednom našem meču u Indijanapolisu sa Amerikancima - na šta je on vrlo smireno i samouvereno odgovorio (parafraziram):"Jesu favoriti, ali ne znam što bismo se plašili sa ovim igračima koje imamo?! A i oni su ljudi - imaju po dve ruke i noge, kao i mi. Zašto da se unapred predajemo?!" Sve isto važi i za sutra.

Ludak

pre 9 godina

Nema nikakve sumnje da su Amerikanci izmislili kosarku i to se jos uvek oseca. Ali, nema nikve sumnje ni da smo je mi shvatili na nas nacin. Sutra cemo videti te dve pozicije i vizije odnosno njihov susret.b

Bane

pre 9 godina

@vuja Dali smo 29 poena i raspala nam se igra?! Oni dali 39 poena od toga 10 trojki (ne sećam se da sam to ikada video, čini mi se Italijani protiv Litvanije 2004 na OI), a kod nas Bogdanović 10 poena za 5 minuta, Krstić izuzetno siguran, slobodna bacanja na kraju 4 od 4 i tebi je to raspala igra? A jesi li razmišljao o psihologiji gubitnika kada dođe u priliku da postane pobednik pa ne ume da napravi taj "mali" korak pa se skrati korak, zadrhti ruka?Zašto Francuzi nisu prelomili ako su nas imali? Nego kada gube opuste ruku, a kada treba da povedu nešto krene naopako...

Dag Kristi

pre 9 godina

Sjajno,dobili smo i selektora.Treba neko da vodi Savija,Calstroma,Mascerana,Demicelisa...Doduse,nije fudbalski trener,ali Ksisevski ce se prilagoditi.Ili to,ili Kapelo da postane Capelo.

vuja

pre 9 godina

raspali smo se pred francuzima cim su poceli agresivno da igraju. da je mec potrajao jos par minuta, izgubili bismo. realno. ameri su fizicki spremniji, brze igraju i kreativniji su od nas u napadu.

vuja

pre 9 godina

@Utisak vara
Voleo bih vise od svega da ih pobedimo, ali je to apsolutno neizvodljivo za sada. Hajdemo biti realni. Uglavnom, ovo je veliki uspeh za nasu reprezentaciju i ja im se klanjam. Da se ne lazemo, Francuzi su nas otkinuli u zadnoj cetvrtini i dobili su krila pred kojom bi svaka reprezentacija popustila. Samo objektivnoscu mozemo uraditi nesto, a ne zanemarivati greske i propuste. Tako se stvara savrsen tim.

laRS0n

pre 9 godina

Smiriti Kleja Tomsona, pazita na skok u napadu i bice neizvesno. Da, i nadati se da Antoni Dejvis nece imati dobro sutersko vece, jer realno njega nema ko da brani ni u NBA a kamoli u rep. Srbije

Zona

pre 9 godina

Preuzeli smo žreb Špancima. A žreb je napravljen za njih. Da se oni razigravaju sa ozbiljnim ekipama dok se Ameri uspavljuju sa bašibozlukom. Kakva slatka osveta Špancima. Ameri nisu uopšte svesni šta će da se desi u finalu.

Robert

pre 9 godina

Po pravilima transkripcije u srpskom jeziku, poljsko prezime Krzy¿ewski trebalo bi da izgovaramo i pišemo Kšiževski.

RZ - iza bezvučnih suglasnika ide kao Š (Krzeszovice = Kšešovice), dok je u ostalim slučajevima Ž (Andrzej = Andžej, Grzegorz = Gžegož). Obratite pažnju da u prvom primeru SZ daje Š, dok kod prezimena košarkaškog trenera ne postoji slovna grupa SZ da bi to moglo biti Š.

¿ - čita se kao Ž (¿ywiec = Živjec). Iz razloga koji sam naveo, ne može da bude Š.

Ex sns

pre 9 godina

Talentovani momci?
Slusaj Krizewski,nista ti jos nisi video,videces sutra sta ce vas snaci,mi cemo da vas pobedimo zainat,da bi ti sledeci x znao sa kim imas posla,videces sutra,polako,

najgore

pre 9 godina

Gledam nba I pratim basket od velikog pedje I citam komentare likova koji bukvalno prate od ovog prvenstva I vec su veliki magovi. nemojte da se k..te I da malarisete. lako je pricati a drugo izaci na teren I to realizovati posto oni sa druge strane igraju.

Sportista

pre 9 godina

Ne mozete vi bez omalovazavanja protivnika. Inace veliki respekt za njihovog selektora i igrace.Vidi se kultura kod njih dok kod nas to nije nikad bilo. U svako slucaju ameri su svakako favoriti ali ni mi nismo bez sansi. Bice sjajan mec veceras ko god da pobedi.

Bane

pre 9 godina

Samo los dan njihov nam daje sansu za nesto ozbiljno.U suprotno pise nam se ne dobro ukoliko ih bude islo.No trenutno su daleko od nas u kosarci.Hteli da mi priznamo to ili ne.

vuja

pre 9 godina

raspali smo se pred francuzima cim su poceli agresivno da igraju. da je mec potrajao jos par minuta, izgubili bismo. realno. ameri su fizicki spremniji, brze igraju i kreativniji su od nas u napadu.

NemanjaBB

pre 9 godina

Imaju dan vise odmora I igrace pod jakim steroidima koji lqgano mogu 60min da igraju. Jesu favoriti...ali, boli su I Spanci protiv Frqncuza, a lopta je okrugla.

vuja

pre 9 godina

@Utisak vara
Voleo bih vise od svega da ih pobedimo, ali je to apsolutno neizvodljivo za sada. Hajdemo biti realni. Uglavnom, ovo je veliki uspeh za nasu reprezentaciju i ja im se klanjam. Da se ne lazemo, Francuzi su nas otkinuli u zadnoj cetvrtini i dobili su krila pred kojom bi svaka reprezentacija popustila. Samo objektivnoscu mozemo uraditi nesto, a ne zanemarivati greske i propuste. Tako se stvara savrsen tim.

balkon, ponedeljak 20:00

pre 9 godina

Ne trudite se Hrvati, Srbija je petostruki prvak sveta u košarci. Mi smo legitimni naslednik svih uspeha prethodnih republika, po svim zakonima i pravilima. Ko vas je terao da rasturate državu, pa sad nemate istoriju... A od sutra, šestostruki prvak sveta - Srbija!

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Amerikanci imaju snagu,Srbi imaju pamet!
Amerikanci imaju individualni kvalitet,Srbi imaju kolektiv!
Amerikanci su surovi profesionalci,Srbi imaju drugarstvo!
Amerikanci imaju Ksisevskog,Srbi imaju kosarkaskog maga,Saleta!
Amerikanci imaju Hardena,Srbi imaju Braduljicu!
Amerikanci imaju Dejvisa,Srbi imaju carobnjaka Tea!

Grof

pre 9 godina

Profesor Nikolic je jednom rekao. POSTOJI SAMO AMERICKA SKOLA KOSARKE.
Zato smo tu gde jesmo posto smo kopirali i prilagodili americki sistem nama. Pored USA i nas tu je i LITVANIJA koja je i dalje jedini tim uz nas koji ne uvozi strance. Tako da bih licno voleo njih na postolju iako su me FRANCUZI odusevili igranjem kao MUSKARCI a ne kao Spanci i ITALIJANI koji samo da smuljaju i prevare. Sve u svemu mislim da ce ko god da bude treci biti zasluzeno i nadam se da cemo odigrati tu kobnu trecu cetvrtinu dobro i dobiti Amerikance. Znam da su sanse protiv njihovih drim timova male ali nasi kosarkasi su opet pokazali da zive svoje snove.
Zivela kosarka u SRBIJI.

Slavko Rs

pre 9 godina

Lako je protiv igrati protiv Finske,Meksika,Dominkinske Republike i Litvanije to su sve timovi sa jadnom odbranom,ne kazem da Ameri nisu jaki ali pravog protivnika jos oni nisu imali.Pozdrav

ivan

pre 9 godina

Mislim da smo mi jedina reprezentacija koja moze da im stvori ozbiljne probleme. Ako budemo drzali onaj nivo agresivnosti iz prethodne tri utakmice sve je moguce. I jos jedna bitna stvar, imacemo veliku vecinu publike na nasoj strani.

Krunska

pre 9 godina

hmm... uz svu kurtoaznost izjave, nesto mi govori da Krizevski stvarno tako misli... Bice zanimljivo videti sutra taktiku na Milosu (verovatno nevidjene flastercine do sada!), sto Sale vec sad podozreva, i mozda smisli spec. taktiku u tom smislu...

stiven

pre 9 godina

Plasite se malo ameri, osecam Vam strah. Salim se naravno. Mi u sustini moramo da igramo svoju kolektivnu igru protiv ovih azdaja, da probamo da iskontrolisemo skok u odbrani, da probamo da se suterski rasteretimo, da maksimalno ozbiljno pristupimo odbrani, i da ne gubimo prikljucak narocito u trecoj cetvrtini kad ameri imaju obicaj da melju. Ocekujem da neko od nasih ( Teo ili Bogdan prevashodno ) eksplodiraju sutra, pa sta bude. Napred Srbijo!

Bane

pre 9 godina

@vuja Dali smo 29 poena i raspala nam se igra?! Oni dali 39 poena od toga 10 trojki (ne sećam se da sam to ikada video, čini mi se Italijani protiv Litvanije 2004 na OI), a kod nas Bogdanović 10 poena za 5 minuta, Krstić izuzetno siguran, slobodna bacanja na kraju 4 od 4 i tebi je to raspala igra? A jesi li razmišljao o psihologiji gubitnika kada dođe u priliku da postane pobednik pa ne ume da napravi taj "mali" korak pa se skrati korak, zadrhti ruka?Zašto Francuzi nisu prelomili ako su nas imali? Nego kada gube opuste ruku, a kada treba da povedu nešto krene naopako...

Dag Kristi

pre 9 godina

Sjajno,dobili smo i selektora.Treba neko da vodi Savija,Calstroma,Mascerana,Demicelisa...Doduse,nije fudbalski trener,ali Ksisevski ce se prilagoditi.Ili to,ili Kapelo da postane Capelo.

Иван

pre 9 godina

А шта да каже тренер Американаца? Противник је опасан, играчи су му талентовани, бла-бла-бла.

Поента је да он нема појма ко му је противник. Па ни ми нисмо доскоро знали да Калинић уме онако да игра!? А нису ни могли знати, је је Америка је велика и моћна земља, па у њој постоји и неки систем. А тај систем каже: 1) да су играчи ту да играју оно што им тренер постави као тактику; 2) да је тренер ту само зато да постави тактику.; 3) да он не скупља информације о противнику, то раде други - његови помоћници; и 4) да помоћници то раде углавном ослањајући се на већ профиле играча које су разни НБА скаути одавно направили и који се чувају (уосталом, и за овакве прилике) у некој банци података.

Укратко, Кшишевски или како се већ изговара познаје само Крстића, Радуљицу, Богдановића и Бјелицу, као и Теодосића, због оног меча против Минесоте. О Калинићу зна искључиво оно што је видео у Шпанији. О Симоновићу сигурно не зна ништа, на пример, а баш тај Марко Симоновић може бити икс фактор у финалу. Јер, нико га не познаје, а једини од оних што једва улазе у игру може да ошине 2-3 тројке и начисто слуди Американце. Јер, сигуран сам да ће они пазити добро на Теодосића, Бјелицу, Богдановића, Радуљицу и Крстића, али уколико неко шести искочи, ти наши играчи добиће више простора.

Чудна је ова наша екипа: физички добра а интелигентна, као да је прављена за двобој са овим Америма. Харден је рупа у одбрани, али и центри су им млади, могли би Бјелица и Крстић да то искористе.

Utisak vara

pre 9 godina

@vuja
"raspali smo se pred francuzima" Da si gledao utakmicu ponovo/smireno, video bi da su Francuzi odigrali cetvrtinu vanzemaljski (10 trojki, 39 poena), a da su nasi odigrali odlicno - 29 (!) poena, 10 od 11 napada iskorisceno. Nasi su pobedili upravo zato sto se nisu raspali nego su igrali strpljivo i kombinatorno. Na kraju, ucinak i statistika fantasticnog Batuma su slabiji od Djordjeviceve igre protiv Litvanije 1995.

Goblin

pre 9 godina

Ovaj čovek je uvek bio gospodin. Izvanredan trener i ličnost za poštovanje. Tek, uz sav respekt, nadamo se da će naš Sale i njegovi naslednici izaći kao pobednici sutra.

Corleone

pre 9 godina

Što je lepo čuti ovakve reči kad ih izgovori Kouč K, čovek legenda NCAA lige i još čuvenijeg koledža, čovek koji osvaja tri uzastopna zlata a pritom u timu imao jednog Kobija, Ajversona, LeBrona, Vejda, Hauarda, Karmela, Durantulu...

Strucnjak

pre 9 godina

Veliki Majk, legenda Duke-a, a i reprezentacije. Ljudima se cini da bi i baba mogla da vodi Amere do zlata, ali treba obuzdati ego svih tih zvezda i napraviti tim od njih sto od 2004 on odlicno radi...Sutra gledamo Amere koji deluju kao vanzemaljci sa Majkom na klupi, protiv nasih momaka sa ogromnim srcem predvodjenih Teom i igrackom, a trenerskom legendom u nastajanju Saletom..Neka bude scenario iz SPACEJAM-A s tim da neko od nasih bude Jordan!

andr

pre 9 godina

nema mnogo filozofije, potrebno je 'samo' ograničiti njihov skok u napadu i kradju lopti...takodje, ne raspasti se ako krenu u neku seriju vec i po cenu jaceg faula, sacuvati stabilnost u ritmu...
eto 'samo' to pa sta bude..

Merkur

pre 9 godina

Sećam se jednog intervjua od pre 12 godina na nekadašnjem Trećem kanalu sa Aleksandrom Šapićem, u kome ga je, između ostalog, voditeljka upitala o tada narednom našem meču u Indijanapolisu sa Amerikancima - na šta je on vrlo smireno i samouvereno odgovorio (parafraziram):"Jesu favoriti, ali ne znam što bismo se plašili sa ovim igračima koje imamo?! A i oni su ljudi - imaju po dve ruke i noge, kao i mi. Zašto da se unapred predajemo?!" Sve isto važi i za sutra.

Robert

pre 9 godina

Po pravilima transkripcije u srpskom jeziku, poljsko prezime Krzy¿ewski trebalo bi da izgovaramo i pišemo Kšiževski.

RZ - iza bezvučnih suglasnika ide kao Š (Krzeszovice = Kšešovice), dok je u ostalim slučajevima Ž (Andrzej = Andžej, Grzegorz = Gžegož). Obratite pažnju da u prvom primeru SZ daje Š, dok kod prezimena košarkaškog trenera ne postoji slovna grupa SZ da bi to moglo biti Š.

¿ - čita se kao Ž (¿ywiec = Živjec). Iz razloga koji sam naveo, ne može da bude Š.

Ludak

pre 9 godina

Nema nikakve sumnje da su Amerikanci izmislili kosarku i to se jos uvek oseca. Ali, nema nikve sumnje ni da smo je mi shvatili na nas nacin. Sutra cemo videti te dve pozicije i vizije odnosno njihov susret.b

laRS0n

pre 9 godina

Smiriti Kleja Tomsona, pazita na skok u napadu i bice neizvesno. Da, i nadati se da Antoni Dejvis nece imati dobro sutersko vece, jer realno njega nema ko da brani ni u NBA a kamoli u rep. Srbije

Zona

pre 9 godina

Preuzeli smo žreb Špancima. A žreb je napravljen za njih. Da se oni razigravaju sa ozbiljnim ekipama dok se Ameri uspavljuju sa bašibozlukom. Kakva slatka osveta Špancima. Ameri nisu uopšte svesni šta će da se desi u finalu.

Ex sns

pre 9 godina

Talentovani momci?
Slusaj Krizewski,nista ti jos nisi video,videces sutra sta ce vas snaci,mi cemo da vas pobedimo zainat,da bi ti sledeci x znao sa kim imas posla,videces sutra,polako,

najgore

pre 9 godina

Gledam nba I pratim basket od velikog pedje I citam komentare likova koji bukvalno prate od ovog prvenstva I vec su veliki magovi. nemojte da se k..te I da malarisete. lako je pricati a drugo izaci na teren I to realizovati posto oni sa druge strane igraju.

Sportista

pre 9 godina

Ne mozete vi bez omalovazavanja protivnika. Inace veliki respekt za njihovog selektora i igrace.Vidi se kultura kod njih dok kod nas to nije nikad bilo. U svako slucaju ameri su svakako favoriti ali ni mi nismo bez sansi. Bice sjajan mec veceras ko god da pobedi.

Bane

pre 9 godina

Samo los dan njihov nam daje sansu za nesto ozbiljno.U suprotno pise nam se ne dobro ukoliko ih bude islo.No trenutno su daleko od nas u kosarci.Hteli da mi priznamo to ili ne.