Nina Kolundžija

Đorđević: Ovo je za nas finale

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je meč sa Grčkom finale za našu reprezentaciju.

Komentari: 91

Srbija se sastaje sa Grcima u osmini finala Svetskog prvenstva u nedelju od 18 časova.

Đorđević kaže da ekipa mirno ulazi u taj duel. "Ovo je za nas finale, najvažnija utakmica", izjavio je selector.

„Grci su sigurno jedan od najdisciplinovanijih ekipa na ovom prvenstvu, ekipa koja igra timsku košarku, brzu, agresivnu, takmičarsku. Mnogo iskustva imaju, iskustva potrebnog za osvajanje titula, imaju igrače koji su igrali mnogo finala. Jedanizuzetno ozbiljan protivnik. Svih pet utakmica su pobedili. Mi smo gledali sve te utakmice i videli da sa sigurnošću igraju svoju igru, nametnuli su. Međutim, ja sam miran jer mislim da imamo kvalitet da odgovorimo na takvu igru pre svega odbrambeno“, rekao je Đorđević.

Reprezentacija Srbije je tokom pripremnog perioda izgubila od selekcije Grčke za koju tada nisu igrali Kaletes i Burusis. Međutim, ni u našem timu tada nisu bili Teodosić i Krstić.

„Timska igra, mnogo dodavanje, vrte svaku akciju da bi došli do poslednjih osam sekundi tokom kojih urade ono što su zacrtali. Stalno su sa dva plejmejkera u igri, da li su to Kalates i Zizis, koji počinju utakmicu, pa onda ulazi Slukas s odličnom energijom. Imaju dobru dubinu sa Burusisom, dobili su igrača koji je u vrhunskoj formi i zrelim godinama, zatim Papanikolau koji imaju fenomenalnu energiju, Adetokumbo sa sjajnim atletskim sposobnostima, Kajmakoglu, igrač sa mnogo evroligaških utakmica i finala. Sa Kacikarisom se znaju svi igrači veoma dugo, neki igrači su sa njima počeli da igraju. Imaju hemiju i na nama je to da razbijemo“, kaže selektor Srbije.

Košarkaši Srbije imali su lagan trening u u suboru ujutro. Uveče će trenirati u pomoćnoj dvorani, a potom na dan utakmice u Madrid Areni gde će i igrati meč.

Analizu igre reprezentacije Grčke možete pročitati u tekstu Saše Ozma.

prethodna strana 1 / 22 sledeca idi na stranu