Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.07.2010.

13:46

Van Bomel ljut na Veba

Fudbalski reprezentativac Holandije Mark van Bomel ocenio je da je sudija finalne utakmice na Svetskom prvenstvu Hauard Veb uticao na ishod meča.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Španija je prvi put u istoriji trijumfovala na Svetskom prvenstvu, pošto je pobedila Holandiju sa 1:0, golom Andresa Inijeste u 116. minutu.

Sudija Hauard Veb dodelio je na tom meču 14 žutih kartona i jedan crveni karton - holandskom reprezentativcu Džoniju Hejtingi, a Van Bomel smatra da je Englez svojim kriterijumom uticao na ishod utakmice.

"Svi jasno mogu da vide da je uticao na rezultat. Nisam zadovoljan drugim mestom. Plasmanom u finale izjednačili smo najbolji rezultat nacionalnog tima na svetskim prvenstvima, ali to ništa ne znači. Nemamo ništa", rekao je Van Bomel medijima.

"Mislim da ova ekipa zaslužuje više, ovaj poraz ću nositi do kraja života", dodao je on.

Takodje, ni Najdžel de Jong nije zadovoljan sudjenjem.

"Sudija je mnogo uticao. Grseske su deo sudjenja, ali u finalu smo imali manje sreće sa tim", rekao je on.

Fudbaler Mančester sitija priznao je da su reprezentativci Holandije očekivali izvodjenje jedanaesteraca, ali je Inijesta četiri minuta pre kraja drugog produžetka postigao gol.

"Kada igrate u finalu želite da pobedite po svaku cenu. Borili smo se da dodjemo do penala, pošto smo bili uvereni da će (golman) Martin (Stekelenburg) odbraniti jedan ili dva", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve