Fudbal 113

Ponedeljak, 12.07.2010.

13:46

Van Bomel ljut na Veba

Fudbalski reprezentativac Holandije Mark van Bomel ocenio je da je sudija finalne utakmice na Svetskom prvenstvu Hauard Veb uticao na ishod meča.

Van Bomel ljut na Veba IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

113 Komentari

Sortiraj po:

toja 70

pre 13 godina

Protiv Portugala prosli golom iz ofsajda,protiv Paragvaja sudija u prvom poluvremenu digao ofsajd Kavaniju kad bi izasao amm pred Kasiljjasom,nije bio,Miler dobio na pravdi Boga dugi zuti da ne bi mogao da igra protiv njih,u finalu Pujolu nema ni faul a za crveni je ono sto je pokusao i delimicno uspeo da uradi Robenu,a verovatno je i Inijesta bio u ofsajdu kod pasa Toresa pre poslednjeg Fabregasovog,covek koji je presekao taj pas nije nikako mogao da stigne da napravi ofsajd,pa sad ako to nije od uticaja onda ne znam sta je!!!!!

Okanite se Veba i vratite se na svoje dobro placene poslove

pre 13 godina

Meni su ove 2 izjave vrhunac licemerja. Pa taj Van Bomel (inace najprljaviji aktivni igrac) je prvo pokusao da da gol iz fer-plej auta, svaki duel mu je bio start na stajacu nogu (a tako se lomi noga) i bunio se za svaku odluku. A ko poznaje medicinu moze da vam nabroji najmanje 3 nacina na koji je De Jong mogao da usmrti Alonsa onim udarcem. E sad, Pujolov start jeste po pravilima (kao zadnji igrac odbrane) bio za crveni, ali bi bilo nepravedno da Spanci prvi ostanu sa igracem manje. A da je Roben bio pametan, kao Inijesta u duelu sa Heitingom, mozda bi Webb i pokazao crveni. Na kraju krajeva, Holandjani, osim krvickih startova i 2 kontre kada je Roben pretrcao celu odbranu Spanije, nisu nista ni pokazali u finalu i zasluzeno su ga izgubili.
(ChatNick, 12. jul 2010 23:53)

Potpuno se slazem s tobom.Samo mislim da onaj Pujolov start nije bio prekrsaj,ako se bolje pogleda ponovljeni snimak vidi se da ni Roben nije bio naivan u tom duelu.Ni govora o penalu i crvenom.Jesam navijao za Holandiju ali spanci su ipak zasluzeno dobili.Ovo je smijesno sto se zale na sudjenje.Nemaju konkretne razloge,samo kazu "sudija uticao".Cime je to direktno uticao,gospodo?A iskljucenje Heitinge je skroz opravdano.Vrlo dobro je odradio posao.Ionako je bilo najgrublje finale u istoriji.Ne moze se odsuditi perfektno nijedna utakmica.I ja sam sudija,pa znam zasto to sve pricam.

nisam sudija

pre 13 godina

Van Bomel mi nije nimalo simpatičan, ali ipak želim da kažem jednu stvar. To je odličan igrač. Zašto respektujem njegovu igru na ovom prvenstvu, posebno u finalnoj utakmici. Zato što je odlično dozirao grubost. Onoliko koliko je potrebno da uništava igru protivnika, a kada je zasluženo kažnjen žutim kartonom, malo je digao nogu sa gasa i njegovi su startovi postali odmereniji. Možda je sudija ipak mogao da mu pokaže drugi žuti, ali onda je mogao još trojci - četvorici (i Špancima), a nije. Dalje, priča o Holanđanima koji su igrali prljavo, a Španci kao lepršavo, samo na pas i dribling, lišena je spremnosti da se tok utakmice realno sagleda. Španci su isto igrali prljavo. Manje grubo, ali ne manje prljavo. Folirali su, padali, glumili (a najviše famozni Iniesta), a kada sudija nije nasedao na lošu glumu, jurili ga i mahali rukom u vazduhu imitirajući pokazivanje kartona jer je, naravno, lakše protivnika pobediti sa igračem više. Ali to ne umanjuje uspeh Španaca, njihova se taktika (lukavstvo) isplatila, Holanđanima njihova nije. Prosto ko pasulj, saberi - oduzmi Španci su bili bolji u svemu. I u igri i u onom drugom. A da, strpljivo sam čitao komentare ova dva dana i uopšte mi nije jasno zašto smo toliko emotivni u vezi ove utakmice. Šta me briga ko je prvak sveta, ako to već Srbija nije! A mi zapenili, te De Jong je ubica, te Van Bomel je g...o, te Španci su cigani i lopovi. E jesmo čudan narod!

Јехуди

pre 13 godina

Ван Бомел је морао добити црвени картон против Уругваја! А о Де Јонговом старту над Алонсом да не говорим...

Ово само показује да ни Ван Бомел ни Де Јонг немају секунде ни образа ни морала...

ChatNick

pre 13 godina

Meni su ove 2 izjave vrhunac licemerja. Pa taj Van Bomel (inace najprljaviji aktivni igrac) je prvo pokusao da da gol iz fer-plej auta, svaki duel mu je bio start na stajacu nogu (a tako se lomi noga) i bunio se za svaku odluku. A ko poznaje medicinu moze da vam nabroji najmanje 3 nacina na koji je De Jong mogao da usmrti Alonsa onim udarcem. E sad, Pujolov start jeste po pravilima (kao zadnji igrac odbrane) bio za crveni, ali bi bilo nepravedno da Spanci prvi ostanu sa igracem manje. A da je Roben bio pametan, kao Inijesta u duelu sa Heitingom, mozda bi Webb i pokazao crveni. Na kraju krajeva, Holandjani, osim krvickih startova i 2 kontre kada je Roben pretrcao celu odbranu Spanije, nisu nista ni pokazali u finalu i zasluzeno su ga izgubili.

chelsea

pre 13 godina

Не сећате се кад смо играли против Шпаније па судија продужио утакмицу док не победе. Јел фер-плеј пуштање воде поле победе Интера и Валдезово јурење Муриња. И ви који навијате за Шпанију сами видите да су играли слабо, горе од многих репрезентација. Али су имали помоћ судија. Зато нон-стоп причате отрцану фразу играли најлепши фудбал. А дали једноцифрен број голова.

FcB4E |

pre 13 godina

Ja nzm sta je sa ovim "gubitnicima"
de jong je trebao direktan crveni, pa mozda i heitinga (za start nad iniestom)... onda, iniesta je ruzno reagovao nad van bommelom, ali je ovaj kao KONJ (da izivinete na ovkvom izrazu)... ajd sto je napravio najvise faulova na SP-u, nego ima i najvise Zutih kartona... i, oni nesto da se bune :S :S S:

vise nego zasluzena pobjeda ;))

SAMI GYAN !!! ;)

pre 13 godina

(Marko, 12. jul 2010 18:07)
Bravo Marko, ja spomenuo 98u a oni meni da sam jadan, hvala Bogu pa ima vise onih koji ne mogu da zaborave Bergkampa, Klajverta i ostale kako su tukli nase i ponizavali! To im nikad necu oprostiti! I uvek cu navijati protiv njih! Van Bomel je za tvorza i to onaj njihov u Hagu!

spanci jesu cigani al su najbolji

pre 13 godina

" Andjela" aj ti lepo u kuhinju,nije fudbal za tebe. "Sudija" ti s takvim pogledom na fudbal mozes suditi u betonskoj i to ako imas vezu a ti "krokodile" tvoja glupost je ipak najveca ovde, ko da ti je van bomel brat!

Najviše dobijenih duela na SP!

pre 13 godina

Pričajte šta hoćete, ali i dalje tvrdim:

kada bih sastavljao ekipu prvi izbor bi mi bio Van Bomel (kakvi Ronaldo, Mesi...).
Najzahvalniji zadnji vezni igrač na svetu.

Pitam se da li neki trener ne bi voleo da ga vidi u svojoj ekipi.

Da li je bez razloga kapiten Bajerna?

Kao što je neko napisao pre par dana:
"da je nama u reprezentaciji bar pola Van Bomela...".

Djole

pre 13 godina

Upravu je Bomel sto je ljut na Veba sto im nije dao bar jos dva crvena kartona.Onakav udarac nogom u grudi Alonsa i samo zuti neverovatno.Mnogo toga ima da se kaze na racun Holandjana svakako ne lepog.Onakav model fudbala treba ostro sankcionisati.Sve u svemu spanci su pokazali kakav model fudbala treba primenjivati.Za kraj:FIFA i UEFA bi trebale da ovako ponasanje reprezentacija najostrije kaznjavaju.Svaka cast Spancima na pretrpljene batine Svaka cast nema sta ESPANJA ESPANJA Crveno je boja ljubavi

ivica

pre 13 godina

Trebalo je iskljuciti Van Bomela , De Jonga , i mozda jos ponekog Holandjanina , ali budimo realni i Iniesta je trebalo da bude iskljucen u prvom poluvremenu zbog starta na igraca bez lopte , pa cak i Puyola zbog bar 10 prigovora i sugerisanja sudiji da da igracima karton , web(namerno malim slovima) je zasluzio takodje crveni karton , nije imao kontrolu , jako los kriterijum sudjenja itd....
MISLITE O TOME...

PimPong

pre 13 godina

Kao sto su i mnogi drugi rekli, jeste, sudija je uticao na rezultat, jer je trebala biti jedno petarda u mrezi Holandije, da su ostali sa devet igraca u prvom poluvremenu zbog grubih startova. OK, napravio je Webb neke greske kasnije, ali je bolji tim zasluzeno dobio, a Holandija moze samo sebe da krivi zbog promasenih prilika.

Nego zasto niko na ovom turniru nije pokusao da se takmici sa Spancima, vec svi u bunker kad Spanci napadnu, a niko ni da pokusa da uzme loptu...

Jos jednom, cestitke Spancima!

spanija+fifa=mafija

pre 13 godina

Citam ove besmislene komentare i umirem od smeha.Kako neko moze da navija za Spaniju,zemlju koja se citavog veka oslanjala na pomoc sudija i koja ne zna da igra fudbal,osim onaj padavicarski tj. glumacki.Prvo-Pujol je trebao dobiti crveni za onaj rvacki zahvat nad Robenom,drugo-Inijesta trebao dobiti najmanje zuti za ono guranje van Bomela nakon sto se izlezavao na travi kao pokosen,a potom ustao kao da nista nije bilo.Pobeda Spanije je velika bruka za fudbal uopste...a svi se secamo nasih ranijih duela sa njima i kako smo prolazili,bruka i sramota!
P.S. Jedino se slazem da je de Jong trebao dobiti crveni za onaj kung-fu nad Alonsom,sve ostalo je previse smesno da bi se komentarisalo.

spanija+fifa=mafija

pre 13 godina

@dred @andjela potpuno se slazem sa vama

Citam ove komentare i ne verujem.Koliko ima smesnih to je neverovatno.Svi vi koi nesto komentarisete ili ste tek sad poceli da gledate fudbal li mozda pre 3-4 godine.Spanija je najljigavija repka u istoriji,uz kakvu pomoc sudija su oni osvojili SP to je bruka i sramota.Svi se secamo 2000-te i onog sramnog poraza od njih,jedni od najboljih glumaca tj. foliranata,pola golova na prvenstvu su dali iz ofsajda...kako vas nije sramota da bilo sta komentarisete protiv Holandije,jos je onaj cupavi Pujol trebao da dobije crveni za onaj rvacki zahvat nad Robenom,a pogotovo onaj ljigavac Inijesta koji je u jednom trenutku pao kao pokosen i valjao se..kao od bola,i posle 3 sekunde ustao kao da ista nije bilo i odgurnuo van Bomela...toliko!
P.S. Jedino se slazem da je de Jong trebao dobiti direktan crveni za start nad Alonsom...ovo ostalo je smesno...kao i celo prvenstvo,toliok za vas velike strucnjake!

Milan

pre 13 godina

@ Anđela

Citat iz članka koji komentarišeš:

"Borili smo se da dodjemo do penala, pošto smo bili uvereni da će (golman) Martin (Stekelenburg) odbraniti jedan ili dva"

Oni su se borili da dođu do penala?! To po mom shvatanju fudbala ne radi superiornija ekipa.

pan

pre 13 godina

Mislim da je ovaj Bomel najprljaviji i najbezobrazniji igrač koji je ikada igrao u finalu Svetskog prvenstva. Neverovatno je da je na celom prvenstvu dobio samo dva žuta kartona. Zapravo, jedino što je držalo Holanđane u životu skoro do samog kraja bio je kriterijum glavnog sudije koji ili ne zna ili se skroz pogubio.

Marko

pre 13 godina

Jos od gazenja Mihajlovica od strane Bergkampa ne podnosim holandjane!
Jedino Sneijdera postujem u celoj toj ekipi. A o Van Bomelu da ne pricam...

H8

pre 13 godina

Takodje, ni Najdžel de Jong nije zadovoljan sudjenjem.

"Sudija je mnogo uticao. Grseske su deo sudjenja, ali u finalu smo imali manje sreće sa tim", rekao je on.

E a sto ne pitas Xabi Alonsa da ti vrati krampone koje si mu uvrnuo u grudni kos... koji saban...

Krokodil bombona

pre 13 godina

Potpuno se slažem s Van Bomelom. Sudija je prestrogo davao žute kartone Hilanđanima.
Treba pdosetiti da je Španija kao narod i zemlja i kultura potpuno lišena osećaja za fer pleja, za razliku od Nemaca i Holanđana.
Španci imaju koridu i nemaju ama baš nikakvo poštovanje prema životinjama.
Njihovi na primer rukometni uspesi su plod novca i pritiska na sudije.
To što su osvojili titilu prvaka Evrope u fudbalu 1964 duguju novci i slaboj FIFI i svom diktatoru Franku.

Ne razumem kako neko može da navija protiv relaksiranih Holanđana?

Dalje, ako je reč o ferpleju konkretno na ovom prvenstvu, Kapdevila je "drama kvin" taj se prevrće kao padavičar pa to je kriminal. Ćavi je jedan od najantipatičnijih igrača an svetu, jedino Portugalac Deko i nekad Španac Huanito mogu da se mere s njim u tome.

U pretvarnaju i prljavoj igri Španci nemaju premca, i oduvek su se oslanjali na mafiju, u svakom kolektivnom sportup.

I ovo juče nije bio trijumf fudbala već ponor siledžijstva.

Šta je poruka sinjošnjeg finala?
Da nije dovoljno da budep najbolji već da moraš i da imaš potporu sudije. I to ne jednog već više njih.

kakvo oranje to je drljanje

pre 13 godina

Evo citam i ne verujem, Van Bomel i De Jong nisu zadovoljni sudjenjem, pa da im je Veb posteno delio kartone obojica ne bi ni stigli do produzetaka. Ajde vi momci klompe na noge, a fudbal ostavite onima koji zele da ga igraju.

Sudija

pre 13 godina

Mogao je i ,,heroj,, Inijesta da dobije crveni...Isto je glumatao,cak je jednom nakon nedosudjenog udario Van Bomela...I ja mislim da je sudija napravio glupost od utakmice..

Ivan m

pre 13 godina

Ajde ovako: da pocnemo da skupljamo potpise za peticiju "Ko je ljut na Van Bomela?" Garantujem da bih mogao da skupim jedno 500 miliona potpisa bez po muke. Neka cuti i bude Bogu zahvalan sto nije dobio crveni protiv Brazila, Urugvaja i(li) Spanije.

zzwicke

pre 13 godina

Jeste Veb bio "kriv" što nije htio da upropasti finale, jer je trebao vas obojicu da isključi mnogo prije kraja utakmice, pa zamislite Van Bomela posle svega da podigne pehar!!!

kimi the zmaj

pre 13 godina

pa da li je moguce da se ova dva mesara javljaju i da imaju obraza da pricaju o sudjenju!!!???? debili i jedan i drugi ste trebali jos u prvom poluivremenu da dobijete crvene a vi se jos bunite.....drvosece klasicne...FUJ!!!!

Makaveli

pre 13 godina

Kakvi su ovi Holandjani losi gubitnici, to je strasno. Pa vec u prvom poluvremenu je najmanje jedan Holandjanin trebao biti iskljucen. A o kung-fu napadu De Jonga na Alonza necu ni da pricam. Sudija jeste bio slab sinoc, ali najmanje razloga da se zale imaju upravo Holandjani.
I to Van Bomel, ej, jedan od najbezobraznijih i najprljavijih igraca, nasao da se buni??? Smesni su.

Dusan

pre 13 godina

U pravu je Van (kasapin) Bomel. On najbolje zna da je Webb svakako uticao na ishod finala. Trebalo ja da njega i De Jong-a iskljuci jos u prvom poluvremenu. Tada bi Spanci verovatno zavrsili posao pre isteka 90 minuta. Hvala Bogu, juce je pobedio fudbal. Pre meca bilo mi je svejedno ko ce pobediti - Holandjane volim jos iz detinjstva, pogotovo posle finala u Argentini 1978, a generacija Van Basten - Gulit - Rajkard je samo potvrdila superiornost lepe igre Holandije; sa druge strane Spanci igraju ubedljivo najlepsi fudbal na svetu u poslednje 2-3 godine. Medjutim, onakva taktika (9 igraca bije, jedan (Roben) igra fudbal) upropastila je sve lepe uspomene i zaista sam navijao za Spaniju kao da igra Srbija. Fudbal je opet pobedio, a Webb je po mom misljenju fenomenalno odreagovao i kod incidenta Inieste sa Van Bromel-om i kod incidenta sa Roben-om. Umesto da ucestvuje, zajedno sa Holandjanima u razbijanju igre, Webb je vrlo inteligentno pokusavao da sacuva sto se dalo sacuvati od fudbala juce. Ne uvek po pravilima, ali je cilj bio cist. Cestitke na tome.

Sabre

pre 13 godina

Htedoh da ostavim komentar, ali covek pre mene je sve rekao. Van Bomel je nula od coveka i neznatno bolji igrac, ali ko gubi ima pravo da se ljuti..

Anakin

pre 13 godina

Ne znam o cemu Van Bomel govori. Da je sudio neko ko ima kriterijum ko, recimo Alberto Undiano, Holandija bi zavrsila utakmicu sa 8 igraca na terenu a Van Bomel bi prvi izleteo. Greska kod nedosudjenog kornera je ocigledna, ali nama koji to pogledamo iz 101 ugla. Cisto sumnjam da je Veb namerno zazmurio na tako nesto. Jedina prava greska na utakmici je bila kad onom karatisti nije pokazao direktan crveni nakon onog mavashija kojim je oborio Alonsa.

Paks

pre 13 godina

Sudija Veb je pokazao celom svetu kako treba da se sudi na SP i po mom misljenju nije nikoga ostetio, cak je pustao grublju igru sto je naravno islo na ruku Holandjanima. Naravno da je bilo spornih situacija na obe strane ali covek je svirao veoma fleksibilno, pre svega ljudski i po svom slobodnom sudijskom uverenju. Imao je gresaka sto se nije drzao "striktno" pravila, ali je pokusavao da sto manje utice na igru i da ne osteti neku od ekipa i uspeo je u tome. Da je sudio kao neki prosecni sudija onda bi Holandija zavrsila mec sa osmoricom a prvi bi Van Bomel i De Jong karatisti bili iskljuceni u ranoj fazi meca. Da je Srbiji sudio ovakav sudija oni penali Vidica i Kuzmanovica nikada ne bi postojali, niti bi postojala tri zuta Lukovicu kao i onaj smesan start Ivanovica na sredini terena protiv Nemaca sto je okarakterisan za onog sudiju kao zuti itd, itd pa vi uporedjujte. Dakle ovom Vebu svako ko prati fudbal moze samo da pruzi ruku. Po meni svet konacno ima broj jedan sudiju kakvog nije imao jos od Koline. Stvarno nemam pojma odakle Holandskoj publici obraza da prilikom dodele medalja zvizde sudiji. Sad ce neko ovde da kaze da je lopta nakon slobodnog udarca otisla u korner i da je Holandija brutalno ostecena?! Jeste bio korner ali covek je toliko toga progledao kroz prste Holandjanima da bi trebalo da ih bude sramota da o tome polemisu. Ko im je kriv sto se nisu odbranili.

secamo se

pre 13 godina

Tako grubo su igrali i protiv nas '98,Bergkamp pogotovu,a sudija im je stalno gledao kroz prste...Da je nesretni Mijatovic tada dao gol,ko zna dokle bismo stigli...ali eto

mare

pre 13 godina

Greske sudije su bile vise nego ocigledne i to pre svega je kriterijum dodeljivanja kartona bio van svake pameti. Treba je dati 3 crvena i 10 zutih holandjanima a van bomelu dva crvena i jos da mu se da zabrana igranja sledece dve godine zbog kometara. Boze kako iritantna osoba...

Sale

pre 13 godina

Neverovatno da se baš njih dvojica oglašavaju. Van Bomel je zaslužio bar četiri žuta, a dobio jedan, a za ono za šta je De Jong dobio samo žuti nemam komentar. Neverovatan bezobrazluk. Da li će neko od njih zbog ovakvih komentara suđenja dobiti četiri utakmice zabrane?

SOSko

pre 13 godina

Najveća greška je što nije isključio De Jonga za onaj mavaši-geri u grudi Alonsa, a ne bi škodilo ni da je prljavog Van Bomela poslao na hlađenje. Po ko zna koji put, arogantni zapadnjaci pokazuju se kao loši gubitnici. Nemci su među njima najveća gospoda, mada ni oni nisu mogli da progutaju poraz od nas, pa im bio kriv sudija.

Red Veteran

pre 13 godina

Vab Bomel je najprljaviji igrac prvenstva bez konkurencije! Kako ga nije stid da kritikuje Weba kada je Englez mogao (i morao) da pokaze crveni karton jos u prvom poluvremenu onom kung-fu De Jongu.
Sudija je bio pod pritiskom ali je dobro obavio posao.
Ko gubi ima pravo da se ljuti i kritikuje.

Milos RU

pre 13 godina

Pazi nasao se van Bomel da prica o sudjenju, pa da je pravde Urugvaj bi igrao finale jer mu je dat gol iz ofsajda a doticnom gospodinu su oprostena tri starta za drugi zuti na istoj utakmici. Ustvari sta se ja cimam pa van Bomel je poznat kao jedan od najvecih fudbalskih sekaca danasnjice. Kad se setim startova na Runijevu povredjenu nogu pozeleo bih mu ... U svakom slucaju Holandija je zalutala u finale sto je pokazala svojom fudbalskom destrukcijom.

Baki

pre 13 godina

Najdzel De Jong nije yadovoljan sudjenjem!?!?!?!
Pa on ne bi stigao ni da se ozniji da ga je Veb iskljucio kad je udario broja 14 (cini mi se) u grudi kramponima!!!

IVORY

pre 13 godina

Sudjenje je, za razliku od vecine utakmica na ovom SP, bilo odlicno, i nemate pravo da se bunite, a mogli ste sa nekim drugim sudijom da zavrsite i sa manje igraca na terenu.

Budite veliki u porazu i priznajte da je pobednik bio bolji od vas.

Van Provokator

pre 13 godina

Ovaj Bomel je teski provokator.....jos kuka.....da je sudija sudio kako valja dobili bi vise zutih kartona stim i crvene, sam Bomel je zasluzio dva zuta....Holandija je igrala argresivno, ali to je u pojedinim trenucima prelazilo u grubost, cak i delikte telesne povrede....da je posle kung-fu udarca De Donga pokazao direktan crveni karton holandija bi igrala jos u prvom poluvremenu sa deset igraca....a Van Bomel daje ovakve izvestaje.....Da nisu igrali tako grubo Spanija bi ih napunila....to im je bio deo taktike, jer do sada nisu igrali tako grubo uopste......Zato Spanija zasluzeno prvak.

Vik

pre 13 godina

Sta ovi Holandjani trabunjaju? Pa oni su vise igrali karate nego fudbal... Ako je sudija i gresio to je bilo na stetu Spanaca.
Gledao sam utakmicu u hotelu sa puno Holandjana oko mene i oni su se za glavu hvatali posle nekih startova svojih fudbalera.

Dušan

pre 13 godina

Čuj,"nisam zadovoljan sudjenjem"! Neverovatno je da najgrublji i najprljaviji igrač prvenstva da sebi pravo da komentariše sudjenje. Pa ti si pajseru trebao mnogo ranije da odeš na tuširanje zajedno sa tvojim saigračem Bruce Lee-jem ( De Jong). Celu utakmicu ste opstruirali igru i hvala bogu da iz one kontre Roben nije dao gol. Takva im je i bila taktika da pobiju ceo srednji red, a napred šta urade preko meni lično omraženog Robena. Svaka čast Špancima, objasnili su kako se igra fudbal.

Kosta

pre 13 godina

Neverovatno, de Jong se zali na sudjenje, a ostao je na terenu samo zato sto je bila finalna utakmica. Za onaj divljacki start ne postoji nikakvo opravdanje.

Velja

pre 13 godina

Nasla koja ce dvojica da se zale na sudjenje... De Jong koji je trebalo odmah u prvom poluvremenu da dobije direktan crveni i ovaj koji je terbalo da dobije jedno 5 zutih kartona.

radovan85

pre 13 godina

Ti si zasluzio crveni jos protiv Urugvaja tako da nije ni trebalo da igras u finalu.A za Veba ste u pravu,nedopustivo je da za onakav brutalan start De Jong prodje samo sa zutim.Najbolje cestitajte protivniku koji je zasluzeno pobedio kako dolikuje pravim sportistima

BorisbladE

pre 13 godina

Dragi Najdzele za onaj tvoj Eric Cantona wanna be fly kick (uz duzno postovanje istom) zasluzio si AZIL u nekoj od africkih zemalja kako te kod kuce ne bi izveli pred Medjunarodni sud pravde! Nije mi draga ni jedna od ove dve reprezentacije da se razumemo ali cinjenica da su Holandjani uspeli da budu veci cigani od Spanaca mi je fascinantna!

Иван-Ниш

pre 13 godina

У праву је Ван Бомел за суђење. Судија је имао лош критеријум. Холанђани су заслужили бар два директна црвена још у првом полувремену. Ван Бомел је достојни наследник Фернанда Коута. Он и Де Јонг заслужују да се нађу у затвору за своје стартове.

dred

pre 13 godina

Gol je postignut iz predhodno nedosuđenog ofsajda, koji je bio kad je prvi put poslata lopta ka Inijesti, i trebalo je linijski sudija da prekine igu.

Shommy82

pre 13 godina

kako ih nije sramota?!?!?! Pa zasluzili su jos 2 crvena najmanje. De Jong za karate start nad Alonsom i vec cuveni Van Bomel sa svojih 20 faulova po utakmici. Igrali su pogibeljno i zeleli da dodju do penala. Svaka im cast na igri do finala, ali ovo sto su prikazali u finalu je sramota za fudbal.

djoka

pre 13 godina

vam bomel je nekoliko puta bio na ivici crvenog,a de jong je trebao da dobije crveni nakon starta nad alonsom u pp,toliko o njima umesto da se pokriju usima i da cute

Djordje

pre 13 godina

Vam Bomel ljut na sudiju? Smešan je.
Mesari (predlog za novi nadimak reprezentacije koja je nekada igrala totalni fudbal i čiji su igrači služili za primer ostalima) su morali da dobiju bar nekoliko crvenih (onaj maja-geri u grudnu kost Ćavi Alonsa, 56 faulova Van Bomela, šutiranje lopte posle sudijinog zvižduka i sl.)
Van Bomel se pokazao kao najvaća ljiga na svetu. Da sam FIFA razmotrio bih da li bi ovakvi igrači uopšte mogli da igraju fudbal (setite te se samo pokušaja da se da gol Kasiljesu kada su kao hteli da vrate loptu).
Van Bomelu stidi se!

Voja

pre 13 godina

Da sam ja Nigel De Joong, sakrio bih se usima i cutao. Onaj start na Xavi Alonsu ce uci u anale kao neverovatan propust sudije da ga izbaci direktnim crvenim kartonom. Ono je za krivicnu prijavu...

nijebitnoime

pre 13 godina

Ovi Holandjani se ljute LOL, pa celo prvenstvo igraju na isti nacin, a to je udri pa ako sudija pusti onda udri jos vise + ako uspeju da iznerviraju ili ako prodje provokacija nekog protivnickog igraca time bolje... To nije nista novo ako se ne varam na svetskom prvenstvu 2006. protiv Portugala su igrali na isti nacin samo sto su tada Portugalci uzvratili istom merom. Cini mi se da je tada sudio onaj Rus Ivanov i bilo je crvenih i zutih na bacanje.

danko

pre 13 godina

hvala vam holandjani na gruboj igri u finalu. bili ste dosledni tokom celog prvenstva i to je kulj. igrajuci na duel faulove a moj kum na zute kartone uzeli smo na vas vishe stotina evrica. jedino mi zao shto ovaj turnir nije trajao malo duze jer ko zna gde bi ja sad bio. a shto se tiche fudbala treba samo reci da su shpanci prvaci evrope i sveta u fudbalu, kosharci, tenisu, odbojci... mada to nije ni bitno:)

Joker

pre 13 godina

I bas njih dvojica nisu zadovoljni!
Pa vama je bolje da cutite, jer ste i jedan i drugi zasluzili po direktan crveni jos u prvom poluvremenu, a da ne spominjem da je Van Bommel bar 2-3 puta mogao dobiti drugi zuti!
Da se razumijemo, ja jesam navijao za Holandiju, uvijek navijam za njih, ali ovakve izjave su besmislene... Vi ste izgubili zato sto imate tanku odbranu i sto trener sve vrijeme forsira na poziciji spica igraca koji to nije. Tacka.

goxy

pre 13 godina

E zbog tog "po svaku cenu", tj. prljave igre, simuliranja i prigovaranja su i izgubili. U 45 sek start na stajnu nogu os trane Van Persija, sa idejom da se karton ne daje u 1 min. A onda za mnogo lakše startove španaca pritisak na sudiju.

NNN

pre 13 godina

Naravno da je uticao na rezultat.
Da je u 1. poluvrenenu podelio crvene kartone kasapima van bomelu i de jongu (najsramotiniji potez u istoriji finala SP) Španija bi pobedila 14:0

Iniesta

pre 13 godina

Da ne misliš možda da si učesnik nekog takmičenja u beskrupuloznosti? Ovi ljudi stvarno nemaju mere. Imali ste sreće da vam sudija ne isključi 2 igrača u prvom poluvremenu pa bi primili 6 komada. Sudija je to izbegao da ne bi potpuno uništio utakmicu.

Branko

pre 13 godina

U pravu je,uticao je sudija na tok utakmice. Trebao je Robenu da drugi zuti za sutiranje lopte posle sudiskog zvizduka. Caviju je za to dao karton a Robena opominje. I Van Bomel je trebao da dobije drugi zuti jer je posle kartona napravio 7-8 faula od kojih ni jedan nije bio ni malo nezan. Holandjani nemaju za cime da zale,izgubili su od bolje ekipe i gotovo.

djole srba

pre 13 godina

ovi Holandjani bas nemaju ni malo karaktera.Ceo svet je video koliko su bili grubi i zasluzili bar dve crvene u prvom poluvremenu a jedan od njih je bas taj van Bomel.Pobeda Spanije je vise nego zasluzena i sa pravom su se okitili titulom svetskih prvaka.Cestitam im od sveg srca.

Ja

pre 13 godina

Jesu ovi holandjani pali sa marsa? Da nije bilo finale, najmanje dvojica njihovih igraca bi bilo Iskljuceno, npr. De Jong u prvom poluvremenu, a van bommel i robben u drugom. To je cinjenica, i zajedno sa bunkerom koji su postavili, apsolutno su zasluzeno izgubili.

van roben

pre 13 godina

A ja sam ljut što su vas sudije u prethodnim utakmicama uopšte pustile da dođete dotle. Brazil ste izbacili tako na kvarno, posebno van Bomel koji ni žuti nije dobio, a onda i Roben koji je toliko plakao da je na kraju Felipe Melo izgubio živce i dobio crveni. Na kraju je ipak bilo pravde, prestao bih da gledam fudbal da je ovako pokvarena ekipa postala prvak sveta.

dred

pre 13 godina

Gol je postignut iz predhodno nedosuđenog ofsajda, koji je bio kad je prvi put poslata lopta ka Inijesti, i trebalo je linijski sudija da prekine igu.

glen

pre 13 godina

Iznenadila me je grubost Holanđana na ovom prvenstvu. Njih je oduvek krasila čvrsta igra, ali nikad prljava. A upravo je ovaj Van Bommel epitom prljavog i prgavog. Bar dvojicu Nizozemaca je sudija trebalo da izbaci još u regularnom toku.

delia glingon

pre 13 godina

Sudija je trebao dati na pocetku utakmice crveni karton jer je to bio K1 i ragby a ne fudbal, drugo---kasnie sudia kompesira, a roben je trebao dobiti penal i pujol crveni karton. Ali roben sto dobi zuti zato, prema tome englezi neznaju igrati fudbal sad za sad ali su jos gori kao sudie.
Finale je trebalo suditi neki japanac ili abezberdzanac jer su bolji od kamere.
Pa kako nevidje onaj korner?

Marky Mark

pre 13 godina

Ovaj se ljuti na nekoga???!!!! Da sam Holandjanin, ja bih se pokrio usima nakon onog starta De Jonga nad Alonsom i ne bih pisnuo vise o sudjenju. Srecom, pravda i fudbal su sinoc pobijedili!

Anđela

pre 13 godina

Da s pravom je ljut. Holanđani i Nemci su po kvalitetu igre zaslužili da budu prvaci. Ali zbog NEPOŠTENOG SUĐENJA to nisu! Postoje snimci svih utakmica i lako se može videti kako igrači Španije često „glume“ kako ih je neko faulirao, samo oni da ne pričaju o „moralu“. Preplaćene, razmažene zvezde iz Španije pričaju BESMISLICE. Reprezentacija Španije je jedna prosečna ekipa (a klubovi Španije su uspešni jer u njima igraju najbolji strani fudbaleri!).

Dragojlo

pre 13 godina

Aj cuti bre bijes ko Sv.Ilija sad se jos i bunis.Da je pravde za onaj Kung Fu udarac u grudi bi trebali ne crveno nego crni karton da dobijete!

aca?

pre 13 godina

Pa 96% odluka je bilo dobro, što nije loše za nekog ko je na ovom SP-u zaradio "samo" nekoliko desetina hiljada eura.
Kako bi tek sudio da je imao manju platu?

Tim_Cahill

pre 13 godina

Moguce da su u pravu ova dvojica...Da ih je Veb izbacio jos u prvom poluvremenu...pomogao bi Holandjanima da u drugom poluvremenu igraju bolje...ovako im je samo odmogao...Sam van Bomel imao je situacija da dobije jedno 4 kartona...a o brutalnom startu de Jonga nemam reci...umalo da ubije coveka...dobio samo zuti...ostao na terenu...i sad se zali na sudjenje...Mogu da se zale do mile volje...Spanija je zasluzeno prvak sveta..a Holandija onakvim ponasanjem to nije zasluzila...End of story... :)

bojan

pre 13 godina

Znao sam da ce ovaj kasapin da ae javi.Ovaj manijak je trebo da dobije naj manje 5 crvenih na ovom prvenstvu.Nikad u svom zivot prljavijeg igraca nisam video,kad ga vidim prtsak mi skoci.Samo da mi je sansa da igram jednom protv njega pa da malo imitiram De Jonga.

mali vozd

pre 13 godina

Neverovatno da van Bomel kritikuje Veba: Veb je odlican sudija, engleska skola sudjenja koja je mnogo vise odgovarala Holandjanima jer su "prebili" Spance - mogao je covek 2 crvena da pokaze jos u 1. poluvremenu posle prekrsaja nad Alonsom i Inijestom. Sta tvrdi van Bomel - da ih je Veb ostetio jer je prevideo jedan korner? Haha...Da vidimo da li ce FIFA da kazni sada van Bomela - po meni najprljavijeg igraca danasnjice... Spanija je igrala bolje i zasluzeno pobedila - jedini se van Bomel ne slaze u tome :)

Xavi

pre 13 godina

Da, ni ja nisam zadovoljam sudjenjem, trebalo je još u prvom poluvremenu poslati nekog od vas u svlačionicu za za pogibeljne startove a naročito tebe. Neznam da li vam je to bila taktika da vašu tehničku inferiornost nadomestite grubim i pogibeljnim startovima ili je to bila samo vaša nemogućnost da parirate za klasu boljim Špancima.

silverg

pre 13 godina

u pravu je. evo recimo pokušaj ubistva nad alonsom, trebao bi ostaviti ekipu holandije bez igrača bar na par godina(robije). onda bi verovatno Holandija i mogla zabiti koji gol.

bgd

pre 13 godina

Van Bomel je presudio da snažno podržim Špance. Lik je toliko odvratan da nemam reči. Holandija je odigrala jedan sramno-siledžijski fudbal. Sinoć se po svim holivudskim merilima, desio pravi hepi end, jer su pobedili bolji, veštiji i pošteniji. Bravo za crvenu furiju.

eh

pre 13 godina

Slažem se, trebao je tebe da isključi zbog dva gaženja protivnika na zemlji, a i onog karatistu (baš de Jong, ako se ne varam?) što je šibnuo nogom u grudi Alonsa.
Nadobudni antipatični Van Bomel...

Yo-Yo

pre 13 godina

Uticao je, ali na štetu furije malo više. Nezahvalan posao za sudiju, bar nije bilo ranog isključenja što bi donekle pokvarilo meč. Van Bommelu nagrada za anti fair-play!

Blitz

pre 13 godina

O boze. Pokrijte se usima i cutite. Trebalo je utakmicu da zavrsite sa maksimalno 2-3 igraca na terenu posto su ostali zbog blago receno odvratnih startova trebali biti suspendovani po par meseci. Da uticao je posto ste trebali biti izgazeni sa 10:0. Demonstrirali ste unistenje fudbala.

Xavi

pre 13 godina

Da, ni ja nisam zadovoljam sudjenjem, trebalo je još u prvom poluvremenu poslati nekog od vas u svlačionicu za za pogibeljne startove a naročito tebe. Neznam da li vam je to bila taktika da vašu tehničku inferiornost nadomestite grubim i pogibeljnim startovima ili je to bila samo vaša nemogućnost da parirate za klasu boljim Špancima.

Ivan m

pre 13 godina

Ajde ovako: da pocnemo da skupljamo potpise za peticiju "Ko je ljut na Van Bomela?" Garantujem da bih mogao da skupim jedno 500 miliona potpisa bez po muke. Neka cuti i bude Bogu zahvalan sto nije dobio crveni protiv Brazila, Urugvaja i(li) Spanije.

Makaveli

pre 13 godina

Kakvi su ovi Holandjani losi gubitnici, to je strasno. Pa vec u prvom poluvremenu je najmanje jedan Holandjanin trebao biti iskljucen. A o kung-fu napadu De Jonga na Alonza necu ni da pricam. Sudija jeste bio slab sinoc, ali najmanje razloga da se zale imaju upravo Holandjani.
I to Van Bomel, ej, jedan od najbezobraznijih i najprljavijih igraca, nasao da se buni??? Smesni su.

SOSko

pre 13 godina

Najveća greška je što nije isključio De Jonga za onaj mavaši-geri u grudi Alonsa, a ne bi škodilo ni da je prljavog Van Bomela poslao na hlađenje. Po ko zna koji put, arogantni zapadnjaci pokazuju se kao loši gubitnici. Nemci su među njima najveća gospoda, mada ni oni nisu mogli da progutaju poraz od nas, pa im bio kriv sudija.

eh

pre 13 godina

Slažem se, trebao je tebe da isključi zbog dva gaženja protivnika na zemlji, a i onog karatistu (baš de Jong, ako se ne varam?) što je šibnuo nogom u grudi Alonsa.
Nadobudni antipatični Van Bomel...

radovan85

pre 13 godina

Ti si zasluzio crveni jos protiv Urugvaja tako da nije ni trebalo da igras u finalu.A za Veba ste u pravu,nedopustivo je da za onakav brutalan start De Jong prodje samo sa zutim.Najbolje cestitajte protivniku koji je zasluzeno pobedio kako dolikuje pravim sportistima

bgd

pre 13 godina

Van Bomel je presudio da snažno podržim Špance. Lik je toliko odvratan da nemam reči. Holandija je odigrala jedan sramno-siledžijski fudbal. Sinoć se po svim holivudskim merilima, desio pravi hepi end, jer su pobedili bolji, veštiji i pošteniji. Bravo za crvenu furiju.

mare

pre 13 godina

Greske sudije su bile vise nego ocigledne i to pre svega je kriterijum dodeljivanja kartona bio van svake pameti. Treba je dati 3 crvena i 10 zutih holandjanima a van bomelu dva crvena i jos da mu se da zabrana igranja sledece dve godine zbog kometara. Boze kako iritantna osoba...

IVORY

pre 13 godina

Sudjenje je, za razliku od vecine utakmica na ovom SP, bilo odlicno, i nemate pravo da se bunite, a mogli ste sa nekim drugim sudijom da zavrsite i sa manje igraca na terenu.

Budite veliki u porazu i priznajte da je pobednik bio bolji od vas.

zzwicke

pre 13 godina

Jeste Veb bio "kriv" što nije htio da upropasti finale, jer je trebao vas obojicu da isključi mnogo prije kraja utakmice, pa zamislite Van Bomela posle svega da podigne pehar!!!

Djordje

pre 13 godina

Vam Bomel ljut na sudiju? Smešan je.
Mesari (predlog za novi nadimak reprezentacije koja je nekada igrala totalni fudbal i čiji su igrači služili za primer ostalima) su morali da dobiju bar nekoliko crvenih (onaj maja-geri u grudnu kost Ćavi Alonsa, 56 faulova Van Bomela, šutiranje lopte posle sudijinog zvižduka i sl.)
Van Bomel se pokazao kao najvaća ljiga na svetu. Da sam FIFA razmotrio bih da li bi ovakvi igrači uopšte mogli da igraju fudbal (setite te se samo pokušaja da se da gol Kasiljesu kada su kao hteli da vrate loptu).
Van Bomelu stidi se!

Sale

pre 13 godina

Neverovatno da se baš njih dvojica oglašavaju. Van Bomel je zaslužio bar četiri žuta, a dobio jedan, a za ono za šta je De Jong dobio samo žuti nemam komentar. Neverovatan bezobrazluk. Da li će neko od njih zbog ovakvih komentara suđenja dobiti četiri utakmice zabrane?

NNN

pre 13 godina

Naravno da je uticao na rezultat.
Da je u 1. poluvrenenu podelio crvene kartone kasapima van bomelu i de jongu (najsramotiniji potez u istoriji finala SP) Španija bi pobedila 14:0

silverg

pre 13 godina

u pravu je. evo recimo pokušaj ubistva nad alonsom, trebao bi ostaviti ekipu holandije bez igrača bar na par godina(robije). onda bi verovatno Holandija i mogla zabiti koji gol.

Joker

pre 13 godina

I bas njih dvojica nisu zadovoljni!
Pa vama je bolje da cutite, jer ste i jedan i drugi zasluzili po direktan crveni jos u prvom poluvremenu, a da ne spominjem da je Van Bommel bar 2-3 puta mogao dobiti drugi zuti!
Da se razumijemo, ja jesam navijao za Holandiju, uvijek navijam za njih, ali ovakve izjave su besmislene... Vi ste izgubili zato sto imate tanku odbranu i sto trener sve vrijeme forsira na poziciji spica igraca koji to nije. Tacka.

Anakin

pre 13 godina

Ne znam o cemu Van Bomel govori. Da je sudio neko ko ima kriterijum ko, recimo Alberto Undiano, Holandija bi zavrsila utakmicu sa 8 igraca na terenu a Van Bomel bi prvi izleteo. Greska kod nedosudjenog kornera je ocigledna, ali nama koji to pogledamo iz 101 ugla. Cisto sumnjam da je Veb namerno zazmurio na tako nesto. Jedina prava greska na utakmici je bila kad onom karatisti nije pokazao direktan crveni nakon onog mavashija kojim je oborio Alonsa.

Ja

pre 13 godina

Jesu ovi holandjani pali sa marsa? Da nije bilo finale, najmanje dvojica njihovih igraca bi bilo Iskljuceno, npr. De Jong u prvom poluvremenu, a van bommel i robben u drugom. To je cinjenica, i zajedno sa bunkerom koji su postavili, apsolutno su zasluzeno izgubili.

Milos RU

pre 13 godina

Pazi nasao se van Bomel da prica o sudjenju, pa da je pravde Urugvaj bi igrao finale jer mu je dat gol iz ofsajda a doticnom gospodinu su oprostena tri starta za drugi zuti na istoj utakmici. Ustvari sta se ja cimam pa van Bomel je poznat kao jedan od najvecih fudbalskih sekaca danasnjice. Kad se setim startova na Runijevu povredjenu nogu pozeleo bih mu ... U svakom slucaju Holandija je zalutala u finale sto je pokazala svojom fudbalskom destrukcijom.

H8

pre 13 godina

Takodje, ni Najdžel de Jong nije zadovoljan sudjenjem.

"Sudija je mnogo uticao. Grseske su deo sudjenja, ali u finalu smo imali manje sreće sa tim", rekao je on.

E a sto ne pitas Xabi Alonsa da ti vrati krampone koje si mu uvrnuo u grudni kos... koji saban...

Dragojlo

pre 13 godina

Aj cuti bre bijes ko Sv.Ilija sad se jos i bunis.Da je pravde za onaj Kung Fu udarac u grudi bi trebali ne crveno nego crni karton da dobijete!

Shommy82

pre 13 godina

kako ih nije sramota?!?!?! Pa zasluzili su jos 2 crvena najmanje. De Jong za karate start nad Alonsom i vec cuveni Van Bomel sa svojih 20 faulova po utakmici. Igrali su pogibeljno i zeleli da dodju do penala. Svaka im cast na igri do finala, ali ovo sto su prikazali u finalu je sramota za fudbal.

glen

pre 13 godina

Iznenadila me je grubost Holanđana na ovom prvenstvu. Njih je oduvek krasila čvrsta igra, ali nikad prljava. A upravo je ovaj Van Bommel epitom prljavog i prgavog. Bar dvojicu Nizozemaca je sudija trebalo da izbaci još u regularnom toku.

van roben

pre 13 godina

A ja sam ljut što su vas sudije u prethodnim utakmicama uopšte pustile da dođete dotle. Brazil ste izbacili tako na kvarno, posebno van Bomel koji ni žuti nije dobio, a onda i Roben koji je toliko plakao da je na kraju Felipe Melo izgubio živce i dobio crveni. Na kraju je ipak bilo pravde, prestao bih da gledam fudbal da je ovako pokvarena ekipa postala prvak sveta.

Dušan

pre 13 godina

Čuj,"nisam zadovoljan sudjenjem"! Neverovatno je da najgrublji i najprljaviji igrač prvenstva da sebi pravo da komentariše sudjenje. Pa ti si pajseru trebao mnogo ranije da odeš na tuširanje zajedno sa tvojim saigračem Bruce Lee-jem ( De Jong). Celu utakmicu ste opstruirali igru i hvala bogu da iz one kontre Roben nije dao gol. Takva im je i bila taktika da pobiju ceo srednji red, a napred šta urade preko meni lično omraženog Robena. Svaka čast Špancima, objasnili su kako se igra fudbal.

Dusan

pre 13 godina

U pravu je Van (kasapin) Bomel. On najbolje zna da je Webb svakako uticao na ishod finala. Trebalo ja da njega i De Jong-a iskljuci jos u prvom poluvremenu. Tada bi Spanci verovatno zavrsili posao pre isteka 90 minuta. Hvala Bogu, juce je pobedio fudbal. Pre meca bilo mi je svejedno ko ce pobediti - Holandjane volim jos iz detinjstva, pogotovo posle finala u Argentini 1978, a generacija Van Basten - Gulit - Rajkard je samo potvrdila superiornost lepe igre Holandije; sa druge strane Spanci igraju ubedljivo najlepsi fudbal na svetu u poslednje 2-3 godine. Medjutim, onakva taktika (9 igraca bije, jedan (Roben) igra fudbal) upropastila je sve lepe uspomene i zaista sam navijao za Spaniju kao da igra Srbija. Fudbal je opet pobedio, a Webb je po mom misljenju fenomenalno odreagovao i kod incidenta Inieste sa Van Bromel-om i kod incidenta sa Roben-om. Umesto da ucestvuje, zajedno sa Holandjanima u razbijanju igre, Webb je vrlo inteligentno pokusavao da sacuva sto se dalo sacuvati od fudbala juce. Ne uvek po pravilima, ali je cilj bio cist. Cestitke na tome.

Marko

pre 13 godina

Jos od gazenja Mihajlovica od strane Bergkampa ne podnosim holandjane!
Jedino Sneijdera postujem u celoj toj ekipi. A o Van Bomelu da ne pricam...

Milan

pre 13 godina

@ Anđela

Citat iz članka koji komentarišeš:

"Borili smo se da dodjemo do penala, pošto smo bili uvereni da će (golman) Martin (Stekelenburg) odbraniti jedan ili dva"

Oni su se borili da dođu do penala?! To po mom shvatanju fudbala ne radi superiornija ekipa.

mali vozd

pre 13 godina

Neverovatno da van Bomel kritikuje Veba: Veb je odlican sudija, engleska skola sudjenja koja je mnogo vise odgovarala Holandjanima jer su "prebili" Spance - mogao je covek 2 crvena da pokaze jos u 1. poluvremenu posle prekrsaja nad Alonsom i Inijestom. Sta tvrdi van Bomel - da ih je Veb ostetio jer je prevideo jedan korner? Haha...Da vidimo da li ce FIFA da kazni sada van Bomela - po meni najprljavijeg igraca danasnjice... Spanija je igrala bolje i zasluzeno pobedila - jedini se van Bomel ne slaze u tome :)

djole srba

pre 13 godina

ovi Holandjani bas nemaju ni malo karaktera.Ceo svet je video koliko su bili grubi i zasluzili bar dve crvene u prvom poluvremenu a jedan od njih je bas taj van Bomel.Pobeda Spanije je vise nego zasluzena i sa pravom su se okitili titulom svetskih prvaka.Cestitam im od sveg srca.

BorisbladE

pre 13 godina

Dragi Najdzele za onaj tvoj Eric Cantona wanna be fly kick (uz duzno postovanje istom) zasluzio si AZIL u nekoj od africkih zemalja kako te kod kuce ne bi izveli pred Medjunarodni sud pravde! Nije mi draga ni jedna od ove dve reprezentacije da se razumemo ali cinjenica da su Holandjani uspeli da budu veci cigani od Spanaca mi je fascinantna!

Blitz

pre 13 godina

O boze. Pokrijte se usima i cutite. Trebalo je utakmicu da zavrsite sa maksimalno 2-3 igraca na terenu posto su ostali zbog blago receno odvratnih startova trebali biti suspendovani po par meseci. Da uticao je posto ste trebali biti izgazeni sa 10:0. Demonstrirali ste unistenje fudbala.

bojan

pre 13 godina

Znao sam da ce ovaj kasapin da ae javi.Ovaj manijak je trebo da dobije naj manje 5 crvenih na ovom prvenstvu.Nikad u svom zivot prljavijeg igraca nisam video,kad ga vidim prtsak mi skoci.Samo da mi je sansa da igram jednom protv njega pa da malo imitiram De Jonga.

Yo-Yo

pre 13 godina

Uticao je, ali na štetu furije malo više. Nezahvalan posao za sudiju, bar nije bilo ranog isključenja što bi donekle pokvarilo meč. Van Bommelu nagrada za anti fair-play!

Tim_Cahill

pre 13 godina

Moguce da su u pravu ova dvojica...Da ih je Veb izbacio jos u prvom poluvremenu...pomogao bi Holandjanima da u drugom poluvremenu igraju bolje...ovako im je samo odmogao...Sam van Bomel imao je situacija da dobije jedno 4 kartona...a o brutalnom startu de Jonga nemam reci...umalo da ubije coveka...dobio samo zuti...ostao na terenu...i sad se zali na sudjenje...Mogu da se zale do mile volje...Spanija je zasluzeno prvak sveta..a Holandija onakvim ponasanjem to nije zasluzila...End of story... :)

Van Provokator

pre 13 godina

Ovaj Bomel je teski provokator.....jos kuka.....da je sudija sudio kako valja dobili bi vise zutih kartona stim i crvene, sam Bomel je zasluzio dva zuta....Holandija je igrala argresivno, ali to je u pojedinim trenucima prelazilo u grubost, cak i delikte telesne povrede....da je posle kung-fu udarca De Donga pokazao direktan crveni karton holandija bi igrala jos u prvom poluvremenu sa deset igraca....a Van Bomel daje ovakve izvestaje.....Da nisu igrali tako grubo Spanija bi ih napunila....to im je bio deo taktike, jer do sada nisu igrali tako grubo uopste......Zato Spanija zasluzeno prvak.

Branko

pre 13 godina

U pravu je,uticao je sudija na tok utakmice. Trebao je Robenu da drugi zuti za sutiranje lopte posle sudiskog zvizduka. Caviju je za to dao karton a Robena opominje. I Van Bomel je trebao da dobije drugi zuti jer je posle kartona napravio 7-8 faula od kojih ni jedan nije bio ni malo nezan. Holandjani nemaju za cime da zale,izgubili su od bolje ekipe i gotovo.

Иван-Ниш

pre 13 godina

У праву је Ван Бомел за суђење. Судија је имао лош критеријум. Холанђани су заслужили бар два директна црвена још у првом полувремену. Ван Бомел је достојни наследник Фернанда Коута. Он и Де Јонг заслужују да се нађу у затвору за своје стартове.

danko

pre 13 godina

hvala vam holandjani na gruboj igri u finalu. bili ste dosledni tokom celog prvenstva i to je kulj. igrajuci na duel faulove a moj kum na zute kartone uzeli smo na vas vishe stotina evrica. jedino mi zao shto ovaj turnir nije trajao malo duze jer ko zna gde bi ja sad bio. a shto se tiche fudbala treba samo reci da su shpanci prvaci evrope i sveta u fudbalu, kosharci, tenisu, odbojci... mada to nije ni bitno:)

kakvo oranje to je drljanje

pre 13 godina

Evo citam i ne verujem, Van Bomel i De Jong nisu zadovoljni sudjenjem, pa da im je Veb posteno delio kartone obojica ne bi ni stigli do produzetaka. Ajde vi momci klompe na noge, a fudbal ostavite onima koji zele da ga igraju.

nijebitnoime

pre 13 godina

Ovi Holandjani se ljute LOL, pa celo prvenstvo igraju na isti nacin, a to je udri pa ako sudija pusti onda udri jos vise + ako uspeju da iznerviraju ili ako prodje provokacija nekog protivnickog igraca time bolje... To nije nista novo ako se ne varam na svetskom prvenstvu 2006. protiv Portugala su igrali na isti nacin samo sto su tada Portugalci uzvratili istom merom. Cini mi se da je tada sudio onaj Rus Ivanov i bilo je crvenih i zutih na bacanje.

Marky Mark

pre 13 godina

Ovaj se ljuti na nekoga???!!!! Da sam Holandjanin, ja bih se pokrio usima nakon onog starta De Jonga nad Alonsom i ne bih pisnuo vise o sudjenju. Srecom, pravda i fudbal su sinoc pobijedili!

Paks

pre 13 godina

Sudija Veb je pokazao celom svetu kako treba da se sudi na SP i po mom misljenju nije nikoga ostetio, cak je pustao grublju igru sto je naravno islo na ruku Holandjanima. Naravno da je bilo spornih situacija na obe strane ali covek je svirao veoma fleksibilno, pre svega ljudski i po svom slobodnom sudijskom uverenju. Imao je gresaka sto se nije drzao "striktno" pravila, ali je pokusavao da sto manje utice na igru i da ne osteti neku od ekipa i uspeo je u tome. Da je sudio kao neki prosecni sudija onda bi Holandija zavrsila mec sa osmoricom a prvi bi Van Bomel i De Jong karatisti bili iskljuceni u ranoj fazi meca. Da je Srbiji sudio ovakav sudija oni penali Vidica i Kuzmanovica nikada ne bi postojali, niti bi postojala tri zuta Lukovicu kao i onaj smesan start Ivanovica na sredini terena protiv Nemaca sto je okarakterisan za onog sudiju kao zuti itd, itd pa vi uporedjujte. Dakle ovom Vebu svako ko prati fudbal moze samo da pruzi ruku. Po meni svet konacno ima broj jedan sudiju kakvog nije imao jos od Koline. Stvarno nemam pojma odakle Holandskoj publici obraza da prilikom dodele medalja zvizde sudiji. Sad ce neko ovde da kaze da je lopta nakon slobodnog udarca otisla u korner i da je Holandija brutalno ostecena?! Jeste bio korner ali covek je toliko toga progledao kroz prste Holandjanima da bi trebalo da ih bude sramota da o tome polemisu. Ko im je kriv sto se nisu odbranili.

secamo se

pre 13 godina

Tako grubo su igrali i protiv nas '98,Bergkamp pogotovu,a sudija im je stalno gledao kroz prste...Da je nesretni Mijatovic tada dao gol,ko zna dokle bismo stigli...ali eto

pan

pre 13 godina

Mislim da je ovaj Bomel najprljaviji i najbezobrazniji igrač koji je ikada igrao u finalu Svetskog prvenstva. Neverovatno je da je na celom prvenstvu dobio samo dva žuta kartona. Zapravo, jedino što je držalo Holanđane u životu skoro do samog kraja bio je kriterijum glavnog sudije koji ili ne zna ili se skroz pogubio.

Voja

pre 13 godina

Da sam ja Nigel De Joong, sakrio bih se usima i cutao. Onaj start na Xavi Alonsu ce uci u anale kao neverovatan propust sudije da ga izbaci direktnim crvenim kartonom. Ono je za krivicnu prijavu...

Vik

pre 13 godina

Sta ovi Holandjani trabunjaju? Pa oni su vise igrali karate nego fudbal... Ako je sudija i gresio to je bilo na stetu Spanaca.
Gledao sam utakmicu u hotelu sa puno Holandjana oko mene i oni su se za glavu hvatali posle nekih startova svojih fudbalera.

kimi the zmaj

pre 13 godina

pa da li je moguce da se ova dva mesara javljaju i da imaju obraza da pricaju o sudjenju!!!???? debili i jedan i drugi ste trebali jos u prvom poluivremenu da dobijete crvene a vi se jos bunite.....drvosece klasicne...FUJ!!!!

Red Veteran

pre 13 godina

Vab Bomel je najprljaviji igrac prvenstva bez konkurencije! Kako ga nije stid da kritikuje Weba kada je Englez mogao (i morao) da pokaze crveni karton jos u prvom poluvremenu onom kung-fu De Jongu.
Sudija je bio pod pritiskom ali je dobro obavio posao.
Ko gubi ima pravo da se ljuti i kritikuje.

Velja

pre 13 godina

Nasla koja ce dvojica da se zale na sudjenje... De Jong koji je trebalo odmah u prvom poluvremenu da dobije direktan crveni i ovaj koji je terbalo da dobije jedno 5 zutih kartona.

Anđela

pre 13 godina

Da s pravom je ljut. Holanđani i Nemci su po kvalitetu igre zaslužili da budu prvaci. Ali zbog NEPOŠTENOG SUĐENJA to nisu! Postoje snimci svih utakmica i lako se može videti kako igrači Španije često „glume“ kako ih je neko faulirao, samo oni da ne pričaju o „moralu“. Preplaćene, razmažene zvezde iz Španije pričaju BESMISLICE. Reprezentacija Španije je jedna prosečna ekipa (a klubovi Španije su uspešni jer u njima igraju najbolji strani fudbaleri!).

Kosta

pre 13 godina

Neverovatno, de Jong se zali na sudjenje, a ostao je na terenu samo zato sto je bila finalna utakmica. Za onaj divljacki start ne postoji nikakvo opravdanje.

Baki

pre 13 godina

Najdzel De Jong nije yadovoljan sudjenjem!?!?!?!
Pa on ne bi stigao ni da se ozniji da ga je Veb iskljucio kad je udario broja 14 (cini mi se) u grudi kramponima!!!

Iniesta

pre 13 godina

Da ne misliš možda da si učesnik nekog takmičenja u beskrupuloznosti? Ovi ljudi stvarno nemaju mere. Imali ste sreće da vam sudija ne isključi 2 igrača u prvom poluvremenu pa bi primili 6 komada. Sudija je to izbegao da ne bi potpuno uništio utakmicu.

dred

pre 13 godina

Gol je postignut iz predhodno nedosuđenog ofsajda, koji je bio kad je prvi put poslata lopta ka Inijesti, i trebalo je linijski sudija da prekine igu.

PimPong

pre 13 godina

Kao sto su i mnogi drugi rekli, jeste, sudija je uticao na rezultat, jer je trebala biti jedno petarda u mrezi Holandije, da su ostali sa devet igraca u prvom poluvremenu zbog grubih startova. OK, napravio je Webb neke greske kasnije, ali je bolji tim zasluzeno dobio, a Holandija moze samo sebe da krivi zbog promasenih prilika.

Nego zasto niko na ovom turniru nije pokusao da se takmici sa Spancima, vec svi u bunker kad Spanci napadnu, a niko ni da pokusa da uzme loptu...

Jos jednom, cestitke Spancima!

ChatNick

pre 13 godina

Meni su ove 2 izjave vrhunac licemerja. Pa taj Van Bomel (inace najprljaviji aktivni igrac) je prvo pokusao da da gol iz fer-plej auta, svaki duel mu je bio start na stajacu nogu (a tako se lomi noga) i bunio se za svaku odluku. A ko poznaje medicinu moze da vam nabroji najmanje 3 nacina na koji je De Jong mogao da usmrti Alonsa onim udarcem. E sad, Pujolov start jeste po pravilima (kao zadnji igrac odbrane) bio za crveni, ali bi bilo nepravedno da Spanci prvi ostanu sa igracem manje. A da je Roben bio pametan, kao Inijesta u duelu sa Heitingom, mozda bi Webb i pokazao crveni. Na kraju krajeva, Holandjani, osim krvickih startova i 2 kontre kada je Roben pretrcao celu odbranu Spanije, nisu nista ni pokazali u finalu i zasluzeno su ga izgubili.

Sabre

pre 13 godina

Htedoh da ostavim komentar, ali covek pre mene je sve rekao. Van Bomel je nula od coveka i neznatno bolji igrac, ali ko gubi ima pravo da se ljuti..

goxy

pre 13 godina

E zbog tog "po svaku cenu", tj. prljave igre, simuliranja i prigovaranja su i izgubili. U 45 sek start na stajnu nogu os trane Van Persija, sa idejom da se karton ne daje u 1 min. A onda za mnogo lakše startove španaca pritisak na sudiju.

spanci jesu cigani al su najbolji

pre 13 godina

" Andjela" aj ti lepo u kuhinju,nije fudbal za tebe. "Sudija" ti s takvim pogledom na fudbal mozes suditi u betonskoj i to ako imas vezu a ti "krokodile" tvoja glupost je ipak najveca ovde, ko da ti je van bomel brat!

djoka

pre 13 godina

vam bomel je nekoliko puta bio na ivici crvenog,a de jong je trebao da dobije crveni nakon starta nad alonsom u pp,toliko o njima umesto da se pokriju usima i da cute

dred

pre 13 godina

Gol je postignut iz predhodno nedosuđenog ofsajda, koji je bio kad je prvi put poslata lopta ka Inijesti, i trebalo je linijski sudija da prekine igu.

FcB4E |

pre 13 godina

Ja nzm sta je sa ovim "gubitnicima"
de jong je trebao direktan crveni, pa mozda i heitinga (za start nad iniestom)... onda, iniesta je ruzno reagovao nad van bommelom, ali je ovaj kao KONJ (da izivinete na ovkvom izrazu)... ajd sto je napravio najvise faulova na SP-u, nego ima i najvise Zutih kartona... i, oni nesto da se bune :S :S S:

vise nego zasluzena pobjeda ;))

aca?

pre 13 godina

Pa 96% odluka je bilo dobro, što nije loše za nekog ko je na ovom SP-u zaradio "samo" nekoliko desetina hiljada eura.
Kako bi tek sudio da je imao manju platu?

Djole

pre 13 godina

Upravu je Bomel sto je ljut na Veba sto im nije dao bar jos dva crvena kartona.Onakav udarac nogom u grudi Alonsa i samo zuti neverovatno.Mnogo toga ima da se kaze na racun Holandjana svakako ne lepog.Onakav model fudbala treba ostro sankcionisati.Sve u svemu spanci su pokazali kakav model fudbala treba primenjivati.Za kraj:FIFA i UEFA bi trebale da ovako ponasanje reprezentacija najostrije kaznjavaju.Svaka cast Spancima na pretrpljene batine Svaka cast nema sta ESPANJA ESPANJA Crveno je boja ljubavi

SAMI GYAN !!! ;)

pre 13 godina

(Marko, 12. jul 2010 18:07)
Bravo Marko, ja spomenuo 98u a oni meni da sam jadan, hvala Bogu pa ima vise onih koji ne mogu da zaborave Bergkampa, Klajverta i ostale kako su tukli nase i ponizavali! To im nikad necu oprostiti! I uvek cu navijati protiv njih! Van Bomel je za tvorza i to onaj njihov u Hagu!

delia glingon

pre 13 godina

Sudija je trebao dati na pocetku utakmice crveni karton jer je to bio K1 i ragby a ne fudbal, drugo---kasnie sudia kompesira, a roben je trebao dobiti penal i pujol crveni karton. Ali roben sto dobi zuti zato, prema tome englezi neznaju igrati fudbal sad za sad ali su jos gori kao sudie.
Finale je trebalo suditi neki japanac ili abezberdzanac jer su bolji od kamere.
Pa kako nevidje onaj korner?

Najviše dobijenih duela na SP!

pre 13 godina

Pričajte šta hoćete, ali i dalje tvrdim:

kada bih sastavljao ekipu prvi izbor bi mi bio Van Bomel (kakvi Ronaldo, Mesi...).
Najzahvalniji zadnji vezni igrač na svetu.

Pitam se da li neki trener ne bi voleo da ga vidi u svojoj ekipi.

Da li je bez razloga kapiten Bajerna?

Kao što je neko napisao pre par dana:
"da je nama u reprezentaciji bar pola Van Bomela...".

Sudija

pre 13 godina

Mogao je i ,,heroj,, Inijesta da dobije crveni...Isto je glumatao,cak je jednom nakon nedosudjenog udario Van Bomela...I ja mislim da je sudija napravio glupost od utakmice..

Krokodil bombona

pre 13 godina

Potpuno se slažem s Van Bomelom. Sudija je prestrogo davao žute kartone Hilanđanima.
Treba pdosetiti da je Španija kao narod i zemlja i kultura potpuno lišena osećaja za fer pleja, za razliku od Nemaca i Holanđana.
Španci imaju koridu i nemaju ama baš nikakvo poštovanje prema životinjama.
Njihovi na primer rukometni uspesi su plod novca i pritiska na sudije.
To što su osvojili titilu prvaka Evrope u fudbalu 1964 duguju novci i slaboj FIFI i svom diktatoru Franku.

Ne razumem kako neko može da navija protiv relaksiranih Holanđana?

Dalje, ako je reč o ferpleju konkretno na ovom prvenstvu, Kapdevila je "drama kvin" taj se prevrće kao padavičar pa to je kriminal. Ćavi je jedan od najantipatičnijih igrača an svetu, jedino Portugalac Deko i nekad Španac Huanito mogu da se mere s njim u tome.

U pretvarnaju i prljavoj igri Španci nemaju premca, i oduvek su se oslanjali na mafiju, u svakom kolektivnom sportup.

I ovo juče nije bio trijumf fudbala već ponor siledžijstva.

Šta je poruka sinjošnjeg finala?
Da nije dovoljno da budep najbolji već da moraš i da imaš potporu sudije. I to ne jednog već više njih.

spanija+fifa=mafija

pre 13 godina

@dred @andjela potpuno se slazem sa vama

Citam ove komentare i ne verujem.Koliko ima smesnih to je neverovatno.Svi vi koi nesto komentarisete ili ste tek sad poceli da gledate fudbal li mozda pre 3-4 godine.Spanija je najljigavija repka u istoriji,uz kakvu pomoc sudija su oni osvojili SP to je bruka i sramota.Svi se secamo 2000-te i onog sramnog poraza od njih,jedni od najboljih glumaca tj. foliranata,pola golova na prvenstvu su dali iz ofsajda...kako vas nije sramota da bilo sta komentarisete protiv Holandije,jos je onaj cupavi Pujol trebao da dobije crveni za onaj rvacki zahvat nad Robenom,a pogotovo onaj ljigavac Inijesta koji je u jednom trenutku pao kao pokosen i valjao se..kao od bola,i posle 3 sekunde ustao kao da ista nije bilo i odgurnuo van Bomela...toliko!
P.S. Jedino se slazem da je de Jong trebao dobiti direktan crveni za start nad Alonsom...ovo ostalo je smesno...kao i celo prvenstvo,toliok za vas velike strucnjake!

chelsea

pre 13 godina

Не сећате се кад смо играли против Шпаније па судија продужио утакмицу док не победе. Јел фер-плеј пуштање воде поле победе Интера и Валдезово јурење Муриња. И ви који навијате за Шпанију сами видите да су играли слабо, горе од многих репрезентација. Али су имали помоћ судија. Зато нон-стоп причате отрцану фразу играли најлепши фудбал. А дали једноцифрен број голова.

spanija+fifa=mafija

pre 13 godina

Citam ove besmislene komentare i umirem od smeha.Kako neko moze da navija za Spaniju,zemlju koja se citavog veka oslanjala na pomoc sudija i koja ne zna da igra fudbal,osim onaj padavicarski tj. glumacki.Prvo-Pujol je trebao dobiti crveni za onaj rvacki zahvat nad Robenom,drugo-Inijesta trebao dobiti najmanje zuti za ono guranje van Bomela nakon sto se izlezavao na travi kao pokosen,a potom ustao kao da nista nije bilo.Pobeda Spanije je velika bruka za fudbal uopste...a svi se secamo nasih ranijih duela sa njima i kako smo prolazili,bruka i sramota!
P.S. Jedino se slazem da je de Jong trebao dobiti crveni za onaj kung-fu nad Alonsom,sve ostalo je previse smesno da bi se komentarisalo.

Јехуди

pre 13 godina

Ван Бомел је морао добити црвени картон против Уругваја! А о Де Јонговом старту над Алонсом да не говорим...

Ово само показује да ни Ван Бомел ни Де Јонг немају секунде ни образа ни морала...

nisam sudija

pre 13 godina

Van Bomel mi nije nimalo simpatičan, ali ipak želim da kažem jednu stvar. To je odličan igrač. Zašto respektujem njegovu igru na ovom prvenstvu, posebno u finalnoj utakmici. Zato što je odlično dozirao grubost. Onoliko koliko je potrebno da uništava igru protivnika, a kada je zasluženo kažnjen žutim kartonom, malo je digao nogu sa gasa i njegovi su startovi postali odmereniji. Možda je sudija ipak mogao da mu pokaže drugi žuti, ali onda je mogao još trojci - četvorici (i Špancima), a nije. Dalje, priča o Holanđanima koji su igrali prljavo, a Španci kao lepršavo, samo na pas i dribling, lišena je spremnosti da se tok utakmice realno sagleda. Španci su isto igrali prljavo. Manje grubo, ali ne manje prljavo. Folirali su, padali, glumili (a najviše famozni Iniesta), a kada sudija nije nasedao na lošu glumu, jurili ga i mahali rukom u vazduhu imitirajući pokazivanje kartona jer je, naravno, lakše protivnika pobediti sa igračem više. Ali to ne umanjuje uspeh Španaca, njihova se taktika (lukavstvo) isplatila, Holanđanima njihova nije. Prosto ko pasulj, saberi - oduzmi Španci su bili bolji u svemu. I u igri i u onom drugom. A da, strpljivo sam čitao komentare ova dva dana i uopšte mi nije jasno zašto smo toliko emotivni u vezi ove utakmice. Šta me briga ko je prvak sveta, ako to već Srbija nije! A mi zapenili, te De Jong je ubica, te Van Bomel je g...o, te Španci su cigani i lopovi. E jesmo čudan narod!

ivica

pre 13 godina

Trebalo je iskljuciti Van Bomela , De Jonga , i mozda jos ponekog Holandjanina , ali budimo realni i Iniesta je trebalo da bude iskljucen u prvom poluvremenu zbog starta na igraca bez lopte , pa cak i Puyola zbog bar 10 prigovora i sugerisanja sudiji da da igracima karton , web(namerno malim slovima) je zasluzio takodje crveni karton , nije imao kontrolu , jako los kriterijum sudjenja itd....
MISLITE O TOME...

Okanite se Veba i vratite se na svoje dobro placene poslove

pre 13 godina

Meni su ove 2 izjave vrhunac licemerja. Pa taj Van Bomel (inace najprljaviji aktivni igrac) je prvo pokusao da da gol iz fer-plej auta, svaki duel mu je bio start na stajacu nogu (a tako se lomi noga) i bunio se za svaku odluku. A ko poznaje medicinu moze da vam nabroji najmanje 3 nacina na koji je De Jong mogao da usmrti Alonsa onim udarcem. E sad, Pujolov start jeste po pravilima (kao zadnji igrac odbrane) bio za crveni, ali bi bilo nepravedno da Spanci prvi ostanu sa igracem manje. A da je Roben bio pametan, kao Inijesta u duelu sa Heitingom, mozda bi Webb i pokazao crveni. Na kraju krajeva, Holandjani, osim krvickih startova i 2 kontre kada je Roben pretrcao celu odbranu Spanije, nisu nista ni pokazali u finalu i zasluzeno su ga izgubili.
(ChatNick, 12. jul 2010 23:53)

Potpuno se slazem s tobom.Samo mislim da onaj Pujolov start nije bio prekrsaj,ako se bolje pogleda ponovljeni snimak vidi se da ni Roben nije bio naivan u tom duelu.Ni govora o penalu i crvenom.Jesam navijao za Holandiju ali spanci su ipak zasluzeno dobili.Ovo je smijesno sto se zale na sudjenje.Nemaju konkretne razloge,samo kazu "sudija uticao".Cime je to direktno uticao,gospodo?A iskljucenje Heitinge je skroz opravdano.Vrlo dobro je odradio posao.Ionako je bilo najgrublje finale u istoriji.Ne moze se odsuditi perfektno nijedna utakmica.I ja sam sudija,pa znam zasto to sve pricam.

toja 70

pre 13 godina

Protiv Portugala prosli golom iz ofsajda,protiv Paragvaja sudija u prvom poluvremenu digao ofsajd Kavaniju kad bi izasao amm pred Kasiljjasom,nije bio,Miler dobio na pravdi Boga dugi zuti da ne bi mogao da igra protiv njih,u finalu Pujolu nema ni faul a za crveni je ono sto je pokusao i delimicno uspeo da uradi Robenu,a verovatno je i Inijesta bio u ofsajdu kod pasa Toresa pre poslednjeg Fabregasovog,covek koji je presekao taj pas nije nikako mogao da stigne da napravi ofsajd,pa sad ako to nije od uticaja onda ne znam sta je!!!!!

Anđela

pre 13 godina

Da s pravom je ljut. Holanđani i Nemci su po kvalitetu igre zaslužili da budu prvaci. Ali zbog NEPOŠTENOG SUĐENJA to nisu! Postoje snimci svih utakmica i lako se može videti kako igrači Španije često „glume“ kako ih je neko faulirao, samo oni da ne pričaju o „moralu“. Preplaćene, razmažene zvezde iz Španije pričaju BESMISLICE. Reprezentacija Španije je jedna prosečna ekipa (a klubovi Španije su uspešni jer u njima igraju najbolji strani fudbaleri!).

Xavi

pre 13 godina

Da, ni ja nisam zadovoljam sudjenjem, trebalo je još u prvom poluvremenu poslati nekog od vas u svlačionicu za za pogibeljne startove a naročito tebe. Neznam da li vam je to bila taktika da vašu tehničku inferiornost nadomestite grubim i pogibeljnim startovima ili je to bila samo vaša nemogućnost da parirate za klasu boljim Špancima.

Krokodil bombona

pre 13 godina

Potpuno se slažem s Van Bomelom. Sudija je prestrogo davao žute kartone Hilanđanima.
Treba pdosetiti da je Španija kao narod i zemlja i kultura potpuno lišena osećaja za fer pleja, za razliku od Nemaca i Holanđana.
Španci imaju koridu i nemaju ama baš nikakvo poštovanje prema životinjama.
Njihovi na primer rukometni uspesi su plod novca i pritiska na sudije.
To što su osvojili titilu prvaka Evrope u fudbalu 1964 duguju novci i slaboj FIFI i svom diktatoru Franku.

Ne razumem kako neko može da navija protiv relaksiranih Holanđana?

Dalje, ako je reč o ferpleju konkretno na ovom prvenstvu, Kapdevila je "drama kvin" taj se prevrće kao padavičar pa to je kriminal. Ćavi je jedan od najantipatičnijih igrača an svetu, jedino Portugalac Deko i nekad Španac Huanito mogu da se mere s njim u tome.

U pretvarnaju i prljavoj igri Španci nemaju premca, i oduvek su se oslanjali na mafiju, u svakom kolektivnom sportup.

I ovo juče nije bio trijumf fudbala već ponor siledžijstva.

Šta je poruka sinjošnjeg finala?
Da nije dovoljno da budep najbolji već da moraš i da imaš potporu sudije. I to ne jednog već više njih.

dred

pre 13 godina

Gol je postignut iz predhodno nedosuđenog ofsajda, koji je bio kad je prvi put poslata lopta ka Inijesti, i trebalo je linijski sudija da prekine igu.

dred

pre 13 godina

Gol je postignut iz predhodno nedosuđenog ofsajda, koji je bio kad je prvi put poslata lopta ka Inijesti, i trebalo je linijski sudija da prekine igu.

spanija+fifa=mafija

pre 13 godina

Citam ove besmislene komentare i umirem od smeha.Kako neko moze da navija za Spaniju,zemlju koja se citavog veka oslanjala na pomoc sudija i koja ne zna da igra fudbal,osim onaj padavicarski tj. glumacki.Prvo-Pujol je trebao dobiti crveni za onaj rvacki zahvat nad Robenom,drugo-Inijesta trebao dobiti najmanje zuti za ono guranje van Bomela nakon sto se izlezavao na travi kao pokosen,a potom ustao kao da nista nije bilo.Pobeda Spanije je velika bruka za fudbal uopste...a svi se secamo nasih ranijih duela sa njima i kako smo prolazili,bruka i sramota!
P.S. Jedino se slazem da je de Jong trebao dobiti crveni za onaj kung-fu nad Alonsom,sve ostalo je previse smesno da bi se komentarisalo.

spanija+fifa=mafija

pre 13 godina

@dred @andjela potpuno se slazem sa vama

Citam ove komentare i ne verujem.Koliko ima smesnih to je neverovatno.Svi vi koi nesto komentarisete ili ste tek sad poceli da gledate fudbal li mozda pre 3-4 godine.Spanija je najljigavija repka u istoriji,uz kakvu pomoc sudija su oni osvojili SP to je bruka i sramota.Svi se secamo 2000-te i onog sramnog poraza od njih,jedni od najboljih glumaca tj. foliranata,pola golova na prvenstvu su dali iz ofsajda...kako vas nije sramota da bilo sta komentarisete protiv Holandije,jos je onaj cupavi Pujol trebao da dobije crveni za onaj rvacki zahvat nad Robenom,a pogotovo onaj ljigavac Inijesta koji je u jednom trenutku pao kao pokosen i valjao se..kao od bola,i posle 3 sekunde ustao kao da ista nije bilo i odgurnuo van Bomela...toliko!
P.S. Jedino se slazem da je de Jong trebao dobiti direktan crveni za start nad Alonsom...ovo ostalo je smesno...kao i celo prvenstvo,toliok za vas velike strucnjake!

Sudija

pre 13 godina

Mogao je i ,,heroj,, Inijesta da dobije crveni...Isto je glumatao,cak je jednom nakon nedosudjenog udario Van Bomela...I ja mislim da je sudija napravio glupost od utakmice..

delia glingon

pre 13 godina

Sudija je trebao dati na pocetku utakmice crveni karton jer je to bio K1 i ragby a ne fudbal, drugo---kasnie sudia kompesira, a roben je trebao dobiti penal i pujol crveni karton. Ali roben sto dobi zuti zato, prema tome englezi neznaju igrati fudbal sad za sad ali su jos gori kao sudie.
Finale je trebalo suditi neki japanac ili abezberdzanac jer su bolji od kamere.
Pa kako nevidje onaj korner?

chelsea

pre 13 godina

Не сећате се кад смо играли против Шпаније па судија продужио утакмицу док не победе. Јел фер-плеј пуштање воде поле победе Интера и Валдезово јурење Муриња. И ви који навијате за Шпанију сами видите да су играли слабо, горе од многих репрезентација. Али су имали помоћ судија. Зато нон-стоп причате отрцану фразу играли најлепши фудбал. А дали једноцифрен број голова.

Najviše dobijenih duela na SP!

pre 13 godina

Pričajte šta hoćete, ali i dalje tvrdim:

kada bih sastavljao ekipu prvi izbor bi mi bio Van Bomel (kakvi Ronaldo, Mesi...).
Najzahvalniji zadnji vezni igrač na svetu.

Pitam se da li neki trener ne bi voleo da ga vidi u svojoj ekipi.

Da li je bez razloga kapiten Bajerna?

Kao što je neko napisao pre par dana:
"da je nama u reprezentaciji bar pola Van Bomela...".

Ivan m

pre 13 godina

Ajde ovako: da pocnemo da skupljamo potpise za peticiju "Ko je ljut na Van Bomela?" Garantujem da bih mogao da skupim jedno 500 miliona potpisa bez po muke. Neka cuti i bude Bogu zahvalan sto nije dobio crveni protiv Brazila, Urugvaja i(li) Spanije.

IVORY

pre 13 godina

Sudjenje je, za razliku od vecine utakmica na ovom SP, bilo odlicno, i nemate pravo da se bunite, a mogli ste sa nekim drugim sudijom da zavrsite i sa manje igraca na terenu.

Budite veliki u porazu i priznajte da je pobednik bio bolji od vas.

eh

pre 13 godina

Slažem se, trebao je tebe da isključi zbog dva gaženja protivnika na zemlji, a i onog karatistu (baš de Jong, ako se ne varam?) što je šibnuo nogom u grudi Alonsa.
Nadobudni antipatični Van Bomel...

Djordje

pre 13 godina

Vam Bomel ljut na sudiju? Smešan je.
Mesari (predlog za novi nadimak reprezentacije koja je nekada igrala totalni fudbal i čiji su igrači služili za primer ostalima) su morali da dobiju bar nekoliko crvenih (onaj maja-geri u grudnu kost Ćavi Alonsa, 56 faulova Van Bomela, šutiranje lopte posle sudijinog zvižduka i sl.)
Van Bomel se pokazao kao najvaća ljiga na svetu. Da sam FIFA razmotrio bih da li bi ovakvi igrači uopšte mogli da igraju fudbal (setite te se samo pokušaja da se da gol Kasiljesu kada su kao hteli da vrate loptu).
Van Bomelu stidi se!

mali vozd

pre 13 godina

Neverovatno da van Bomel kritikuje Veba: Veb je odlican sudija, engleska skola sudjenja koja je mnogo vise odgovarala Holandjanima jer su "prebili" Spance - mogao je covek 2 crvena da pokaze jos u 1. poluvremenu posle prekrsaja nad Alonsom i Inijestom. Sta tvrdi van Bomel - da ih je Veb ostetio jer je prevideo jedan korner? Haha...Da vidimo da li ce FIFA da kazni sada van Bomela - po meni najprljavijeg igraca danasnjice... Spanija je igrala bolje i zasluzeno pobedila - jedini se van Bomel ne slaze u tome :)

SOSko

pre 13 godina

Najveća greška je što nije isključio De Jonga za onaj mavaši-geri u grudi Alonsa, a ne bi škodilo ni da je prljavog Van Bomela poslao na hlađenje. Po ko zna koji put, arogantni zapadnjaci pokazuju se kao loši gubitnici. Nemci su među njima najveća gospoda, mada ni oni nisu mogli da progutaju poraz od nas, pa im bio kriv sudija.

djole srba

pre 13 godina

ovi Holandjani bas nemaju ni malo karaktera.Ceo svet je video koliko su bili grubi i zasluzili bar dve crvene u prvom poluvremenu a jedan od njih je bas taj van Bomel.Pobeda Spanije je vise nego zasluzena i sa pravom su se okitili titulom svetskih prvaka.Cestitam im od sveg srca.

Sale

pre 13 godina

Neverovatno da se baš njih dvojica oglašavaju. Van Bomel je zaslužio bar četiri žuta, a dobio jedan, a za ono za šta je De Jong dobio samo žuti nemam komentar. Neverovatan bezobrazluk. Da li će neko od njih zbog ovakvih komentara suđenja dobiti četiri utakmice zabrane?

spanci jesu cigani al su najbolji

pre 13 godina

" Andjela" aj ti lepo u kuhinju,nije fudbal za tebe. "Sudija" ti s takvim pogledom na fudbal mozes suditi u betonskoj i to ako imas vezu a ti "krokodile" tvoja glupost je ipak najveca ovde, ko da ti je van bomel brat!

Shommy82

pre 13 godina

kako ih nije sramota?!?!?! Pa zasluzili su jos 2 crvena najmanje. De Jong za karate start nad Alonsom i vec cuveni Van Bomel sa svojih 20 faulova po utakmici. Igrali su pogibeljno i zeleli da dodju do penala. Svaka im cast na igri do finala, ali ovo sto su prikazali u finalu je sramota za fudbal.

Blitz

pre 13 godina

O boze. Pokrijte se usima i cutite. Trebalo je utakmicu da zavrsite sa maksimalno 2-3 igraca na terenu posto su ostali zbog blago receno odvratnih startova trebali biti suspendovani po par meseci. Da uticao je posto ste trebali biti izgazeni sa 10:0. Demonstrirali ste unistenje fudbala.

glen

pre 13 godina

Iznenadila me je grubost Holanđana na ovom prvenstvu. Njih je oduvek krasila čvrsta igra, ali nikad prljava. A upravo je ovaj Van Bommel epitom prljavog i prgavog. Bar dvojicu Nizozemaca je sudija trebalo da izbaci još u regularnom toku.

NNN

pre 13 godina

Naravno da je uticao na rezultat.
Da je u 1. poluvrenenu podelio crvene kartone kasapima van bomelu i de jongu (najsramotiniji potez u istoriji finala SP) Španija bi pobedila 14:0

goxy

pre 13 godina

E zbog tog "po svaku cenu", tj. prljave igre, simuliranja i prigovaranja su i izgubili. U 45 sek start na stajnu nogu os trane Van Persija, sa idejom da se karton ne daje u 1 min. A onda za mnogo lakše startove španaca pritisak na sudiju.

Yo-Yo

pre 13 godina

Uticao je, ali na štetu furije malo više. Nezahvalan posao za sudiju, bar nije bilo ranog isključenja što bi donekle pokvarilo meč. Van Bommelu nagrada za anti fair-play!

toja 70

pre 13 godina

Protiv Portugala prosli golom iz ofsajda,protiv Paragvaja sudija u prvom poluvremenu digao ofsajd Kavaniju kad bi izasao amm pred Kasiljjasom,nije bio,Miler dobio na pravdi Boga dugi zuti da ne bi mogao da igra protiv njih,u finalu Pujolu nema ni faul a za crveni je ono sto je pokusao i delimicno uspeo da uradi Robenu,a verovatno je i Inijesta bio u ofsajdu kod pasa Toresa pre poslednjeg Fabregasovog,covek koji je presekao taj pas nije nikako mogao da stigne da napravi ofsajd,pa sad ako to nije od uticaja onda ne znam sta je!!!!!

Dragojlo

pre 13 godina

Aj cuti bre bijes ko Sv.Ilija sad se jos i bunis.Da je pravde za onaj Kung Fu udarac u grudi bi trebali ne crveno nego crni karton da dobijete!

Joker

pre 13 godina

I bas njih dvojica nisu zadovoljni!
Pa vama je bolje da cutite, jer ste i jedan i drugi zasluzili po direktan crveni jos u prvom poluvremenu, a da ne spominjem da je Van Bommel bar 2-3 puta mogao dobiti drugi zuti!
Da se razumijemo, ja jesam navijao za Holandiju, uvijek navijam za njih, ali ovakve izjave su besmislene... Vi ste izgubili zato sto imate tanku odbranu i sto trener sve vrijeme forsira na poziciji spica igraca koji to nije. Tacka.

Marky Mark

pre 13 godina

Ovaj se ljuti na nekoga???!!!! Da sam Holandjanin, ja bih se pokrio usima nakon onog starta De Jonga nad Alonsom i ne bih pisnuo vise o sudjenju. Srecom, pravda i fudbal su sinoc pobijedili!

Иван-Ниш

pre 13 godina

У праву је Ван Бомел за суђење. Судија је имао лош критеријум. Холанђани су заслужили бар два директна црвена још у првом полувремену. Ван Бомел је достојни наследник Фернанда Коута. Он и Де Јонг заслужују да се нађу у затвору за своје стартове.

secamo se

pre 13 godina

Tako grubo su igrali i protiv nas '98,Bergkamp pogotovu,a sudija im je stalno gledao kroz prste...Da je nesretni Mijatovic tada dao gol,ko zna dokle bismo stigli...ali eto

Red Veteran

pre 13 godina

Vab Bomel je najprljaviji igrac prvenstva bez konkurencije! Kako ga nije stid da kritikuje Weba kada je Englez mogao (i morao) da pokaze crveni karton jos u prvom poluvremenu onom kung-fu De Jongu.
Sudija je bio pod pritiskom ali je dobro obavio posao.
Ko gubi ima pravo da se ljuti i kritikuje.

Marko

pre 13 godina

Jos od gazenja Mihajlovica od strane Bergkampa ne podnosim holandjane!
Jedino Sneijdera postujem u celoj toj ekipi. A o Van Bomelu da ne pricam...

pan

pre 13 godina

Mislim da je ovaj Bomel najprljaviji i najbezobrazniji igrač koji je ikada igrao u finalu Svetskog prvenstva. Neverovatno je da je na celom prvenstvu dobio samo dva žuta kartona. Zapravo, jedino što je držalo Holanđane u životu skoro do samog kraja bio je kriterijum glavnog sudije koji ili ne zna ili se skroz pogubio.

silverg

pre 13 godina

u pravu je. evo recimo pokušaj ubistva nad alonsom, trebao bi ostaviti ekipu holandije bez igrača bar na par godina(robije). onda bi verovatno Holandija i mogla zabiti koji gol.

Ja

pre 13 godina

Jesu ovi holandjani pali sa marsa? Da nije bilo finale, najmanje dvojica njihovih igraca bi bilo Iskljuceno, npr. De Jong u prvom poluvremenu, a van bommel i robben u drugom. To je cinjenica, i zajedno sa bunkerom koji su postavili, apsolutno su zasluzeno izgubili.

van roben

pre 13 godina

A ja sam ljut što su vas sudije u prethodnim utakmicama uopšte pustile da dođete dotle. Brazil ste izbacili tako na kvarno, posebno van Bomel koji ni žuti nije dobio, a onda i Roben koji je toliko plakao da je na kraju Felipe Melo izgubio živce i dobio crveni. Na kraju je ipak bilo pravde, prestao bih da gledam fudbal da je ovako pokvarena ekipa postala prvak sveta.

bgd

pre 13 godina

Van Bomel je presudio da snažno podržim Špance. Lik je toliko odvratan da nemam reči. Holandija je odigrala jedan sramno-siledžijski fudbal. Sinoć se po svim holivudskim merilima, desio pravi hepi end, jer su pobedili bolji, veštiji i pošteniji. Bravo za crvenu furiju.

djoka

pre 13 godina

vam bomel je nekoliko puta bio na ivici crvenog,a de jong je trebao da dobije crveni nakon starta nad alonsom u pp,toliko o njima umesto da se pokriju usima i da cute

Makaveli

pre 13 godina

Kakvi su ovi Holandjani losi gubitnici, to je strasno. Pa vec u prvom poluvremenu je najmanje jedan Holandjanin trebao biti iskljucen. A o kung-fu napadu De Jonga na Alonza necu ni da pricam. Sudija jeste bio slab sinoc, ali najmanje razloga da se zale imaju upravo Holandjani.
I to Van Bomel, ej, jedan od najbezobraznijih i najprljavijih igraca, nasao da se buni??? Smesni su.

nisam sudija

pre 13 godina

Van Bomel mi nije nimalo simpatičan, ali ipak želim da kažem jednu stvar. To je odličan igrač. Zašto respektujem njegovu igru na ovom prvenstvu, posebno u finalnoj utakmici. Zato što je odlično dozirao grubost. Onoliko koliko je potrebno da uništava igru protivnika, a kada je zasluženo kažnjen žutim kartonom, malo je digao nogu sa gasa i njegovi su startovi postali odmereniji. Možda je sudija ipak mogao da mu pokaže drugi žuti, ali onda je mogao još trojci - četvorici (i Špancima), a nije. Dalje, priča o Holanđanima koji su igrali prljavo, a Španci kao lepršavo, samo na pas i dribling, lišena je spremnosti da se tok utakmice realno sagleda. Španci su isto igrali prljavo. Manje grubo, ali ne manje prljavo. Folirali su, padali, glumili (a najviše famozni Iniesta), a kada sudija nije nasedao na lošu glumu, jurili ga i mahali rukom u vazduhu imitirajući pokazivanje kartona jer je, naravno, lakše protivnika pobediti sa igračem više. Ali to ne umanjuje uspeh Španaca, njihova se taktika (lukavstvo) isplatila, Holanđanima njihova nije. Prosto ko pasulj, saberi - oduzmi Španci su bili bolji u svemu. I u igri i u onom drugom. A da, strpljivo sam čitao komentare ova dva dana i uopšte mi nije jasno zašto smo toliko emotivni u vezi ove utakmice. Šta me briga ko je prvak sveta, ako to već Srbija nije! A mi zapenili, te De Jong je ubica, te Van Bomel je g...o, te Španci su cigani i lopovi. E jesmo čudan narod!

nijebitnoime

pre 13 godina

Ovi Holandjani se ljute LOL, pa celo prvenstvo igraju na isti nacin, a to je udri pa ako sudija pusti onda udri jos vise + ako uspeju da iznerviraju ili ako prodje provokacija nekog protivnickog igraca time bolje... To nije nista novo ako se ne varam na svetskom prvenstvu 2006. protiv Portugala su igrali na isti nacin samo sto su tada Portugalci uzvratili istom merom. Cini mi se da je tada sudio onaj Rus Ivanov i bilo je crvenih i zutih na bacanje.

Branko

pre 13 godina

U pravu je,uticao je sudija na tok utakmice. Trebao je Robenu da drugi zuti za sutiranje lopte posle sudiskog zvizduka. Caviju je za to dao karton a Robena opominje. I Van Bomel je trebao da dobije drugi zuti jer je posle kartona napravio 7-8 faula od kojih ni jedan nije bio ni malo nezan. Holandjani nemaju za cime da zale,izgubili su od bolje ekipe i gotovo.

Tim_Cahill

pre 13 godina

Moguce da su u pravu ova dvojica...Da ih je Veb izbacio jos u prvom poluvremenu...pomogao bi Holandjanima da u drugom poluvremenu igraju bolje...ovako im je samo odmogao...Sam van Bomel imao je situacija da dobije jedno 4 kartona...a o brutalnom startu de Jonga nemam reci...umalo da ubije coveka...dobio samo zuti...ostao na terenu...i sad se zali na sudjenje...Mogu da se zale do mile volje...Spanija je zasluzeno prvak sveta..a Holandija onakvim ponasanjem to nije zasluzila...End of story... :)

Kosta

pre 13 godina

Neverovatno, de Jong se zali na sudjenje, a ostao je na terenu samo zato sto je bila finalna utakmica. Za onaj divljacki start ne postoji nikakvo opravdanje.

Dušan

pre 13 godina

Čuj,"nisam zadovoljan sudjenjem"! Neverovatno je da najgrublji i najprljaviji igrač prvenstva da sebi pravo da komentariše sudjenje. Pa ti si pajseru trebao mnogo ranije da odeš na tuširanje zajedno sa tvojim saigračem Bruce Lee-jem ( De Jong). Celu utakmicu ste opstruirali igru i hvala bogu da iz one kontre Roben nije dao gol. Takva im je i bila taktika da pobiju ceo srednji red, a napred šta urade preko meni lično omraženog Robena. Svaka čast Špancima, objasnili su kako se igra fudbal.

kimi the zmaj

pre 13 godina

pa da li je moguce da se ova dva mesara javljaju i da imaju obraza da pricaju o sudjenju!!!???? debili i jedan i drugi ste trebali jos u prvom poluivremenu da dobijete crvene a vi se jos bunite.....drvosece klasicne...FUJ!!!!

Velja

pre 13 godina

Nasla koja ce dvojica da se zale na sudjenje... De Jong koji je trebalo odmah u prvom poluvremenu da dobije direktan crveni i ovaj koji je terbalo da dobije jedno 5 zutih kartona.

Van Provokator

pre 13 godina

Ovaj Bomel je teski provokator.....jos kuka.....da je sudija sudio kako valja dobili bi vise zutih kartona stim i crvene, sam Bomel je zasluzio dva zuta....Holandija je igrala argresivno, ali to je u pojedinim trenucima prelazilo u grubost, cak i delikte telesne povrede....da je posle kung-fu udarca De Donga pokazao direktan crveni karton holandija bi igrala jos u prvom poluvremenu sa deset igraca....a Van Bomel daje ovakve izvestaje.....Da nisu igrali tako grubo Spanija bi ih napunila....to im je bio deo taktike, jer do sada nisu igrali tako grubo uopste......Zato Spanija zasluzeno prvak.

Milos RU

pre 13 godina

Pazi nasao se van Bomel da prica o sudjenju, pa da je pravde Urugvaj bi igrao finale jer mu je dat gol iz ofsajda a doticnom gospodinu su oprostena tri starta za drugi zuti na istoj utakmici. Ustvari sta se ja cimam pa van Bomel je poznat kao jedan od najvecih fudbalskih sekaca danasnjice. Kad se setim startova na Runijevu povredjenu nogu pozeleo bih mu ... U svakom slucaju Holandija je zalutala u finale sto je pokazala svojom fudbalskom destrukcijom.

mare

pre 13 godina

Greske sudije su bile vise nego ocigledne i to pre svega je kriterijum dodeljivanja kartona bio van svake pameti. Treba je dati 3 crvena i 10 zutih holandjanima a van bomelu dva crvena i jos da mu se da zabrana igranja sledece dve godine zbog kometara. Boze kako iritantna osoba...

Djole

pre 13 godina

Upravu je Bomel sto je ljut na Veba sto im nije dao bar jos dva crvena kartona.Onakav udarac nogom u grudi Alonsa i samo zuti neverovatno.Mnogo toga ima da se kaze na racun Holandjana svakako ne lepog.Onakav model fudbala treba ostro sankcionisati.Sve u svemu spanci su pokazali kakav model fudbala treba primenjivati.Za kraj:FIFA i UEFA bi trebale da ovako ponasanje reprezentacija najostrije kaznjavaju.Svaka cast Spancima na pretrpljene batine Svaka cast nema sta ESPANJA ESPANJA Crveno je boja ljubavi

SAMI GYAN !!! ;)

pre 13 godina

(Marko, 12. jul 2010 18:07)
Bravo Marko, ja spomenuo 98u a oni meni da sam jadan, hvala Bogu pa ima vise onih koji ne mogu da zaborave Bergkampa, Klajverta i ostale kako su tukli nase i ponizavali! To im nikad necu oprostiti! I uvek cu navijati protiv njih! Van Bomel je za tvorza i to onaj njihov u Hagu!

Voja

pre 13 godina

Da sam ja Nigel De Joong, sakrio bih se usima i cutao. Onaj start na Xavi Alonsu ce uci u anale kao neverovatan propust sudije da ga izbaci direktnim crvenim kartonom. Ono je za krivicnu prijavu...

Iniesta

pre 13 godina

Da ne misliš možda da si učesnik nekog takmičenja u beskrupuloznosti? Ovi ljudi stvarno nemaju mere. Imali ste sreće da vam sudija ne isključi 2 igrača u prvom poluvremenu pa bi primili 6 komada. Sudija je to izbegao da ne bi potpuno uništio utakmicu.

bojan

pre 13 godina

Znao sam da ce ovaj kasapin da ae javi.Ovaj manijak je trebo da dobije naj manje 5 crvenih na ovom prvenstvu.Nikad u svom zivot prljavijeg igraca nisam video,kad ga vidim prtsak mi skoci.Samo da mi je sansa da igram jednom protv njega pa da malo imitiram De Jonga.

zzwicke

pre 13 godina

Jeste Veb bio "kriv" što nije htio da upropasti finale, jer je trebao vas obojicu da isključi mnogo prije kraja utakmice, pa zamislite Van Bomela posle svega da podigne pehar!!!

radovan85

pre 13 godina

Ti si zasluzio crveni jos protiv Urugvaja tako da nije ni trebalo da igras u finalu.A za Veba ste u pravu,nedopustivo je da za onakav brutalan start De Jong prodje samo sa zutim.Najbolje cestitajte protivniku koji je zasluzeno pobedio kako dolikuje pravim sportistima

kakvo oranje to je drljanje

pre 13 godina

Evo citam i ne verujem, Van Bomel i De Jong nisu zadovoljni sudjenjem, pa da im je Veb posteno delio kartone obojica ne bi ni stigli do produzetaka. Ajde vi momci klompe na noge, a fudbal ostavite onima koji zele da ga igraju.

H8

pre 13 godina

Takodje, ni Najdžel de Jong nije zadovoljan sudjenjem.

"Sudija je mnogo uticao. Grseske su deo sudjenja, ali u finalu smo imali manje sreće sa tim", rekao je on.

E a sto ne pitas Xabi Alonsa da ti vrati krampone koje si mu uvrnuo u grudni kos... koji saban...

PimPong

pre 13 godina

Kao sto su i mnogi drugi rekli, jeste, sudija je uticao na rezultat, jer je trebala biti jedno petarda u mrezi Holandije, da su ostali sa devet igraca u prvom poluvremenu zbog grubih startova. OK, napravio je Webb neke greske kasnije, ali je bolji tim zasluzeno dobio, a Holandija moze samo sebe da krivi zbog promasenih prilika.

Nego zasto niko na ovom turniru nije pokusao da se takmici sa Spancima, vec svi u bunker kad Spanci napadnu, a niko ni da pokusa da uzme loptu...

Jos jednom, cestitke Spancima!

Okanite se Veba i vratite se na svoje dobro placene poslove

pre 13 godina

Meni su ove 2 izjave vrhunac licemerja. Pa taj Van Bomel (inace najprljaviji aktivni igrac) je prvo pokusao da da gol iz fer-plej auta, svaki duel mu je bio start na stajacu nogu (a tako se lomi noga) i bunio se za svaku odluku. A ko poznaje medicinu moze da vam nabroji najmanje 3 nacina na koji je De Jong mogao da usmrti Alonsa onim udarcem. E sad, Pujolov start jeste po pravilima (kao zadnji igrac odbrane) bio za crveni, ali bi bilo nepravedno da Spanci prvi ostanu sa igracem manje. A da je Roben bio pametan, kao Inijesta u duelu sa Heitingom, mozda bi Webb i pokazao crveni. Na kraju krajeva, Holandjani, osim krvickih startova i 2 kontre kada je Roben pretrcao celu odbranu Spanije, nisu nista ni pokazali u finalu i zasluzeno su ga izgubili.
(ChatNick, 12. jul 2010 23:53)

Potpuno se slazem s tobom.Samo mislim da onaj Pujolov start nije bio prekrsaj,ako se bolje pogleda ponovljeni snimak vidi se da ni Roben nije bio naivan u tom duelu.Ni govora o penalu i crvenom.Jesam navijao za Holandiju ali spanci su ipak zasluzeno dobili.Ovo je smijesno sto se zale na sudjenje.Nemaju konkretne razloge,samo kazu "sudija uticao".Cime je to direktno uticao,gospodo?A iskljucenje Heitinge je skroz opravdano.Vrlo dobro je odradio posao.Ionako je bilo najgrublje finale u istoriji.Ne moze se odsuditi perfektno nijedna utakmica.I ja sam sudija,pa znam zasto to sve pricam.

aca?

pre 13 godina

Pa 96% odluka je bilo dobro, što nije loše za nekog ko je na ovom SP-u zaradio "samo" nekoliko desetina hiljada eura.
Kako bi tek sudio da je imao manju platu?

danko

pre 13 godina

hvala vam holandjani na gruboj igri u finalu. bili ste dosledni tokom celog prvenstva i to je kulj. igrajuci na duel faulove a moj kum na zute kartone uzeli smo na vas vishe stotina evrica. jedino mi zao shto ovaj turnir nije trajao malo duze jer ko zna gde bi ja sad bio. a shto se tiche fudbala treba samo reci da su shpanci prvaci evrope i sveta u fudbalu, kosharci, tenisu, odbojci... mada to nije ni bitno:)

Anakin

pre 13 godina

Ne znam o cemu Van Bomel govori. Da je sudio neko ko ima kriterijum ko, recimo Alberto Undiano, Holandija bi zavrsila utakmicu sa 8 igraca na terenu a Van Bomel bi prvi izleteo. Greska kod nedosudjenog kornera je ocigledna, ali nama koji to pogledamo iz 101 ugla. Cisto sumnjam da je Veb namerno zazmurio na tako nesto. Jedina prava greska na utakmici je bila kad onom karatisti nije pokazao direktan crveni nakon onog mavashija kojim je oborio Alonsa.

FcB4E |

pre 13 godina

Ja nzm sta je sa ovim "gubitnicima"
de jong je trebao direktan crveni, pa mozda i heitinga (za start nad iniestom)... onda, iniesta je ruzno reagovao nad van bommelom, ali je ovaj kao KONJ (da izivinete na ovkvom izrazu)... ajd sto je napravio najvise faulova na SP-u, nego ima i najvise Zutih kartona... i, oni nesto da se bune :S :S S:

vise nego zasluzena pobjeda ;))

BorisbladE

pre 13 godina

Dragi Najdzele za onaj tvoj Eric Cantona wanna be fly kick (uz duzno postovanje istom) zasluzio si AZIL u nekoj od africkih zemalja kako te kod kuce ne bi izveli pred Medjunarodni sud pravde! Nije mi draga ni jedna od ove dve reprezentacije da se razumemo ali cinjenica da su Holandjani uspeli da budu veci cigani od Spanaca mi je fascinantna!

Baki

pre 13 godina

Najdzel De Jong nije yadovoljan sudjenjem!?!?!?!
Pa on ne bi stigao ni da se ozniji da ga je Veb iskljucio kad je udario broja 14 (cini mi se) u grudi kramponima!!!

Sabre

pre 13 godina

Htedoh da ostavim komentar, ali covek pre mene je sve rekao. Van Bomel je nula od coveka i neznatno bolji igrac, ali ko gubi ima pravo da se ljuti..

Vik

pre 13 godina

Sta ovi Holandjani trabunjaju? Pa oni su vise igrali karate nego fudbal... Ako je sudija i gresio to je bilo na stetu Spanaca.
Gledao sam utakmicu u hotelu sa puno Holandjana oko mene i oni su se za glavu hvatali posle nekih startova svojih fudbalera.

Paks

pre 13 godina

Sudija Veb je pokazao celom svetu kako treba da se sudi na SP i po mom misljenju nije nikoga ostetio, cak je pustao grublju igru sto je naravno islo na ruku Holandjanima. Naravno da je bilo spornih situacija na obe strane ali covek je svirao veoma fleksibilno, pre svega ljudski i po svom slobodnom sudijskom uverenju. Imao je gresaka sto se nije drzao "striktno" pravila, ali je pokusavao da sto manje utice na igru i da ne osteti neku od ekipa i uspeo je u tome. Da je sudio kao neki prosecni sudija onda bi Holandija zavrsila mec sa osmoricom a prvi bi Van Bomel i De Jong karatisti bili iskljuceni u ranoj fazi meca. Da je Srbiji sudio ovakav sudija oni penali Vidica i Kuzmanovica nikada ne bi postojali, niti bi postojala tri zuta Lukovicu kao i onaj smesan start Ivanovica na sredini terena protiv Nemaca sto je okarakterisan za onog sudiju kao zuti itd, itd pa vi uporedjujte. Dakle ovom Vebu svako ko prati fudbal moze samo da pruzi ruku. Po meni svet konacno ima broj jedan sudiju kakvog nije imao jos od Koline. Stvarno nemam pojma odakle Holandskoj publici obraza da prilikom dodele medalja zvizde sudiji. Sad ce neko ovde da kaze da je lopta nakon slobodnog udarca otisla u korner i da je Holandija brutalno ostecena?! Jeste bio korner ali covek je toliko toga progledao kroz prste Holandjanima da bi trebalo da ih bude sramota da o tome polemisu. Ko im je kriv sto se nisu odbranili.

Dusan

pre 13 godina

U pravu je Van (kasapin) Bomel. On najbolje zna da je Webb svakako uticao na ishod finala. Trebalo ja da njega i De Jong-a iskljuci jos u prvom poluvremenu. Tada bi Spanci verovatno zavrsili posao pre isteka 90 minuta. Hvala Bogu, juce je pobedio fudbal. Pre meca bilo mi je svejedno ko ce pobediti - Holandjane volim jos iz detinjstva, pogotovo posle finala u Argentini 1978, a generacija Van Basten - Gulit - Rajkard je samo potvrdila superiornost lepe igre Holandije; sa druge strane Spanci igraju ubedljivo najlepsi fudbal na svetu u poslednje 2-3 godine. Medjutim, onakva taktika (9 igraca bije, jedan (Roben) igra fudbal) upropastila je sve lepe uspomene i zaista sam navijao za Spaniju kao da igra Srbija. Fudbal je opet pobedio, a Webb je po mom misljenju fenomenalno odreagovao i kod incidenta Inieste sa Van Bromel-om i kod incidenta sa Roben-om. Umesto da ucestvuje, zajedno sa Holandjanima u razbijanju igre, Webb je vrlo inteligentno pokusavao da sacuva sto se dalo sacuvati od fudbala juce. Ne uvek po pravilima, ali je cilj bio cist. Cestitke na tome.

Milan

pre 13 godina

@ Anđela

Citat iz članka koji komentarišeš:

"Borili smo se da dodjemo do penala, pošto smo bili uvereni da će (golman) Martin (Stekelenburg) odbraniti jedan ili dva"

Oni su se borili da dođu do penala?! To po mom shvatanju fudbala ne radi superiornija ekipa.

ivica

pre 13 godina

Trebalo je iskljuciti Van Bomela , De Jonga , i mozda jos ponekog Holandjanina , ali budimo realni i Iniesta je trebalo da bude iskljucen u prvom poluvremenu zbog starta na igraca bez lopte , pa cak i Puyola zbog bar 10 prigovora i sugerisanja sudiji da da igracima karton , web(namerno malim slovima) je zasluzio takodje crveni karton , nije imao kontrolu , jako los kriterijum sudjenja itd....
MISLITE O TOME...

ChatNick

pre 13 godina

Meni su ove 2 izjave vrhunac licemerja. Pa taj Van Bomel (inace najprljaviji aktivni igrac) je prvo pokusao da da gol iz fer-plej auta, svaki duel mu je bio start na stajacu nogu (a tako se lomi noga) i bunio se za svaku odluku. A ko poznaje medicinu moze da vam nabroji najmanje 3 nacina na koji je De Jong mogao da usmrti Alonsa onim udarcem. E sad, Pujolov start jeste po pravilima (kao zadnji igrac odbrane) bio za crveni, ali bi bilo nepravedno da Spanci prvi ostanu sa igracem manje. A da je Roben bio pametan, kao Inijesta u duelu sa Heitingom, mozda bi Webb i pokazao crveni. Na kraju krajeva, Holandjani, osim krvickih startova i 2 kontre kada je Roben pretrcao celu odbranu Spanije, nisu nista ni pokazali u finalu i zasluzeno su ga izgubili.

Јехуди

pre 13 godina

Ван Бомел је морао добити црвени картон против Уругваја! А о Де Јонговом старту над Алонсом да не говорим...

Ово само показује да ни Ван Бомел ни Де Јонг немају секунде ни образа ни морала...