Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 08.07.2010.

15:40

Svetski mediji: Španska "furija"

Svetski mediji oduševljeni predstavom Španije u polufinalu protiv Nemačke.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Fantastična fudbalska mašina Visentea Del Boskea, sposobna da drži loptu satima i da udje u zonu za šut na 150 različitih načina, došla je do pobede na najstariji mogući način - udarcem glavom posle kornera", komentariše Gazeta delo sport. "Republika" ocenjuje da je Španija "ubila" nemački tim i da će se u nedelju sudariti dva velika slikara - Vinsent Van Gog i Pablo Pikaso, aludirajući na finale izmedju Holandije i Španije.

Francuski mediji ocenjuju da je Španija, uprkos činjenici da "nije briljirala", očitala Nemcima lekciju.

Sportski dnevnik "L'Ekip' u tekstu pod naslovom "Vetar promene" metafoprički opisuje igru kojom su Španci matirali izabranike Joakima Leva.
Za "Figaro" španska reprezentacija je "evropska kraljica koja želi i svetsku krunu".

Kineska štampa ocenjuje da je "Španija i bez sjaja" uspela da ispiše istoriju. "Nemački blok je još jednom izgubio protiv "dvojice Ćavija", ističe se u "Novom Pekingu".

Japanska štampa hvali tehničku potkovanost španske "armade" kojom su nadigrani nemački "panceri". List "Mainići" ističe apsolutnu dominaciju Španaca, koji su "pregazili defanzivni nemački tim".

Taj list naglašava da će u finalu u nedelju protiv Holandije "na probi biti fudbalska lepota" Španije. Mediji u Rusiji listom ističu da je Španija zasluženo slavila protiv Nemačke.

"Oktopod je pogodio", kaže se na portalu "Njuzru.com" i dodaje da se španska sredina terena "poigravala" sa nemačkom reprezentacijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu