Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 08.07.2010.

15:14

Stigla odluka, Laković najavio žalbu

U Fudbalski savez Srbije je stiglo rešenje Disciplnske komisije FIFA o kažnjavanju selektora našeg nacionalnog tima Radomira Antića.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Generalni sekretar FSS Zoran Laković rekao je da će, u skladu sa propisanom procedurom, u naredna tri dana najaviti žalbu na odluku Disciplinske komisije FIFA, a obrazloženje žalbe Apelacionoj komisiji biće upućeno u roku od sedam dana.

Antić je kažnjen sa četiri utakmice zabrane vođenja tima u zvaničnim utakmicama i novčano sa 14.000 franaka zbog, kako je navedeno, neprimerenog ponašanja i vredjanja sudije posle utakmice Srbija - Australija na Svetskom kupu u Južnoj Africi.

Prema statutu FIFA, odluka Komisije za žalbe je konačna, a moguće ju je oboriti samo pred Sudom za arbitražu u sportu, čiji je sedište u Lozani.

"U ovom trenutku rano je govoriti o procesu pred Sudom za arbitražu u sportu. Prvo moramo da okončamo postupak pred organima FIFA, u koje imamo poverenje. Detaljno ćemo obrazložiti žalbu i nadam se da će Komisija za žalbe to uvažiti", rekao je Laković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu