Nova vest
Fudbal

Petak, 25.06.2010.

09:38

Mihajlović: „Hladna glava i pamet“

Bivši reprezentativac Jugoslavije, sada trener Fjorentine, Siniša Mihajlović ističe da nacionalni tim mora brzo da zaleči rane iz Južne Afrike i da krene dalje.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Reprezentacija Srbije je učešće na Svetskom prvenstvu završila kao poslednja u grupi D sa tri boda, iza Nemačke, Gane i Australije.

Mihajlović je trenutno na Sardiniji, gde je stigao tačno na drugo poluvreme utakmice sa Australijom, i kaže da je imao šta da vidi u televizijskom prenosi.

Italijani su me dočekali prepričavajući prvih 45 minuta. Svi su govorili da je Srbija bolja i da sigurno prolazi, da smo nadigrali Australijance i da smo do odlaska na odmor zaslužili da imamo dva ili tri gola prednosti“, rekao je Mihajlović za „Sportski žurnal“.

Nažalost, u drugom delu igre viđena je potpuno drugačija slika.

Naša igra se iz neobjašnjivih razloga raspala. To je Australijancima dalo krila. Rastrčali su se, njima je sve išlo, a nama ništa. Mi nismo pogodili ni sa pet-šest metara, a oni jesu sa 25. Kako je samo ušla ta lopta za njihovo vođstvo od 2:0. Ni rukom ne bi bolje. To je tako u fudbalu. Kada hoće, onda baš hoče, kada neće, ništa ne pomaže“, naglasio je Mihajlović.

Mihajlović najviše žali igrače zbog propuštene odlične prilike da se stigne daleko na Svetskom prvenstvu.

Uradili smo mnogo već samom činjenicom što smo prvi put kao Srbija učestvovali na završnom turniru. Treba biti realan. Koliko većih i bogatijih zemalja, sa jačim fudbalom od našeg, nisu ni stigle do Južne Afrike. Šta, na primer, da kažu Francuzi, vicešampioni sveta? Dakle, jasno je da su naši momci uradili mnogo. A da li su mogli više. Jesu. Oni su toga svesni i zato je njima najteže“, rekao je trener Fjorentine.

Mihajlović posle svega zaključuje da je pred fudbalerima srpske reprezentacije period u kojima treba delikatan, zaceliti rane i odabrati put kojim da se ide dalje.

Potrebni su nam hladna glava i pamet. Samo da ne bude grešaka iz prošlosti, da u razočaranju ne prevlada strast. Tu smo sada svi na ispitu: javnost, novinari, kompletna fudbalska organizacija“, zaključio je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu