Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.06.2010.

11:12

Ivanović: "Duel sa Australijom najveći izazov"

Branislav Ivanović je rekao da će utakmica sa Australijom biti najveći izazov u reprezentativnim karijerama svih fudbalera Srbije.

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

"Iz dve utakmice osvojili smo tri boda i to nam daje sigurnost, ali još nismo uradili ništa veliko. Najbitnije je da delujemo kao ekipa.Zabeležili smo fenomenalan uspeh protiv Nemaca, vratili smo ispušteno, ali treba da ostanemo mirni i normalni. Duel sa Australijom zato je možda i najveći izazov u reprezentativnim karijerama svakog od nas", rekao je Ivanović.

Pobeda u duelu sa Australijom, 23. juna u Nelspruitu, Srbiji bi garantovala mesto u osmini finala Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

"Moramo da im odgovorimo htenjem i trčanjem, da u tim elementima, koji su njihovo najjače oružje, budemo barem ravnopravni, a onda će, uveren sam, naš individualni kvalitet doći do izražaja", ocenio je Ivanović, koji nastupa za londonski Čelsi, šampiona Engleske.

Stil igre Australije mnogi i porede sa ostrvskim.

"Mnogi njihovi fudbaleri igraju u Premijer ligi. Agresivni su, igraju visoko, linije su im blizu. I pre početka Mundijala sam pričao da su izuzetan tim i evo sada se ispostavlja da će nam utakmica sa njima možda biti i ključna", naveo je Ivanović.

"Omeli su ih crveni kartoni na obe utakmice. Protiv Nemačke su i primili golove u nezgodnim trenucima, teško je tada ostati koncetrisan. A opet su u oba duela pretrčali više od rivala što dovoljno govori o njihovoj agresivnosti i želji", dodao je.

Australijancima je neophodna što ubedljivija pobeda nad Srbijom, kako bi imali teoretske šanse da prođu Grupu D. Selektor Pim Verbek zato je najavio da će njegov tim dati sve od sebe da postigne što više golova.

"To je normalna izjava koju je on morao da da. Ništa drugo i nije mogao da kaže, čak i da igraju sa Nemačkom. Imaju neke svoje šanse i vide ih u pobedi nad nama, ali i mi imamo svoje viđenje situacije i ne treba da se obaziremo na njih. Nadam se da ćemo uz igru koja nas je krasila u kvalifikacijama i ovde u duelu sa Nemačkom doći do osmine finala što bi bio izvanredan uspeh za nas", ocenio je Ivanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu