Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.06.2010.

15:27

Rid doneo bod Novom Zelandu u nadoknadi vremena

Reprezentacije Slovačke i Novog Zelanda odigrale su 1:1 u drugoj utakmici prvog kola takmičenja u grupi F na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Slovačka je povela u 50. minutu preko Roberta Viteka i imala je ofanzivu tokom većeg dela susreta.

Ipak, bod Novom Zelandu je doneo Vinston Rid, koji je odlično glavom reagovao na centaršut Šejna Šmelca u nadoknadi vremena.

Prva šansa na utakmici viđena je u petom minutu kada je Kilen pokušao sa distance. Par minuta kasnije Slovačka je bila u naletu, ali je Vajsu lopta pobegla, a sličnu sudbinu imao je i pas Viteka koji je Paston pokupio bez problema. U narednom periodu Slovačka je imala loptu u svom posedu, dok je sa druge strane Novi Zeland pokušavao dugim loptama.

Slovaci su probleme odbrani Novog Zelanda najčešće pravili po krilima, preko Vajsa i Čeha. Vajs je takođe lepo namestio loptu Hamšiku koji je neuspešno gađao gornji desni ugao Pastonovog gola. Isti igrač je uposlio Šestaka koji je pokušao sa ivice šesnaesterca.

Posle pola sata igre, šansu je imao i Škrtel, ali nije najbolje reagovao na loptu koja je bila upućena iz kornera. Priliku je imao i Šmelc koji je pogodio spoljnu mrežu iz polu-voleja. Nekoliko minuta kasnije Paston je loše reagovao posle udarca glavom Durice, pa je Nelsen intervenisao i spasao mrežu svog gola.

Dobru priliku imao je i Marek Hamšik iz slobodnog udarca sa oko 23 metra, ali je Paston odbio loptu u korner.

Već u četvrtom minutu nastavka Slovačka je došla u vođstvo. Šestak je sjajno centrirao sa desne strane prema Viteku koji je bio u liniji penaltika, odakle je glavom pogodio mrežu Pastonovog gola.

Primljeni gol nije mnogo uznemirio igrače Novog Zelanda koji su napali, ali nisu imali previše uspeha u ofanzivi, pošto se u tim momentima Slovačka branila sa gotovo svim igračima u polju.

Odličnu šansu imao je Robert Vitek u 68. minutu posle sjajnog kontranapada koji je poveo Hamšik. Vitek je odigrao dupli pas sa Šestakom, ali je Vitekov udarac Rid uspeo da izblokira do kornera.

Ta prilika Viteka ujedno je bila najbolja za obe ekipe sve do kraja meča kada je u trećem minutu nadoknade Rid odlično glavom reagovao na centaršut Šmelca i postavio konačan rezultat. Kraj meča na meču Slovačke i Novog Zelanda je ujedno najdramatičniji u dosadašnjem delu šampionata jer do sada nijedna utakmica nije rešena u poslednjem minutu.

U drugom kolu, koje se igra 20. juna, Slovake očekuje duel protiv Paragvaja, dok Novi Zeland igra protiv Italije.

Slovačka: Muha, Zabavnik, Škrtel, Durica, Čeh, Štrba, Vajs, Hamšik, Jendrišek, Vitek, Šestak (Hološko 83')

Novi Zeland: Paston, Rid, Vičelić (Kristi 79'), Nelen, Lokhed, Smit, Bertos, Eliot, Felon, Kilen (Vud 72'), Šmelc

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu