Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.06.2010.

11:52

36 navijačica Holandije izbačeno sa stadiona

36 navijačica reprezentacije Holandije izbačeno je sa stadiona “Grad fudbala” u Johanzeburgu tokom meča ‘narandžastih’ i Danske.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

U utakmici prvog kola grupe E Holandija je slavila sa 2:0 protiv Danaca, a razlog izbacivanja, a posle i ispitivanja su bile haljine koje su navijačice nosile.

Holanđanke su bile obučene u kratke narandžaste haljine koje je na Mondijal dopremila Bavaria, pišu mediji. Ipak, pošto na haljinama nema obeležja reklame holandske pivare pa su one optužene za prikriveno reklamiranje.

Prema pravilima Svetske fudbalske federacije (FIFA) takvo reklamiranje proizvoda, a pošto Bavaria nije zvanični sponzor ni te organizacije ni Mondijala devojke su završile na višečasovnom ispitivanju.

Sedele smo u prvo redu, zabavljale se, navijale i pravile buku. Kamermani su nas sve vreme snimali dok smo pevale i dobro se provodile. U drugom poluvremenu utakmice oko nas se odjednom stvorilo 40 redara koji su nas naterali da napustimo stadionu. Dok su nas gurali niz stepenice jedna devojka je pala”, rekla je jedna od navijačica Holandije Barbara Kastejn.

Ispitivali su nas ljudi iz FIFA, a onda je došla i policija. Sve vreme su nam postavljali ista pitanja i sugerisali su da radimo za Bavariju. Rekli su nam da je prikriveno reklamiranje zakonom zabranjeno u Južnoafričkoj Republici i da ćemo završiti u zatvou. Autobusom smo odvezene u hotel, iskopirali su mi pasoš i rekli da će sprovesti istragu, a potom me i tužiti. I to sve zato što sam nosila narandžastu haljinu“, dodala je Kastejnova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu