Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.06.2010.

08:27

Hauard: "Saosećao sam sa Grinom"

Golman reprezentacije SAD-a Tim Hauard priznao je da je imao pomešana osećanja kada je njegova ekipa izjednačila protiv Engleske u prvom kolu SP:

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Njegov kolega na golu Albiona Robert Grin napravio je kardinalnu grešku i laganu loptu ispustio u gol.

“Mislim da je on dovoljno dobar da se vrati posle te greške. Zaista sam saosećao sa njim večeras i emocije su mi bile pomešane kada je lopta završila u mreži. To nikada nije lepo videti, znam da je sada neutešan”, izjavio je Hauard.

Grin je tako nastavio seriju grešaka engleskih golmana na važnim utakmicama nasledivši Dejvida Simena, Dejvida Džejmsa, Pola Robinsona... Ipak, Hauard smatra da to ne neće uticati na Grina.

“On ne posustaje tako lako, to je neophodno kada si golman. Moraš da razumeš krititke, uspone i padove, i mislim da će sa njim biti sve u redu. Osim te greške, branio je dobro, ‘skinuo’ je Altidorovo udarac za koji sam mislio da će nam doneti pobedu”.

Hauard je zadovoljan osvojenim bodom.

“Bio je to veoma dobar start na SP za nas, ali pred nama su još dve bitne utakmice. Mislim da smo igrali dobro, bili smo odlučni i držali se svojih dobrih strana, a nismo posustali ni kada smo primili gol”.

Golman SAD-a umalo nije morao da napusti teren posle duela sa Emilom Heskijem.

“Rebra mi jesu malo rovita. Želeo sam sebi da dam još deset minuta, da izdržim do poluvremena, ali nisam želeo ni da budem glup i nastavim da igram ako nisam spreman. Ipak, presudio je adrenalnin, pomogli su lekovi protiv bolova i uspeo sam da prevaziđem situaciju. Drago mi je da jesam”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve