Nova vest
Fudbal

Petak, 11.06.2010.

22:53

Južna Koreja – Grčka (13.30h)

Prvi meč drugog dana SP u Južnoj Africi igra se od 13.30h, a sastaju se Južna Koreja i prvak Evrope iz 2004. godine Grčka.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

S obzirom da je Argentina apsolutni favorit u grupi B, meč na stadionu Nelson Mendela Bej mogao bi da bude ključan u borbi za mesto u drugoj rundi.

Južna Koreja i Grčka se nikada u svojo istoriji nisu sastajali na Svetskim prvenstvima, a u dve odigrane prijateljske utakmice, jednu je dobila azijska ekipa sa 1:0 (2007), dok je druga završena 1:1 (2006).

Koreja je jedina selekcija koja je neporažena završila odlučujuću rundu kvalifikacija u Aziji sa sedam pobeda i remijem, ali je obe pripremne utakmice (Belorusija i Španija) izgubila minimalnim rezultatom.

Grčka, koja je do Mundijala došla preko baraža u kojem je nadigrala Ukrajinu. Heleni su u istoriji igrali na samo jednom SP, u SAD-u 1994. Tada su takmičenje završili bez bodova i postignutog gola, a rivali su u grupi su im bili upravo Argentina i Nigerija.

"Reprezentacije kao što je Južna Koreja imaju veliki timski duh i mnogo strasti. Nećemo razočarati narod Grčke. Među najboljim timovima smo na svetu, to nije mala stvar", rekao je selektor Grčke Oto Rehagel.

Najjače oružje Grčke biće prvi strelac evropske zone kvalifikacija, Teofanis Gekas koji je deset puta bio strelac na putu Helena ka Južnoj Africi.

"Ceo tim mi je pomogao da postižem golova. Trenutno je najbitnije da svi uđemo u pravu formu i nastavimo da stvaramo šanse. Sva tri meča su jednako bitna, i svi rivali su podjednako teški. Moramo biti strpljivi i čekati svoju šansu".

"Za nas je meč sa Grčkom najbitnija utakmica u grupi. Ukoliko dobijemo ovaj meč, imaćemo više opcija u igri protiv Nigerije i Argentine", istakao je defanzivac Južne Koreje Li Jung Pjo.

Vezni igrač Ki Sung Jeng ističe da je glavni cilj njegovog tima plasman u drugu rundu.

"Teško je prognozirati šta bi moglo da se desi posle toga. Za sada ćemo dati sve od sebe da se nađemo među 16 najbojih".

Prva utakmica uvek sa sobom nosi najveći stres.

"Pre svega, moramo dobro da odigramo protiv Grčke ukoliko planiramo da se plasiramo u osminu finala. Opsežno smo analizirali svakog igrača individualno, njegove karakteristike, vrline i slabosti", istakao je štoper Li Jung So.

"Moramo da pobedimo Grčku i na to ćemo se koncentrisati. Želimo da pokažemo našem narodu da smo korak bliže sledećoj rundi", dodao je Li.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu