Nova vest
Fudbal

Petak, 11.06.2010.

22:42

Argentina - Nigerija (subota, 16h)

U subotu od 16 časova na Elis parku u Johanesburgu sastaju se Argentina i Nigerija u meču prvog kola grupe B Svetskog prvenstva.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Centarfor Volfsburga Obafemi Martins kaže da Nigerijci ne smeju da misle samo o Mesiju kao najvećoj pretnji ’gaučosa’.

„Ljudi dosta govore o Mesiju, a zaboravljaju da u argentinskom timu ima još dobrih fudbalera poput Tevesa ili Milita. Fudbal je timska igra, a i mi imamo svoje zvezde za meč“.

Tradicija je jasno na strani Argentinaca – pobedili su na svetskim prvenstvima 1994. i 2002. godine, u finalu U-20 Svetskog prvenstva 2005. i u finalu Olimpijskih igara 2008.

Uprkos tome, fudbaler moskovske Lokomotive Piter Odemvingie optimista je pred predstojeći okršaj.

„Ranije nam je nešto nedostajalo u igri, ali nadam se da ovaj put možemo da odigramo bolje. Nadam se da ćemo se dobro boriti i postići neke golove. Fudbal je kolektivni sport, u poslednje vreme videli smo mnogo timova sa velikim zvezdama koji ne uspevaju da naprave rezultata. Iskreno verujem da sada imamo igrače sposobne da pobede Argentinu“.

Selektor Argentine Dijego Maradona kaže da bi voleo da Leo Mesi odigra u Južnoj Africi kao što je on to učinio na SP 1986. godine.

„Voleo bih da se to dogodi, da ima istu ulogu lidera kao što sam ja imao tada. Ali, iza Lionela stoji ceo tim, a on treba da bude jagoda na šlagu. Svim srcem se nadam da će Leo imati priliku da pokaže šta zna i da pruži svoje najbolje igre ikada“, rekao je Maradona i potom analizirao rivale:

„Nigerija je fizički snažna ekipa sposobna da nam stvori probleme kada napada. Ipak, mislim da su i dalje pomalo neorganizovani u odbrani i tu moramo najbolje da iskoristimo svoj potencijal“.

Prva zvezda tima Leo Mesi kaže da se na Svetskom prvenstvu nijedan protivnik ne sme potceniti i dodaje:

„Gledao sam Nigerijce na Kupu afričkih nacija i oni su tipični afrički tim sa dobrim i fizički jakim igračima. Igrali smo sa Obalom Slonovače i Nemačkom i očekujem da će Nigerijci slično igrati kao oni“.

Osim utakmice Argentina – Nigerija, drugog dana Mondijala igra se i drugi meč grupe B između Južne Koreje i Grčke (13.30h), kao i meč grupe C Engleska – SAD (20.30h).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu