Nova vest
Fudbal

Utorak, 08.06.2010.

18:20

Roben propušta Dansku, povređen i Bularuz

Selektor Holandije Bert Van Marvijk saooštio je u utorak da krilni napadač Arjen Roben neće biti spreman za prvi meč "lala" na SP protiv Danske.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Igrač Bajerna je povredio preponu u ubedljivoj pobedi Holandije protiv Mađarske (6:1) gde je bio dvostruki strelac, a trenutno radi na oporavku sa fizioterapeutom.

"Arjen neće igrti protiv Danske. Jedva da je bio sposoban da trenira ili igra od finala Lige šampiona pa ne želim ništa da rizikujem"", istakao je Van Marvijk.

"Povreda je prilično ozbiljna i nemoguće je da se vrati u pun trenažni proces u tako kratkom periodu. Putovaće u Južnu Afriku i uskoro ćemo saznati kada će biti spreman da igra. Moramo biti strpljivi, Arjenovo zdravlje je najvažnije".

Pored Robena, Marvijk ima problema i zbog povrede Halida Bularuza. Međutim, defanzivac je na treningu u utorak samo lakše povredio zglob pa se očekuje da će biti spreman za duel sa Danskom. Marvajk rekao je da povreda nije ozbiljna i da očekuje da će se Bularuz u sredu vratiti treninzima.

Holandija će prvu utakmicu na Mundijalu igrati u ponedeljak od 13.30 protiv Danske u Johanesburgu, a pored njih u Grupi E takmiče se Japan i Kamerun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu