Nova vest
Fudbal

Subota, 05.06.2010.

00:05

Kina iznenadila Francusku, Obala Slonovače bolja od Japana

Fudbalska reprezentacija Kine priredila je pravu sezanciju pošto je u prijateljskoj utakmici pobedila, velikog favorita, selekciju Francuske sa 1:0.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Obala Slonovače je savladala Japan rezultatom 2:0, dok je Slovenija bila ubedljiva protiv Novog Zelanda sa 3:1. Pobedonosni gol Kinu postigao je Deng Džuo Sijang u 68. minutu iz slobodnog udarca. ’Trikolori’ su tako i na trećoj uzastopnoj prijateljskoj utakmici primili gol.

Izabranici selektora Rajmona Domeneka nisu imali previše uspeha ni u napadu pošto su na tim mečevima postigli samo tri pogotka. Francuska je prošlog vikenda odigrala 1:1 sa Tunisom, a potom pobedila Kostariku sa 2:1.

'Trikolori' će na predstojećem Mundijalu igrati u A grupi protiv Urugvaja, Meksika i Južne Afrike.



Fudbalska reprezentacija Obale Slonovače savladala je u Zionu selekciju Japana sa 2:0. Obala Slonovače je povela u 13. minutu golom Didijea Drogbe iz slobodnog udarca, ali je lopta na putu ka golu pogodila japanskog defanzivca Markusa Tulija Tanaku i prevarila golmana.

Dva minuta kasnije Drogba je zbog povrede lakta napustio teren i gotovo je izvesno da neće igrati na predstojećem Svetskom prvenstvu. U 81. minutu defanzivac Kolo Ture je postigao drugi gol za Obalu Slonovače i tako postavio konačan rezultat.

Obala Slonovače će u Južnoj Africi igrati u G grupi sa Brazilom, Portugalom i Svernom Korejom, dok se Japan nalazi u E grupi sa Holandijom, Kamerunom i Danskom.



Slovenija je golovima Milivoja Novakoviča i Andraža Kirma savladala Novi Zeland rezultatom 3:1. Slovenci su poveli već u sedmom minutu golom Novakoviča iz slobodnog udarca. U 20. minutu, posle konfuzne intervencije slovenačke odbrane, na 1:1 poravnava Rori Falon.

Samo deset minuta kasnije Novakovič ponovo iz slobodnog udarca pogađa gol Novog Zelanda i vraća Slovence u vođstvo. Minut pre kraja prvog dela igre Kirm postiže i treći pogodak za Sloveniju.

Novi Zeland na Svetskom prvenstvu igra u F grupi sa Italijom, Paragvajem i Slovačkom, dok se izabranici selektora Matjaža Keka nalaze u C grupi sa Engleskom, SAD i Alžirom. Slovenija je potencijalni protivnik Srbije u drugoj fazi takmičenja pošto se C grupa ukršta sa D grupom, u kojoj se nalaze 'Orlovi'.



U ostalim mečevima koji su odigrani u petak Sudan i Palestina su igrali nerešeno (1:1), dok na meču Luksemburg - Farska Ostrva nije bilo golova.

Rezultati:

Francuska - Kina 0:1
Obala Slonovače - Japan 2:0
Slovenija - Novi Zeland 3:1
Sudan - Palestina 1:1
Luksemburg - Farska Ostrva 0:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu