Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 03.06.2010.

23:42

Pobede Nemačke, Meksika i Španije

U prijateljskim duelima koji su odigrani u četvrtak pobede su zabeležile selekcije Nemačke, Meksika i Španije.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Nemačka je savladala Bosnu i Hercegovinu sa 3:1, Meksiko Italiju rezultatom 2:1, dok je Španija ostvarila minimalnu pobedu u duelu sa Južnom Korejom. Fudbalska reprezentacija Nemačke pobedila je u Frankfurtu, u prijateljskoj utakmici, Bosnu i Hercegovinu rezultatom 3:1.

‘Panceri’, koji će na pretstojećem Svetskom prvenstvu igrati u D grupi sa selekcijom Srbije, do trijumfa su stigli posle preokreta. Pored Srbije, Nemačka će u Južnoj Africi biti u grupi i sa Australijom i Ganom.

Selekcija BiH je povela u 15. minutu pogotkom Edina Džeka, posle nespretne intervencije kapitena Nemačke Filipa Lama. Defanzivac minhenskog Bajerna se na početku drugog poluvremena, u 50. minutu, na najbolji mogući način iskupio za tu grešku i izjednačio na 1:1.

U nastavku meča Nemci prave potpuni rezultatski preokret golovima Bastijana Švajnštajgera, koji je u dva narata, u 73. i 77. minutu, bio precizan sa bele tačke. Prvi penal je dosuđen u 73. minutu, nakon prekršaja Sanela Jahića nad Markom Marinom, dok je samo četiri minuta kasnije Emir Spahić faulirao Tomasa Mulera, posle čega je arbitar ponovo pokazao na belu tačku.



Fudbalska reprezentacija Meksika savladala je u Briselu savladala aktuelne svetske prvake Italijane sa 2:1. Strelci za Meksiko su bili Karlos Vela u 17. i Alberto Medina u 83. minutu, dok je jedini gol za ‘Azure’ postigao Leonardo Bonuči u 87. minutu.

Meksikanci su pokazali da spremno dočekuju predstojeći Mundijal, koji otvaraju sledećeg petka utakmicom A grupe sa domaćinom Južnom Afrikom, dok će Italijani, pre početka Svetskog prvenstva, imati još jednu proveru, pošto će u subotu, u Ženevi, igrati sa Švajcarskom.

Italija će na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, od 11. juna do 11. jula igrati u F grupi sa Paragvajem, Novim Zelandom i Slovačkom, dok se Meksiko nalazi u A grupi sa Južnom Afrikom, Urugvajem i Francuskom.



Aktuelni evropski prvak Španija savladala je u Insbruku selekciju Južne Koreje sa 1:0. Pobedonosni pogodak postigao je Hesus Navas u 86. minutu.

‘Crvena furija’ je odigrala taj meč u kombinovanom sastavu, a na teren se, posle dvomesečne pauze zbog povrede, vratio kapiten Arsenala Sesk Fabregas. Napadač Liverpula Fernando Tores je jedini bitan igrač u ekipi Visentea del Boskea, koji nije igrao pripremne utakmice, pošto se još uvek oporavlja od operacije kolena.

Do početka SP Španija će imati još jednu proveru. 'Furija' će sledećeg utorka igrati protiv Poljske, pre nego što se 16. juna, u meču H grupe, sastane sa Švajcarskom.

Južna Koreja će u Južnoj Africi igrati u B grupi sa Grčkom, Argentinom i Nigerijom.



Rezultati:

Nemačka - Bosna i Hercegovina 3:1
Italija - Meksiko 1:2
Španija - Južna Koreja 1:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu