Nova vest
Fudbal

Utorak, 01.06.2010.

21:31

Lev odredio tim, Lam kapiten

Selektor Nemačke Joakim Lev saopštio je konačan spisak od 23 igrača za učešće na prvenstvu sveta u Južnoj Africi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Trostruki svetski šampioni suočili su se uoči Mondijala sa brojnim problemima zbog povreda, pa je Lev morao da se odrekne čak petorice igrača - Rolfsa, Adlera, Mihaela Balaka, Treša i Vestermana.

Novi kapiten tima je Filip Lam koji će traku prvi put poneti protiv Bosne i Hercegovine na prijateljskom meču u četvrtak. Lev očekuje da Bastjan Švajnštajger preuzme ulogu lidera umesto povređenog Balaka.

„Bastijan Švajnštajger će preuzeti poziciju Mihaela Balaka. Vidim ga na tom mestu zbog njegovog stila igre, ali i zbog toga što je on sada 'emotivni lider' našeg tima. On je zaista pokretač naše igre i uvek je sposoban da predvodi ekipu sa svoje pozicije na sredini terena. Filip Lam je suštinski važan za naš tim u poslednje dve, tri godine. On je sličan Bastijanu kada je reč o sprovođenju ideja na terenu“, istakao je Lev.

Lev je i pored velikih problema sa povređenim igračima odlučio da u sastav ne pozove iskusne igrače kao što su Torsten Frings i Kevin Kuranji, a okosnicu tima činiće uglavnom mladi igrači.

Nemačka sada u sastavu ima samo dva priroda centralna vezna igrača, a debitanti su Aogo, Badštuber, Boateng, Kedira, Kros i Miler.

Deset dana kasnije „Elf“ će igrati prvi meč na SP protiv Australije. U grupi D još su Srbija i Gana.

Reprezentacija Nemačke:

Golmani: Manuel Nojer (Šalke), Tim Vize (Verder Bremen), Hans-Jerg But (Bajern Minhen)

Odbrana: Arne Fridrih (Herta Berlin), Per Mertezaker (Verder Bremen), Žerom Boateng (Hamburger), Filip Lam (Bajern Minhen), Serdar Taski (Štutgart), Marsel Jansen (Hamburger), Holger Badštuber (Bajern Minhen), Denis Aogo (Hamburger)

Sredina terena: Sami Kedira (Štutgart), Toni Kros (Bajer Leverkuzen), Bastijan Švajnštajger (Bajern Minhen), Marko Marin (Verder Bremen), Mezut Ozil (Verder Bremen), Pjotr Trohovski (Hamburger)

Napad: Tomas Miler (Bajern Minhen), Miroslav Klose (Bajern Minhen), Lukaš Podolski (Keln), Mario Gomez (Bajern Minhen), Štefan Kisling (Bajer Leverkuzen), Kakau (Štutgart)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu