Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 19.02.2014.

15:44

Rusija u šoku: Krah hokejaša

Najveći miljenici ruskih navijača na ZOI u Sočiju, hokejaši, razočarali su naciju eliminacijom već u četvrtfinalu turnira.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Bolji od Ovečkina, Kovaljčuka, Malkina i ostalih superstarova bili su Finci koji su pred oko 14.000 Rusa u Boljšoj arena slavili sa 3:1.

Finci su favorizovane komšije srušile preokretom u prvoj trećini kada su Juhmati Altonen i 43-godišnji junak Temu Selane 'poništili' gol Ilje Kovaljčuka iz "pauer pleja". "Zbornaja" je dotučena pogotkom Mikaela Granlunda iz trećeg pokušaja Finaca sa igračem više.

Tek nakon trećeg gola rivala Rusi su zaigrali agresivnije, brže su klizali, bili opasniji pred golom, ali je Tuka Rask branio fenomenalno (34 odbrane iz 35 šuteva), a njegovi bekovi čak i klizećim startovima prekidali akcije Ovečkina, Malkina i durgih NHL zvezda.

Ovečkin i Malkin su ponovo podbacili u završnici u ruskom timu, imali su nekoliko dobro kreiranih akcija i dodavanja, ali nisu uspeli da pronađu prolaz pored Raska.

Najveću grešku verovatno je napravio selektor Rusije koji je meč počeo sa Semjonom Varlamovom na golu, iako je Sergej Babrovski briljirao u prva četiri meča u Sočiju. Varlamov je primio sva tri gola, dok je njegov saigrač ostao nesavladan u ostatku meča.

Finci su ovom impresivnom pobedom izborili nordijski derbi sa Švedskom, koja je do polufinala olimpijskog turnira stigla ubedljivom pobedom nad Slovenijom.

Ruski hokejaši kao da su prokleti, nastavili su sa katastrofalnim rezultatima na ZOI od raspada SSSR-a. Do sada su osvojili samo po jedno srebro i bronzu. Čak ni na domaćem terenu, sa verovatno najjačim sastavom u poslednje dve decenije, "Zbornaja" je ostala bez završnice.

U četvrtak su na programu i preostala dva četvrtfinala od 18 časova, derbi je duel SAD i Češke, a u drugom se sastaju Kanada i veliko iznenađenje Letonija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

35 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu