Aktuelno 106

Sreda, 19.02.2014.

15:44

Rusija u šoku: Krah hokejaša

Najveći miljenici ruskih navijača na ZOI u Sočiju, hokejaši, razočarali su naciju eliminacijom već u četvrtfinalu turnira.

Rusija u šoku: Krah hokejaša IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

jajarokovic

pre 10 godina

@bers0003...... ima tu nesto ali gde si nasao da u to drustvo ubrojis i Juinga!? pa on je kao atlas sam nosio na ledjima njujork nikse. i pored toga sto gotivim tu ekipu sa oklijem i ostalima , realno patrik je stalno u najboljim godinama morao sam. uz to su ih sudije , ne jednom, krale u plej ofu protiv dzordanovog cikaga. a u onom finalu ih je , uz to sto je olajdzuvon igrao maestralnu seriju, zakopao moj omiljeni igrac ex prodavac sladoleda ispred madison skver gardena dzon starks.

.

pre 10 godina

@alejandro
Ali zato uvek medju 2-3 najuspesnije drzave na OI, bilo da su Letnje ili Zimske OI.
Pa ti vidi da li se vise isplati biti sila u vaterpolu ili osvojiti 100 medalja na OI.

NemanjaVac8

pre 10 godina

za nauk našim navijačima i trenerima. ne pobedjuju pojedinačno kvalitetni igrači već samo tim i isključivo tim.
(db gl k gšsss, 19. februar 2014 15:55)
...
Da i zato su trenere u NBA ligi majstori. Naprave strašan tim od najboljih pojedinaca i zvezda. Zato je USA recimo razbijač u košarci. Sećam se njihovog tima snova sa Džordanom...Rapsodija... Ogromnu ulogu je su tu odradili selektor i ostali članovi stručnog štaba. Kada vodiš takav tim, nije potrebno da ih učiš košarci, već samo da ih uigravaš, držiš disciplinu i atmosferu na potrebnom nivou i uspeh je neminovan. Nisu potrebne pripreme od nekoliko meseci ... tu sve po pitanju košarke ide ekspres brzo jer se radi o genijalcima. Isto je u svakom sportu.

Nataeos

pre 10 godina

Oveckin = Ibrahimovic = Piksi Stojkovic = Pat Ewing....Odlicni igraci koji nista (bitno) osvojili nisu i plus njihovi timovi odmah postajali bolji cim bi ih doticni napustili...
(bers0003, 19. februar 2014 18:33)
Pat Ewing ima dve zlatne olimpijske medalje!

Funny

pre 10 godina

Ovde u Rusiji na njihovom nacionalnom kanalu,jedan od komicara je napravio savrsen uvod u emisiju,obucen u hokajasku opremu uz pratnju tuzne muzike,skida celu opremu sa sebe uzima snouboard i kaze"Dobrodosli u Rusiju zemlju snouborda"Mislim da su prvi put ucestvovali u snoubordu a uzeli su tri medalje!

Napred

pre 10 godina

Pre neki dan sam postovao komentar nadajući se baš ovakvom polufinalu. Zbog ovog nameštanja rusa da ne igraju sa SAD i Kanadom do finala.

HanSolo

pre 10 godina

Krutov, Larionov, Makarov, Fetisov, Kasatonov. Bese nekad
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (realo, 19. februar 2014 17:10) 

А пре тога беше Миха?лов-Петров-Харламов.....
(Игор, 19. februar 2014 18:52) i ne zaboravi dvojca iza njih.. Aleksandar Maltsev i Helmut Balderis! Maltsev je taj što je dao najviše golova u CCCP/Rusiji.. Nije ni Ovechkin niti Kovalchuk.. Jedino poštujem Datsijuka i Radulova zato što igraju za tim..

Balki

pre 10 godina

Čuj ovoga katolički finale. Niti su u tim zemljama katolici većina niti su te zemlje seljoberi kao mi balkanci da im religija nešto znači u životu.

HanSolo

pre 10 godina

Ja sam napisao posle poraža od amera da tu nema zlata.. Oni nikad ne igraju kolektivno.. Ćim Ovechkin ili Kovaltjuk dobije pack oni samo jure da probaju da daju gol.. Ništa.. Afinska igra transatlantično.. Direktno ka golu.. Ne uvek lepo ali efikasto.. Oni su vrlo opasni.. Timovi što su ostali mogu svi za zlato, a i za 4:to mesto. Tako su blizu ekipe.. Šteta za ruse ali normalno kad su pred pritiskom.. Onda ih nema nigde.. Malo ko mi... Vrlo loši taktičari..

Mirek Griba

pre 10 godina

Hercegovina?!Kakav katolicki finale pred Putinom?Kakva je to glupost?
Ako su u polufinalu USA ,Canada,Finska i Svedska to su sve vecinsko protestantske zemlje!Tu su katolici minorni.

neđo

pre 10 godina

Dosadili ste s tom mržnjom. Rusija je s sila, dobili su organizaciju olimpijskih, dobili su organizaciju SP u nogometu. I na ljetnim i na zimskim OL su uvijek među 5 najboljih zemalja po medaljama.

alejandro

pre 10 godina

Prava braća! Polako ali sigurno prestaju da budu sportska velesila gotovo u svim ekipnim sportovima: vaterpolo, košarka, rukomet, fudbal,... Bilo jednom u hokejaškoj zemlji Ruskoj Federaciji!!!

blah

pre 10 godina

Finci su podsetili Ruse na neprijatno iskustvo iz Zimskog rata 1939. godine.
http://urlybits.com/wp-content/uploads/2010/04/finland-600x726.jpg

NoName

pre 10 godina

Rafael, jedna Finska?! Ti ocigledno ne pratis hokej. nije da se kvalitet ogleda samo u tome ali finska je ispred Rusije na IIHF listi. Toliko.

bers0003

pre 10 godina

Oveckin = Ibrahimovic = Piksi Stojkovic = Pat Ewing....Odlicni igraci koji nista (bitno) osvojili nisu i plus njihovi timovi odmah postajali bolji cim bi ih doticni napustili...

Daniel

pre 10 godina

Hehe katolički finale pred nosom putinovim !!!
(Herzegovina !, 19. februar 2014 16:21)

O cemu ti? Ili ce Finci ili ce Svedjani biti u finalu a obe su protestantske zemlje a nikako katolicke. A i SAD i Kanada su sve samo ne katolicke zemlje, tamo vlada religija zvana dollar.

Doktor

pre 10 godina

"Patrijora" kojom vi pokusavate da ismevate one koji su navijali za Ruse je zapravo americka krilatica! SAD je svoju naciju vaspitao u duhu patriotizma.Njihov raketni sistem se naziva Patriot! Ne morate da postujete ruski sport,ali se bar obrazujte,ovako ste smesni! Razlikujte Nacionalizam od Patriotizma!!!! Finci su mi simpaticni i navijacu za njih do kraja!!!

BL

pre 10 godina

Frapantno je da pojedinci čak i na sportskim vijestima iskazuju svoju mržnju prema svemu što je rusko. Opustite se ljudi, pričamo o sportu.

goxx

pre 10 godina

Rekoh ja neki dan, super igrači bez sumnje, ali mnogo još toga čini hokej. Sad sam još sigurniji u Švedsku, neće Finci na žalost moći tu mnogo. A finale sa Kanadom...ipak Švedska. :)

Djura

pre 10 godina

kao navijac Ruske reprezentacije mogu da kazem da je ovo jako losa ekipa bila, mnogo vrhunskih igraca a nigde igre..mucili su se i protiv Slovaka i protiv Norvezana..a tek protiv Finaca..katastrofa!

Игор

pre 10 godina

Krutov, Larionov, Makarov, Fetisov, Kasatonov. Bese nekad
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (realo, 19. februar 2014 17:10)

А пре тога беше Михайлов-Петров-Харламов.....

Blur

pre 10 godina

Rusi su imali nerealna očekivanja od ovih OI. Reprezentacija koja je u poslednjih 6 godina dominirala na SP (3x prvak, 1x viceprvak), morala je da pošalje jači sastav za ostvarenje svog cilja - titule olimpijskog šampiona. Ovaj sastav je bio po imenima najlošiji sastav Rusije na OI još od Lilehamera '94. Svi kasniji sastavi Rusije - u Naganu, Solt Lejk Sitiju, Torinu i Vankuveru su bili bolji od ovog. A da ne govorimo o sastavu Rusije na SP u periodu od 2008. do 2012. ... Onaj sastav je ovde mogao komotno do zlata.

Thor

pre 10 godina

Ne slažem se sa ocenom da je Rusija na ovom turniru igrala sa najboljom ekipom u poslednje dve decenije. Sastavi iz 2008., 2009. i 2012., kada je Rusija na SP sa lakoćom dolazila do naslova svetskog prvaka, po imenima i igrama su bili mnogo bolji od ovog iz Sočija. Nabokov, Kalinin, Gončar, Afinogenov, Jašin, Kozlov, Morozov, Sušinski, Zinovjev, Zaripov i Grebeškov su momci koji su stvarali razliku u odnosu na protivnike proteklih godina. Na ovom turniru Rusija uopšte nije imala igru. Kao da su svi očekivali da Ovečkin, Malkin i Dacjuk individualnim potezima reše utakmicu. Od drugog, treceg i cetvrtog napada nismo videli ništa. A proteklih godina upravo te "lošije" postave Rusima su donosile pobede i titule. Mislim da su Rusi malo požurili sa podmlađivanjem reprezentacije. Ako Selanne i Alfredsson mogu da budu u sastavu u 43. ili 41. godini, onda su mogli i neki od gore nabrojanih ...

suomussalmi

pre 10 godina

Sećam se da sam pre četiri godine na istom ovom sajtu na vest o osvajanju bronzane olimpijske medalje za Finsku napisao da je to jedan od najlepših poklona za superstara Teemu Selanne-a na kraju svoje velike karijere... Kako me je samo demantovao!!! Ne postoji granica uspeha za ovog čoveka! Iskreno mom vršnjaku želim na ovoj Olimpijadi da sa svojim saigračima osvoji zlatnu medalju i tako uz još nekoliko rekorda koje je oborio ostane u analima svetskog hokeja!
Leijonat aari paras!!!
Hyvä Suomi!!!

Cesc

pre 10 godina

Iako pored nase reprezentacije najcesce navijam za rusku. Medjutim ovog puta sam bio svim srcem uz Fince i jednog coveka: Teemu Selanne-a. Coveka koji za 4-5 meseci puni 44 godine i verovatno najboljeg igraca koji je Evropa ikada dala!

Mozak

pre 10 godina

Ovo uopšte nije iznenađenje, svi pričaju o ruskim zvezdama a zaboravljaju (izuzimajući one koji ne prate hokej) da i Finska obiluje superstarovima, Sellane, braća Jokinen, Tuomo Rutu, Vatanen itd...ne treba zaboraviti da je Finska na Olimpijadi zbog povreda bez još dva superstara Valterija Filpule i Mike Koivua, sem toga 2010 je Finska bila treća, a 2006-te druga gde su dobili u polufinalu Ruse sa 4:0, tako da je realno gledano ovde sve na svom mestu. Takođe ne bi bilo uopšte iznenađenje da Češka dobije USA večeras, u Hokeju je što se toga tiče sve jasno. Velika sedmorka je nekoliko svetlosnih godina ispred ostalih, Kanada, Rusija, SAD, Švedska, Finska, Češka i Slovačka uvek mogu jedni druge međusobno da tuku, kada neko van ove grupe uspe da ih dobije i to samo i isključivo na Olimpijadi (jer na svetska prvenstva šalju rezervne timove) to se onda može nazvati čudom, kao što je pobeda Slovenije nad Slovačkom. Nažalost, Šveđani su danas demonstrirali sa 5:0 nad Slovencima da sam u pravu.

Rafael

pre 10 godina

Žao mi je da su Rusi ispali pogotovo jer naš Medvešćak Zagreb nastupa u KHL-u . Očito su debelo podbacili kada ih je izbacila jedna Finska.Zvijezde kao Ovečkin, Malkin i ostali iz zbornaje su po mome mišljenju nepobjedivi,i eto jedan lošiji dan baš kad im je pobjeda bila najpotrebnija,ali bez obzira oni su najbolji tim na svijetu.

Dr No

pre 10 godina

Finci su pametno odigrali mec i zasluzeno pobedili. Polufinale protiv njihovih najvecih neprijatelja Svedjana bice veoma veoma intersantno. Svedjani kao i obicno imaju srece s zrebom. Nadam se da ce se finski hokejasi stici odmoriti fizicki a i PSIHICKI do petka. GO FINLAND GO! :)

Srdjan

pre 10 godina

Ilja Kovalcuk!!! Samo cu to reci!
Ubacis crvljivu jabuku u gajbu sa ostalim prelepim jabukama i ujutru imas...

Da se razumemo... covek je mag ovog sporta ali...

Samo toliko!

Štilcovana Katabolcna

pre 10 godina

Finska apsolutno zasluženo. Ruse su koštali očajan golman, još gori selektor i tragični Malkin i Ovečkin. Odakle nekome ideja da sklanja Bobrovskog s gola posle tri dobre utakmice. Varlamov je ponovio 'uspeh' Nabokova od pre četiri godine. Malkin i Ovečkin definitivno pretstavljaju samo balast reprezentaciji Rusije. Ne prikazuju apsolutno ništa. Generacija pre njih i igrači tipa Bure, Fedorov, Kozlov, Afinogenov je ginula na ledu za razliku od ovih manekena. Selektor bez harizme, bez autoriteta, a čini se i bez znanja. Eksperimentisati golmanima i četvrtfinalu je samoubistvo u pokušaju, u ovom slučaju pokušaj je uspeo. Gde mu je najtalentovaniji ruski hokejaš Jakupov? Finci odigrali koliko je trebalo. Bez žurbe, odmereno i staloženo, čekajući grešku protivnika.Ruski igrač s brojem 26 i njegova intervencija kod drugog gola Finaca je da se rasplačeš od smeha.Sreća njegova pa Rusija nije SSSR, a ni Biljaletdinov nije Tihonov inače bi prokleo dan kada je stao na led i uzeo štap za hokej. Rask pokazao kako brani golman svetske klase, a Selane kako izgleda kapiten i vođa na terenu.On je sve ono što Ovečkin i Malkin nisu.Na sreću Finaca i na žalost Rusa.

drvene nogice

pre 10 godina

Skup zvezda a nikakav tim. Jos kada se tome doda pritisak eto neuspeha. Izgubili na penale od jednog jadnog tima USA koji su dva gola dali sa igracem vise.Slovake jedva pobedili u produzetku.Oveckin dosao na 24 sata pre pocetka OI. Polovina igraca iz KHL lige.Kovaljcuk jedini koji je vredeo uz Datsyuka

Nataeos

pre 10 godina

Ruski hokejaši došli na odmor, ni grama volje! A Finci zasluženo idu dalje, nadigrali su ih u skoro svim segmentima igre, ćao zdravo!

Serdar

pre 10 godina

Gospodo,nisu vazne zvezde u timovima:
Rusija,hokej(Malkin,Oveckin,Kovaljcuk)
Srbija,rukomet(Ilic,Vujin,Nenadic) Turska,kosarka(Iljasova,Turkoglu,Erden)
Srbija,fudbal(Ivanovic,Matic,Markovic)
Engleska,fudbal(Lampard,Dzerard,Runi)

Vazna je harmonija i medjusobna povezanost unutar reprezentacije,uvazavanje,razumevanje,pa cak i odredjena doza poniznosti zato sto je reprezentacija svetinja.A ove gore napomenute ekpe su samo neke koje imaju drim-tim unutar selekcija ali pod milim Bogom ne mogu nista da ostvare!

zoran

pre 10 godina

Strasni individualci, ali slab tim.

Imao je to, u ejdnom periodu, kosarkashki klub u NBA Boston Seltik. Imali su shestoricu najboljih igraca u NBA ligi, a nisu mogli da osvoje bilo sta. Nije to dobra meshavina....

neznam

pre 10 godina

Smatram da ni tim a ni pojedinacni kvalitet igraca nisu kompletni bez kolektivnog mentaliteta, naravno pobednickog. Srbija i Rusija su jedne od retkih zemalja koje i pored 'dream team-a' mogu da izgube. Takodje smatram da ekipne sportove u Srbiji treba zabraniti dok se ne 'renovira' mentalitet, a to se, budimo iskreni, nece nikada desiti.

Aladdin Sane

pre 10 godina

Rusi imaju jedan jedini problem: efektivnost.
Imali su negde 10 (i vise) savrsenih mogucnosti za gol, a dali su samo jedan, dok su Finci imali tri ozbiljne prilike i dali su tri gola.
Ne razumem zasto ruski trener Biljaledinov posle svake utakmice menja golmana?! Bobrovski je zadnje godine izabran za najboljeg golmana u NHL-u, i tako je i branio na ovom turniru, protiv SAD je odbranio sta je bilo za odbraniti i vise. Prvi gol Finaca je greska Varlamova, a imam u glavi da je na zadnjim svetskim prvenstvima uvek napravio tu i tamo neku gresku zbog koje je pao gol. Ne znam sta je mislio Vojnov kod drugog gola Finaca, zar nije video da Granlund trci iza njega??? Treci gol je iz prednosti igraca vise pao, ali je po meni tipican za razlike izmedju Rusa i drugih ekipa. Granlund je jednostavno brze reagovao, dok Rusima tako nesto nikada ne uspe pred golom protivnika.
Ovo je velika blamaza.
Jel' moze neko da mi objasni zasto Malkin i Oveckin u Americi pune golove, a u reprezentaciji iz 20 suteva daju po jedan gol?!
Po meni je najbolji ruski igrac bio Radulov, pa onda Dacjuk i Kovalcuk.
Prvo treba odpustiti Biljaledinova, sumnjam da ima trenersko znanje. Cini mi se da je postao selektor samo zbog igracke karijere. Slican slucaj kao kod srpske fudbalske reprezentacije.
Ne mogu da izrazim koliko sam razocaran zbog ovog poraza.
Sad navijam za Cesku, pa sta Bog da!

RADE

pre 10 godina

Tooooooo !...."braco" rusi i braco srbi (za razocarane).....ovo je samo SPORT....Bravo za fince....ugledajmo se malo na njih i ziveo sport !...Pozdrav

Влади́мир Влади́мирович Маяко́вский

pre 10 godina

СССР је био спортска велесила, Русија је спортски патуљак. Док су се у СССР све спортске активности одвијале на аматерском нивоу, освајане су златне медаље. После распада СССР и историјиског, политичког, економског и друштвеног корака уназад ништа се добро није ни могло очекивати.
До свиданья!

Bluemonday

pre 10 godina

Bilyaletdinov je za Ruse najveci krivac, nedorastao zadatku koji je bio pred njim. Iako nisu igrali ocekivano bili su favoriti, ali Finci su ih zasluzeno eliminisali. Ruse ne bi ni Bobrovsky spasao danas. Za Fince ostaje dilema. Da li su u stanju razbiti kompleks? Gomila srebrnih i bronzanih na Igrama, ali jos bez zlata. Sada sa najvecima rivalom Svedjanima! Ponavlja li se scenario iz Torina, kada su Finci briljirali u grupi protiv Kanade i Ceha, u cetvrt- i polufinalu protiv Amerikanaca i Rusa, svi ih videli na pobednickom postolju, a onda proradio u finalu kompleks protiv Svedske, u kojem su bez sumnje bili favoriti? Nadam se da ce veceras i Cesi izbaciti SAD, pa da likovi koji nemaju veze sa hokejom prestanu smarati sa Rusima i Amerima. Hladni rat okoncan 80-ih, a oni i dalje tamburaju o politici na hokejaskim temama.

@ miki

Pjongkong? Gde ti je to?

Milosav

pre 10 godina

Ruski hokejasi me podsecaju na nase fudbalere koji uspesno igraju za velike evropske timove, ali kada igraju za drzavni tim oni se osramote. Tako i Rusi, Malkin, Oveckin, Dastsuk, Kovalcuk, sve ogromne zvezde NHL-a a na domacem terenu izgube od Finske.

Kanada do zlata! Let's go Canada! :))

ja!

pre 10 godina

"..Finci su omražene komšije (Ruse).." O čemu vi to, nije to baš tako. Finci i Rusi su ratovali pre 100 godina ali nema tu mržnje, vi ste se malo zeznuli.

Možda bi amerikanci to željeli ali to nije istina. držite se sporta, ne politike.

Orao Eddie

pre 10 godina

Izgleda ove ZOI neće biti tako loše za Fince kako je do danas izgledalo. Jedan dan dosta promeni, kao i što je u Londonu zlato Milice MAndić donekle popravilo utisak do tada mršavog nastupa.

Deeen Keeeesa

pre 10 godina

Rusi razbijena vojska, Finci dekadentni katanaćo sa 3 beka... Polufinale SAD-Kanada, ako do njega uopšte i dođe, biće finale pre finala...

стоп латиничним словима у систему за вери

pre 10 godina

Нееееееееееееееее :((( Мајка Русија увек у срцу!

Andra

pre 10 godina

Ovaj debakl ruskih hokejasa neodoljivo podseca na Eurobasket 2005 kada smo mi bili domacini...Sve identicno, cenim i da su odnosi u ruskoj reprezentaciji (kako se i susa u javnosti) jako jako losi, kao i u nasoj reprezentaciji sto su bili na pomenutom prvenstvu. Rusi su mozda imali najjacu ekipu, ali njihova igra je ravna katstrofi. Nula. Malkin i Oveckin nula. Selektor nula. Morali su pronaci nekog boljeg, ko ima veci autoritet...Plus nije stavio Bobrovskog od pocetka na gol, sto je vrlo moguce bilo i presudno. Sve u sevmu jako jako losa utakmica, kao i ceo ovaj turnir rusa. A nadao sam se finalu iz snova, ali uzalud. Kakve bi to igracine bile jedna naspram druge. Steta velika, ali realno nisu ni zasluzili nista vise. Finski golman sjajan, igra vrlo pametna i zasluzen prolaz. Skandinavski derbi u 1/2 Igara, bice vrlo napeto i uzbudljivo.

Peyton Manning

pre 10 godina

auuu ko se ovome mogao nadati... kovaljcuk, oveckin i ekipa nisu u borbi za medalje?! isto kao kada brazil na leto ne bi prosao grupu na svetskom prvenstvu u fudbalu, na domacem terenu... ili, isto kao da smo mi "nakantali" drim tim u atlanti '96 :)

satelit

pre 10 godina

Zasluzeno i rekao bih -ocekivano! Grupa velikih talenata i igraca bez uigranosti i samopouzdanja,preveliki teret-to je Rusija! Jos u prvoj utakmici protiv Slovenije sam video da to nije to,jedva su i Slovacku dobili... Cak su protiv SAD i bili dobri. Medjutim,interesantno je koliko su oni zapravo slabi na OI,mogu do zlata samo na SP kada igraju nekompletni svi. Rusi su zadnj put zlato na OI osvojili kao SSSR.Na poroslim igrama su u cetvrfinalu deklasirana od Kanade,a sada od Finske.Prva dva gola im je Finska dala kao da su igrali protiv Srbije.. Obratite paznju na Svedsku,mogu i do zlata

Radomir

pre 10 godina

Можда би неко ко боље прати хокеј могао да нам објасни тако лош и дуг период Руске хокејашке репрезантације ево и сада на ЗОИ 2014? Да није можда несрећа Локомотиве 2011 ? Кажу да су све звезде у тиму али игра је била испод сваког критеријума да није сама тактика ,мени тако личило да су играли упорно по истом шаблону и деловали безидејно.Није било никаквог покушаја да се пробије одбрана Финаца-нађе слаба тачка ,док су Финци добро искористили то са три гола.не могу схватим из угла селектора да није имао неке идеје и тактике за игру његовог тима.Али да још буде горе цва игра Руса у Сочију је била испод сваког њиховог нивоа...?Мене би било срамота из земље снега и леда а од 1992 ни једна медаља.!!

Voracek 93

pre 10 godina

Moze se reci da i nije toliko iznenadjenje. Ceo turnir igraju kilavo, muce se...PP im je izuzetno los, ali kao glavnog i iskljucivog krivca bih naveo njihovog trenera. Igraci Rusije su bolji od Finske, ali samo na papiru, toliko vrhunskih hokejasa u reprezentaciji Bilyaletdinov nije mogao da ih uklopi. Finci su neverovatno lako izasli na kraj sa njima, pre svega zahvaljujuci golmanu. Odbrana je lako izlazila na kraj sa Ruskim napadacima. Odigrali su perfektan mec i izuzetno disciplinovan. Zasluzeno su prosli dalje.

Andra

pre 10 godina

Ovaj debakl ruskih hokejasa neodoljivo podseca na Eurobasket 2005 kada smo mi bili domacini...Sve identicno, cenim i da su odnosi u ruskoj reprezentaciji (kako se i susa u javnosti) jako jako losi, kao i u nasoj reprezentaciji sto su bili na pomenutom prvenstvu. Rusi su mozda imali najjacu ekipu, ali njihova igra je ravna katstrofi. Nula. Malkin i Oveckin nula. Selektor nula. Morali su pronaci nekog boljeg, ko ima veci autoritet...Plus nije stavio Bobrovskog od pocetka na gol, sto je vrlo moguce bilo i presudno. Sve u sevmu jako jako losa utakmica, kao i ceo ovaj turnir rusa. A nadao sam se finalu iz snova, ali uzalud. Kakve bi to igracine bile jedna naspram druge. Steta velika, ali realno nisu ni zasluzili nista vise. Finski golman sjajan, igra vrlo pametna i zasluzen prolaz. Skandinavski derbi u 1/2 Igara, bice vrlo napeto i uzbudljivo.

RADE

pre 10 godina

Tooooooo !...."braco" rusi i braco srbi (za razocarane).....ovo je samo SPORT....Bravo za fince....ugledajmo se malo na njih i ziveo sport !...Pozdrav

Peyton Manning

pre 10 godina

auuu ko se ovome mogao nadati... kovaljcuk, oveckin i ekipa nisu u borbi za medalje?! isto kao kada brazil na leto ne bi prosao grupu na svetskom prvenstvu u fudbalu, na domacem terenu... ili, isto kao da smo mi "nakantali" drim tim u atlanti '96 :)

Balki

pre 10 godina

Čuj ovoga katolički finale. Niti su u tim zemljama katolici većina niti su te zemlje seljoberi kao mi balkanci da im religija nešto znači u životu.

zoran

pre 10 godina

Strasni individualci, ali slab tim.

Imao je to, u ejdnom periodu, kosarkashki klub u NBA Boston Seltik. Imali su shestoricu najboljih igraca u NBA ligi, a nisu mogli da osvoje bilo sta. Nije to dobra meshavina....

Cesc

pre 10 godina

Iako pored nase reprezentacije najcesce navijam za rusku. Medjutim ovog puta sam bio svim srcem uz Fince i jednog coveka: Teemu Selanne-a. Coveka koji za 4-5 meseci puni 44 godine i verovatno najboljeg igraca koji je Evropa ikada dala!

Voracek 93

pre 10 godina

Moze se reci da i nije toliko iznenadjenje. Ceo turnir igraju kilavo, muce se...PP im je izuzetno los, ali kao glavnog i iskljucivog krivca bih naveo njihovog trenera. Igraci Rusije su bolji od Finske, ali samo na papiru, toliko vrhunskih hokejasa u reprezentaciji Bilyaletdinov nije mogao da ih uklopi. Finci su neverovatno lako izasli na kraj sa njima, pre svega zahvaljujuci golmanu. Odbrana je lako izlazila na kraj sa Ruskim napadacima. Odigrali su perfektan mec i izuzetno disciplinovan. Zasluzeno su prosli dalje.

Nataeos

pre 10 godina

Ruski hokejaši došli na odmor, ni grama volje! A Finci zasluženo idu dalje, nadigrali su ih u skoro svim segmentima igre, ćao zdravo!

Mirek Griba

pre 10 godina

Hercegovina?!Kakav katolicki finale pred Putinom?Kakva je to glupost?
Ako su u polufinalu USA ,Canada,Finska i Svedska to su sve vecinsko protestantske zemlje!Tu su katolici minorni.

Mozak

pre 10 godina

Ovo uopšte nije iznenađenje, svi pričaju o ruskim zvezdama a zaboravljaju (izuzimajući one koji ne prate hokej) da i Finska obiluje superstarovima, Sellane, braća Jokinen, Tuomo Rutu, Vatanen itd...ne treba zaboraviti da je Finska na Olimpijadi zbog povreda bez još dva superstara Valterija Filpule i Mike Koivua, sem toga 2010 je Finska bila treća, a 2006-te druga gde su dobili u polufinalu Ruse sa 4:0, tako da je realno gledano ovde sve na svom mestu. Takođe ne bi bilo uopšte iznenađenje da Češka dobije USA večeras, u Hokeju je što se toga tiče sve jasno. Velika sedmorka je nekoliko svetlosnih godina ispred ostalih, Kanada, Rusija, SAD, Švedska, Finska, Češka i Slovačka uvek mogu jedni druge međusobno da tuku, kada neko van ove grupe uspe da ih dobije i to samo i isključivo na Olimpijadi (jer na svetska prvenstva šalju rezervne timove) to se onda može nazvati čudom, kao što je pobeda Slovenije nad Slovačkom. Nažalost, Šveđani su danas demonstrirali sa 5:0 nad Slovencima da sam u pravu.

BL

pre 10 godina

Frapantno je da pojedinci čak i na sportskim vijestima iskazuju svoju mržnju prema svemu što je rusko. Opustite se ljudi, pričamo o sportu.

satelit

pre 10 godina

Zasluzeno i rekao bih -ocekivano! Grupa velikih talenata i igraca bez uigranosti i samopouzdanja,preveliki teret-to je Rusija! Jos u prvoj utakmici protiv Slovenije sam video da to nije to,jedva su i Slovacku dobili... Cak su protiv SAD i bili dobri. Medjutim,interesantno je koliko su oni zapravo slabi na OI,mogu do zlata samo na SP kada igraju nekompletni svi. Rusi su zadnj put zlato na OI osvojili kao SSSR.Na poroslim igrama su u cetvrfinalu deklasirana od Kanade,a sada od Finske.Prva dva gola im je Finska dala kao da su igrali protiv Srbije.. Obratite paznju na Svedsku,mogu i do zlata

Dr No

pre 10 godina

Finci su pametno odigrali mec i zasluzeno pobedili. Polufinale protiv njihovih najvecih neprijatelja Svedjana bice veoma veoma intersantno. Svedjani kao i obicno imaju srece s zrebom. Nadam se da ce se finski hokejasi stici odmoriti fizicki a i PSIHICKI do petka. GO FINLAND GO! :)

Štilcovana Katabolcna

pre 10 godina

Finska apsolutno zasluženo. Ruse su koštali očajan golman, još gori selektor i tragični Malkin i Ovečkin. Odakle nekome ideja da sklanja Bobrovskog s gola posle tri dobre utakmice. Varlamov je ponovio 'uspeh' Nabokova od pre četiri godine. Malkin i Ovečkin definitivno pretstavljaju samo balast reprezentaciji Rusije. Ne prikazuju apsolutno ništa. Generacija pre njih i igrači tipa Bure, Fedorov, Kozlov, Afinogenov je ginula na ledu za razliku od ovih manekena. Selektor bez harizme, bez autoriteta, a čini se i bez znanja. Eksperimentisati golmanima i četvrtfinalu je samoubistvo u pokušaju, u ovom slučaju pokušaj je uspeo. Gde mu je najtalentovaniji ruski hokejaš Jakupov? Finci odigrali koliko je trebalo. Bez žurbe, odmereno i staloženo, čekajući grešku protivnika.Ruski igrač s brojem 26 i njegova intervencija kod drugog gola Finaca je da se rasplačeš od smeha.Sreća njegova pa Rusija nije SSSR, a ni Biljaletdinov nije Tihonov inače bi prokleo dan kada je stao na led i uzeo štap za hokej. Rask pokazao kako brani golman svetske klase, a Selane kako izgleda kapiten i vođa na terenu.On je sve ono što Ovečkin i Malkin nisu.Na sreću Finaca i na žalost Rusa.

Deeen Keeeesa

pre 10 godina

Rusi razbijena vojska, Finci dekadentni katanaćo sa 3 beka... Polufinale SAD-Kanada, ako do njega uopšte i dođe, biće finale pre finala...

Orao Eddie

pre 10 godina

Izgleda ove ZOI neće biti tako loše za Fince kako je do danas izgledalo. Jedan dan dosta promeni, kao i što je u Londonu zlato Milice MAndić donekle popravilo utisak do tada mršavog nastupa.

suomussalmi

pre 10 godina

Sećam se da sam pre četiri godine na istom ovom sajtu na vest o osvajanju bronzane olimpijske medalje za Finsku napisao da je to jedan od najlepših poklona za superstara Teemu Selanne-a na kraju svoje velike karijere... Kako me je samo demantovao!!! Ne postoji granica uspeha za ovog čoveka! Iskreno mom vršnjaku želim na ovoj Olimpijadi da sa svojim saigračima osvoji zlatnu medalju i tako uz još nekoliko rekorda koje je oborio ostane u analima svetskog hokeja!
Leijonat aari paras!!!
Hyvä Suomi!!!

Radomir

pre 10 godina

Можда би неко ко боље прати хокеј могао да нам објасни тако лош и дуг период Руске хокејашке репрезантације ево и сада на ЗОИ 2014? Да није можда несрећа Локомотиве 2011 ? Кажу да су све звезде у тиму али игра је била испод сваког критеријума да није сама тактика ,мени тако личило да су играли упорно по истом шаблону и деловали безидејно.Није било никаквог покушаја да се пробије одбрана Финаца-нађе слаба тачка ,док су Финци добро искористили то са три гола.не могу схватим из угла селектора да није имао неке идеје и тактике за игру његовог тима.Али да још буде горе цва игра Руса у Сочију је била испод сваког њиховог нивоа...?Мене би било срамота из земље снега и леда а од 1992 ни једна медаља.!!

Doktor

pre 10 godina

"Patrijora" kojom vi pokusavate da ismevate one koji su navijali za Ruse je zapravo americka krilatica! SAD je svoju naciju vaspitao u duhu patriotizma.Njihov raketni sistem se naziva Patriot! Ne morate da postujete ruski sport,ali se bar obrazujte,ovako ste smesni! Razlikujte Nacionalizam od Patriotizma!!!! Finci su mi simpaticni i navijacu za njih do kraja!!!

Daniel

pre 10 godina

Hehe katolički finale pred nosom putinovim !!!
(Herzegovina !, 19. februar 2014 16:21)

O cemu ti? Ili ce Finci ili ce Svedjani biti u finalu a obe su protestantske zemlje a nikako katolicke. A i SAD i Kanada su sve samo ne katolicke zemlje, tamo vlada religija zvana dollar.

Bluemonday

pre 10 godina

Bilyaletdinov je za Ruse najveci krivac, nedorastao zadatku koji je bio pred njim. Iako nisu igrali ocekivano bili su favoriti, ali Finci su ih zasluzeno eliminisali. Ruse ne bi ni Bobrovsky spasao danas. Za Fince ostaje dilema. Da li su u stanju razbiti kompleks? Gomila srebrnih i bronzanih na Igrama, ali jos bez zlata. Sada sa najvecima rivalom Svedjanima! Ponavlja li se scenario iz Torina, kada su Finci briljirali u grupi protiv Kanade i Ceha, u cetvrt- i polufinalu protiv Amerikanaca i Rusa, svi ih videli na pobednickom postolju, a onda proradio u finalu kompleks protiv Svedske, u kojem su bez sumnje bili favoriti? Nadam se da ce veceras i Cesi izbaciti SAD, pa da likovi koji nemaju veze sa hokejom prestanu smarati sa Rusima i Amerima. Hladni rat okoncan 80-ih, a oni i dalje tamburaju o politici na hokejaskim temama.

@ miki

Pjongkong? Gde ti je to?

ja!

pre 10 godina

"..Finci su omražene komšije (Ruse).." O čemu vi to, nije to baš tako. Finci i Rusi su ratovali pre 100 godina ali nema tu mržnje, vi ste se malo zeznuli.

Možda bi amerikanci to željeli ali to nije istina. držite se sporta, ne politike.

Thor

pre 10 godina

Ne slažem se sa ocenom da je Rusija na ovom turniru igrala sa najboljom ekipom u poslednje dve decenije. Sastavi iz 2008., 2009. i 2012., kada je Rusija na SP sa lakoćom dolazila do naslova svetskog prvaka, po imenima i igrama su bili mnogo bolji od ovog iz Sočija. Nabokov, Kalinin, Gončar, Afinogenov, Jašin, Kozlov, Morozov, Sušinski, Zinovjev, Zaripov i Grebeškov su momci koji su stvarali razliku u odnosu na protivnike proteklih godina. Na ovom turniru Rusija uopšte nije imala igru. Kao da su svi očekivali da Ovečkin, Malkin i Dacjuk individualnim potezima reše utakmicu. Od drugog, treceg i cetvrtog napada nismo videli ništa. A proteklih godina upravo te "lošije" postave Rusima su donosile pobede i titule. Mislim da su Rusi malo požurili sa podmlađivanjem reprezentacije. Ako Selanne i Alfredsson mogu da budu u sastavu u 43. ili 41. godini, onda su mogli i neki od gore nabrojanih ...

Serdar

pre 10 godina

Gospodo,nisu vazne zvezde u timovima:
Rusija,hokej(Malkin,Oveckin,Kovaljcuk)
Srbija,rukomet(Ilic,Vujin,Nenadic) Turska,kosarka(Iljasova,Turkoglu,Erden)
Srbija,fudbal(Ivanovic,Matic,Markovic)
Engleska,fudbal(Lampard,Dzerard,Runi)

Vazna je harmonija i medjusobna povezanost unutar reprezentacije,uvazavanje,razumevanje,pa cak i odredjena doza poniznosti zato sto je reprezentacija svetinja.A ove gore napomenute ekpe su samo neke koje imaju drim-tim unutar selekcija ali pod milim Bogom ne mogu nista da ostvare!

NoName

pre 10 godina

Rafael, jedna Finska?! Ti ocigledno ne pratis hokej. nije da se kvalitet ogleda samo u tome ali finska je ispred Rusije na IIHF listi. Toliko.

Milosav

pre 10 godina

Ruski hokejasi me podsecaju na nase fudbalere koji uspesno igraju za velike evropske timove, ali kada igraju za drzavni tim oni se osramote. Tako i Rusi, Malkin, Oveckin, Dastsuk, Kovalcuk, sve ogromne zvezde NHL-a a na domacem terenu izgube od Finske.

Kanada do zlata! Let's go Canada! :))

стоп латиничним словима у систему за вери

pre 10 godina

Нееееееееееееееее :((( Мајка Русија увек у срцу!

drvene nogice

pre 10 godina

Skup zvezda a nikakav tim. Jos kada se tome doda pritisak eto neuspeha. Izgubili na penale od jednog jadnog tima USA koji su dva gola dali sa igracem vise.Slovake jedva pobedili u produzetku.Oveckin dosao na 24 sata pre pocetka OI. Polovina igraca iz KHL lige.Kovaljcuk jedini koji je vredeo uz Datsyuka

Влади́мир Влади́мирович Маяко́вский

pre 10 godina

СССР је био спортска велесила, Русија је спортски патуљак. Док су се у СССР све спортске активности одвијале на аматерском нивоу, освајане су златне медаље. После распада СССР и историјиског, политичког, економског и друштвеног корака уназад ништа се добро није ни могло очекивати.
До свиданья!

Djura

pre 10 godina

kao navijac Ruske reprezentacije mogu da kazem da je ovo jako losa ekipa bila, mnogo vrhunskih igraca a nigde igre..mucili su se i protiv Slovaka i protiv Norvezana..a tek protiv Finaca..katastrofa!

neznam

pre 10 godina

Smatram da ni tim a ni pojedinacni kvalitet igraca nisu kompletni bez kolektivnog mentaliteta, naravno pobednickog. Srbija i Rusija su jedne od retkih zemalja koje i pored 'dream team-a' mogu da izgube. Takodje smatram da ekipne sportove u Srbiji treba zabraniti dok se ne 'renovira' mentalitet, a to se, budimo iskreni, nece nikada desiti.

neđo

pre 10 godina

Dosadili ste s tom mržnjom. Rusija je s sila, dobili su organizaciju olimpijskih, dobili su organizaciju SP u nogometu. I na ljetnim i na zimskim OL su uvijek među 5 najboljih zemalja po medaljama.

Aladdin Sane

pre 10 godina

Rusi imaju jedan jedini problem: efektivnost.
Imali su negde 10 (i vise) savrsenih mogucnosti za gol, a dali su samo jedan, dok su Finci imali tri ozbiljne prilike i dali su tri gola.
Ne razumem zasto ruski trener Biljaledinov posle svake utakmice menja golmana?! Bobrovski je zadnje godine izabran za najboljeg golmana u NHL-u, i tako je i branio na ovom turniru, protiv SAD je odbranio sta je bilo za odbraniti i vise. Prvi gol Finaca je greska Varlamova, a imam u glavi da je na zadnjim svetskim prvenstvima uvek napravio tu i tamo neku gresku zbog koje je pao gol. Ne znam sta je mislio Vojnov kod drugog gola Finaca, zar nije video da Granlund trci iza njega??? Treci gol je iz prednosti igraca vise pao, ali je po meni tipican za razlike izmedju Rusa i drugih ekipa. Granlund je jednostavno brze reagovao, dok Rusima tako nesto nikada ne uspe pred golom protivnika.
Ovo je velika blamaza.
Jel' moze neko da mi objasni zasto Malkin i Oveckin u Americi pune golove, a u reprezentaciji iz 20 suteva daju po jedan gol?!
Po meni je najbolji ruski igrac bio Radulov, pa onda Dacjuk i Kovalcuk.
Prvo treba odpustiti Biljaledinova, sumnjam da ima trenersko znanje. Cini mi se da je postao selektor samo zbog igracke karijere. Slican slucaj kao kod srpske fudbalske reprezentacije.
Ne mogu da izrazim koliko sam razocaran zbog ovog poraza.
Sad navijam za Cesku, pa sta Bog da!

Blur

pre 10 godina

Rusi su imali nerealna očekivanja od ovih OI. Reprezentacija koja je u poslednjih 6 godina dominirala na SP (3x prvak, 1x viceprvak), morala je da pošalje jači sastav za ostvarenje svog cilja - titule olimpijskog šampiona. Ovaj sastav je bio po imenima najlošiji sastav Rusije na OI još od Lilehamera '94. Svi kasniji sastavi Rusije - u Naganu, Solt Lejk Sitiju, Torinu i Vankuveru su bili bolji od ovog. A da ne govorimo o sastavu Rusije na SP u periodu od 2008. do 2012. ... Onaj sastav je ovde mogao komotno do zlata.

alejandro

pre 10 godina

Prava braća! Polako ali sigurno prestaju da budu sportska velesila gotovo u svim ekipnim sportovima: vaterpolo, košarka, rukomet, fudbal,... Bilo jednom u hokejaškoj zemlji Ruskoj Federaciji!!!

HanSolo

pre 10 godina

Ja sam napisao posle poraža od amera da tu nema zlata.. Oni nikad ne igraju kolektivno.. Ćim Ovechkin ili Kovaltjuk dobije pack oni samo jure da probaju da daju gol.. Ništa.. Afinska igra transatlantično.. Direktno ka golu.. Ne uvek lepo ali efikasto.. Oni su vrlo opasni.. Timovi što su ostali mogu svi za zlato, a i za 4:to mesto. Tako su blizu ekipe.. Šteta za ruse ali normalno kad su pred pritiskom.. Onda ih nema nigde.. Malo ko mi... Vrlo loši taktičari..

Игор

pre 10 godina

Krutov, Larionov, Makarov, Fetisov, Kasatonov. Bese nekad
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (realo, 19. februar 2014 17:10)

А пре тога беше Михайлов-Петров-Харламов.....

Funny

pre 10 godina

Ovde u Rusiji na njihovom nacionalnom kanalu,jedan od komicara je napravio savrsen uvod u emisiju,obucen u hokajasku opremu uz pratnju tuzne muzike,skida celu opremu sa sebe uzima snouboard i kaze"Dobrodosli u Rusiju zemlju snouborda"Mislim da su prvi put ucestvovali u snoubordu a uzeli su tri medalje!

HanSolo

pre 10 godina

Krutov, Larionov, Makarov, Fetisov, Kasatonov. Bese nekad
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (realo, 19. februar 2014 17:10) 

А пре тога беше Миха?лов-Петров-Харламов.....
(Игор, 19. februar 2014 18:52) i ne zaboravi dvojca iza njih.. Aleksandar Maltsev i Helmut Balderis! Maltsev je taj što je dao najviše golova u CCCP/Rusiji.. Nije ni Ovechkin niti Kovalchuk.. Jedino poštujem Datsijuka i Radulova zato što igraju za tim..

blah

pre 10 godina

Finci su podsetili Ruse na neprijatno iskustvo iz Zimskog rata 1939. godine.
http://urlybits.com/wp-content/uploads/2010/04/finland-600x726.jpg

Rafael

pre 10 godina

Žao mi je da su Rusi ispali pogotovo jer naš Medvešćak Zagreb nastupa u KHL-u . Očito su debelo podbacili kada ih je izbacila jedna Finska.Zvijezde kao Ovečkin, Malkin i ostali iz zbornaje su po mome mišljenju nepobjedivi,i eto jedan lošiji dan baš kad im je pobjeda bila najpotrebnija,ali bez obzira oni su najbolji tim na svijetu.

bers0003

pre 10 godina

Oveckin = Ibrahimovic = Piksi Stojkovic = Pat Ewing....Odlicni igraci koji nista (bitno) osvojili nisu i plus njihovi timovi odmah postajali bolji cim bi ih doticni napustili...

Srdjan

pre 10 godina

Ilja Kovalcuk!!! Samo cu to reci!
Ubacis crvljivu jabuku u gajbu sa ostalim prelepim jabukama i ujutru imas...

Da se razumemo... covek je mag ovog sporta ali...

Samo toliko!

Napred

pre 10 godina

Pre neki dan sam postovao komentar nadajući se baš ovakvom polufinalu. Zbog ovog nameštanja rusa da ne igraju sa SAD i Kanadom do finala.

goxx

pre 10 godina

Rekoh ja neki dan, super igrači bez sumnje, ali mnogo još toga čini hokej. Sad sam još sigurniji u Švedsku, neće Finci na žalost moći tu mnogo. A finale sa Kanadom...ipak Švedska. :)

Nataeos

pre 10 godina

Oveckin = Ibrahimovic = Piksi Stojkovic = Pat Ewing....Odlicni igraci koji nista (bitno) osvojili nisu i plus njihovi timovi odmah postajali bolji cim bi ih doticni napustili...
(bers0003, 19. februar 2014 18:33)
Pat Ewing ima dve zlatne olimpijske medalje!

NemanjaVac8

pre 10 godina

za nauk našim navijačima i trenerima. ne pobedjuju pojedinačno kvalitetni igrači već samo tim i isključivo tim.
(db gl k gšsss, 19. februar 2014 15:55)
...
Da i zato su trenere u NBA ligi majstori. Naprave strašan tim od najboljih pojedinaca i zvezda. Zato je USA recimo razbijač u košarci. Sećam se njihovog tima snova sa Džordanom...Rapsodija... Ogromnu ulogu je su tu odradili selektor i ostali članovi stručnog štaba. Kada vodiš takav tim, nije potrebno da ih učiš košarci, već samo da ih uigravaš, držiš disciplinu i atmosferu na potrebnom nivou i uspeh je neminovan. Nisu potrebne pripreme od nekoliko meseci ... tu sve po pitanju košarke ide ekspres brzo jer se radi o genijalcima. Isto je u svakom sportu.

jajarokovic

pre 10 godina

@bers0003...... ima tu nesto ali gde si nasao da u to drustvo ubrojis i Juinga!? pa on je kao atlas sam nosio na ledjima njujork nikse. i pored toga sto gotivim tu ekipu sa oklijem i ostalima , realno patrik je stalno u najboljim godinama morao sam. uz to su ih sudije , ne jednom, krale u plej ofu protiv dzordanovog cikaga. a u onom finalu ih je , uz to sto je olajdzuvon igrao maestralnu seriju, zakopao moj omiljeni igrac ex prodavac sladoleda ispred madison skver gardena dzon starks.

.

pre 10 godina

@alejandro
Ali zato uvek medju 2-3 najuspesnije drzave na OI, bilo da su Letnje ili Zimske OI.
Pa ti vidi da li se vise isplati biti sila u vaterpolu ili osvojiti 100 medalja na OI.

стоп латиничним словима у систему за вери

pre 10 godina

Нееееееееееееееее :((( Мајка Русија увек у срцу!

Rafael

pre 10 godina

Žao mi je da su Rusi ispali pogotovo jer naš Medvešćak Zagreb nastupa u KHL-u . Očito su debelo podbacili kada ih je izbacila jedna Finska.Zvijezde kao Ovečkin, Malkin i ostali iz zbornaje su po mome mišljenju nepobjedivi,i eto jedan lošiji dan baš kad im je pobjeda bila najpotrebnija,ali bez obzira oni su najbolji tim na svijetu.

ja!

pre 10 godina

"..Finci su omražene komšije (Ruse).." O čemu vi to, nije to baš tako. Finci i Rusi su ratovali pre 100 godina ali nema tu mržnje, vi ste se malo zeznuli.

Možda bi amerikanci to željeli ali to nije istina. držite se sporta, ne politike.

neđo

pre 10 godina

Dosadili ste s tom mržnjom. Rusija je s sila, dobili su organizaciju olimpijskih, dobili su organizaciju SP u nogometu. I na ljetnim i na zimskim OL su uvijek među 5 najboljih zemalja po medaljama.

BL

pre 10 godina

Frapantno je da pojedinci čak i na sportskim vijestima iskazuju svoju mržnju prema svemu što je rusko. Opustite se ljudi, pričamo o sportu.

RADE

pre 10 godina

Tooooooo !...."braco" rusi i braco srbi (za razocarane).....ovo je samo SPORT....Bravo za fince....ugledajmo se malo na njih i ziveo sport !...Pozdrav

Влади́мир Влади́мирович Маяко́вский

pre 10 godina

СССР је био спортска велесила, Русија је спортски патуљак. Док су се у СССР све спортске активности одвијале на аматерском нивоу, освајане су златне медаље. После распада СССР и историјиског, политичког, економског и друштвеног корака уназад ништа се добро није ни могло очекивати.
До свиданья!

Srdjan

pre 10 godina

Ilja Kovalcuk!!! Samo cu to reci!
Ubacis crvljivu jabuku u gajbu sa ostalim prelepim jabukama i ujutru imas...

Da se razumemo... covek je mag ovog sporta ali...

Samo toliko!

Aladdin Sane

pre 10 godina

Rusi imaju jedan jedini problem: efektivnost.
Imali su negde 10 (i vise) savrsenih mogucnosti za gol, a dali su samo jedan, dok su Finci imali tri ozbiljne prilike i dali su tri gola.
Ne razumem zasto ruski trener Biljaledinov posle svake utakmice menja golmana?! Bobrovski je zadnje godine izabran za najboljeg golmana u NHL-u, i tako je i branio na ovom turniru, protiv SAD je odbranio sta je bilo za odbraniti i vise. Prvi gol Finaca je greska Varlamova, a imam u glavi da je na zadnjim svetskim prvenstvima uvek napravio tu i tamo neku gresku zbog koje je pao gol. Ne znam sta je mislio Vojnov kod drugog gola Finaca, zar nije video da Granlund trci iza njega??? Treci gol je iz prednosti igraca vise pao, ali je po meni tipican za razlike izmedju Rusa i drugih ekipa. Granlund je jednostavno brze reagovao, dok Rusima tako nesto nikada ne uspe pred golom protivnika.
Ovo je velika blamaza.
Jel' moze neko da mi objasni zasto Malkin i Oveckin u Americi pune golove, a u reprezentaciji iz 20 suteva daju po jedan gol?!
Po meni je najbolji ruski igrac bio Radulov, pa onda Dacjuk i Kovalcuk.
Prvo treba odpustiti Biljaledinova, sumnjam da ima trenersko znanje. Cini mi se da je postao selektor samo zbog igracke karijere. Slican slucaj kao kod srpske fudbalske reprezentacije.
Ne mogu da izrazim koliko sam razocaran zbog ovog poraza.
Sad navijam za Cesku, pa sta Bog da!

Milosav

pre 10 godina

Ruski hokejasi me podsecaju na nase fudbalere koji uspesno igraju za velike evropske timove, ali kada igraju za drzavni tim oni se osramote. Tako i Rusi, Malkin, Oveckin, Dastsuk, Kovalcuk, sve ogromne zvezde NHL-a a na domacem terenu izgube od Finske.

Kanada do zlata! Let's go Canada! :))

Napred

pre 10 godina

Pre neki dan sam postovao komentar nadajući se baš ovakvom polufinalu. Zbog ovog nameštanja rusa da ne igraju sa SAD i Kanadom do finala.

Blur

pre 10 godina

Rusi su imali nerealna očekivanja od ovih OI. Reprezentacija koja je u poslednjih 6 godina dominirala na SP (3x prvak, 1x viceprvak), morala je da pošalje jači sastav za ostvarenje svog cilja - titule olimpijskog šampiona. Ovaj sastav je bio po imenima najlošiji sastav Rusije na OI još od Lilehamera '94. Svi kasniji sastavi Rusije - u Naganu, Solt Lejk Sitiju, Torinu i Vankuveru su bili bolji od ovog. A da ne govorimo o sastavu Rusije na SP u periodu od 2008. do 2012. ... Onaj sastav je ovde mogao komotno do zlata.

alejandro

pre 10 godina

Prava braća! Polako ali sigurno prestaju da budu sportska velesila gotovo u svim ekipnim sportovima: vaterpolo, košarka, rukomet, fudbal,... Bilo jednom u hokejaškoj zemlji Ruskoj Federaciji!!!

Deeen Keeeesa

pre 10 godina

Rusi razbijena vojska, Finci dekadentni katanaćo sa 3 beka... Polufinale SAD-Kanada, ako do njega uopšte i dođe, biće finale pre finala...

blah

pre 10 godina

Finci su podsetili Ruse na neprijatno iskustvo iz Zimskog rata 1939. godine.
http://urlybits.com/wp-content/uploads/2010/04/finland-600x726.jpg

Cesc

pre 10 godina

Iako pored nase reprezentacije najcesce navijam za rusku. Medjutim ovog puta sam bio svim srcem uz Fince i jednog coveka: Teemu Selanne-a. Coveka koji za 4-5 meseci puni 44 godine i verovatno najboljeg igraca koji je Evropa ikada dala!

goxx

pre 10 godina

Rekoh ja neki dan, super igrači bez sumnje, ali mnogo još toga čini hokej. Sad sam još sigurniji u Švedsku, neće Finci na žalost moći tu mnogo. A finale sa Kanadom...ipak Švedska. :)

Balki

pre 10 godina

Čuj ovoga katolički finale. Niti su u tim zemljama katolici većina niti su te zemlje seljoberi kao mi balkanci da im religija nešto znači u životu.

Peyton Manning

pre 10 godina

auuu ko se ovome mogao nadati... kovaljcuk, oveckin i ekipa nisu u borbi za medalje?! isto kao kada brazil na leto ne bi prosao grupu na svetskom prvenstvu u fudbalu, na domacem terenu... ili, isto kao da smo mi "nakantali" drim tim u atlanti '96 :)

Dr No

pre 10 godina

Finci su pametno odigrali mec i zasluzeno pobedili. Polufinale protiv njihovih najvecih neprijatelja Svedjana bice veoma veoma intersantno. Svedjani kao i obicno imaju srece s zrebom. Nadam se da ce se finski hokejasi stici odmoriti fizicki a i PSIHICKI do petka. GO FINLAND GO! :)

Mozak

pre 10 godina

Ovo uopšte nije iznenađenje, svi pričaju o ruskim zvezdama a zaboravljaju (izuzimajući one koji ne prate hokej) da i Finska obiluje superstarovima, Sellane, braća Jokinen, Tuomo Rutu, Vatanen itd...ne treba zaboraviti da je Finska na Olimpijadi zbog povreda bez još dva superstara Valterija Filpule i Mike Koivua, sem toga 2010 je Finska bila treća, a 2006-te druga gde su dobili u polufinalu Ruse sa 4:0, tako da je realno gledano ovde sve na svom mestu. Takođe ne bi bilo uopšte iznenađenje da Češka dobije USA večeras, u Hokeju je što se toga tiče sve jasno. Velika sedmorka je nekoliko svetlosnih godina ispred ostalih, Kanada, Rusija, SAD, Švedska, Finska, Češka i Slovačka uvek mogu jedni druge međusobno da tuku, kada neko van ove grupe uspe da ih dobije i to samo i isključivo na Olimpijadi (jer na svetska prvenstva šalju rezervne timove) to se onda može nazvati čudom, kao što je pobeda Slovenije nad Slovačkom. Nažalost, Šveđani su danas demonstrirali sa 5:0 nad Slovencima da sam u pravu.

Thor

pre 10 godina

Ne slažem se sa ocenom da je Rusija na ovom turniru igrala sa najboljom ekipom u poslednje dve decenije. Sastavi iz 2008., 2009. i 2012., kada je Rusija na SP sa lakoćom dolazila do naslova svetskog prvaka, po imenima i igrama su bili mnogo bolji od ovog iz Sočija. Nabokov, Kalinin, Gončar, Afinogenov, Jašin, Kozlov, Morozov, Sušinski, Zinovjev, Zaripov i Grebeškov su momci koji su stvarali razliku u odnosu na protivnike proteklih godina. Na ovom turniru Rusija uopšte nije imala igru. Kao da su svi očekivali da Ovečkin, Malkin i Dacjuk individualnim potezima reše utakmicu. Od drugog, treceg i cetvrtog napada nismo videli ništa. A proteklih godina upravo te "lošije" postave Rusima su donosile pobede i titule. Mislim da su Rusi malo požurili sa podmlađivanjem reprezentacije. Ako Selanne i Alfredsson mogu da budu u sastavu u 43. ili 41. godini, onda su mogli i neki od gore nabrojanih ...

bers0003

pre 10 godina

Oveckin = Ibrahimovic = Piksi Stojkovic = Pat Ewing....Odlicni igraci koji nista (bitno) osvojili nisu i plus njihovi timovi odmah postajali bolji cim bi ih doticni napustili...

Doktor

pre 10 godina

"Patrijora" kojom vi pokusavate da ismevate one koji su navijali za Ruse je zapravo americka krilatica! SAD je svoju naciju vaspitao u duhu patriotizma.Njihov raketni sistem se naziva Patriot! Ne morate da postujete ruski sport,ali se bar obrazujte,ovako ste smesni! Razlikujte Nacionalizam od Patriotizma!!!! Finci su mi simpaticni i navijacu za njih do kraja!!!

Serdar

pre 10 godina

Gospodo,nisu vazne zvezde u timovima:
Rusija,hokej(Malkin,Oveckin,Kovaljcuk)
Srbija,rukomet(Ilic,Vujin,Nenadic) Turska,kosarka(Iljasova,Turkoglu,Erden)
Srbija,fudbal(Ivanovic,Matic,Markovic)
Engleska,fudbal(Lampard,Dzerard,Runi)

Vazna je harmonija i medjusobna povezanost unutar reprezentacije,uvazavanje,razumevanje,pa cak i odredjena doza poniznosti zato sto je reprezentacija svetinja.A ove gore napomenute ekpe su samo neke koje imaju drim-tim unutar selekcija ali pod milim Bogom ne mogu nista da ostvare!

drvene nogice

pre 10 godina

Skup zvezda a nikakav tim. Jos kada se tome doda pritisak eto neuspeha. Izgubili na penale od jednog jadnog tima USA koji su dva gola dali sa igracem vise.Slovake jedva pobedili u produzetku.Oveckin dosao na 24 sata pre pocetka OI. Polovina igraca iz KHL lige.Kovaljcuk jedini koji je vredeo uz Datsyuka

neznam

pre 10 godina

Smatram da ni tim a ni pojedinacni kvalitet igraca nisu kompletni bez kolektivnog mentaliteta, naravno pobednickog. Srbija i Rusija su jedne od retkih zemalja koje i pored 'dream team-a' mogu da izgube. Takodje smatram da ekipne sportove u Srbiji treba zabraniti dok se ne 'renovira' mentalitet, a to se, budimo iskreni, nece nikada desiti.

Bluemonday

pre 10 godina

Bilyaletdinov je za Ruse najveci krivac, nedorastao zadatku koji je bio pred njim. Iako nisu igrali ocekivano bili su favoriti, ali Finci su ih zasluzeno eliminisali. Ruse ne bi ni Bobrovsky spasao danas. Za Fince ostaje dilema. Da li su u stanju razbiti kompleks? Gomila srebrnih i bronzanih na Igrama, ali jos bez zlata. Sada sa najvecima rivalom Svedjanima! Ponavlja li se scenario iz Torina, kada su Finci briljirali u grupi protiv Kanade i Ceha, u cetvrt- i polufinalu protiv Amerikanaca i Rusa, svi ih videli na pobednickom postolju, a onda proradio u finalu kompleks protiv Svedske, u kojem su bez sumnje bili favoriti? Nadam se da ce veceras i Cesi izbaciti SAD, pa da likovi koji nemaju veze sa hokejom prestanu smarati sa Rusima i Amerima. Hladni rat okoncan 80-ih, a oni i dalje tamburaju o politici na hokejaskim temama.

@ miki

Pjongkong? Gde ti je to?

Mirek Griba

pre 10 godina

Hercegovina?!Kakav katolicki finale pred Putinom?Kakva je to glupost?
Ako su u polufinalu USA ,Canada,Finska i Svedska to su sve vecinsko protestantske zemlje!Tu su katolici minorni.

zoran

pre 10 godina

Strasni individualci, ali slab tim.

Imao je to, u ejdnom periodu, kosarkashki klub u NBA Boston Seltik. Imali su shestoricu najboljih igraca u NBA ligi, a nisu mogli da osvoje bilo sta. Nije to dobra meshavina....

Daniel

pre 10 godina

Hehe katolički finale pred nosom putinovim !!!
(Herzegovina !, 19. februar 2014 16:21)

O cemu ti? Ili ce Finci ili ce Svedjani biti u finalu a obe su protestantske zemlje a nikako katolicke. A i SAD i Kanada su sve samo ne katolicke zemlje, tamo vlada religija zvana dollar.

HanSolo

pre 10 godina

Ja sam napisao posle poraža od amera da tu nema zlata.. Oni nikad ne igraju kolektivno.. Ćim Ovechkin ili Kovaltjuk dobije pack oni samo jure da probaju da daju gol.. Ništa.. Afinska igra transatlantično.. Direktno ka golu.. Ne uvek lepo ali efikasto.. Oni su vrlo opasni.. Timovi što su ostali mogu svi za zlato, a i za 4:to mesto. Tako su blizu ekipe.. Šteta za ruse ali normalno kad su pred pritiskom.. Onda ih nema nigde.. Malo ko mi... Vrlo loši taktičari..

Orao Eddie

pre 10 godina

Izgleda ove ZOI neće biti tako loše za Fince kako je do danas izgledalo. Jedan dan dosta promeni, kao i što je u Londonu zlato Milice MAndić donekle popravilo utisak do tada mršavog nastupa.

Radomir

pre 10 godina

Можда би неко ко боље прати хокеј могао да нам објасни тако лош и дуг период Руске хокејашке репрезантације ево и сада на ЗОИ 2014? Да није можда несрећа Локомотиве 2011 ? Кажу да су све звезде у тиму али игра је била испод сваког критеријума да није сама тактика ,мени тако личило да су играли упорно по истом шаблону и деловали безидејно.Није било никаквог покушаја да се пробије одбрана Финаца-нађе слаба тачка ,док су Финци добро искористили то са три гола.не могу схватим из угла селектора да није имао неке идеје и тактике за игру његовог тима.Али да још буде горе цва игра Руса у Сочију је била испод сваког њиховог нивоа...?Мене би било срамота из земље снега и леда а од 1992 ни једна медаља.!!

Andra

pre 10 godina

Ovaj debakl ruskih hokejasa neodoljivo podseca na Eurobasket 2005 kada smo mi bili domacini...Sve identicno, cenim i da su odnosi u ruskoj reprezentaciji (kako se i susa u javnosti) jako jako losi, kao i u nasoj reprezentaciji sto su bili na pomenutom prvenstvu. Rusi su mozda imali najjacu ekipu, ali njihova igra je ravna katstrofi. Nula. Malkin i Oveckin nula. Selektor nula. Morali su pronaci nekog boljeg, ko ima veci autoritet...Plus nije stavio Bobrovskog od pocetka na gol, sto je vrlo moguce bilo i presudno. Sve u sevmu jako jako losa utakmica, kao i ceo ovaj turnir rusa. A nadao sam se finalu iz snova, ali uzalud. Kakve bi to igracine bile jedna naspram druge. Steta velika, ali realno nisu ni zasluzili nista vise. Finski golman sjajan, igra vrlo pametna i zasluzen prolaz. Skandinavski derbi u 1/2 Igara, bice vrlo napeto i uzbudljivo.

satelit

pre 10 godina

Zasluzeno i rekao bih -ocekivano! Grupa velikih talenata i igraca bez uigranosti i samopouzdanja,preveliki teret-to je Rusija! Jos u prvoj utakmici protiv Slovenije sam video da to nije to,jedva su i Slovacku dobili... Cak su protiv SAD i bili dobri. Medjutim,interesantno je koliko su oni zapravo slabi na OI,mogu do zlata samo na SP kada igraju nekompletni svi. Rusi su zadnj put zlato na OI osvojili kao SSSR.Na poroslim igrama su u cetvrfinalu deklasirana od Kanade,a sada od Finske.Prva dva gola im je Finska dala kao da su igrali protiv Srbije.. Obratite paznju na Svedsku,mogu i do zlata

Voracek 93

pre 10 godina

Moze se reci da i nije toliko iznenadjenje. Ceo turnir igraju kilavo, muce se...PP im je izuzetno los, ali kao glavnog i iskljucivog krivca bih naveo njihovog trenera. Igraci Rusije su bolji od Finske, ali samo na papiru, toliko vrhunskih hokejasa u reprezentaciji Bilyaletdinov nije mogao da ih uklopi. Finci su neverovatno lako izasli na kraj sa njima, pre svega zahvaljujuci golmanu. Odbrana je lako izlazila na kraj sa Ruskim napadacima. Odigrali su perfektan mec i izuzetno disciplinovan. Zasluzeno su prosli dalje.

Nataeos

pre 10 godina

Ruski hokejaši došli na odmor, ni grama volje! A Finci zasluženo idu dalje, nadigrali su ih u skoro svim segmentima igre, ćao zdravo!

suomussalmi

pre 10 godina

Sećam se da sam pre četiri godine na istom ovom sajtu na vest o osvajanju bronzane olimpijske medalje za Finsku napisao da je to jedan od najlepših poklona za superstara Teemu Selanne-a na kraju svoje velike karijere... Kako me je samo demantovao!!! Ne postoji granica uspeha za ovog čoveka! Iskreno mom vršnjaku želim na ovoj Olimpijadi da sa svojim saigračima osvoji zlatnu medalju i tako uz još nekoliko rekorda koje je oborio ostane u analima svetskog hokeja!
Leijonat aari paras!!!
Hyvä Suomi!!!

Štilcovana Katabolcna

pre 10 godina

Finska apsolutno zasluženo. Ruse su koštali očajan golman, još gori selektor i tragični Malkin i Ovečkin. Odakle nekome ideja da sklanja Bobrovskog s gola posle tri dobre utakmice. Varlamov je ponovio 'uspeh' Nabokova od pre četiri godine. Malkin i Ovečkin definitivno pretstavljaju samo balast reprezentaciji Rusije. Ne prikazuju apsolutno ništa. Generacija pre njih i igrači tipa Bure, Fedorov, Kozlov, Afinogenov je ginula na ledu za razliku od ovih manekena. Selektor bez harizme, bez autoriteta, a čini se i bez znanja. Eksperimentisati golmanima i četvrtfinalu je samoubistvo u pokušaju, u ovom slučaju pokušaj je uspeo. Gde mu je najtalentovaniji ruski hokejaš Jakupov? Finci odigrali koliko je trebalo. Bez žurbe, odmereno i staloženo, čekajući grešku protivnika.Ruski igrač s brojem 26 i njegova intervencija kod drugog gola Finaca je da se rasplačeš od smeha.Sreća njegova pa Rusija nije SSSR, a ni Biljaletdinov nije Tihonov inače bi prokleo dan kada je stao na led i uzeo štap za hokej. Rask pokazao kako brani golman svetske klase, a Selane kako izgleda kapiten i vođa na terenu.On je sve ono što Ovečkin i Malkin nisu.Na sreću Finaca i na žalost Rusa.

NoName

pre 10 godina

Rafael, jedna Finska?! Ti ocigledno ne pratis hokej. nije da se kvalitet ogleda samo u tome ali finska je ispred Rusije na IIHF listi. Toliko.

NemanjaVac8

pre 10 godina

za nauk našim navijačima i trenerima. ne pobedjuju pojedinačno kvalitetni igrači već samo tim i isključivo tim.
(db gl k gšsss, 19. februar 2014 15:55)
...
Da i zato su trenere u NBA ligi majstori. Naprave strašan tim od najboljih pojedinaca i zvezda. Zato je USA recimo razbijač u košarci. Sećam se njihovog tima snova sa Džordanom...Rapsodija... Ogromnu ulogu je su tu odradili selektor i ostali članovi stručnog štaba. Kada vodiš takav tim, nije potrebno da ih učiš košarci, već samo da ih uigravaš, držiš disciplinu i atmosferu na potrebnom nivou i uspeh je neminovan. Nisu potrebne pripreme od nekoliko meseci ... tu sve po pitanju košarke ide ekspres brzo jer se radi o genijalcima. Isto je u svakom sportu.

Djura

pre 10 godina

kao navijac Ruske reprezentacije mogu da kazem da je ovo jako losa ekipa bila, mnogo vrhunskih igraca a nigde igre..mucili su se i protiv Slovaka i protiv Norvezana..a tek protiv Finaca..katastrofa!

Игор

pre 10 godina

Krutov, Larionov, Makarov, Fetisov, Kasatonov. Bese nekad
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (realo, 19. februar 2014 17:10)

А пре тога беше Михайлов-Петров-Харламов.....

HanSolo

pre 10 godina

Krutov, Larionov, Makarov, Fetisov, Kasatonov. Bese nekad
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (realo, 19. februar 2014 17:10) 

А пре тога беше Миха?лов-Петров-Харламов.....
(Игор, 19. februar 2014 18:52) i ne zaboravi dvojca iza njih.. Aleksandar Maltsev i Helmut Balderis! Maltsev je taj što je dao najviše golova u CCCP/Rusiji.. Nije ni Ovechkin niti Kovalchuk.. Jedino poštujem Datsijuka i Radulova zato što igraju za tim..

.

pre 10 godina

@alejandro
Ali zato uvek medju 2-3 najuspesnije drzave na OI, bilo da su Letnje ili Zimske OI.
Pa ti vidi da li se vise isplati biti sila u vaterpolu ili osvojiti 100 medalja na OI.

jajarokovic

pre 10 godina

@bers0003...... ima tu nesto ali gde si nasao da u to drustvo ubrojis i Juinga!? pa on je kao atlas sam nosio na ledjima njujork nikse. i pored toga sto gotivim tu ekipu sa oklijem i ostalima , realno patrik je stalno u najboljim godinama morao sam. uz to su ih sudije , ne jednom, krale u plej ofu protiv dzordanovog cikaga. a u onom finalu ih je , uz to sto je olajdzuvon igrao maestralnu seriju, zakopao moj omiljeni igrac ex prodavac sladoleda ispred madison skver gardena dzon starks.

Funny

pre 10 godina

Ovde u Rusiji na njihovom nacionalnom kanalu,jedan od komicara je napravio savrsen uvod u emisiju,obucen u hokajasku opremu uz pratnju tuzne muzike,skida celu opremu sa sebe uzima snouboard i kaze"Dobrodosli u Rusiju zemlju snouborda"Mislim da su prvi put ucestvovali u snoubordu a uzeli su tri medalje!

Nataeos

pre 10 godina

Oveckin = Ibrahimovic = Piksi Stojkovic = Pat Ewing....Odlicni igraci koji nista (bitno) osvojili nisu i plus njihovi timovi odmah postajali bolji cim bi ih doticni napustili...
(bers0003, 19. februar 2014 18:33)
Pat Ewing ima dve zlatne olimpijske medalje!