Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.11.2011.

23:06

Van Persi "rešeta", pobeda Grka

Olimpijakos je golom Fetfacidisa sedam minuta pre kraja meča pobedio Olimpik u Marseju, dok je Arsenal pobedio Dortmund sa 2:1 i plasriao se u osminu finala.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Robin van Persi igra neverovatno ove jeseni pa je samo dva gola doneo treću pobedu Arsenalu u Ligi šampiona ove sezon i plasman u dalju vazu takmičenja.

Olimpijakos je ostvario veliku pobedu pošto je pobedio Olimpik u Marseju, a srpski reprezentativci Marko Pantelić i Ljubomir Fejsa meč su posmatrali sa klupe grčkog tima.

U poslednjem kolu rasterećeni Arsenal gostuje Olimpijakosu u Pireju, dok Dortmund "Signal Iduna" stadionu dočekuje Olimpik. Sva tri tima u igri su za plasman u osminu finala.

"Tobdžije" su u Londonu pobedili zahvaljujući dvostrukom strelcu i igraču oktorbra meseca u Premijer ligi Holanđaninu Van Persiju. U prvom poluvremenu nije bilo golova, a onda je van Persi već u petom minutu nastavka postigao gol glavom posle sjajnog prodora Aleksa Songa koji je prošao po levoj strani i uputio idealan centaršutu najboljem strelcu svog zima.

Trener gostiju Jirgen Klop u prvih 45 minuta je izvršio dve prinudne izmene pošto su se povredeili Bender i Mario Gece.Drugi gol van Persi postiže u 86. minutu, pošto je posle kornera i udraca glavom Vermelena lopta stigla do Holanđanina. Prvak Nemačke je uspeo da postigne jedan gol u sudijskoj nadoknadi, a strelac je bio Japanac Šiđi Kagava.

Olimpijakos je do pobede u Marseju došao golom rezerviste Fetfacidisa u 83. minutu. Posle preciznog dodavanja Jestea 20-godišnji Fetfacidis je snažno šutirao iskosa sa leve strane iz šesnaesterca domaćina, a golman Mandanda nije mogao da zaustavio njegov udarac.

U poslednjem kolu Olimpijakosu protiv Arsenala je potrebnra pobeda pod uslovom da u Dortmundu ne bude nerešeno.

Grupa F:
Arsenal - Borusija Dortmund 2:1 (0:0)
Van Persi 50, 86 – Kagava 90
Olimpik Marsej - Olimpijakos 0:1 (0:0)
Fetfacidis 83

Tabela:
1. Arsenal 5 3 2 0 6:3 11
2. Olimpik Marsej
5 2 1 2 4:2 7
3. Olimpijakos
5 2 0 3 5:5 6
4. Borusija Dortmund
5 1 1 3 4:9 4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu